|
Post by Φάνης on Oct 9, 2019 15:26:04 GMT 2
Εχθές το βράδυ έπεσε mat black της ZP στα διαφορά κομμάτια που αποτελούν το σασί (αντιλαμβάνομαι εκείνη την εποχή έπαιζε το flat αντί για semi-gloss (?), ίσως για πλουραλισμό, βάψω και μερικά semi-gloss,... θα δω.... Παντως είμαι σχεδόν έτοιμος να αρχίσω την συναρμολόγηση στο σασί, ώστε να μπορώ στην συνέχεια να εργαστώ στον κινητήρα.....Κάποια rivets στο σασί θα βαφτούν ασημί και θα γίνει ελαφρό wash, ίσως και κάποιο στεγνό πινελο ή σκόνισμα.... Επίσης, έπεσαν 2 ελαφρά χέρια άσπρο αστάρι (Mr Surfacse 1500, white), και μόλις στέγνωσε, το λείανα με micromesh 4000 (άσπρο, από τα δυσκολότερα χρώματα .... τουλάχιστον για εμένα) ... Θα πέσει άλλο 1 ελαφρύ χέρι και είμαστε έτοιμοι για Rosso Corsa!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 9, 2019 20:59:51 GMT 2
Ωραίο δείχνει, Φάνη. Να σε πω όμως, τις γρίλιες γιατί δεν τις κολλάς; Έτσι θα διασφαλίσεις ότι θα διατηρηθεί η panel line της πόρτας.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 10, 2019 13:27:37 GMT 2
Ωραίο δείχνει, Φάνη. Να σε πω όμως, τις γρίλιες γιατί δεν τις κολλάς; Έτσι θα διασφαλίσεις ότι θα διατηρηθεί η panel line της πόρτας. Ευχαριστώ Γιώργο, Χρειάζεται ακόμη 2 χέρια άσπρο το αμάξωμα για να κλείσει ομοιόμορφα (σήμερα που το είδα σε φως ημέρας). Τα αλλά κομμάτια μου φάνηκαν οκ, αλλά θα τους ρίξω ακόμη 1 ελαφρύ χέρι... to be on the safe side! Ναι, δεν έχεις άδικο, το σκέφτηκα για τους αεραγωγούς στις πόρτες που δίνει ξεχωριστά η Hasegawa ! Όμως όταν έριχνα το γκρίζο αστάρι είδα ότι θέλει προσοχή για να γεμίσουν ομοιόμορφα μέσα από τα πτερύγια, και λόγω ζέστης εδώ άρχισαν να μαζεύει χιονάκι... τους είχα πιάσει προσωρινά με χαρτοταινία, οπότε τα ξεκόλλησαν και τα έβαλα σε IPA και ξανάρχισα προσεκτικά με ψεκάζοντας πολύ ελαφρά από διάφορες γωνιές. Το ίδιο έκανα και με το άσπρο αστάρι. Επειδή δεν ήταν κολλημένα πια, μπορούσα να τα χειρίζομαι καλύτερα. Θα το τσεκάρω πάντως όταν τελειώσω με το άσπρο στο αμάξωμα και ένα δεν υπάρχει πρόβλημα θα ψεκάσω και το Rosso Corsa διαφορετικά και θα τα κολλήσω πριν το βερνίκι. Αν δω ότι υπάρχει πρόβλημα, θα τα κολλήσω πριν πέσει το κόκκινο χρώμα! Ευχαριστώ και πάλι
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 10, 2019 19:59:18 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 10, 2019 19:59:35 GMT 2
Περάσαμε από πάνω από το decal λίγο X22 για να δώσουμε ένα υποτυπώδες 3D effect!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 11, 2019 16:34:26 GMT 2
Και το ανάλογο βιντεάκι της όλης διαδικασίας για τα ζαντολάστιχα και όχι μόνο ... youtu.be/YzLMjWQnv20
|
|
|
Post by alex78 on Oct 12, 2019 14:48:12 GMT 2
Φάνη θαυμάζω πραγματικά την ''ιεροτελεστία'' που ακολουθείς ευλαβικά στα ψεκάσματα σου!
Επίσης το ζαντικό πολύ καλό, όπως και όλα σου τα βιντεάκια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 12, 2019 20:22:44 GMT 2
Φάνη θαυμάζω πραγματικά την ''ιεροτελεστία'' που ακολουθείς ευλαβικά στα ψεκάσματα σου!
Επίσης το ζαντικό πολύ καλό, όπως και όλα σου τα βιντεάκια! Ευχαριστώ Άλεξ, μου αρέσει να βάφω με αερογράφο, αλλά το καθάρισμα μεταξύ χρωμάτων, ειδικά αν πρέπει να βάψεις την ίδια ημέρα με πολλά διαφορετικά χρώματα, είναι βάσανο....´Εχω όμως 3 αερογράφους, ο καθένας για διαφορετική χρήση, άλλος για αστάρια, άλλος για χρώματα, άλλος για βερνίκι... οπότε κάποιο χρόνο εξοικονομώ.... Πρέπει να είσαι από τους ελάχιστους που κάθονται να δούνε τα βιντεάκια μου. Ελπίζω να φανούν σε κάποιους χρήσιμα!
