|
Post by gtziaf on May 25, 2020 20:11:43 GMT 2
Κωνσταντίνε και Φάνη σας ευχαριστώ για τα υπερθετικά σχόλια και την ενέργεια που αυτά δίνουν ώστε να ολοκληρωθούν τα τελικά στάδια της κατασκευής, με όσο το δυνατό καλύτερη ψυχολογία. Δεν χορταίνω να το κοιτάζω Γιώργο... (και άστα αυτά τα περί του "μηδένα προ του τέλους μακάριζε"...). Έχεις δώσει πολύ μεράκι εδώ, και η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται. Εντυπωσιακό και το χαμηλό κόστος των βελτιωτικών σου - έχεις κάνει έρευνα αγοράς, μπαγασάκο! Καλή συνέχεια και καλά τελειώματα! Κωνσταντίνε, μακάρι να ήταν "θεωρίες", αλλά καλώς ή κακώς ισχύουν. Χτες για παράδειγμα είδα ότι τα decals στις πόρτες αντέδρασαν σε 1-2 σημεία με τον δεύτερο γύρω βερνικώματος, οπότε τα έτριψα και έριξα άλλο ένα χέρι. Επίσης, είναι το σημείο που είχε ακουμπήσει το γάντι, στο πίσω μέρος που αναμένει το τελικό μάτι. Συν τα απρόβλεπτα κατά την τελική συναρμογή των επιμέρους κομματιών, συν συν πράγματα που δεν έχω δει ακόμη, αφού είναι το πρώτο multimedia 12άρι που φτιάχνω. Για τα βελτιωτικά, η εμπειρία βοηθάει να μην δίνεις επιπλέον χρήματα σε πράγματα που μπορείς να τα βρεις φθηνά. Αλλά, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, έχουμε ξοδέψει πολύ πράγμα σε υλικά και εργαλεία, τα οποία ήταν τελικά άχρηστα ή υπερκοστολογημένα. Τέλος, βοηθάει η κλίμακα αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ¨καλούδια¨ απ΄ τα motogp, που είναι πιο mainstream αγορά βελτιωτικών. Αλήθεια, πόσο θα ζυγίζει περίπου το ολοκληρωμένο μοντέλο; Φάνη, δεν ξέρω, αλλά το βέβαιο είναι ότι πλέον, με την προσθήκη του εμπρός μέρους, απλά δεν υπάρχει περίπτωση το πράγμα να γυρίσει ανάποδα, χωρίς κίνδυνο. Είναι μια γνώση, που θα αξιοποιηθεί στις επόμενες ανάλογες κατασκευές στο μέλλον, ώστε να προγραμματίζονται πιο ορθολογικά οι εργασίες. Σας ευχαριστώ και πάλι
|
|
|
Post by mikys2019 on May 26, 2020 0:58:30 GMT 2
Μιχάλη, σε ευχαριστώ για τον ενθουσιασμό και τη στήριξη. Δυστυχώς κανέναν μοντέλο δεν μπορει να χαρακτηριστεί αριστούργημα από το WIP, πόσο μάλλον όταν εκκρεμούν δύσκολες εργασίες, για να ολοκληρωθεί. Προσπαθώ πάντως για να το καλύτερο για να μην πάει στράφι η δουλειά που έχει γίνει αλλά και για να μην σας απογοητεύσω κιόλας. Σε εχω ρωτηση παλι αλλα δεν πηρα ποτε απαντηση ....γιαυτο σε ξαναρωταω .... θελω να μου πεις τι εξτρα εβαλες στο hiro αναλυτικα κ το πραγματικο κοστος ολων αυτων . σε ευχαριστω . Δεν είχα πάρει χαμπάρι την ερώτηση σου, Μιχάλη. Τώρα η απάντηση δεν ξέρω κατά ποσό είναι εύκολη, αφού τίποτα δεν αγοράστηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη κατασκευή και χρησιμοποιήθηκαν πράγματα που είχα στο στοκ. Αλλά θα προσπαθήσω, για τα πιο βασικά τουλάχιστον. Ξεκινώ από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα. 1)Solder Balls 0.7 για τα rivet του σκελετού (3 € - περιέχει 25000 μπαλίτσες για 600 κιτ ) 2)Braided lines Top studio (τρία μεγέθη X 2,5 € - φτάνουν για 4-5 κιτ ακόμη) 3)Μαύρο σύρμα, ρολά Κινέζια από ebay (0,3 και 0,4 από 2 € τα 30 μέτρα) 4)Ένα ολόκληρο φύλλο PE "Assorted details for MotoGP" της top studio (7 €) 5)Σετ με αλουμινένιες βίδες της top studio (2 x 5 €) 6)Αλουμινένια rods της hobby design (ένα rod περίπου από 3 διαφορετικές διατομές. Κάθε σετ περιέχει 5 με κόστος 3.5 €) 7)Κάποιες φίσες από το Motorcycle Electronic Plugs της Top Studio (9 € επαρκούν για 6-7 12άρια) 8)Μερικές αναμονές από Hose Joint Set A της Hiro, για να συμπληρώσω αυτά του κιτ (το σετ κοστίζει 12-15 € και περιέχει περίπου 35 συνδέσεις) Τέλος το πιο περίεργο, είναι ένα σετ scrap που είχα πάρει από την rbmotion (στο ebay της) το οποίο περιείχε διάφορα ετερόκλητα μεταλλικά κομμάτια από τόρνο (π.