dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Mar 6, 2012 23:02:41 GMT 2
Νεκτάριε, οι μπουκάλες στο δικός γερανό είναι τηλεσκοπικές και μονης ενεργείας τι σημαίνει αυτό, έχει μια σωλήνα πληρώσεις στο κάτω μέρος τις μπουκάλας από οποί και γίνεται η πλήρωση με λάδι!!! Το δε άδειασμα γίνεται από το ίδιο σωλήνα όταν θα δοθεί εντολή και την αδειάζει το ίδιο το βάρος που έχει η μπούμα!!! Επίσης αν δεν κάνω λάθος μέχρι εκείνο το σημείο πρέπει να φτάνει μια σωλήνα για το λάδι και εκεί να χωρίζει σε δυο μιας και οι δυο μπουκάλες πρέπει να γεμίζουν ταυτόχρονα για έχει ομαλή κίνηση!!! Θα ανοίξω και τα βιβλία μου για να δω κάνα σχεδιάγραμμα!! Δυστυχώς και εγώ δεν μπόρεσα να βρω φωτογραφίες από ίδιο γερανό άλλα επιφυλάσσομαι, θέλω να δω έναν γερανό εδώ στα Κουφάλια που έχει παρόμοιο σύστημα αύριο και θα σου στείλω και φώτο εφόσον ειναι παραπλήσιο με το αυτό σύστημα!!! Όπως και να έχει θα τσεκάρω και τα ξαναλέμε!!! : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Mar 6, 2012 23:26:59 GMT 2
Μερικές φώτο από υδραυλικούς τηλεσκοπικούς κυλίνδρους..... Όπως θα παρατηρήσεις η πλήρωση γίνεται στο σημείο που είναι και η βάση που πιάνει στο σασί!! Και δυο υδραυλικά βίντσια..... Στο μαύρο ο υδραυλικός κινητήρας είναι δεξιά και από την κάτω μεριά φαίνονται οι τάπες της εισόδου και της εξόδου, στο δε κόκκινο ο κινητήρας είναι από αριστερή μεριά και οι κίτρινες τάπες είναι η είσοδος και έξοδος!! Η αριστερά και δεξιά μιας και μιλάμε για κινητήρα!!! Αν βρω και άλλα θα σου στείλω!! : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 7, 2012 12:56:22 GMT 2
Νεκτάριε ο γερανός βγήκε φοβερός!!!!!!! Πολύ ωραία βαμένος σε συνδυασμο με το hand made συρματόσχοινο!!!!!!!!!!!
Το ενδεχόμενο να φτιάξεις και μπροστά στον προφυλακτήρα ενα βίντσι το σκέφτηκες?
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 7, 2012 13:03:45 GMT 2
Ο γερανός βγήκε φοβερός!!!!!! Ειδικά με το hand made συρματόσχοινο....
Το ενδεχόμενο να βάλεις και στον προφυλακτήρα βίντσι το σκέφτηκες?
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Mar 7, 2012 13:54:41 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Mar 7, 2012 20:36:14 GMT 2
Νεκτάριε ο γερανός βγήκε φοβερός!!!!!!! Πολύ ωραία βαμένος σε συνδυασμο με το hand made συρματόσχοινο!!!!!!!!!!! Το ενδεχόμενο να φτιάξεις και μπροστά στον προφυλακτήρα ενα βίντσι το σκέφτηκες? Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ! Η ιδέα σου είναι πολύ καλή, αλλά νομίζω οτι αν προσπαθήσω να το κάνω τώρα που έχει ολοκληρωθεί, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να γίνουν ζημιές σε άλλα σημεία... Δεσμεύομαι να το προσθέσω στον επόμενο τράκτορα! Η ειρωνεία είναι οτι στο κιτ υπήρχε βίντσι για αυτή τη θέση! (αλλά πρότεινε τοποθέτηση μέσα στον προφυλακτήρα και βαρέθηκα να το βάλω, αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα φαινόταν).
