|
Post by Φάνης on Jan 10, 2021 9:57:03 GMT 2
Σας ευχαριστώ παιδιά! Μου αρέσει και εμένα Σπύρο η αντίθεση της μοκέτας/τσόχας με το Beige της ZP! Σειρά έχει ο κινητήρας/πίσω ρόδες ώστε να ολοκληρώσουμε μπανιέρα-σασί!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 11, 2021 12:49:22 GMT 2
Ξεκίνησα να δουλεύω σήμερα τον κινητήρια. 1) ‘Εβαψα τα βασικά κομμάτια του κινητήρα με ασημένιο και χρυσό χρώμα, και τους έκανα wash. 2) Στην συνέχεια ασχολήθηκα με τις κύλινδρο-κεφαλές. Αφού βάφτηκαν με Rosso-Corsa, ανοίχτηκαν οι σχετικές τρύπες με τρυπανάκι 0.3mm για την απαραίτητη καλωδίωση. Για καλώδια χρησιμοποίησα τα γνωστά σύρματα του Κινέζου, το συγκεκριμένο 0.4mm. Αν και θα φαίνονται πολύ λίγα όταν σκεπαστούν με το φίλτρο αέρα, έκανα κάποιο σχετικό weathering στις κύλινδρο-κεφαλές.(Σε μια φωτό φαίνεται πως ήταν πριν το weathering η μια από τις δύο και με weathering η άλλη). Επίσης με δύο διαφορετικές οδοντογλυφίδες (κομμένες και ξυσμένες στο κατάλληλο πάχος) είχαν περαστεί νωρίτερα με ασημένιο χρώμα οι μικροσκοπικές βίδες, το λογότυπο και τα πλαϊνά μέρη, και με μαύρο οι ακροδέκτες για τα σύρματα. (Το ασημί χρώμα στα πλαϊνά των κύλινδρο-κεφαλών που ξέφτισε λίγο μετά την καλωδίωση έχει ήδη διορθωθεί!) 3) Μετά έβαψα το καζανάκι και του περάσα ένα κομμάτι από το αυτοκόλλητο Heat Shield της MFH. (Θα του πέρναγα το ασημένιο χαρτί που υπάρχει στα κουτιά των τσιγάρων, αλλά δεν καπνίζω ούτε ο περίγυρος μου!) Την ιδέα για το αυτοκόλλητο την πήρα από την κατασκευή του Γιώργου. Στις φωτό βλέπετε και την λείανση στο καζανάκι που είχα κάνει στην αρχή της κατασκευής. 4) Έβαψα με χρυσό τα κινούμενα μέρη του ιμάντα και με ασημί την υποδοχή. Επίσης στην φωτό φαίνεται η λείανση του ιμάντα στην οποία είχα αφιερώσει πολύ ώρα στην αρχή της κατασκευής (με σκοπό- επίσης να τεστάρω τις μικρολίμες που είχα τότε αγοράσει από Hobby Elements). Ολοκλήρωσα και το βάψιμο στις αναρτήσεις που επίσης είχα τροποποιήσει στην αρχή της κατασκευής. 5) Μετά ασχολήθηκα με το φίλτρο του αέρα, το οποίο περάστηκε με μαύρο 1500 αστάρι σαν υπόβαθρο. Τύλιξα τους σωλήνες με λευκοπλαστ (επίσης ιδέα που πήρα από την κατασκευή του Γιώργου), και πέρασα κολάρα από αυτοκόλλητη αλουμινοταινία. Μετά βάφτηκε με gun metal και έγινε στεγνό πινέλο με steel. Στην συνέχεια περάστηκε μαύρο wash και έγινε weathering με pigments. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Έχουν ανοιχτεί οι τρύπες για κάποια μικρή καλωδίωση και χρειάζεται τοπικό βάψιμο. 6) Επίσης, έβαψα με ματ μαύρο και χρυσό (και ασημί στις βίδες) και έκανα κάποιο μικρό weathering στα καπάκια που θα τοποθετηθούν στον χώρο του κίνητρα. Στο ένα από αυτά θα περαστεί αργότερα και μια χαλκομανία που δίνει η Hase! Ακόμη έχει αρκετή δουλειά. Εκτός της ολοκλήρωσης του φίλτρου αέρα, πρέπει να φτιάξω έναν υποτυπώδη ψεκασμό και το φίλτρο λαδιού που δεν δίνει το κιτ, και κάποιες ακόμη σωληνώσεις οι οποίες θα ενσωματωθούν πριν και μετά την τοποθετηση του κινητήρα. Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 11, 2021 17:27:23 GMT 2
