|
Post by Φάνης on Sept 28, 2019 11:04:33 GMT 2
Ωραίος. Πιθανόν με το βερνίκι θα εξαφανιστεί το περίγραμμα, αλλά δεν ξέρω σίγουρα. Αστάρωσε μια φορά, δες πως φαίνεται και πράξε αναλόγως. Εντάξει Γιώργο! και εδώ το τελικό αποτέλεσμα! Σίγουρα πολύ καλύτερα! Ευχαριστώ και πάλι!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 28, 2019 18:42:39 GMT 2
Στη διαδικασία αντικατάστασης των πλαστικών αναρτήσεων με μεταλικούς σωλήνες, είχα κάποιους αλουμινένιους και είπα να δοκιμάσω να τους κάνω να φαίνονται λίγο σαν stainless steel τρίβοντας και γυαλίζοντας με ένα πανάκι την μεταλλικό πούδρα chrome του Uschi van der Rosten. Ικανοποιητικό αποτέλεσμα πιστεύω. Επισυνάπτω και μια φωτό από μπροστινή ανάρτηση της 348TS. Όταν τελειώσω την διαδικασία (μπρος, πίσω) θα ανεβάσω φωτό από τις νέες αναρτήσεις. Καλό βράδυ!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 28, 2019 19:00:18 GMT 2
Καλησπέρα Φάνη!
Μου αρέσουν πολύ οι εργασίες/βελτιώσεις που κάνεις στο κιτ. Το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον κόπο σου!!!
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 28, 2019 20:21:16 GMT 2
Καλησπέρα Φάνη! Μου αρέσουν πολύ οι εργασίες/βελτιώσεις που κάνεις στο κιτ. Το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον κόπο σου!!! Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ Απόστολε! Το ελπίζω και εγώ! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 29, 2019 15:57:31 GMT 2
H πρώτη μου προσπάθεια για αντικατάσταση των αναρτήσεων του κιτ με aluminum tubes (ο μικρός εσωτερικός περάστηκε με metallic chrome powder όπως στο προηγούμενο post για να δείχνει λίγο stainless steel) και μαύρο insulated copper wire 0.5mm. Τα μέρη που κράτησα από το πλαστικό κομμάτι βάφτηκαν με silver και black χρώμα της Vallejo. Έμειναν οι υπόλοιπες 3. Σημείωση: 1. Η super glue δεν έκανε δουλειά και χρησιμοποίησα εποξική κόλλα! 2. Μόλις στεγνώσει καλά η εποξική κόλλα, θα τεντώσω λίγο καλύτερα τα ελατήρια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 1, 2019 11:07:37 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 2, 2019 19:04:32 GMT 2
Ωραία είναι τα αμορτισέρ, εμφανώς καλύτερα από τα πλαστικά. Αν βάψεις και τις φούσκες με ένα rubber ή nato ή κάτι αντίστοιχο black τέλος πάντων, θα είσαι ο αρχηγός του βουνού
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 3, 2019 5:32:10 GMT 2
Ωραία είναι τα αμορτισέρ, εμφανώς καλύτερα από τα πλαστικά. Αν βάψεις και τις φούσκες με ένα rubber ή nato ή κάτι αντίστοιχο black τέλος πάντων, θα είσαι ο αρχηγός του βουνού Καλημέρα Γιώργο, εννοείς από satin black που είναι τώρα να τις βάψω με κάποιο rubber ή nato? Επίσης σκέφτομαι να περάσω και 2 λεπτές λουρίδες από chrome BMF στο ξεκίνημα κάθε φούσκας. Ευχαριστώ! Ναι, είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και σίγουρα αξίζει τον κόπο να γίνεται η αλλαγή αφού σίγουρα βελτιώνεται αισθητά η εικόνα από αυτές που δίνονται στα πλαστικά κιτ. Με την ευκαιρία, έχει δει κανείς σας να πωλούνται σε ποσότητες μικρά ελατήρια, στο μέγεθος που θέλουμε, για να τα χρησιμοποιήσουμε στις αναρτήσεις, σε διαφορά χρώματα (πχ, μαύρα, κόκκινα, κίτρινα); Θα ηταν σίγουρα χρήσιμα.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 3, 2019 5:34:24 GMT 2
Και εδώ, για όσους έχουν ώρα για χάσιμο, το βιντεάκι 1 ώρας με την προσπάθεια μου στις αναρτήσεις! youtu.be/y87NGcuAozU
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 5, 2019 16:31:19 GMT 2
