|
Post by mikys2019 on May 17, 2020 22:23:02 GMT 2
Παντα βλεποντας τις κατασκευες σου μετα ερχετε παντα μια υπεροχη κ κατασκευαστικη εβδομαδα φουλ στις ιδεες κ φαντασιωσεις τελειοτητας ....
|
|
|
Post by mikys2019 on May 17, 2020 22:25:07 GMT 2
Αυτό που με τρελαίνει Γιώργο είναι το πόσο καθαρή είναι η δουλειά σου... Λες και δεν υπάρχει σκόνη, κόλλα, τρίχες, σωματίδια, μπογιές και όλα τ' άλλα στο παράλληλο σύμπαν που βρίσκεσαι... Ευχαριστώ προσωπικά για την οπτική απόλαυση που προσφέρεις! Καλά τελειώματα! Συμφωνω απολυτα με τον Κωστα...... λες οντως να υπαρχει παραλληλο συμπαν ?
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 18, 2020 10:11:07 GMT 2
Γιωργο, εξαιρετικη δουλεια, και οντως καθαροτατη, δεν ξερω πως τα καταφερνεις να ειναι τοσο καθαρα ολα !!
Στις εξατμισεις γραφεις οτι καηκαν με τα μεταλλα της alclad για πες μου ποια χρησιμοποιησες γιατι στην 126 ειμαστε πολυ κοντα σε αποχρωσεις!!!
|
|
|
Post by ViL27 on May 18, 2020 17:07:54 GMT 2
Επιπεδο λεπτομερειας απο αλλο πλανητη!Αυτο με τις τρυπες δεν θα θελα να το δοκιμασω ποτε😂
|
|
|
Post by gtziaf on May 20, 2020 9:17:57 GMT 2
Καλημέρα κι ευχαριστώ ειλικρινά για τα καλά λόγια στα σχόλια σας. Σίγουρα εδώ που μένω, είναι παράλληλο σύμπαν σε σχέση με Θεσσαλονίκη, Αθήνα κλπ. Στις εξατμισεις γραφεις οτι καηκαν με τα μεταλλα της alclad για πες μου ποια χρησιμοποιησες γιατι στην 126 ειμαστε πολυ κοντα σε αποχρωσεις!!! Παναγιώτη, ναι η 126, είναι πολύ κοντά. Χρησιμοποίησα Pale Gold, Copper, Burnt Iron, Exhaust Manifold και ελάχιστα Blue και Violet. Αυτό που δεν θυμάμαι, είναι αν είχα ξεκινήσει ψεκάζοντας όλη την εξάτμιση με Aluminium. Απέφυγα τα πολλά - πολλά με τα διαφανή, τα κόκκινα, πορτοκαλιά κλπ για να μην δείχνει σαν motogp και χρησιμοποίησα σέμι ματ μαύρο για βάση κι όχι γυαλιστερό, όπως κάνω πάντα. Καλημέρα και πάλι
|
|
|
Post by czt on May 24, 2020 17:44:00 GMT 2
Αυτό που με τρελαίνει Γιώργο είναι το πόσο καθαρή είναι η δουλειά σου... Λες και δεν υπάρχει σκόνη, κόλλα, τρίχες, σωματίδια, μπογιές και όλα τ' άλλα στο παράλληλο σύμπαν που βρίσκεσαι... Ευχαριστώ προσωπικά για την οπτική απόλαυση που προσφέρεις! Καλά τελειώματα! Συνονοματε θα συμφωνήσω ! Λογικα καπου εχει ενα τζιαφοιονιστη ντιτεκτορ και κανει τα μαγικα του!!! Μοναδικο Γιωργο ! Παντως δινεις ιδεες για το πως να καλυτερεύω καποιες ιδιαιτερες εργασιες και να αποφυγω προβληματα κλπ
|
|
|
Post by gtziaf on May 24, 2020 20:19:04 GMT 2
Ευχαριστώ, Κωστή. Προφανώς δεν είναι μαγεία και φυσικά έχει τις ατέλειες του, όπως κάθε τι χειροποίητο.
