|
Post by Φάνης on Sept 15, 2019 14:32:38 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 15, 2019 14:39:21 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 15, 2019 16:56:17 GMT 2
Καλή αρχή Φάνη και καλή συμμετοχή. Φαντάζομαι θα βάψεις τις ζάντες, χρυσές Ωραίο κιτ, ότι πρέπει για να ξεκινήσει κάποιος detailing του κινητήρα με σωληνώσεις, καλωδιώσεις κλπ. Καλή επιτυχία
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 15, 2019 21:10:29 GMT 2
Καλή αρχή Φάνη και καλή συμμετοχή. Φαντάζομαι θα βάψεις τις ζάντες, χρυσές Ωραίο κιτ, ότι πρέπει για να ξεκινήσει κάποιος detailing του κινητήρα με σωληνώσεις, καλωδιώσεις κλπ. Καλή επιτυχία Ευχαριστώ Γιώργο! Θες να με πάρουν με τις πέτρες για τις χρυσές ζάντες; Αν είχα aftermarket Y-shape, όπως στην φωτό παρακάτω (ωραίες δεν δειχνουν στην 512 ΤR; ), το χρυσό θα ήταν μονόδρομος νομίζω (μια άλλη καλή επιλογή νομίζω θα ήταν semigloss black), αλλά για τις συγκεκριμμένες του κιτ νομίζω θα καταλήξω στο κλασικό ασημί....Οψόμεθα! Ναι, θα κάνω κάποιο detailing στον κινητήρα να μην δείχνει άδειος! Με την ευκαιρία, όλες οι φωτό στην 2η σελίδα της κατασκευής σου (και μόνο αυτές), δεν εμφανίζονται.... Αν βρεις λίγο χρόνο, και μπορείς να τις ανακτήσεις, θα το εκτιμούσα αν τις αναρτούσες κάπου, για μελέτη και ιδέες! Ευχαριστώ πολύ. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by czt on Sept 16, 2019 8:01:31 GMT 2
Καλή αρχή φανη! Ως προς την ιδέα που σε έδωσε ο Γιώργος συμφωνώ και επαυξάνω ! Θα ήθελα να δω και μια 308 σε κάποια στιγμή πιατευω θα γίνει εκτενείς συζήτηση πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο.
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 16, 2019 10:21:47 GMT 2
Καλή αρχή φανη! Ως προς την ιδέα που σε έδωσε ο Γιώργος συμφωνώ και επαυξάνω ! Θα ήθελα να δω και μια 308 σε κάποια στιγμή πιατευω θα γίνει εκτενείς συζήτηση πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο. Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Προτιμάς και εσύ χρυσές τις ζάντες;
|
|
|
Post by alex78 on Sept 16, 2019 12:33:50 GMT 2
Καλή κατασκευή φίλε Φάνη, προσωπικά θα προτιμούσα να το δώ εντελώς ''κλασικούρα'' όπως στις φωτό αναφοράς που ανέβασες!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 16, 2019 13:13:45 GMT 2
Καλή κατασκευή φίλε Φάνη, προσωπικά θα προτιμούσα να το δώ εντελώς ''κλασικούρα'' όπως στις φωτό αναφοράς που ανέβασες! Ευχαριστώ πολύ Άλεξ! Τελικά ποιο χρώμα είναι πιο κοντά στις φωτό αναφοράς για τις ζάντες; Ασημί ή κάποιο αλουμίνιο; Έχει κανείς καμία υπόδειξη για αυτό το χρώμα; Σκεφτόμουν μετά το βάψιμο να περάσω και 1-2 ελαφρά χέρια semi-gloss βερνίκι; Εσείς τι πιστεύετε/προτείνετε; Ευχαριστώ!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 16, 2019 15:06:41 GMT 2
