|
Post by Φάνης on Jan 7, 2021 11:41:39 GMT 2
Ωραία η πρόοδος, Φάνη και οι μικρές εργασίες (π.χ. αντικατάσταση λεβιέ) δίνουν χαρακτήρα και ξεχωρίζουν την καλή απ΄την πολύ καλή μινιατούρα. Σε αυτό το πλαίσιο, εγώ κόβω τις βάσεις των προσκέφαλων στα καθίσματα, ανοίγω 4 τρύπες και αντικαθιστώ το πλαστικό χοντρό οδηγό με λεπτότερο μεταλλικό. Καλημέρα και καλή συνέχεια Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, Εχω αλλάξει ήδη τα στηρίγματα στα προσκέφαλα όπως και άλλες μικρό-αλλαγές, όπως ανοίγματα για τις ζώνες, αλλαγή στο κολλημένο μέρος στο χειρόφρενο κτλ. Ήταν στην προηγούμενη ενημέρωση με τις πολλές φωτό! Καλημέρα!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 7, 2021 11:55:53 GMT 2
Καλημέρα Φάνη! Μου αρέσει ιδιαίτερα ο μοντελιστικός τρόπος που σκέφτεσαι και πειραματίζεσαι και δεν καταλήγεις στον ''εύκολο'' τρόπο υλοποίησης ιδεών μιας κατασκευής.
Επίσης τώρα πολύ πιο επεξηγηματικά και ευκολοδιάβαστα τα updates σου, ακόμα και η αρίθμηση των βημάτων βοηθάει τον αναγνώστη καλύτερα.
Αγαπάμε όλες τις Ferrari Σπύρο! Σούζα το αλογάκι και τίποτα άλλο!
Συμφωνώ, ωστόσο προσωπικά προτιμώ τις παλιές (μέχρι F-50), τα μετέπειτα φουτουριστικά με αφήνουν κάπως αδιάφορο.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 7, 2021 11:56:34 GMT 2
Ωραίος... Σόρρυ Φάνη, με τον χαμό και τη δουλειά που έχω, κάποια πράγματα τα έχασα. Καλημέρα και πάλι
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 7, 2021 12:53:35 GMT 2
@ ‘Αλεξ, Ευχαριστώ πολύ. Αυτές οι μικρό-επεμβάσεις όχι μόνο σε βάζουν στην διαδικασία να σκεφτείς πως να βελτιώσεις κάποια σημεία στο μοντέλο, αλλά στην ουσία,, όπως λέει και ο Γιώργος, δίνουν το κάτι παραπάνω για ένα ομορφότερο αποτέλεσμα. @Γιώργος, πιάστηκες αδιάβαστος φίλε, για τιμωρία δεν θα έχει κομμάτι για εσένα το Σάββατο! Καλή συνέχεια παιδιά!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 8, 2021 15:00:07 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jan 8, 2021 15:49:09 GMT 2
Όντως πολύ καλή η επένδυση Φάνη! Στην δεξιά πόρτα το μαύρο σε ένα σημείο δείχνει να έχει ξεφύγει, λογικά διορθώνεται εύκολα.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 8, 2021 16:15:18 GMT 2
Ευχαριστώ Άλεξ, Ναι διορθώνεται, περισσότερο φαίνεται στην φωτό πάρα όταν το βλέπεις με γυμνό μάτι. Όταν τοποθετώ την πόρτα στην μπανιέρα είναι ακόμη πιο δύσκολο, λόγω κλίσης, να το παρατηρήσεις. Ίσως το διορθώσω, απλά πρέπει μασκάρω προσεκτικά όλη την περιοχή και να ψεκάσω όλη την επιφάνεια με το μπεζ χρώμα, γιατί διαφορετικά θα υπάρχει έντονη διαφορά στην απόχρωση του μπεζ (οπότε θα γίνει χειρότερο αντί για καλύτερο!). Με το πινέλο δεν διορθώνεται λόγω της συγκεκριμένης μπογιάς (ZP) και του μαύρου που θέλει ελαφρά χέρια για να γεμίσει ομοιόμορφα.