|
|
|
Post by nektarios on Mar 7, 2012 20:55:38 GMT 2
Δημήτρη και Γιάννη, σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση, για τον χρόνο που αφιερώσατε και για τη διάθεσή σας να με βοηθήσετε! Οι φωτογραφίες σας είναι λεπτομερέστατες και χρησιμότατες! Μια ερώτηση μόνο: τα σωληνάκια που φτάνουν στα καρούλια και τις μπουκάλες, από ποιό σημείο του σκάφους ξεκινούν; Λογικά, από κάποιο σημείο του κινητήρα, σωστά;
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Mar 7, 2012 22:20:40 GMT 2
Νεκτάριε, δυστυχώς δεν βρήκα φώτο που να αντιστοιχούν στο δικό σου γερανό!!! οι φωτογραφίες που έχει ποσταρει ο Γιάννης είναι λεπτομερέστατες και μπορείς να πάρεις μια ιδέα για την κίνηση των σωληνώσεων άλλα δεν ανταποκρίνονται στον δικό σου γερανό!!! Ο γερανός σου τώρα όπως και όλα τα παρόμοια μηχανήματα έχουν μια δεξαμενή λαδιού (φαίνεται πίσω από ποδαρικό που σηκώνει τον γερανό) και από εκεί αντλία, η οποία παίρνει κίνηση από την μηχανή, η είναι μέσα στην δεξαμενή λαδιού και παίρνει ηλεκτρικά κίνηση, αντλεί το το λάδι. Μεσώ των χειριστηρίων, οι λεβιεδες που φαίνονται και στις φωτογραφίες που έβαλε ο Γιάννης άλλα και σε αυτές που έβαλα εγώ που είναι ουσιαστικά και οι βαλβίδες που στέλνουν το λάδι στην κατάλληλη μπουκάλα, υδραυλικό κινητήρα και τα λοιπά!!! Στην δικιά σου περίπτωση τώρα πιθανολογώ ότι τα χειριστήρια με τα παρελκόμενα ( βαλβίδες, δεξαμενή κτλ) πιθανολογώ, και μόνο αυτό μπορώ να κάνω χωρίς να εχω το κατάλληλο υλικό, ότι είναι κριμένα σε κάποιο ντουλάπι του φορτηγού!!! και από εκεί να ξεκινάει ένα τσούρμο σωληνώσεων που να καταλήγουν στις μπουκάλες κινητήρες κτλ!!! Τώρα η κάνεις παραχώρηση και ξεκινάς από κάπου σωληνώσεις και στέλνεις δυο σε κάθε υδραυλικό κινητήρα στα βίντσια και μια σε κάθε μπουκάλα τηλεσκοπική, δυο σωλήνες σε απλή μπουκάλα στα ποδαρικά του γερανού!! Δεν νομιζω να έχει άλλες ο δικός σου!!! Η το τελειώνεις όπως είναι!!! Δεν υπάρχει λόγος να ευχαριστείς μιας και πιστεύω ότι και εσύ οπως και οι υπόλοιποι εδώ μέσα θα καναμε το ίδιο για τον καθένα!!! Εγώ θα ζητήσω συγνώμη από την μεριά μου που σε έβαλα στο τρυπακι να κάνεις βελτιώσεις χωρίς να εχω πρώτα από όλα ούτε εγώ το κατάλληλο υλικό!!! Ωστόσο όσο συνεχίζω το ψάξιμο για το γαμώτο ποιο πολύ αν βρω κάτι θα το ανεβάσω!!! ;D ;D Φιλικά Δημήτρης : :
|
|
|
Post by nektarios on Mar 8, 2012 17:35:14 GMT 2
Φίλε Δημήτρη, εγώ παρ' όλα αυτά αισθάνομαι οτι πρέπει να σας ευχαριστήσω, εσένα για το ψάξιμο με τις ώρες στο Ίντερνετ [η αλήθεια είναι οτι η έρευνά σου αποκάλυψε λογιών λογιών... διαμάντια! ], και τον Γιάννη που έψαξε όλα τα Κουφάλια για να βρει τον γερανό, και μάλιστα τον έβαλε και να δουλέψει για να τον βγάλει φωτογραφίες! Σε κάθε περίπτωση, νομίζω οτι μου έχετε δώσει τόσες πολλές πληροφορίες, ώστε να φτιάξω κάτι που δεν θα είναι φανερά λάθος. Σκέφτομαι λοιπόν να προσθέσω πρόχειρα τα σωληνάκια κλπ, να τα φωτογραφίσω και να μου πείτε τη γνώμη σας πριν οριστικοποιήσω την τοποθέτηση. Σε λίγες μέρες... : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Mar 8, 2012 19:41:42 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Mar 8, 2012 19:50:47 GMT 2
Ααα, πονηρούληδες, δηλαδή μοιράσατε στα δυο τα Κουφάλια, και ψάχνατε από μισά ο καθένας για τον γερανό! Ανακαλώ τις ευχαριστίες μου! ;D : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 9, 2012 9:39:46 GMT 2
Φτιάξε κάτι τέτοιο σαν αυτό που έχουν ορισμένα 4x4 που δεν χρειάζεται να το βάλεις μέσα στον προφυλακτήρα...
