|
Post by czt on Sept 21, 2019 14:42:25 GMT 2
πολυ ωραια δουλεια! καλο το ερωτημα αλλα στις φωτογραφιες διακρινεις κατι?
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 21, 2019 16:08:16 GMT 2
πολυ ωραια δουλεια! καλο το ερωτημα αλλα στις φωτογραφιες διακρινεις κατι? Ευχαριστώ φίλε! Νομίζω διακρίνω μια σίτα εδώ, αν κάνεις αρκετό ζουμ; Συμφωνείς;
|
|
|
Post by czt on Sept 21, 2019 16:14:34 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 21, 2019 16:52:45 GMT 2
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε για τις extra φωτό! Ναι, πιστεύω και εγώ μια ψιλή σίτα υπάρχει οπότε μπορώ να προσθέσω στο δικό μου κάτι από πίσω να μην φαίνεται τελείως άδειο!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 24, 2019 5:53:18 GMT 2
Εδω ένα βιντεάκι από του κανάλι μου στο YouTube με την διαδικασία που ακολούθησα να ανοίξω της απολήξεις των εξατμίσεων στην 348TS! Ίσως σε κάποια νέα μέλη του ScW να φανεί χρήσιμο! youtu.be/pTTTma8n1tI
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 24, 2019 5:56:42 GMT 2
Επίσης, ένα βιντεάκι με την διαδικασία που ακολούθησα για να ανοίξω τις γρίλιες στην μπροστινή αεροτομή της 348TS που η Hasegawa δίνει κλειστή! youtu.be/Cm-iGDQynqI
|
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 24, 2019 19:36:38 GMT 2
Καλη επιτυχία με το μοντέλο και λάηκ στα τακτοποιημενα συρταρακια που μου δημιουργουν παντα ενα κομπο στο στομαχι Ευχαριστώ Δημήτρη! Ακόμη και τακτοποιημένα που είναι ακόμη με δυσκολεύουν να θυμηθώ που έχω το κάθε τι! Μάλλον είναι θέμα την ηλικίας .....
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 25, 2019 20:48:50 GMT 2
Τίποτα το ιδιαίτερο, εκτός το ότι στοκάραμε και τρίψαμε κάποια sink marks στο αμάξωμα αλλά κυρίως τον αρκετό χρόνο που αφιερώσαμε για να στοκαρουμε-τρίψουμε μέσα έξω το καπό (αφού δεν θα κολληθεί για να φαίνεται ο κινητήρας) και το flash που είχαν οι γρίλιες, την ελαφρά λείανση των πτερυγίων των αεροτομών στις πόρτες, και το καθάρισμα από ραφές και το άνοιγμα εκεί που διπλώνουν οι καθρέπτες! ‘Οποιος έχει χρόνο για χάσιμο μπορεί να δει όλη την διαδικασία σε ένα βιντεάκι μόνο 1 ώρας! youtu.be/vETfUCRaIEs‘Ηδη έχω αρχίσει να δουλεύω πάνω στο σασί να δω πως είναι το fit με το αμάξωμα, αεροτομές κτλ... Καθυστερώ το βάψιμο γιατί ακόμη έχει υψηλές θερμοκρασίες, υπολογίζω να μπούμε βαφείο την άλλη εβδομάδα!