χ. τέτοιο είναι το στέλεχος της επιστροφής καυσίμου στη 1η φώτο), τα οποία μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμα στις κατασκευές μου. Κόστισαν περίπου 30 € με τα μεταφορικά, τα χρησιμοποιώ 4 χρόνια και το σακουλάκι έχει πολύ πράγμα μέσα, για αρκετά μοντέλα. Δυστυχώς, δεν πρόλαβα να πάρω άλλο σετ, αφού και άλλοι είχαν την ίδια ιδέα με μένα, ότι θα είναι χρήσιμα δηλαδή. Το λέω περίεργο γιατί έγινε μια φορά από την εταιρεία και όποιος πρόλαβε. Δεν ξέρω αν έγινες σοφότερος, ούτε τι περίμενες να ακούσεις αλλά είχε πλάκα η αναδρομή. ΣΕ ευχαριστω παρα πολυ για την κατατοπιστικη απαντηση ......και για να σου πω την αληθεια περιμενα να ακουσω τιμη ποιο ακριβη απο το μοντελο . Απο οτι εχω ψαξει κ εχω δει,τα πιο πολλα και τα ποιο ομορφα εξτρα ειναι για την 1/12 και φορμουλα σε 1/20 παρα σε 1/24 ..(ισως λογω μεγεθους ) Και μια ερωτηση εμπειριας .....η χ εταιρεια εβγαζε για την χ φορμουλα το χ εξτρα το οποιο ποια δεν βρισκουμε στα μαγαζια . Υπαρχει ελπιδα να το ξαναβγαλουν στην αγορα ? η οχι
|
|
|
Post by czt on May 27, 2020 2:43:41 GMT 2
Ουαου
|
|
|
Post by gtziaf on May 27, 2020 8:31:48 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on May 31, 2020 20:33:03 GMT 2
Με πολλά φτάσαμε στο προ - τελευταίο update της κατασκευής, αν όλα πάνε φυσικά καλά μέχρι τέλους. Κάποια πράγματα ολοκληρώθηκαν λίγα λεπτά πριν (π.χ. συναρμολόγηση των πορτών στο σασί), οπότε πιο live ενημέρωση δεν γίνεται. Φυσικά δεν πρόλαβα να καθαρίσω - γυαλίσω, αλλά δεν πειράζει, ίσως είναι και καλύτερα έτσι. Έχουμε και λέμε λοιπόν... Οι εργασίες ξεκίνησαν με το εμπρός μέρος, το οποίο γυαλίστηκε κατά τα γνωστά. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τα φώτα και την καλωδιώσh τους. Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα στο κιτ, οπότε φίσες, γείωση κλπ έγιναν υλικά που υπήρχαν στο εργαστήριο. Στη συνέχεια έπρεπε η καλωδίωση να συνδεθεί με τα φώτα και να τακτοποιηθεί. Η συγκεκριμένη εργασία ήταν πιο απαιτητική από ότι πίστευα αρχικά, αφού το ψυγείο, το εμπρός ρολ μπαρ και οι λεπτομέρειες του μπροστινού γενικά, εμπόδιζαν. Τελικά, ακολουθώντας τη μέθοδο των δοκιμών και της σταδιακής συναρμολόγησης, η καλωδίωση μπήκε στη θέση που δεν ενοχλεί το κλείσιμο του εμπρός καπό. Ακολούθησε η προσθήκη των διαφορών μικρών ή μεγαλύτερων λεπτομερειών του μπροστινού. Μάσκα, φώτα, στηρίγματα, καλύμματα αεραγωγών και φυσικά τις ασφάλειες του καπό. Τα τζαμάκια των φώτων και τα καλύμματα, συνδέθηκαν με rivets, η ευθυγράμμιση των οποίων είναι για ναρκωτικά. Τέλος, προστέθηκαν τα φλας, στα οποία έβαλα βιδούλες συγκράτησης και τα rivets που χρωστούσα, γύρω από τις γρίλιες της εξαγωγής αέρα. Κάπως έτσι, το εμπρός τμήμα ολοκληρώθηκε και περιμένει την τοποθέτηση του, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών.