Φανη μου εξαιρετικος.....μπραβο ... Μας δινεις φανταστικες ιδεες (Κλεμενες απο τον Γιωργο )....χαχαχαχαχα
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 12, 2021 12:35:26 GMT 2
Δεν υπάρχουν κλεμμένες ιδέες Μιχάλη, οι τεχνικές είναι εκεί, οι κατασκευές διαθέσιμες (αυτός είναι και ο σκοπός των WIP) και επαφίεται στον εκάστοτε μοντελιστή αν θα τις χρησιμοποιήσει ή/και τροποποιήσει στην κατασκευή του. Μακάρι, να φανούν χρήσιμες όχι μόνο σε εσένα αλλά και στους άλλους συμφορουμίτες!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 12, 2021 12:44:45 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on Jan 12, 2021 13:14:20 GMT 2
Φάνη δεν θα γράψω κάτι πέρα από το συγχαρητήρια. Τα υπόλοιπα τα λέει το κειμενάκι στην υπογραφή μου.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 12, 2021 13:19:18 GMT 2
Φάνη, συγχαρητήρια για την εξαιρετική σου δουλειά και την εντιμότητα να αναφέρεις την πηγή κάποιων ιδεών που εφάρμοσες στο μοντέλο σου. Για μένα είναι πιο σημαντικό απ΄το να είσαι καλός μοντελιστής, που είσαι, να είσαι σωστός άνθρωπος. Όπως είπες, για αυτό έχουμε τα WIP για να γίνεται διάχυση εμπειριών, υλικών και τεχνικών. Είναι ο μοναδικός τρόπος βελτίωσης μαζί με τη συνεχή εξάσκηση, τριβή, δοκιμές κλπ. Και πάλι πολλά συγχαρητήρια.
|
|
|
Post by alex78 on Jan 12, 2021 16:57:02 GMT 2
Φάνη σε έχει ''αναζωογονήσει'' για τα καλά το πρότζεκτ και φαίνεται ότι το ευχαριστιέσαι όσο δεν πάει φίλε. Μπόλικη και απαιτητική δουλίτσα όπως πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 12, 2021 17:33:54 GMT 2
Σάκη, Γιώργο, Άλεξ, Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και τον σχολιασμό! Ευελπιστώ να ολοκληρώσω την συναρμολόγηση, μπανιέρας και σασί μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες, και επίσης να περάσω τα 2-3 επιπλέον χέρια βερνίκι στο αμάξωμα (καθάρισα ήδη τα σημεία που είχα αναφέρει από κάποιες τριχούλες-κόκκους σκόνης μετά το 3ο χέρι βερνίκι) και το Σ/Κ, όσο θα στεγνώνει το βερνίκι, λογικά θα ξεκινήσω σιγά-σιγά την 179! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 15, 2021 18:53:58 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 15, 2021 19:02:10 GMT 2
Ύστερα, ασχολήθηκα με το φιλτρο του αέρα, με μια λεπτή ράβδο πλαστικού έφτιαξα το περίγραμμα, κάποια καλωδίωση και στην συνέχεια του έβαλα και κάποιους κολιέδες - αυτοκόλλητη ταινία αλουμινίου για τα 2 μπροστινά και 2 από το σετ της KA για τα πίσω (τα τελευταία δεν είναι τα κατάλληλα, αλλά του προσδίνουν κάτι διαφορετικό). Κάποια έξτρα δουλειά, καλωδίωση-σωληνώσεις έγιναν και στο πάνω μέρος του κινητήρα, χρησιμοποιώντας κάποιους μπρούτζινες σωλήνες της K&S που έχω στοκάρει από το τελευταίο μου ταξίδι στην Αμερική. Δεν είχα μοντελιστικό braided cord στις κατάλληλες διαστάσεις, αλλά δανείστηκα braided nylon cord 0.5mm που χρησιμοποιεί η γυναίκα μου σε κάποια μακραμέ που φτιάχνει (θα προτιμούσα να ήταν γκρι, αλλά από τα χρώματα που είχε μόνο το μπεζ μου έκανε κάπως!) Με λίγη προσπάθεια ένωσα σασί και μπανιέρα, και μετά ενσωματώσα τα μικρό-κομμάτια