|
|
|
Post by Sakis on Sept 26, 2019 19:59:02 GMT 2
Μακράν οι αγαπημένες μου εργασίες... Χαίρομαι να βλέπω τάξη και προσοχή στις λεπτομέρειες!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 27, 2019 6:01:57 GMT 2
Μακράν οι αγαπημένες μου εργασίες... Χαίρομαι να βλέπω τάξη και προσοχή στις λεπτομέρειες! Συμφωνώ απόλυτα Σάκη! Ευχαριστώ! Καλό Σ/Κ
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 27, 2019 17:01:33 GMT 2
Συνεχίσαμε με το καθάρισμα, στοκάρισμα, τρίψιμο και test fit διαφόρων κομματιών, όπως το σασί, το κάλυμμα της οροφής, τους πίσω θόλους. Μετά από κάποιες μικρό τροποποιήσεις, όπως κάποιο πλαστικό στα πλαϊνά (παίρνοντας ιδέα από την κατασκευή του Γιώργου), αφού το δικό μου αμάξωμα δεν καθόταν καθόλου καλά και από τις 2 μεριές, νομίζω μέχρι στιγμής τα κομμάτια κάθονται αρκετά καλά. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη δεν είμαι σίγουρος για το πόσο καλά θα κάτσουν οι πίσω θόλοι (τα σημεία που δίνει η Hasegawa για να προσαρμοστούν διαφορά κομμάτια δεν είναι και ότι καλύτερο...). Οποτε πρέπει πρώτα να καθαρίσω τις αναρτήσεις, αλλά αποφάσισα να τις τροποποιησω με κάποια metal tubes. Aν και δεν θα φαίνονται πολλά όταν μπουν οι τροχοί, νομίζω αξίζει τον κόπο και ελπίζω να το εφαρμόσω κια σε αλλά κιτ που θα φτιάξω, όταν χρεαιζετα! Επίσης, ακόμη δεν έχω τσεκάρει τα γυάλινα μέρη, αλλά θα γίνει και αυτό.
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 27, 2019 17:03:47 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 27, 2019 19:35:56 GMT 2
Φάνη, μια χαρά πάει. Στο εμπρός σπόιλερ, φάε τη βάση της πινακίδας που είναι εντελώς εκτός κλίμακας. Το κάλυμμα του μοτέρ, φαντάζομαι το έχεις δει, εξέχει πολύ στο πίσω μέρος. Πρέπει να έρθει "πρόσωπο" με το τελείωμα του αμαξώματος. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 28, 2019 9:23:36 GMT 2
Φάνη, μια χαρά πάει. Στο εμπρός σπόιλερ, φάε τη βάση της πινακίδας που είναι εντελώς εκτός κλίμακας. Το κάλυμμα του μοτέρ, φαντάζομαι το έχεις δει, εξέχει πολύ στο πίσω μέρος. Πρέπει να έρθει "πρόσωπο" με το τελείωμα του αμαξώματος. Καλή συνέχεια Ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τον σχολιασμό και τις υποδείξεις. Το κάλλυμα του μοτέρ το είχα ελέγξει, κάθεται μια χαρά, απλώς όταν το έπιασα για φωτό κουνήθηκε λίγο. Επισυνάπτω φωτό. Όσον αφορά την βάση της πινακίδας, έχεις απόλυτο δίκιο, το είχα αμελήσει. Ξεκίνησα πρωί-πρωί, τα 2 δεξιά είναι σχεδόν έτοιμα, μένουν τα 2 αριστερά. Επισυνάπτω φωτό. Με την ευκαιρία, στο αμάξωμα, μεταξύ πίσω θόλου και πόρτας, εκεί που μπαίνουν τα PE που δίνει η Ηasegawa για το Pininfarina, υπάρχει ένα ελαφρύ περίγραμμα για να μπουν ομοιόμορφα στις σωστές θέσει και από τις 2 μεριές. Το έχω τρίψει, αλλά έχω αφήσει ένα αχνό περίγραμμα για μπορώ να το δω όταν χρειαστεί. Φυσικά τα PE δεν το καλύπτουν, απλώς κάθονται μέσα. Στις φωτό δεν θα φαίνεται αλλά με γυμνό μάτι ή παίζοντας στο φως, λογικα και μετά το χρώμα θα φαίνεται. Να το εξαφάνισω τελείως; upload
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 28, 2019 10:14:34 GMT 2
Ωραίος. Πιθανόν με το βερνίκι θα εξαφανιστεί το περίγραμμα, αλλά δεν ξέρω σίγουρα. Αστάρωσε μια φορά, δες πως φαίνεται και πράξε αναλόγως.
|
|