|
|
|
Post by gtziaf on May 31, 2020 20:49:03 GMT 2
Η συνέχεια αφορούσε τις πόρτες, η οποίες ήταν η νέμεση μου στην κατασκευή. Ένα βιαστικό χέρι 513, κατά το 2ο βερνίκωμα αντέδρασε με τις χαλκομανίες με συνέπεια κάποια σπασίματα στο χρώμα. Πολύ τρίψιμο, 2Κ αυτή τη φορά και το ψιλοσώσαμε. Φυσικά απέχει απ΄ το τέλειο, αλλά ήταν ένα μάθημα, για να είμαι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά. Στη συνέχεια φτιάχτηκε η εσωτερική δομή της πόρτας, με τον μηχανισμό του παραθύρου και τις διάφορες άλλες λεπτομέρειες. Το συρματόσχοινο ανοιγματος της πόρτας, φτίχτηκε από σύρμα, αντικαθιστώντας το κομμάτι της χίρο, το οποίο είναι λίγο χοντρό. Τέλος, τα παράθυρα κόπηκαν στο κατάλληλο μέγεθος και τοποθετήθηκαν στη θέση τους. Στη συνέχεια, οι πόρτες βιδώθηκα στο σασί. Η του οδηγού πήγε νεράκι, η του συνοδηγού μου πήρε πάνω από μία ώρα. Τουλάχιστον, η εφαρμογή είναι καλή για τέτοιο κιτ και ανοίγουν σχετικά εύκολα. Τώρα πρέπει να γίνει προσθήκη λεπτομέρειας στο εσωτερικό τους, τα πλαίσια, να μπουν οι καθρέπτες και να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις. Μέχρι τότε το σασί ε΄χει ως εξής... Αυτά για σήμερα, καλό βράδυ και να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα
|
|
|
Post by mikys2019 on May 31, 2020 22:42:43 GMT 2
ΠΩ ΠΩ ΠΩ ομορφια .... Στην αρχη του αρθρου να σου πω την αληθεια μπερδευτηκα νομιζα οτι διαβαζα κατασκευη του Κωσταντινου με λαμπακια led κ pocher ..k μετα, λες κ ο γιωργος να εβαλε λαμπακια ? κ η μπαταρια που θα την βαλει ? ισως το ποιο ωραιο μοντελο που εχω δει ....ΤΙ να πω ...απλος μια ευχη Περιμενω να θαυμασω το επομενο ....μπραβο γιωργο .
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 1, 2020 6:50:23 GMT 2
Φαντάσου, μεγάλε, να μην είχες κάνει και στραβές στις πόρτες... Άντε, βαθιά ανάσα και πάμε για την ολοκλήρωση ενός ακόμα φανταστικού μοντέλου! Ευχαριστούμε πολύ για το οφθαλμόλουτρο!
|
|
|
Post by iliasbass on Jun 1, 2020 8:14:20 GMT 2
ήταν που ήταν κουκλάρα το αμάξι, εσυ το απογείωσες!!!!
|
|
|
Post by Sakis on Jun 1, 2020 10:02:11 GMT 2
Είναι απόλαυση να το βλέπεις το μοντέλο, ειλικρινά αξίζει συγχαρητηρίων.
Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να βρω orange peel σε δύσκολα σημεία (όπως έκανες κι εσύ στη Berlinetta) για να δω τι μάστορας είσαι αλλά στις φωτό δεν βρήκα κάτι (σε αντίθεση με σένα που βρήκες). Οπότε, ναι, είσαι μάστορας και σίγουρα μια καλή έμπνευση να βελτιώσω ακόμη περισσότερο το φινίρισμά μου.
Για καλώδια και λοιπά δεν το συζητώ καν...
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 1, 2020 10:10:30 GMT 2
Πραγματικα αψογο,λες και βλεπεις το πραγματικο αυτοκινητο οταν φτιαχνεται στο εργοστασιο...
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 1, 2020 10:24:37 GMT 2
Κύριοι, καλημέρα και ευχαριστώ ειλικρινά για τη στήριξη σας. Στην αρχη του αρθρου να σου πω την αληθεια μπερδευτηκα νομιζα οτι διαβαζα κατασκευη του Κωσταντινου με λαμπακια led κ pocher ..k μετα, λες κ ο γιωργος να εβαλε λαμπακια ? κ η μπαταρια που θα την βαλει ? Χαχα, Μιχάλη. Όταν ο πιτσιρικάς μεγαλώσει λίγο ακόμη, θα ζητάει φωτάκια και λαμπάκια σίγουρα, οπότε τότε παίζει να αντιγράψω τον Κωνσταντίνο. Μέχρι τότε είναι απλή αναπαράσταση του κυκλώματος των εμπρός φώτων, φλας κλπ. Άντε, βαθιά ανάσα και πάμε για την ολοκλήρωση Μοιάζει με ανάσα του Trubridge, αλλά ναι είμαστε ποιο κοντά από ποτέ. Fingers crossed.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 1, 2020 10:30:47 GMT 2
ήταν που ήταν κουκλάρα το αμάξι, εσυ το απογείωσες!!!! Ηλία, πριν την κατασκευή, θεωρούσα ότι η Μάρτινι ήταν η πιο όμορφη Beta, και αν αγόραζα το κιτ αυτή θα επέλεγα λογικά. Αλλά το κιτ ήρθε στα χέρια μου από ανταλλαγή (βλ. εισαγωγή) οπότε δεν είχα δικαίωμα επιλογής. Τελικά αποδείχτηκε για καλό, αφού η μπλε με τις λευκές "φλόγες", μοιάζει πολύ ομορφότερο λίβερι. Μακάρι να παν όλα καλά και να τη δούμε σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Forza Lancia! Πραγματικα αψογο,λες και βλεπεις το πραγματικο αυτοκινητο οταν φτιαχνεται στο εργοστασιο... Σκοπός είναι να φτιάξουμε και τα υπόλοιπα κομμάτια σωστά για να μπορούμε να βγούμε και στη πίστα.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 1, 2020 11:09:57 GMT 2
Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να βρω orange peel σε δύσκολα σημεία (όπως έκανες κι εσύ στη Berlinetta) για να δω τι μάστορας είσαι αλλά στις φωτό δεν βρήκα κάτι (σε αντίθεση με σένα που βρήκες). Οπότε, ναι, είσαι μάστορας και σίγουρα μια καλή έμπνευση να βελτιώσω ακόμη περισσότερο το φινίρισμά μου. Για καλώδια και λοιπά δεν το συζητώ καν... Θα τα δεις όταν έρθεις να τη χαζέψουμε από κοντά. Καλώς ή κακώς απέχει από το τέλειο. Μεγάλη κουβέντα, κι ευκαιρία για πολλές και ωραίες συζητήσεις, Σάκη... Ξεκινώντας από την υπέροχη F12, σου επισήμανα τα σημεία που είναι δύσκολο να τρίψεις. Δεν είναι θέμα orange peel αλλά βάθος γυαλίσματος. Αυτά υπάρχουν σε όλα τα μοντέλα και φυσικά και στη Beta. Επίσης, έχει και κάποια σημεία με orange peel, ιδίως σε περιοχές που ήταν πολύ ευαίσθητες για να