|
Post by Φάνης on Jan 27, 2021 21:11:15 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 27, 2021 21:35:21 GMT 2
Αφού έκανα διάλλειμα για ένα καφεδάκι, γύρισα στον πάγκο μου και αποφάσισα να κουμπώσω σασί και αμάξωμα. Πρώτα, ακούμπησα τις ζώνες καλύτερα στα καθίσματα (όπως είχε επισημάνει και ο Γιώργος) και μετά ξεκίνησα το κούμπωμα. Ήταν μπορώ να πω προβληματικό, αφού την πρώτη φορά μου ξεκόλλησαν οι θόλοι. Τους ξανά κόλλησα, τους άφησα να για κανά 2ωρω να κολλήσουν καλά, και ξανά προσπάθησα μετά από ακόμη ένα καφεδάκι (γενικά πίνω 7-8 καφέδες την ημέρα - για να μην ρωτήσετε ). Με λίγη προσπάθεια, έκατσε, σε κάποια σημεία θέλει λίγο παραπάνω κόλλα και κράτημα (θα το κάνω αύριο), αλλά οδεύει προς το τέλος της. Απομένει να κολληθούν τα PE αλογάκια (μπρος-πίσω), τα 2 πλαϊνά PE Pininfarina λογότυπα, η μπροστινή πινακίδα, οι πλαινοί καθρέπτες και οι απολήξεις των εξατμίσεων (έπρεπε να τις ξεκολλήσω αφού δεν μπορούσα να το κουμπώσω με αυτές κολλημένες). Οι πλαϊνοί καθρέπτες είναι έτοιμοι (εβαψα το εσωτερικό τους μαύρο όπως ειδα σε φωτό αναφοράς και χρησιμοποίησα τα PE που δίνει το κιτ για τον καθρέπτες). Επίσης, θα πρέπει να του περάσω και κερί - έχει και κάποιες δακτυλιές, που επίσης θα καθοριστούν, λόγω αρκετού κρατήματος μέχρι να κάτσει σωστά σε κάποια σημεία. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 27, 2021 21:43:17 GMT 2
Αυτά ήταν και τα τελευταία updates από την 348ts! Χαίρομαι ιδιαίτερα που έβγαλα ένα μισοπαρατημένο (εδώ και ένα χρόνο) κιτ από το ντουλάπι και προσπάθησα να το ολοκληρώσω. Όμως είμαι περισσότερο ικανοποιημένος με τον εαυτό μου γιατί δεν προσπάθησα απλά να το ολοκληρώσω, αλλά αφιέρωσα αρκετό χρόνο σε καινούργια πράγματα, μικρολεπτομέρειες, και πιστεύω μέχρι το τέλος του έδωσα την προσοχή που έπρεπε, όσο μπορούσα τουλάχιστον. Τώρα, το τελικό αποτέλεσμα ίσως να μην είναι και το καλύτερο, αλλά σίγουρα θα έχει μια όμορφη θέση στην συλλογή μου! Όταν παραλάβω το δέμα από Γερμανία (άγνωστο πότε) θα ενσωματώσω επίσης το χτένι και το λεβγιέ ταχυτήτων και θα ανεβάσω καλύτερες φωτό στο Galery. Καιρός, να ασχοληθούμε με την 179 και την Lotus Europa!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 27, 2021 21:52:31 GMT 2
Παρα πολυ ωραιο αποτελεσμα παροτι τον πολεμο που σε βρηκε .
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 27, 2021 22:29:49 GMT 2
Πολύ όμορφο είναι, Φάνη. Της πάει το κόκκινο και ίσως φτιάξω κι εγώ τη μια που με έχει μείνει σε κόκκινο. Σε πιο αγωνιάρικη έκδοση βέβαια ΥΓ. Κάνε wash στα panel lines. Βλέπω ότι το χρειάζεται.
|
|
|
Post by Sakis on Jan 27, 2021 23:46:56 GMT 2
Πανέμορφη βγήκε Φάνη! Πολλά συγχαρητήρια!!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 28, 2021 3:11:49 GMT 2
ΥΓ. Κάνε wash στα panel lines. Βλέπω ότι το χρειάζεται. Καλυτερα να το κανεις πριν η μετα το βερνικι ?
