|
Post by gtziaf on May 10, 2020 22:37:37 GMT 2
Ευχαριστώ παίδες. Μιχάλη, οι περισσότερες φώτο ήταν σκοτεινές επειδή βγήκαν αργά, χωρίς εξωτερικό φωτισμό, μόνο μια λάμπα. Εξού το μπέρδεμα και οι διαφορές. Για το ταμπλό που λέτε, το πραγματικό παίζει να ήταν μεγαλύτερη ψευτικούρα - πλαστικούρα, από του κιτ. Δύο, τρία κομμάτια πλαστικού και πάμε να τρέξουμε, αφού ο εχθρός της ταχύτητας είναι το βάρος. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by gtziaf on May 10, 2020 22:54:37 GMT 2
δεν θα ηταν πιο ευκολο πρωτα να βαψεις το μαυρο κ μετα το χρωμα ? εγω το φοβαμαι το βερνικι κ χαρτοταινια . Μιχάλη, σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να μασκάρω εσωτερικά για να μην κάνει overspray το βερνίκι και το χαλάσει. Αλλά και πάλι με γυαλίσματα, πλυσίματα κλπ το μαύρο θα χαλούσε και θα ήθελε φρεσκάρισμα. Πάντως, στις περιοχές που κουμπώνουν οι πόρτες, αν προσέξεις καλά, το έκανα αυτό που είπες για να μην πέσει βερνίκι και χαλάσει η εφαρμογή τους. Αλλά, ναι είναι μια αγχωτική διαδικασία, ιδίως με το 513. Με το 2Κ δε νυπάρχει κανένα θέμα, αρκεί να αφαιρέσεις προσεκτικά την κολλά της χαρτοταινίας. Με το 513 η δουλειά αυτή πρέπει να γίνει ευλαβικά. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by mikys2019 on May 10, 2020 22:59:34 GMT 2
Περιμενω την στιγμη που θα τα βαζεις να φτιαχνονται μονα τους ... καλο ξημερωμα μαγε τις παρεας ..
|
|
|
Post by gtziaf on May 11, 2020 10:47:57 GMT 2
Περιμενω την στιγμη που θα τα βαζεις να φτιαχνονται μονα τους ... καλο ξημερωμα μαγε τις παρεας .. Μιχάλη, δεν είμαι ούτε μάγος, ούτε θαυματοποιός, απλά έχω μια καλή και ανεκτική σύζυγο, κάτι που μου επιτρέπει να συγκεντρωθώ 100% όταν η φάση της κατασκευής το απαιτεί. Καλήμερα
|
|
|
Post by Φάνης on May 11, 2020 11:11:40 GMT 2
Πολύ όμορφες εργασίες και καταπληκτικό μαρκάρισμα Γιώργο! Το μπροστινό μέρος φαίνεται τεράστιο σε σχέση με την 575 που ακόμη παιδεύομαι! Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by ViL27 on May 11, 2020 11:33:27 GMT 2
Ειμαι χαρουμενος καθε φορα που βλεπω αυτο το εργο τεχνης να συνεχιζεται χωρις απροοπτα!Γιωργο τελεια φιλε!Το μονο που ισως θα θελα να δω ειναι λιγο wash στις γραμμες του καθισματος!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 11, 2020 12:37:45 GMT 2
Πολύ όμορφες εργασίες και καταπληκτικό μαρκάρισμα Γιώργο! Το μπροστινό μέρος φαίνεται τεράστιο σε σχέση με την 575 που ακόμη παιδεύομαι! Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα! ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ παιδια ... Φανη μου θα σε μαλωσω παλι .....παλι τα λαθος γυαλια φορας παιδι μου ? θα χαλασεις τα ματακια σου ....
|
|
|
Post by nektarios on May 11, 2020 23:09:08 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on May 13, 2020 19:40:49 GMT 2
Ευχαριστώ παίδες... @Φάνη, χωράνε 6 43άρια πάνω στο εμπρός καπό (το έχω δοκιμάσει ), για πλάκα. Με σπάταλη τοποθέτηση @Σπύρο, το wash στο κάθισμα με απασχόλησε και μένα όταν το έφτιαχνα. Το απέρριψα για 2-3 λόγους. Ο ποιο σημαντικός είναι γιατί το κάθισμα έχεις texture, το wash θα "παπάριαζε" και δεν θα φαινόταν όμορφο, ιδίως στην 1/12. Έτσι, έκανα pre-shading τις γραμμώσεις για τονιστούν και το εφέ συμπληρώθηκε με 2 διαφορετικά ταν, αντί ενός βασικού χρώματος. Κάπου, στη πρόοδο θα βρεις την αναλυτική WIP παρουσίαση, για το κάθισμα. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by czt on May 17, 2020 17:27:29 GMT 2
Δε μπορω να περιγραψω το αποτελεσμα γιατι ειναι μοναδικο (αρα το μοναδικο ειναι λιγο) Αλλα η αναφορα σακη με επισημανση δικη σου για αιφνιδιασμο το καρφωμα ειναι το αποτλεσμα και νηκητριο καλαθι! Σακη πες ποτε παμε για μαθημα
|
|
|
Post by gtziaf on May 17, 2020 18:02:03 GMT 2
Δε μπορω να περιγραψω το αποτελεσμα γιατι ειναι μοναδικο (αρα το μοναδικο ειναι λιγο) Αλλα η αναφορα σακη με επισημανση δικη σου για αιφνιδιασμο το καρφωμα ειναι το αποτλεσμα και νηκητριο καλαθι! Σακη πες ποτε παμε για μαθημα Για μάθημα ή για μάσημα Ευχαριστώ, Κωστή
|
|
|
Post by czt on May 17, 2020 18:36:22 GMT 2
Δε μπορω να περιγραψω το αποτελεσμα γιατι ειναι μοναδικο (αρα το μοναδικο ειναι λιγο) Αλλα η αναφορα σακη με επισημανση δικη σου για αιφνιδιασμο το καρφωμα ειναι το αποτλεσμα και νηκητριο καλαθι! Σακη πες ποτε παμε για μαθημα Για μάθημα ή για μάσημα Ευχαριστώ, Κωστή Γιωργο τωρα και μασα μαζι δε με χαλαει καθολου και αν το κανουμε μαζωξη και σχολιασμο κλπ λεει πιο πολυ!
