|
Post by czt on Jan 18, 2021 10:12:51 GMT 2
Φανη θα επαναλαβω και εγω τα σχολια των παιδιων μπραβο συγχαρητηρια πολυ ωραια δουλεια φανταστικη! Οπως ειχαμε πει ερχεται η στιγμη για να γινει αρα θεμα ταιμινγκ. Ταυτοχρονα ο σωστος ρυθμος με την ορεξη που εχεις δινει ενα μοναδικο συνδυασμο και με τις τεχνικες που χρησιμοποιείς μαζι με τα υλικα βγαινει κατι μοναδικο. Πιστευω ειναι ενα ''μαθημα '' υπομονης ορεξης επιμονης θελησης και οχι βιασυνης και επιπολαιότητας.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 19, 2021 0:00:39 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Ας ελπίσουμε αυτή η προσοχή/επιμονή που έχω δείξει στη συγκεκριμένη κατασκευή να διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση της! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by czt on Jan 20, 2021 8:03:07 GMT 2
Θα διαρκέσει ! Αν πει να φύγει το κουτάκι θα ξανά έρθει και μετά ξανά πάμε γερά!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 20, 2021 13:28:20 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jan 20, 2021 19:46:58 GMT 2
Ωραία και καθαρή δουλειά Φάνη, όμως προσωπικά θεωρώ τις έτοιμες μάσκες γιατροσόφι για τα νεύρα και την υπομονή μου.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 20, 2021 19:57:31 GMT 2
Ωραία και καθαρή δουλειά Φάνη, όμως προσωπικά θεωρώ τις έτοιμες μάσκες γιατροσόφι για τα νεύρα και την υπομονή μου. Ευχαριστώ Άλεξ! Δεν έχεις άδικο για τις έτοιμες μάσκες των τζαμιών, δυστυχώς όμως δεν είναι πολλές εταιρείες που τις παρέχουν με τα κιτ τους (η Hasegawa, όσα κιτ έχω φτιάξει, δεν δίνει μάσκες) και δεν υπάρχουν aftermarket για τα περισσότερα από αυτά! Οπότε μονόδρομος, αγχωτική διαδικασία, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει....
|
|
|
Post by alex78 on Jan 20, 2021 20:12:21 GMT 2
Δεν έχεις άδικο για τις έτοιμες μάσκες των τζαμιών, δυστυχώς όμως δεν είναι πολλές εταιρείες που τις παρέχουν με τα κιτ τους (η Hasegawa, όσα κιτ έχω φτιάξει, δεν δίνει μάσκες) και δεν υπάρχουν aftermarket για τα περισσότερα από αυτά! Οπότε μονόδρομος, αγχωτική διαδικασία, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει....
Άν δεν κάνω λάθος, η Hase ήταν η πρώτη εταιρεία στον χώρο που παρείχε, από τις αρχές '90s, στα κιτ της έτοιμες μάσκες (συνήθως λευκού και όχι κίτρινου χρώματος), τουλάχιστον στα αγωνιστικά της κιτ τύπου WRC. Όπως και να 'χει πρόκειται για μια ιδιαίτερη διαδικασία που αναγκαστικά θα την περάσουν όλοι θέλοντας ή μη στην μοντελιστική τους ζωή, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 20, 2021 20:16:59 GMT 2
Φανη χρησιμοποιεις χαρτοταινεια φαρδια κ μετα νυστερι η φυλλο για μασκαρισμα ?
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 20, 2021 20:32:02 GMT 2
Φανη χρησιμοποιεις χαρτοταινεια φαρδια κ μετα νυστερι η φυλλο για μασκαρισμα ? Τις masking tapes Tamiya χρησιμοποιώ Μιχάλη, όπως εύκολα διακρίνονται στις φωτό, και χαράζω προσεκτικά με καινούργια λεπίδα στο xacto. Αν ψάξεις στο forum, ο Γιώργος έχει δείξει μια πολύ έξυπνη ιδέα για να μασκαρεις εύκολα τον ανεμοθώρακα χωρίς να χρειάζεται να χαράξεις, ειδικά αν δεν υπάρχει οδηγός! Τον χρησιμοποιώ και αυτόν αρκετά συχνά!
|
|
|
Post by czt on Jan 20, 2021 20:43:05 GMT 2
Η υπομονη ειναι αρετη και το αποτελεσμα δικαιώνει! Κιτ που δεν εχει οδηγους κανει την αποπειρα ακομα πιο δυσκολη αρα μεγαλυτερος δεικτης δυσκολιας.
Η πετσετα ιδιατερη και φερνει σε βελετζα!
Αλεξ οταν ειπες για 90ς και για υλικα που υπηρχαν τοτε συνειδητοποιω οτι το μαγαζι στη γειτονια μου ηταν σε εποχη νεατερνταλ σαν τις γνωσεις και μονο κολλες και χρωματα μοντελιστικα υπηρχαν. Μασκες και αλλα καλουδια ηταν αγνωστα δυστυχως
|
|
|
Post by alex78 on Jan 20, 2021 21:10:46 GMT 2
Κωστή τις μάσκες που αναφέρω τις παρείχε η ίδια η Hase μέσα στο κουτί εργοστασιακές ένα πράγμα, δεν επρόκειτο για κάποιο έξτρα σούπερ αναλώσιμο.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 21, 2021 22:20:14 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jan 22, 2021 11:42:18 GMT 2
Καλό tip Φάνη, ευχαριστούμε!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 22, 2021 17:43:20 GMT 2
Καλό tip Φάνη, ευχαριστούμε! Ευχαριστώ Άλεξ! Αφού σου αρέσουν τα tips, ακόμη ένα, ίσως καλύτερο, για την συγκεκριμμένη αυτοκόλλητη ταινία! Τοποθέτηση πλαστικών υαλοκαθαριστήρων, το γνωστό πρόβλημα που δεν κάθονται σωστά στο παρμπρίζ! No more! Problem solved!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 22, 2021 18:13:50 GMT 2
Ωραίος ο Φάνης!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 27, 2021 20:58:14 GMT 2
|
|