|
|
|
Post by nektarios on Mar 9, 2012 11:28:31 GMT 2
Φτιάξε κάτι τέτοιο σαν αυτό που έχουν ορισμένα 4x4 που δεν χρειάζεται να το βάλεις μέσα στον προφυλακτήρα... Ο.Κ., θα δω τι έχω στα χέρια μου από υλικά, τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν και τους πιθανούς κινδύνους, και βλέπουμε... : :
|
|
|
Post by nektarios on May 17, 2012 12:02:06 GMT 2
Φίλοι μου, Χαίρετε! Μετά από αρκετό καιρό στασιμότητας του project, σας παρουσιάζω τις τελευταίες εξελίξεις (κυριολεκτικά τελευταίες, αφού απομένει μόνο η προσθήκη των διάφορων «μπιχλιμπιδιών», όπως λ.χ. καθρεφτών, εξατμίσεων, φώτων, κ.λπ., και η παρουσίαση του ολοκληρωμένου μοντέλου). 1) Βερνικώθηκαν (με 2Κ αυτοκινήτου) τα σιέλ τμήματα του οχήματος. Παρ’ ότι «περάστηκαν» 4 απανωτά wet χέρια, το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ γυαλιστερό, νομίζω όμως ότι γυαλίζει αρκετά ώστε να μην το πειράξω άλλο. Εξάλλου, ίσως η γυαλάδα επηρεάζεται και από το χρώμα (σιέλ και μεταλλικό…). Δείτε και ένα - υποτιθέμενο - dry fit… ;D 2) Αφού στέγνωσαν για περίπου 2 εβδομάδες, ξεμασκαρίστηκαν τα παράθυρα και οι λοιπές μασκαρισμένες επιφάνειες. Ιδού και φωτογραφίες από το εσωτερικό της καμπίνας οδήγησης, που μέχρι τώρα ήταν μασκαρισμένη. 3) Συναρμολογήθηκαν οι δεξαμενές καυσίμου, και τοποθετήθηκαν «στεφάνια» κατασκευασμένα από λωρίδες μαύρης χαλκομανίας (η Italeri πρότεινε βάψιμο με μαύρο ματ). 4) Οι καθρέφτες είχαν σημάδια από τα καλούπια, και γι’ αυτό καλύφθηκαν με λεπτό φύλλο αλουμινόχαρτου (από συσκευασία τροφίμων), που πρώτα κολλήθηκε σε φύλλο διαφανούς πλαστικού. 5) Ολοκληρώθηκε η συναρμολόγηση του καπώ. Δυστυχώς, το κιτ δεν έδινε σήμα της “Ford”, και έτσι απλώς βάφτηκε μπλε το σχετικό σημείο. 6) Ολοκληρώθηκαν διάφορα μικροεξαρτήματα, όπως φώτα, εξατμίσεις, κ.λπ. 7) Και άρχισε η συναρμολόγηση. Αρχικά τοποθετήθηκαν οι δεξαμενές καυσίμου, οι τροχοί και ορισμένα ακόμη εξαρτήματα του σασί (π.χ. λασπωτήρες πρόσθιων τροχών). 8) Ακολούθησαν το καπώ και η καμπίνα οδήγησης, και στη συνέχεια η καμπίνα ανάπαυσης. 9) Στη συνέχεια συναρμολογήθηκε η καρότσα (γερανός και εργαλειοθήκες) και τοποθετήθηκε στο σασί. Ο γερανός τελικά παρέμεινε ως είχε. Σωληνώσεις για τις μπουκάλες δεν τοποθετήθηκαν, καθώς το συγκρότημα του γερανού καλύπτεται από τις εργαλειοθήκες και δεν θα φαινόταν τίποτε. Επίσης, δεν τοποθετήθηκε σωληνώσεις για τα καρούλια, επειδή ολόκληρος ο μηχανισμός τους βρίσκεται εγκιβωτισμένος, και δεν φαίνεται τίποτε. Τέλος, έγιναν κάποιες απόπειρες για