τριφτούν, απ΄το φόβο μην σπάσουν. Η ρητίνη της χίρο είναι αρκετά λεπτή και δεν έχει την ελαστικότητα που έχει το πλαστικό. Τώρα αναλύοντας λίγο πιο σε βάθος το φινίρισμα της Beta, η στόχευση ήταν να γίνει κάτι λιγότερο φανταχτερό από ένα πολιτικό αυτοκίνητο, χωρίς να δείχνει άσχημο ή ελλιπώς γυαλισμένο. Εξάλλου, η πραγματική ήταν πολύ χάλια, σε φινίρισμα, αλλά πως συνδυάζεις τη ρεαλιστικότητα με το γυάλισμα; Χρησιμοποιώντας το 513, με σχετικά λεπτά χέρια και τρίψιμο μέχρι να ματάρει εντελώς, το φιλμ του βερνικιού είναι ελάχιστο. Το επάνω layer δηλαδή είναι λείο και όσο το δυνατό το φως δεν διαθλάται. Από κάτω υπάρχει το layer των χαλκομανιών, οι οποίες από τη φύση τους έχουν ένα texturing. Αν χρησιμοποιούσα 2Κ που είναι πιο παχύ ή περισσότερα χέρια βερνίκι 513, αυτό το texturing των χαλκομανιών, θα εξαφανιζόταν, σχεδόν, απόλυτα. Στη Beta, επέλεξα, να το αφήσω, ώστε αφενός να μην χαλάει το λείο του φινιρίσματος, αλλά όταν το κοιτάς από κοντά να σου δίνει υπό κάποιες γωνίες, την αίσθηση του βινυλίου που έχουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, το οποίο δεν είναι τέλεια γυαλισμένο, ιδίως πιο παλιά. Τέλος, το μέτριο πάχους βερνίκι, βοηθάει στη διατήρηση της οριακής και απαιτητικής συναρμογής των πάνελ του αμαξώματος. Σε αντιδιαστολή, είναι πιο ευαίσθητο σε πιασίματα και μικροαμυχές, οι οποίες είναι αναπόφευκτες, ιδίως όταν έχεις να συνδυάσεις 100άδες κομμάτια, γύρω, πάνω ή μέσα στα γυαλισμένα πάνελ. Τελειώνοντας, έχοντας πλέον αρκετούς μήνες στη πλάτη μου, με τη Beta στο πάγκο, πρέπει να ομολογήσω ότι η κύρια δυσκολία δεν είναι ούτε στις χαλκομανίες, στο φινίρισμα, ούτε στα καλώδια, το detailing κλπ, όπως πίστευα στην αρχή, αλλά η διατήρηση τους σε τέτοιο επίπεδο, τόσο σε ποσότητα όσο και ποιότητα, ώστε να μην εμποδίζουν την ολική συναρμογή και όσο γίνεται να μην αλλοιωθούν κατά την τοποθέτηση τους. Ελπίζω να μην κούρασε η υπερ - ανάλυση. Καλημέρα και καλό μήνα...
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 1, 2020 11:57:21 GMT 2
Και ηρθε παλι η ωρα του κακου κ απιστου μιχαλη να κανει την μονιμη ερωτηση ... Γιωργο μετα απο ενα χρονο στον παγκο ειλικρινα θελω να μου πεις τα hiro οπως τα δινει το εργοστασιο αξιζουν ? γιατι εγω θα πω παροτι δεν εχω φτιαξει κανενα τα βλεπω υπερτιμημενα ...κ πολυ ακριβα . Στα χερια σου με ολα αυτα τα εξτρα που βαζεις τα κανεις ΘΕΙΚΑ .....και απιστευτα . Το μονο που μπορω να δεχτω ....ειναι μια καλη εταιρεια με πολλα προβληματα που αποσκοπει να το παρει στα χερια του ο εμπειρος κ καλος μοντελιστης κ να το απογειωσει .
|
|
|
Post by Sakis on Jun 1, 2020 14:00:21 GMT 2
Αυτές τις συζητήσεις θέλω, δεν με κουράζουν καθόλου. Είναι σημαντικό κομμάτι της κατασκευής το βερνίκι και η φιλοσοφία του, ειδικά όταν πρόκειται να ταιριάξουν panels στα οποία έγινε dry fit πριν την διαδικασία (μεταξύ μας είναι ένα από τα θέματα που θέλω να συμπεριλάβω στο... ξέρεις εσύ )
|
|