που απέμειναν. Τοποθέτησα και στο ένα καπάκι το μοναδικό decal που δίνει η Hase για τον κινητήρα, με το που το αφαίρεσα ένα μικρό κομμάτι διαλύθηκε, αλλά αποφάσισα να βάλω το υπόλοιπο, δεν ξέρω αν θα το κρατήσω ή όχι! Παρεμπιπτόντως, έβαλα και ένα καλώδιο στο δοχείο του νερού (?) και για τάπα χρησιμοποιησα ένα PE από το γνωστό 1:12 assorted details set της Top Studio. Δεν προορίζεται για αυτό τον σκοπό νομίζω (δεν είχα ανάλογη ΡΕ ταπα), αλλά δεν δείχνει και τόσο άσχημο. Εδώ όπως δείχνει με το φίλτρο του αέρα ενσωματωμένο (δεν έχει κολληθεί ακόμη, ίσως του προσθέσω 1-2 καλώδια ακόμη και κάποιους κολιέδες πριν το οριστικό κόλλημα). Είχα σκοπό να του φτιάξω και μια αντιστρεπτική, το αποφάσισα κάπως αργά, δεν ήθελα να ξεκολήθηκα κάποια κομμάτια για να την έχω σε 1 κομμάτι, και σκέφτηκα να την κάνω σε 2 κομμάτια αφού θα κρυβόταν σχετικά η ένωση τους, αλλά όταν την τοποθέτησα δεν μου άρεσε και την αφαίρεσα. Την άλλη φορά αν χρειαστεί να προσθέσω κάποια αντιστρεπτική θα την προγραμματίσω καλύτερα (μαθαίνουμε από τα λάθη μας!)
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 15, 2021 20:24:33 GMT 2
Μπραβο Φανη .....αξιος ..... Παντος για να πω την αληθεια με ξεπερναει η παντοτινή ταξη στον παγκο σου ...
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 16, 2021 6:58:07 GMT 2
Είχα πολύ καιρό να παρακολουθήσω την πρόοδο Φάνη. Πολύ ωραία δουλειά, στα γνωστά στάνταρ σου. Αν η Τσόχα κάθεται τόσο καλά στην 1:24, τότε θα ενθουσιαστείς με το βελούδο. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 16, 2021 9:54:13 GMT 2
Μιχαλη, Κωνσταντίνε, σας ευχαριστώ. Κωνσταντίνε, όπως είπα, λόγω πολύ μικρού πάχους, η αυτοκόλλητη τσόχα είναι πράγματι πολύ καλή στην 1:24 για επίπεδες επιφάνειες ακόμη και για καμπυλωτές. Όμως για δύσκολες επιφάνειες θέλει πολύ κόψιμο-ράψιμο και είναι πολύ κουραστικό και κάποιες φορές όχι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ανυπομονώ να χρησιμοποιήσω το αυτοκόλλητο βελούδο που μου έχεις στείλει. Σίγουρα θα είναι τέλειο για μεγάλες κλίμακες (και θα προμηθευτώ σίγουρα κάποια σχετικά χρώματα από αυτό για την δουλειά που το θέλουμε) αλλά ελπίζω να είναι χρήσιμο και για την κλασική κλίμακα αυτοκινήτου 1:24. Καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 16, 2021 11:29:36 GMT 2
Ωραίο είναι, Φάνη. Γεμάτο, από λεπτομέρειες και καθαρή δουλειά. Πριν το κλείσεις, τις ζώνες ακούμπησες της κάπως στα καθίσματα. Καλά τελειώματα
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 16, 2021 12:08:15 GMT 2
Ωραίο είναι, Φάνη. Γεμάτο, από λεπτομέρειες και καθαρή δουλειά. Πριν το κλείσεις, τις ζώνες ακούμπησες της κάπως στα καθίσματα. Καλά τελειώματα Ευχαριστώ Γιώργο, να το έχω στα υπόψιν, το ξέρω οι ζώνες κάθονται λίγο αφύσικα τώρα αλλά άφησα να στεγνώσει καλά η CA στο κάθισμα και στην υποδοχή ψηλά, πριν το διορθώσω. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά μέχρι την ολοκλήρωση του. Σειρά έχει το τρίψιμο-γυάλισμα στο αμάξωμα και τα παρελκόμενα! Ελπίζω σε κάποιο update τέλος της άλλης εβδομάδας!
|
|