Τίποτα το ιδιαίτερο, αφού όμως ξεκίνησα να βάζω σχεδόν όλα τα βήματα της προετοιμασίας που κάνω στη συγκεκριμμένη κατασκευή, παραθέτω παρακάτω μερικές φωτό από την εργασία προετοιμασίας όσον αφορά τους ιμάντες κίνησης πριν ασταρώσουμε και βάψουμε τα κομμάτια του κινητήρα. Ως γνωστό, τους ιμάντες κίνησης τους αναπαραριστούμε πολύ καλά, αντικαθιστώντας τα πλαστικά μέρη με κάποια ταινία μαρκαρίσματος, όπως αυτής της Tamiya. Εναλλακτικά, αν δεν βαριέται κανείς, και δεν φοβάται μην σπάσει το πλαστικό, μπορεί να τους λεπτύνει και να τους τρίψει μέχρι να είναι ικανοποιημενος με το αποτέλεσμα (όσο μπορεί αυτό το αποτέλεσμα να θεωρηθεί ικανοποιητικό για την κλίμακα...). Όπως και να έχει, και με την ευκαιρία να ελέγξω την χρησιμότητα των micro files της Hobby Elements (έχουν γίνει τελευταία από τα αγαπημένα μου εργαλεία), έξυσα τους πλαστικούς ιμάντες κίνησης με την μύτη του xacto και μετά τους λείανα με τα micro files. Όταν λεπτύναν σε ικανοποιητικό βαθμό, και ένιωσα ότι μπορεί να σπάσουν αν συνεχίσω την διαδικασία, αφού έδιωξα προσεκτικά τα υπολείμματα με μια παλιά οδοντόβουρτσα, με το πινελάκι της Tamiya άπλωσα λίγη extra thin cement για να ενισχύσω λίγο το πλαστικό. Παρακάτω κάποιες φωτό, με το τελειωμένο τμήμα (τελευταία φωτό), και από την επιμέρους διαδικασία!
|
|
billgr
Kart Driver
Βασίλης
|
Post by billgr on Oct 6, 2019 13:03:26 GMT 2
Φάνη κατασκευή για σεμινάριο Μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτκό Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by alex78 on Oct 6, 2019 16:29:53 GMT 2
Ως γνωστόν οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά και η φροντίδα σου σε αμορτισέρ και ιμάντες το ενισχύει αυτό!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 6, 2019 19:17:37 GMT 2
Βασίλη, Άλεξ σας ευχαριστώ πολύ. Τώρα αν θα κάνουν διαφορά στο τέλος οι συγκεκριμένες βελτιώσεις σε αμορτισέρ και ιμάντα δεν το νομίζω, αφού λίγα θα φαίνονται! Όπως και να έχει, έτσι έπρεπε να γίνει, από την μια για να βελτιωνόμαστε (αφού σε κάποιες άλλες κατασκευές όταν χρειαστεί σίγουρα φαίνονται περισσότερα και κάνουν πράγματι διαφορά) και από την άλλη γιατί η προεργασία είναι από τα αγαπημένα μου στάδια μιας κατασκευής! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα να έχουμε!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 8, 2019 11:35:45 GMT 2
Εχθές ξεκινήσαμε να ασταρώνουμε με ένα από τα αγαπημένα μου αστάρια (Mr Surfacer 1200,γκρίζο, αραιωμένο με Mr Leveling Thinner σε ratio 70:30, διαλυτικό:αστάρι). Ρίξαμε πρώτα ένα ελαφρύ χέρι, τρίψαμε με 3000 σφουγγαράκι της Tamiya, σε κάποια σημεία που εμφανίστηκαν προβληματάκια από την προδιεργασία χρειάστηκε να τρίψω με 800, να στοκάρω και να ξανά τρίψω. Μετά πλύθηκε και στέγνωσε. Σήμερα έπεσε το 2ο ελαφρύ χέρι και αφού τρίφτηκε το αμάξωμα ελαφρά με 3000 ξανά, ελέχθηκε ότι όλες οι ατέλειες έχουν διορθωθεί (ελπίζω δηλαδή να μην εμφανιστεί κάτι μετά το χρώμα όπως του Άλεξ) και τώρα θα πλυθεί για να πέσει πάνω του (μαζί με καθρέπτες και πλαϊνές αεροτομές) άσπρο αστάρι, Mr Surfacer 1500, white, για να είμαστε έτοιμοι για το Rosso Corsa! Εν τω μεταξύ, έχω ξεκινήσει να βάφω και τις ζάντες, έπεσαν 2 χέρια semi-gloss black της ZP και το απογευματάκι θα ψεκάσω white Aluminium της Alclad!
|
|
|
Post by czt on Oct 8, 2019 14:53:55 GMT 2
πολυ ωραια πηγαινει και καθαρη δουλεια
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 8, 2019 15:55:14 GMT 2
πολυ ωραια πηγαινει και καθαρη δουλεια Ευχαριστώ πολύ φίλε! Ελπίζω να πάει έτσι μέχρι το τέλος!
|
|