|
|
|
Post by czt on Oct 14, 2019 13:02:21 GMT 2
Επίσης το ζαντικό πολύ καλό, όπως και όλα σου τα βιντεάκια! Ευχαριστώ Άλεξ, μου αρέσει να βάφω με αερογράφο, αλλά το καθάρισμα μεταξύ χρωμάτων, ειδικά αν πρέπει να βάψεις την ίδια ημέρα με πολλά διαφορετικά χρώματα, είναι βάσανο....´Εχω όμως 3 αερογράφους, ο καθένας για διαφορετική χρήση, άλλος για αστάρια, άλλος για χρώματα, άλλος για βερνίκι... οπότε κάποιο χρόνο εξοικονομώ.... Πρέπει να είσαι από τους ελάχιστους που κάθονται να δούνε τα βιντεάκια μου. Ελπίζω να φανούν σε κάποιους χρήσιμα! Φανη αληθεια τη διαδικασια ακολουθεις για μεταξυ χρωματων? τον λύνεις?
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 14, 2019 14:48:33 GMT 2
Κωνσταντίνε, Όταν έχω να βάψω αμάξωμα ή να του περάσω βερνίκι, πάντα λύνω και καθαρίζω διεξοδικά τους αερογράφους μου. Το ίδιο και με το αστάρωμα αφού με αυτά μπουκώνουν πιο εύκολα. Επίσης το ίδιο για σημαντικά μέρη που φαίνονται, όπως καθίσματα, dashboard κτλ. Για μικρά κομμάτια και για το σασί, απλώς καθαρίζω καλά μεταξύ χρωμάτων χωρίς να τους λύνω.Επίσης, αν και σχετικά ακριβό, χρησιμοποιώ επιπρόσθετα και το παρακάτω καθαριστικό της Tamiya - ψεκάζω 1-2 φορές κάθε φορά στο τέλος μετά το καθάρισμα, που πραγματικά κάνει πολύ καλή δουλειά και διαλύει οποιοδήποτε κατακάθι!
|
|
|
Post by czt on Oct 15, 2019 10:38:16 GMT 2
Κωνσταντίνε, Όταν έχω να βάψω αμάξωμα ή να του περάσω βερνίκι, πάντα λύνω και καθαρίζω διεξοδικά τους αερογράφους μου. Το ίδιο και με το αστάρωμα αφού με αυτά μπουκώνουν πιο εύκολα. Επίσης το ίδιο για σημαντικά μέρη που φαίνονται, όπως καθίσματα, dashboard κτλ. Για μικρά κομμάτια και για το σασί, απλώς καθαρίζω καλά μεταξύ χρωμάτων χωρίς να τους λύνω.Επίσης, αν και σχετικά ακριβό, χρησιμοποιώ επιπρόσθετα και το παρακάτω καθαριστικό της Tamiya - ψεκάζω 1-2 φορές κάθε φορά στο τέλος μετά το καθάρισμα, που πραγματικά κάνει πολύ καλή δουλειά και διαλύει οποιοδήποτε κατακάθι! Μεγαλη διαδικασια και ευχαριστω πολυ για την περιγραφη, προσωπικα εγω βαζω εναν μαγικο ζωμο που τα διωχνει ολα και παω στο αμεσος επομενο χρωμα. Ο μαγικος ζωμος φτιαχνει και αερογραφους υπαρχει και ανθρωπος να το επιβεβαιωσει και ειναι οικονομικος το λιτρο 6€. Διωχνει ολα τα χρωματα οποιας εταιρειας και αν ειναι. Μονο βγαζω βελονα για τσεκ και ενα απλο περασμα και ετοιμος
|
|
|
Post by alex78 on Oct 15, 2019 11:02:25 GMT 2
Μαγικός Ζωμός = Διαλυτικό Νίτρου ??
|
|
|
Post by czt on Oct 15, 2019 14:14:46 GMT 2
Μαγικός Ζωμός = Διαλυτικό Νίτρου ?? οχι απο ελληνικη εταιρεια ειναι ο ζωμος και το εργοστασιο ειναι στη σινδο
|
|
|
Post by alex78 on Oct 15, 2019 14:32:09 GMT 2
Ναί, αλλά δεν μας λές τι είναι....
|
|
|
Post by czt on Oct 15, 2019 14:45:59 GMT 2
Ναί, αλλά δεν μας λές τι είναι.... boyala
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 15, 2019 16:13:57 GMT 2
Ευχαριστούμε Κωνσταντίνε για τον σύνδεσμο. Προσωπικά, αποφεύγω να χρησιμοποιώ διαλυτικά (τόσο για αραίωμα χρωμάτων όσο και για καθαρισμό αερογράφου) που είναι πολύ δυνατά, όπως αυτά του εμπορίου που προορίζονται για συγκεκριμμενες δουλειές, γιατί εκτός από τα χρώματα ‘τρώνε’ σιγά-σιγά τον αερογράφο και ευαίσθητα εξαρτήματα του. Προτιμώ δυαλιτικά/καθαριστικά από γνωστές μοντελιστικές εταιρείας, που παρόλο είναι ακριβά είναι λιγότερο δυνατά από αυτά του εμπορίου, από ότι έχω προσέξει στην πράξη.
|
|