|
|
|
Post by gtziaf on May 24, 2020 20:42:12 GMT 2
Ένα ακόμη αγχώδη στάδιο της κατασκευής, υπερκεράστηκε τη βδομάδα που μας πέρασε. Αυτό αφορούσε την ένωση του εμπρός μέρους με το σασί. Το διόλου ευκαταφρόνητου βάρους μπροστινό, έπρεπε να ενωθεί με το σασί, χρησιμοποιώντας 4 μικρούς μεταλλικούς πίρους. Αρχικά με άγχωνε αν θα αντέξουν το βάρος και η εποξική είναι αρκετή. Το δεύτερο πρόβλημα ήταν περισσότερο διαδικαστικό και είχε να κάνει με την κόλληση αυτή καθ' αυτή. Στην ουσία, απ΄τη στιγμή που βάλεις την κόλλα έχεις μόνο μία προσπάθεια να τα ενώσεις (ακόμη και στα dryfit, από τη μια έμπαινε, από την άλλη έβγαινε), να ευθυγραμμιστούν και παράλληλα να μην υπερχειλίσει η κόλλα κατά την κόλληση. Τελικά όλα πήγαν καλά, ευτυχώς. Πριν από αυτό, ετοίμασα την υπόλοιπη καλωδίωση/σωλήνωση του εμπρός μέρους. Έχοντας κατά νου ότι έπρεπε να διατηρηθεί μια ισορροπία στη λεπτομέρεια μεταξύ του χώρου του κινητήρα που είχαν γίνει αρκετά έξτρα εργασίες και στο μπροστινό που αναγκαστικά είναι πιο λιτό, ξεκίνησα να "διαβάζω" για πράγματα που δεν κατέχω. Λέξεις όπως επιστροφές καυσίμου, φίλτρα, τροφοδοσίες κλπ δεν είναι το φόρτε μου, αλλά στο τέλος κάπως έβγαλα άκρη. Εκτός από τις σωληνώσεις τροφοδοσίας, τις σωληνώσεις των υγρών για τα ποδωστήρια, προστέθηκαν αναμονές για τα ρεύματα. Η μία θα που έμεινε ελεύθερη θα συνδεθεί το κύκλωμα των φώτων. Μαζί αντικαταστάθηκε ο μηχανισμός κίνησης του υαλοκαθαριστήρα, με αλουμινένιες ράβδους και τμήματα της rbmotion. Όταν το εμπρός μέρος, κολλήθηκε και αφέθηκε να στεγνώσει καλά. Στη συνέχεια κολλήθηκαν η κρεμαγιέρα, κάποια ζύγωθρα, οι σωλήνες ψύξης και το σασί πήρε την πλήρη του μορφή. Στο επόμενο θα ασχοληθούμε με το εμπρός καπό. Καλή εβδομάδα σε όλους
|
|
|
Post by Sakis on May 24, 2020 21:16:14 GMT 2
Τουλάχιστον εντυπωσιακό το αποτέλεσμα Γιώργο. Σκεπτόμενος τις δυσκολίες "παντρέματος" των επιμέρους τμημάτων αναρωτιέμαι αν έχεις κάνει δοκιμαστικές εφαρμογές με ζαντολάστιχα για να δεις που βαδίζεις, (που σίγουρα θα έχεις κάνει αλλά κουβέντα να γίνεται). Αλήθεια, δεν θυμάμαι μες στο WIP να έχω δει τροχούς. Έχεις ασχοληθεί με αυτούς;