wash, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, και η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε… 10) Τελευταίο κύριο εξάρτημα ήταν ο προφυλακτήρας, στο οποίο όμως με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς από λανθασμένη σχεδίαση δεν μπορούσε να εφαρμόσει στο σασί. Το ζήτημα λύθηκε «χειρουργικά»… (και ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για τον ήδη συναρμολογημένο και βαμμένο προφυλακτήρα). Να σημειώσω ότι, λόγω του ογκώδους προφυλακτήρα, το καπώ δεν ανοίγει. Δηλαδή καλά που δεν ασχολήθηκα με τον κινητήρα… ;D 11) Και μερικές φωτό του μοντέλου με τοποθετημένα όλα τα βασικά τμήματά του (ο προφυλακτήρας δεν έχει ακόμη κολληθεί). Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση των υπόλοιπων εξαρτημάτων (εξατμίσεων, φώτων, καθρεφτών, κ.λπ.) και η παρουσίαση του ολοκληρωμένου μοντέλου. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by alex78 on May 17, 2012 12:39:44 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε! Αυτή και αν ήταν έκπληξη....Accord περιμέναμε....τράκτορας μας προέκυψε.... ;D ;D (ασφαλώς και αστειεύομαι, εννοείται ότι σου κάνει κέφι.... )! Εκπληκτικό αποτέλεσμα, όλα κυριολεκτικά άψογα εκτελεσμένα, τα συγχαρητήρια μου!!! : : : : Ίσως μόνο να το ήθελα χωρίς τον μπροστινό προφυλακτήρα (δείχνει υπερβολικό με αυτόν....άσε που μου θυμίζει...τρένο.... ;D ;D) Αλέξης : : : :
|
|
|
Post by nektarios on May 17, 2012 13:37:49 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε! Αυτή και αν ήταν έκπληξη....Accord περιμέναμε....τράκτορας μας προέκυψε.... ;D ;D (ασφαλώς και αστειεύομαι, εννοείται ότι σου κάνει κέφι.... )! Εκπληκτικό αποτέλεσμα, όλα κυριολεκτικά άψογα εκτελεσμένα, τα συγχαρητήρια μου!!! Ίσως μόνο να το ήθελα χωρίς τον μπροστινό προφυλακτήρα (δείχνει υπερβολικό με αυτόν....άσε που μου θυμίζει...τρένο.... ;D ;D) Αλέξης Φίλε Αλέξη, χαίρε! Σε ευχαριστώ για το διθυραμβικό σχόλιο! Η αλήθεια είναι οτι ολοκληρώνω το γερανοφόρο, ώστε μετά να επικεντρωθώ στον βασικό μου στόχο, που είναι το Accord! Όσο για τον προφυλακτήρα, είσαι ο δεύτερος που δεν του αρέσει, καθώς η πρώτη ήταν η γυναίκα μου, που μίλησε επίσης για τρένο! Μάλλον πρέπει να είστε συνεννοημένοι, δεν εξηγείται αλλιώς... ;D Η Italeri δίνει δυο προφυλακτήρες, αλλά ο άλλος είναι μια απλή μεταλλική (νίκελ) λαμαρίνα με 4 φώτα, και δεν με πολυεμπνέει για γερανοφόρο... Άσε που έχω επενδύσει αρκετές ώρες και πολύ κόπο. Τέλος πάντων, ας δούμε τι θα σχολιάσουν και οι υπόλοιποι, και βλέπουμε... : :
|
|