Καλή κατασκευή φίλε Φάνη, προσωπικά θα προτιμούσα να το δώ εντελώς ''κλασικούρα'' όπως στις φωτό αναφοράς που ανέβασες! Ευχαριστώ πολύ Άλεξ! Τελικά ποιο χρώμα είναι πιο κοντά στις φωτό αναφοράς για τις ζάντες; Ασημί ή κάποιο αλουμίνιο; Έχει κανείς καμία υπόδειξη για αυτό το χρώμα; Σκεφτόμουν μετά το βάψιμο να περάσω και 1-2 ελαφρά χέρια semi-gloss βερνίκι; Εσείς τι πιστεύετε/προτείνετε; Ευχαριστώ! Θεωρώ, ότι οι ζάντες είναι πολύ κοντά στο λευκό αλουμίνιο. Μην χρησιμοποιήσεις βερνίκι, απλά το υπόστρωμα σου να είναι σέμι ή γυαλιστερό. Όπως και να έχει δοκίμασε και δες τι σου αρέσει περισσότερο. Εγώ αναφέρομαι με βάση το προσωπικό μου στυλ. Επίσης, στις 5 πρώτες φώτο οι ζάντες δεν είναι από την 355. ΥΓ. Αν βρω τα αρχεία από την δική μου θα τα ανεβάσω. Είναι λίγο αρχαία κατασκευή, να σκεφτείς είναι ακόμη στη Θεσσαλονίκη, το μοντελάκι.
|
|
|
Post by czt on Sept 16, 2019 15:43:40 GMT 2
Καλή αρχή φανη! Ως προς την ιδέα που σε έδωσε ο Γιώργος συμφωνώ και επαυξάνω ! Θα ήθελα να δω και μια 308 σε κάποια στιγμή πιατευω θα γίνει εκτενείς συζήτηση πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο. Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Προτιμάς και εσύ χρυσές τις ζάντες; αν μπορεις να το κανεισ σε λευκο χρυσο (τωρα θα με πεις τη λεω) θα ηταν επισης ωραιο οπως αναφερει και ο γιωργο ειναι ωραια αλλα το καλυτερο ειναι οτι θες εσυ και σε εκφραζει. Δε ξερω αν καποιο παιχνιδι απο καποια κονσολα εμπεριεχει το συγκεκριμενο οχημα και να κανεις συνδυασμους. Το επομενω προτζεκτ λεω να το κανω ετσι θα εχει πιο ομαδικη δουλεια κλπ και κατι εντελως διαφορετικο.
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 16, 2019 19:56:43 GMT 2
Γιώργο, Κωνσταντίνε σας ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω το white aluminum Γιώργο για τις ζάντες (νομίζω έχω σε στοκ αυτό της Alclad), και θα αποφασίσω. Εξωτερικά θα βαφτεί με το Rosso Corsa της ZP και εσωτερικά με το Beige από την σειρά Ferrari Leather colors επίσης της ZP. Σκέφτομαι για ολοκόκκινη, όπως αυτή στις παρακάτω φωτό, αν και η διχρωμία με το μαύρο (είναι ματ ή σατέν?) δεν με χαλάει! Το Sabbia χρώμα (?) που διακρίνεται στο εσωτερικό της 348 TS στην 2η φωτό παρακάτω είναι επίσης μια επιλογή αφού έχω το αντίστοιχο χρώμα της ZP. Παντως στο μέλλον θα ήθελα να φτιάξω και μια κίτρινη (από τα αγαπημένα μου χρώματα για αμάξωμα, ειδικά για Ferrari!) με μαύρο εσωτερικό, όπως αυτή στην τελευταία φωτό!