|
|
|
Post by gtziaf on May 24, 2020 21:37:32 GMT 2
Τουλάχιστον εντυπωσιακό το αποτέλεσμα Γιώργο. Σκεπτόμενος τις δυσκολίες "παντρέματος" των επιμέρους τμημάτων αναρωτιέμαι αν έχεις κάνει δοκιμαστικές εφαρμογές με ζαντολάστιχα για να δεις που βαδίζεις, (που σίγουρα θα έχεις κάνει αλλά κουβέντα να γίνεται). Αλήθεια, δεν θυμάμαι μες στο WIP να έχω δει τροχούς. Έχεις ασχοληθεί με αυτούς; Σάκη, σωστά το υποθέτεις ότι έχουν γίνει δοκιμαστικές με τους τροχούς και σωστά θυμάσαι ότι δεν τους έχω δείξει ακόμη. Ο λόγος είναι ότι έχουν κολληθεί (έρχονται σε 2 μισά η κάθε ζάντα), ασταρωθεί αλλά δεν έχουν βαφτεί ακόμη, για να μπορώ να τους βάζω-βγάζω χωρίς το φόβο να τραυματιστούν. Ήταν από τα πρώτα πράγματα που συναρμολόγησα αφού οι δοκιμαστικές τους, αφορούν πολλά και διάφορα σημεία στην κατασκευή. Από την ευθυγράμμιση στο οριζόντιο και τον κάθετο άξονα, μέχρι τη θέση τους στο θόλο, αλλά και τη σύγκληση της ανάρτησης ώστε να χωρούν στις θέσεις τους, να μην ακουμπούν πουθενά κλπ, που πιθανώς δεν θυμάμαι πια. Γενικά, δεν έδειξα όλες τις δοκιμές, που καλώς ή κακώς είναι πάρα πολλές, αφού θα πιάναμε 36 σελίδες κι όχι 18, άσε που δεν ξέρω κατά πόσο ενδιαφέρουν. Αυτό που δεν έχω αποφασίσει είναι ότι όταν με το καλό ολοκληρωθεί, αν θα το εκθέσω με τους τροχούς πάνω. Προφανώς θα βγουν οι σχετικές φώτο, αλλά δεν βλέπω το μοντέλο να μακροημερεύει πάνω στους τροχούς του, λόγω βάρους. Οπότε ή θα μπουν packers για να το βοηθούν ή θα κάτσει σε τάκους, με τις ρόδες δίπλα ή κάποιος τρόχος θα μείνει εκτός, για να φαίνεται η λεπτομέρεια στους δίσκους. Αλλά, αυτά θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα. Μέχρι τότε έχουν να γίνουν πολλά και σοβαρά βήματα ακόμη. Ευχαριστώ για το σχολιασμό και καλό βράδυ
|
|
|
Post by mikys2019 on May 24, 2020 21:42:43 GMT 2
Καλησπερα Γιωργο .....το εργο τεχνης πλησιαζει στο τελος του κ σε λιγο τα ΩΩΩΩΩ θαυμασμου τις Αθηνας θα ακουστουν στην Αριδαια ... Σε εχω ρωτηση παλι αλλα δεν πηρα ποτε απαντηση ....γιαυτο σε ξαναρωταω .... θελω να μου πεις τι εξτρα εβαλες στο hiro αναλυτικα κ το πραγματικο κοστος ολων αυτων . σε ευχαριστω .