|
|
|
Post by Sakis on Jan 8, 2021 17:16:48 GMT 2
Ουδέν κρυπτόν υπό τον φακό, Φάνη! Πάντως η τσόχα έκατσε πολύ όμορφα και μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα. Σίγουρα πιο καθαρή λύση από το flocking. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 8, 2021 18:33:55 GMT 2
Ευχαριστώ Σάκη. Παντως, εδώ που τα λέμε, σε αυτές και μικρότερες κλίμακες, η αυτοκόλλητη τσόχα πρέπει να είναι πιο κοντά στην κλίμακα από ότι το αυτοκόλλητο βελούδο! Η συγκεκριμένη έχει πάχος 0.18mm.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 9, 2021 13:42:01 GMT 2
Συνέχισα εχθές και σήμερα τις εργασίες στην μπανιέρα. 1) Με μια ξυσμένη οδοντογλυφίδα έβαψα με άσπρο χρώμα κάποια σημεία πάνω στην κονσόλα και στις λαβές στη κολώνα του τιμονιού (στην μια φωτό φαίνεται και το PE για την υποδοχή του κλειδιού της μίζας). 2) Στην συνέχεια, για αλλαγή, είπα να φτιάξω τον εσωτερικό καθρέπτη. Αν και προτιμώ το αυτοκόλλητο mirror της Hasegawa, το κιτ δίνει PE, οπότε το χρησιμοποίησα και το κόλλησα με CA. 3) Μετά σειρά είχε η αυτοκόλλητη τσόχα. Πρώτα ασχολήθηκα με το εσωτερικό στις πόρτες (δες παραπάνω ανάρτηση) και μετά προσεκτικά ολοκλήρωσα τα μέρη που ήθελα στην μπανιέρα. Επίσης, με ένα άλλο κομμάτι μαύρης αυτοκόλλητης τσόχας έβαλα και κάποια υποτυπώδη πατάκια για εφέ. Στην συνέχεια τοποθέτησα ταμπλό, κολώνα-τιμόνι και κονσόλα στην μπανιέρα (για εφέ, έβαλα και ένα 3D αλογάκι στο μέρος πάνω από την κονσόλα, εκεί που συνδέεται με το ταμπλό - μου αρέσει!) Μετά τέσταρα πως θα φαίνεται με τα καθίσματα πάνω. Αποφάσισα ο οδηγός να είναι κοντούλης , οπότε θα πάρει το κάθισμα που είχα φτιάξει με πιο χαμηλό το προσκέφαλο, και η θέση του καθίσματος θα είναι πιο κοντά στο τιμόνι, όπως φαίνεται στην φωτό! Να σημειώσω, ότι έχει τοποθετηθεί και η πεταλιέρα (ξέχασα να την βγάλω φωτό), αλλά είναι πολύ μέσα και δεν μπορεί να φανεί στις φωτό! Επίσης έπρεπε να ανοιχτεί τρύπα για να κάτσει το πετάλι του γκαζιού (δίνεται ξεχωριστό και υπάρχει σημάδι για την τρύπα στο πίσω μέρος της μπανιέρας). 4) Τις ζώνες τις είχα ετοιμάσει από πριν, απλώς έβαψα 2 resin κομμάτια της Hobby Design εκεί που ασφαλίζουν (θα κολληθούν στα πλαϊνά στα καθίσματα πριν αυτά κολληθούν στην μπανιέρα). Επίσης, έβαψα μαύρο το έξτρα κομματάκι που είχα φτιάξει για να το προσαρμόσω στο μπροστινό μέρος στο χειρόφρενο που έχω αφαιρέσει. Μένει να δοκιμάσω-αποφασίσω που θα κολληθούν οι ζώνες (κάτω από το κάθισμα ή στις άκρες στο εσωτερικό της μπανιέρας), οπότε θα ξέρω και το μήκος τους 5) Τέλος, έφτιαξα και το πυρόφραγμα στο πίσω μέρος της μπανιέρας από αλουμινένιο καπάκι από (αν και δεν τρώω!) γιαούρτι (κλασική τεχνική). Νομίζω σιγά-σιγά ολοκληρώνεται και η μπανιέρα, της αφιέρωσα αρκετό χρόνο (με διάφορες έξτρα εργασίες-νέες δοκιμές) αλλά νομίζω άξιζε τον κόπο! Ο λεβγές και το χτένι θα τοποθετηθούν όταν παραλάβω το σετ με τα χτένια που έχω παραγγείλει από Scale Production (έχουν αποσταλεί αλλά ποτέ θα φθάσουν άγνωστο - κανένα πρόβλημα όμως αφού το αμάξι είναι ανοικτό!). Καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 9, 2021 13:48:49 GMT 2
Τακτοποιημένες και όμορφες όλες οι εργασίες Φάνη! Θα ήθελα να τονίσω το πόσο καλά στέκεται το ύψος του τιμονιού σε σχέση με τα καθίσματα. Υπάρχουν πολλά κιτ που πάσχουν σε αυτό το σημείο (όπως πχ. στην SLR μου) και πρέπει είτε να υψωθούν τα καθίσματα είτε να χαμηλώσει η γωνία του τιμονιού. Εδώ όμως όλα φαίνονται σωστά.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 9, 2021 15:04:49 GMT 2
Ευχαριστώ Σάκη! Ναι κάθεται όμορφα! Σε αντίθετη άποψη με αρκετούς, έμενα μου αρεσουν τα κιτ της Hase. Έχουν τα προβληματάκια τους (όλα τα κιτ έχουν) αλλά έχουν σχετικά καλή εφαρμογή (όχι επιπέδου Tamiya). Επίσης, κάτι που εγώ το θέλω, σου δίνουν το περιθώριο βελτίωσης/αλλαγών και μέσα από αυτές τις εργασίες πιστεύω ότι βελτιώνεσαι αρκετά σαν μοντελιστής!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 9, 2021 15:16:54 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 9, 2021 18:15:56 GMT 2
Ομορφο το εσωτερικο Φανη και πολυ πετυχημενη η χρηση της καφε μοκετας!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 9, 2021 18:34:46 GMT 2
Ενδοξες στιγμες που ζει μια 348 στα χερια του Φανη ....θα χαμογελαει ο Ενζο .
|
|
|
Post by czt on Jan 9, 2021 23:36:24 GMT 2
Παρα πολυ ωραιες εργασιες και η μοκετα που μας ειπες στο ζοομ και μου αρεσε παρα πολυ η αποδοση που δινει υστερα απο τις εργασιες! Το βερνικι μελομενο οπως παντα.
|
|