|
|
|
Post by czt on Sept 16, 2019 22:05:37 GMT 2
τωρα με στεναχωρεσες Φανη κιτρινη Φερραρι το χρωμα του μισους τοσα ωραια χρωματα εχει βγαλει πχ μπλε του παγου γαλαζια κλπ οχι κιτρινο!!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 17, 2019 10:48:14 GMT 2
τωρα με στεναχωρεσες Φανη κιτρινη Φερραρι το χρωμα του μισους τοσα ωραια χρωματα εχει βγαλει πχ μπλε του παγου γαλαζια κλπ οχι κιτρινο!!!! Χα, χα, φόρτσα Αριανάρα
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 17, 2019 10:51:28 GMT 2
|
|
|
Post by czt on Sept 19, 2019 11:54:10 GMT 2
τωρα με στεναχωρεσες Φανη κιτρινη Φερραρι το χρωμα του μισους τοσα ωραια χρωματα εχει βγαλει πχ μπλε του παγου γαλαζια κλπ οχι κιτρινο!!!! Χα, χα, φόρτσα Αριανάρα Το συνεχίζεις βλέπω με αυτό το άθλιο χρωμα του μίσους και της αρρώστιας .
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 21, 2019 10:51:19 GMT 2
Ξεκινήσαμε σιγά-σιγά την κατασκευή μας. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά! Όλα τα εξαρτήματα του κινητήρα αφαιρέθηκαν από το πλαίσιο και καθαρίστηκαν προσεκτικά από ραφές και έξτρα πλαστικό. Λεπτύναμε και το κάλυμμα (θα το λεπτύνουμε ακόμη περισσότερο!) στο καζανάκι το οποίο σε μεταγενέστερο στάδιο θα καλυφθεί με αλουμινόχαρτο. Ανοίξαμε προσεκτικά τις απολήξεις των εξατμίσεων και λεπτύναμε τα χείλη τους - σε μεταγενέστερο στάδιο θα βαφτούν με ματ μαύρο από μέσα. Επίσης, οι ζάντες αποχρωμιώθηκαν με τη χρήση χλωρίου W5 (το gel one!). Το αμάξωμα καθαρίστηκε επίσης από γραμμές ραφών και έξτρα πλαστικό που υπήρχε σε κάποιο σημεία, ιδιαίτερα στις γρίλιες στο spoiler στο πίσω μέρος. ‘Εγινε εμβάθυνση των γραμμών στα διαφορά πλαίσια, χρησιμοποιώντας το Panel line Engraver (λεπίδες 0,2 mm και 0,3 mm) της Tamiya που έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου μοντελιστικά εργαλεία! Το πιο χρονοβόρο μέρος ήταν να ανοίξω προσεκτικά και να καθαρίσω τις σχάρες στην μπροστινή αεροτομή που ήταν κλειστή (παρά το γεγονός ότι η Hasegawa δίνει την πίσω αεροτομή ανοιχτή, αν και με κάποιο φλας). Για αυτή την διαδικασία (που μου πήρε περίπου 2 ώρες...), χρησιμοποίησα πρώτα το αγαπημένο μου Proxxon Micromot 50E, σε πολύ χαμηλές στροφές, για να αφαιρέσω το πλαστικό (καπάκι) από την πίσω πλευρά του spoiler. Μόλις αφαίρεσα το πλαστικό, χρησιμοποίησα από την μπροστινή πλευρά του σπόιλερ το Xacto μου για να κάνω μερικές τρύπες και έπειτα χρησιμοποίησα τις micro flat files της Hobby Elements (3mm και 1mm, coarse to fine) για να ανοίξω και να εξομαλύνω τις σχάρες. Μόλις ήμουν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, απλώς έδιωξα την σκόνη με μια παλιά οδοντόβουρτσα και βούρτσισα λίγο Tamiya Extra Thin Cement στις σχάρες για να εξαληφθεί οποιαδήποτε σκόνη και να εξομαλυνθούν τα επιμέρους μέρη από τη διαδικασία λείανσης. Όλα τα παραπάνω είναι έτοιμα για αστάρωμα, όπου επίσης θα ελέγξουμε/διορθώσουμε τυχόν ατέλειες στο αμάξωμα! Ερώτηση: Η μπροστινό αεροτομή θα βαφτεί με μαύρο σατινέ χρώμα. Υπήρχε από πίσω σίτα; Σκεφτόμουν να βάλω ένα κομμάτι από τις άθλιες σίτες που συνήθως δίνει η Tamiya... Είναι οκ ή να μην το κάνω; Ευχαριστώ.
|
|