|
|
|
Post by ViL27 on May 24, 2020 22:39:11 GMT 2
Πλησιαζει στο τελος το κτηνος!!!so far so good!Μπραβο Γιωργο ολα υπεροχα ως τωρα
|
|
|
Post by gtziaf on May 24, 2020 23:03:45 GMT 2
Μιχάλη, σε ευχαριστώ για τον ενθουσιασμό και τη στήριξη. Δυστυχώς κανέναν μοντέλο δεν μπορει να χαρακτηριστεί αριστούργημα από το WIP, πόσο μάλλον όταν εκκρεμούν δύσκολες εργασίες, για να ολοκληρωθεί. Προσπαθώ πάντως για να το καλύτερο για να μην πάει στράφι η δουλειά που έχει γίνει αλλά και για να μην σας απογοητεύσω κιόλας. Σε εχω ρωτηση παλι αλλα δεν πηρα ποτε απαντηση ....γιαυτο σε ξαναρωταω .... θελω να μου πεις τι εξτρα εβαλες στο hiro αναλυτικα κ το πραγματικο κοστος ολων αυτων . σε ευχαριστω . Δεν είχα πάρει χαμπάρι την ερώτηση σου, Μιχάλη. Τώρα η απάντηση δεν ξέρω κατά ποσό είναι εύκολη, αφού τίποτα δεν αγοράστηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη κατασκευή και χρησιμοποιήθηκαν πράγματα που είχα στο στοκ. Αλλά θα προσπαθήσω, για τα πιο βασικά τουλάχιστον. Ξεκινώ από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα. 1)Solder Balls 0.7 για τα rivet του σκελετού (3 € - περιέχει 25000 μπαλίτσες για 600 κιτ ) 2)Braided lines Top studio (τρία μεγέθη X 2,5 € - φτάνουν για 4-5 κιτ ακόμη) 3)Μαύρο σύρμα, ρολά Κινέζια από ebay (0,3 και 0,4 από 2 € τα 30 μέτρα) 4)Ένα ολόκληρο φύλλο PE "Assorted details for MotoGP" της top studio (7 €) 5)Σετ με αλουμινένιες βίδες της top studio (2 x 5 €) 6)Αλουμινένια rods της hobby design (ένα rod περίπου από 3 διαφορετικές διατομές. Κάθε σετ περιέχει 5 με κόστος 3.5 €) 7)Κάποιες φίσες από το Motorcycle Electronic Plugs της Top Studio (9 € επαρκούν για 6-7 12άρια) 8)Μερικές αναμονές από Hose Joint Set A της Hiro, για να συμπληρώσω αυτά του κιτ (το σετ κοστίζει 12-15 € και περιέχει περίπου 35 συνδέσεις) Τέλος το πιο περίεργο, είναι ένα σετ scrap που είχα πάρει από την rbmotion (στο ebay της) το οποίο περιείχε διάφορα ετερόκλητα μεταλλικά κομμάτια από τόρνο (π.χ. τέτοιο είναι το στέλεχος της επιστροφής καυσίμου στη 1η φώτο), τα οποία μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμα στις κατασκευές μου. Κόστισαν περίπου 30 € με τα μεταφορικά, τα χρησιμοποιώ 4 χρόνια και το σακουλάκι έχει πολύ πράγμα μέσα, για αρκετά μοντέλα. Δυστυχώς, δεν πρόλαβα να πάρω άλλο σετ, αφού και άλλοι είχαν την ίδια ιδέα με μένα, ότι θα είναι χρήσιμα δηλαδή. Το λέω περίεργο γιατί έγινε μια φορά από την εταιρεία και όποιος πρόλαβε. Δεν ξέρω αν έγινες σοφότερος, ούτε τι περίμενες να ακούσεις αλλά είχε πλάκα η αναδρομή.
|
|
|
Post by gtziaf on May 24, 2020 23:04:17 GMT 2
Πλησιαζει στο τελος το κτηνος!!!so far so good!Μπραβο Γιωργο ολα υπεροχα ως τωρα Ευχαριστώ Σπύρο, να είσαι καλά
|
|
|
Post by konstantinf on May 25, 2020 6:28:20 GMT 2
Δεν χορταίνω να το κοιτάζω Γιώργο... (και άστα αυτά τα περί του "μηδένα προ του τέλους μακάριζε"...). Έχεις δώσει πολύ μεράκι εδώ, και η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται. Εντυπωσιακό και το χαμηλό κόστος των βελτιωτικών σου - έχεις κάνει έρευνα αγοράς, μπαγασάκο! Καλή συνέχεια και καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by Φάνης on May 25, 2020 19:47:11 GMT 2
|
|