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 28, 2021 7:44:21 GMT 2
Μιχάλη, Γιώργο, Σάκη, σας ευχαριστώ πολύ. @Γιώργος: ναι θα κάνω κάποιο wash, το έχω στα υπόψιν. Επίσης υπάρχουν ακόμη υπολείμματα από το γυαλιστικό σε κάποια panels (όπως για παράδειγμα στο καπάκι για την βενζίνη) που θέλουν καθάρισμα. Ναι μου άρεσε και εμένα το Rosso Corsa! Έχεις κουράγιο να φτιάξεις ακόμη μια 348 TS? Εγώ ίσως κάποια στιγμή ασχοληθώ και με την 328GTS της Hasegawa που έχω σε στοκ. @Μιχάλης: τώρα, μετά το βερνίκι. Θα χρησιμοποιήσω enamel wash (όπως αυτά της Tamiya) και θα σκουπίσω με μια νοτισμένη μπατονέτα με white spirit (μοντελιστικό, δεν έχω εμπιστοσύνη αυτά του εμπορίου, είναι πολύ δυνατά) τα τυχόν υπολείμματα (αφού δεν επηρεάζει το lacquer βερνίκι που έχω χρησιμοποιήσει). Καλημέρα!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 28, 2021 9:10:47 GMT 2
Όχι TS, δεν παίζει. Έχω μια TB που μπορεί να γίνει μια από τις "γρήγορες" εκδόσεις. Θα δείξει... Καλημέρα
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 28, 2021 10:06:03 GMT 2
Ομορφη δουλεια φανη,συγχαρητηρια!Συμφωνω οτι το wash ειναι επιβεβλημενο,ενω σιγουρα θα μπορουσες να αποφυγεις το πορτοκαλι στο φιλτρο,η εστω λιγο wash να μην ειναι τοσο εντονο!Πολυ ωραια δουλεια στον κινητηρα
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 28, 2021 12:38:29 GMT 2
Όχι TS, δεν παίζει. Έχω μια TB που μπορεί να γίνει μια από τις "γρήγορες" εκδόσεις. Θα δείξει... Καλημέρα Οκ! Κατάλαβα!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 28, 2021 12:43:50 GMT 2
Ομορφη δουλεια φανη,συγχαρητηρια!Συμφωνω οτι το wash ειναι επιβεβλημενο,ενω σιγουρα θα μπορουσες να αποφυγεις το πορτοκαλι στο φιλτρο,η εστω λιγο wash να μην ειναι τοσο εντονο!Πολυ ωραια δουλεια στον κινητηρα Ευχαριστώ Σπύρο! Το πορτοκαλί ήταν η τελική μου επιλογή ανάμεσα σε διάφορες, με αρχική προτίμηση το gloss black. Προτίμησα τελικά κάτι έντονο, για αντίθεση - ο Γιώργος στην δική του 348 TS είχε χρησιμοποιήσει gloss blue, επίσης πολύ ωραίο. Η φωτό αναφοράς μου ήταν η ακόλουθη! Κρίμα που μέχρι τώρα δεν έχω βρει decals για φίλτρα λαδιού! Θα τα αναδεικνύουν πολύ περισσότερο! Αν γνωρίζει κάποιος (στις γνωστές μοντελιστικές κλιμακες) ας με ενημερώσει!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 28, 2021 14:07:21 GMT 2
Ποιοτική και πεντακάθαρη δουλειά Φάνη, σίγουρα θα την χαίρεται ο....Ελβετός κάτοχός της!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 28, 2021 14:49:00 GMT 2
Ποιοτική και πεντακάθαρη δουλειά Φάνη, σίγουρα θα την χαίρεται ο....Ελβετός κάτοχός της! Ευχαριστώ Άλεξ! Ήταν οι μόνες πινακίδες (αριστεροτίμονες) που ταίριαζαν στις διαστάσεις των δυο πλαισίων! Μου έκατσαν μια χαρά!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 28, 2021 15:22:54 GMT 2
Φανη μου θα μπορουσες στον printer του σπιτιου σου να τυπωσεις ελληνικες πινακιδες
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 28, 2021 16:27:00 GMT 2
Στην λεπτομέρεια φαίνεται η ποιότητα Φάνη! Εκτιμώ ιδιαίτερα τις ελβετικές πινακίδες, αν και στην Λουκέρνη είναι ζήτημα αν οι αριθμοί έχουν ξεπεράσει το 200000... Καλά τελειώματα!
|
|