|
|
|
Post by kyriakos on May 17, 2020 20:51:49 GMT 2
Μπράβο ρε Γιώργο χαίρομαι που όλα πάνε καλά!!φτου φτου !!!
|
|
|
Post by gtziaf on May 17, 2020 21:06:44 GMT 2
Μπράβο ρε Γιώργο χαίρομαι που όλα πάνε καλά!!φτου φτου !!! Πλέον πάμε με ρυθμούς χελώνας για μειώσουμε τις πιθανότητες να γίνουν λάθη. Προβλήματα πάντα υπάρχουν, ειδικά όταν μιλάμε για multimedia κιτ, που είναι ζόρικα εκ του φυσικού τους και μερικές φορές η προσοχή δεν αρκεί. Ευχαριστώ για τη στήριξη Κυριάκο, να είσαι καλά
|
|
|
Post by gtziaf on May 17, 2020 21:39:25 GMT 2
Οι συντονισμένοι θα θυμάστε ότι είχαμε αφήσει κάποιες εκκρεμότητες στα μηχανικά μέρη. Αυτές αφορούσαν την φτερούγα του συμπιεστή στο τούρμπο, την ψύξη της και φυσικά τα ψυγεία με τις σωληνώσεις τους. Αρχικά λοιπόν, συναρμολογήθηκαν τα ψυγεία και στα δύο αριστερά (λαδιού και κιβωτίου) πρόσθεσα μια λωρίδα αλουμινοταινίας, με βάση φώτο της πραγματικής. Στη χοάνη ψύξης του συμπιεστή, κολλήθηκαν αρκετά ριβετς, με βάση τις φώτο αναφοράς. Στη συνέχεια τα ψυγεία τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους, χωρίς προβλήματα εφαρμογής. Στα αριστερά, σύνδεσα σωληνώσεις από braided lines της top studio. Στο δεξί μέρος έπρεπε να συνδεθεί ένας μεταλλικός σωλήνας στο κάτω μέρος του ψυγείου, ενώ το επάνω έπρεπε να συνδεθεί με το airbox, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κινητήρα. Αυτά με τη σειρά τους έπρεπε να ευθυγραμμιστούν με τη τουρμπίνα και αν συνυπολογιστεί το βάρος τους, καταλαβαίνετε ότι ήταν κάτι που με άγχωνε, αρκετά έως πολύ. Τελικά, κατάφερα να τα συνδέσω και κάπως έτσι ολοκληρώθηκαν τα περιφερειακά του μοτέρ. Η συνέχεια είναι η χαρά του μαζοχιστή μοντελιστή. Η "χαρα" δεν ήταν άλλη από το τζαμάκι που χωρίζει την καμπίνα απ' τον χώρο του μοτέρ. Αυτό αρχικά έπρεπε να κοπεί από ένα φύλλο ζελατίνης (δεν δίνεται vac πατρόν), να ανοιχτούν 2 τρύπες για να περνούν οι σωλήνες του πλαισίου και στη συνέχεια να τρυπηθούν (στις σωστές θέσεις και αποστάσεις) 50 τρύπες 0.4 για να περάσουν τα ρίβετς συγκράτησης του τζαμιού. Μετά το τρύπημα πέρασα τα ρίβετς στο τζάμι (δίνονται στο κιτ) και μετά όλα μαζί στο πλαίσιο του. Δυστυχώς, οι τρύπες τις χίρο ήταν ελάχιστα έκκεντρες στην αριστερή πλευρά, αλλά μικρό το κακό. Έχω μια ιδέα για το πως δεν θα φαίνεται, αλλά θα εφαρμοστεί όταν το ξεχάσω λίγο, αφού η διαδικασία είναι για το τρελάδικο. Μαζί κολλήθηκαν τα πλαϊνά φιλιστρίνια, το πλαίσιο τους και κάποια rivets. Τέλος, κολλήθηκαν οι σίτες προστασίας των ψυγείων. ΥΓ. Σόρρυ για τις φωτογραφίες που ακόμη μια φορά είναι σκοτείνες, αλλά με το παρόν πρόγραμμα μου δεν υπάρχει άλλη λύση. Στα επόμενα ελπίζω να προλάβω και να βγάλω καλύτερες. Αυτά για σήμερα. Στο επόμενο θα κολλήσουμε το εμπρός μέρος, ώστε να ολοκληρωθεί η εικόνα του σασί. Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on May 17, 2020 22:21:38 GMT 2
Αυτό που με τρελαίνει Γιώργο είναι το πόσο καθαρή είναι η δουλειά σου... Λες και δεν υπάρχει σκόνη, κόλλα, τρίχες, σωματίδια, μπογιές και όλα τ' άλλα στο παράλληλο σύμπαν που βρίσκεσαι... Ευχαριστώ προσωπικά για την οπτική απόλαυση που προσφέρεις! Καλά τελειώματα!
|
|