|
Post by m@ster k@frer on Feb 29, 2012 12:04:09 GMT 2
Γεια σου Νεκτάριε, πολύ όμορφος ο γερανός με τα συρματόσχοινα... Ανυπομονώ να τον δώ τελειωμένο...
|
|
|
Post by nektarios on Feb 29, 2012 13:14:49 GMT 2
Αγάπιε, σε ευχαριστώ! Θα ακολουθήσουν κάποιες εργασίες μικρής μοντελιστικής αξίας (τοποθέτηση δεξαμενών καυσίμου πάνω στο σασί, βάψιμο φώτων, συναρμολόγηση ζαντών, κ.λπ.), αλλά το σημαντικό που απομένει να γίνει είναι το βερνίκι. Θα γίνει με 2Κ αυτοκινήτου, και ελπίζω να μην προκύψει καμιά στραβή, γιατί θα είναι κρίμα μετά από τόσο κόπο. Μετά το βερνίκι, θα απομένει μόνο η τοποθέτηση διάφορων εξαρτημάτων που θα είναι ήδη έτοιμα. Εν ολίγοις, αν το ψέκασμα με το βερνίκι γίνει σύντομα και πάει καλά, η επιθυμία σου θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Feb 29, 2012 19:11:53 GMT 2
Νεκτάριε φοβερός ο γερανός! Είναι μοντέλο απο μόνο του φίλε! Προσωπικά θα λέρωνα τις "κλειδώσεις" του γερανού και τα οστήρια. Νομίζω ποτέ δεν είναι καθαρά αυτά τα σημεία...πάντα έχουν σκόνες, λάδια και γράσα... Στο λέω φιλικά! Καλή συνέχεία και καλή επιτυχεία με τα βερνίκια : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 29, 2012 21:25:57 GMT 2
Αλέξη, σε ευχαριστώ πολύ! Είναι αλήθεια οτι και μένα μού πέρασε από το μυαλό να κάνω κάποιου είδους wash στα συγκεκριμένα σημεία. Να δούμε πώς θα υλοποιηθεί... : :
|
|
|
Post by alex78 on Feb 29, 2012 21:35:52 GMT 2
Είναι μοντέλο απο μόνο του φίλε! Συμφωνώ απολύτως... Νεκτάριε έχεις ρίξει πολύ δουλειά και φαίνεται....εκπληκτικό αποτέλεσμα!!! Καλή επιτυχία με τα βερνίκια... : : : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Feb 29, 2012 22:02:08 GMT 2
Μου αρέσουν τα συρματόσχοινα, οι γάντζοι, και το βάψιμο στα βάκτρα των μπουκαλων φανταστικό!!! Θα μπορούσα να πω ότι χρειάζεται την φθορά-λερωμα σε κάποια σημεία όπως προανέφερε ο Αλέξης παραπάνω και θα τολμούσα να πω οτι χρειάζεται και τις σωληνώσεις και λάστιχα λαδιού στις μπουκάλες και κινητήρες των τυμπάνων!! Άλλα περί ορέξεως....... Καλή συνέχεια!!! : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 29, 2012 22:29:03 GMT 2
Είναι μοντέλο απο μόνο του φίλε! Συμφωνώ απολύτως... Νεκτάριε έχεις ρίξει πολύ δουλειά και φαίνεται....εκπληκτικό αποτέλεσμα!!! Καλή επιτυχία με τα βερνίκια... Αλέξη, σε ευχαριστώ πολύ! Το καλό με το κιτ είναι οτι είχε άψογη εφαρμογή (+ κορυφαίες χαλκομανίες), και έτσι γλίτωσα από δυσάρεστες εκπλήξεις. Τα βερνίκια θα γίνουν μόνο στα σιελ εξαρτήματα. Τα κόκκινα θα μείνουν όπως είναι (πιθανότατα με μια προσπάθεια "να λερωθούν αξιοπρεπώς"...). : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 29, 2012 22:36:28 GMT 2
Μου αρέσουν τα συρματόσχοινα, οι γάντζοι, και το βάψιμο στα βάκτρα των μπουκαλων φανταστικό!!! Θα μπορούσα να πω ότι χρειάζεται την φθορά-λερωμα σε κάποια σημεία όπως προανέφερε ο Αλέξης παραπάνω και θα τολμούσα να πω οτι χρειάζεται και τις σωληνώσεις και λάστιχα λαδιού στις μπουκάλες και κινητήρες των τυμπάνων!! Άλλα περί ορέξεως....... Καλή συνέχεια!!! Δημήτρη, σε ευχαριστώ πολύ! Τα λερώματα απ' ότι φαίνεται θα τα τολμήσω (για πρώτη φορά στη μοντελιστική μου ιστορία!), μιας και είναι γενικότερη απαίτηση των μελών του forum! Τώρα το τι αποτέλεσμα θα βγει, δεν ξέρω... Όσο για τις σωληνώσεις κ.λπ., δεν το κάνεις λίγο πιο λιανά, επειδή μού ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, αλλά από μηχανολογικά δεν έχω ιδέα; (ποιο πάει πού, κ.λπ.) Ευχαριστώ για την ιδέα! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 29, 2012 23:25:40 GMT 2
Μπράβο Νεκ... Άψογο update... Καλή συνέχεια ... Τα λερώματα απ' ότι φαίνεται θα τα τολμήσω (για πρώτη φορά στη μοντελιστική μου ιστορία!), μιας και είναι γενικότερη απαίτηση των μελών του forum! Ρε μπαγάσα, εγώ σε πρήζω χρόνια και υποκύπτεις έτσι εύκολα με 2 σχόλια : : : : ;D ;D : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Feb 29, 2012 23:52:16 GMT 2
Νεκτάριε οπού υπάρχουν υδραυλικές μπουκάλες και κινητήρες υπάρχουν και οι απαραίτητες σωληνώσεις λαδιού!!! Λοιπόν σε κάθε μπουκάλα πάνε συνήθως 2 λάστιχα λαδιού ένα στο πάνω μέρος και ένα στο κάτω μέρος της μπουκάλας. για το ανέβασμα και κατέβασμα αυτής το ίδιο ισχύει και στους υδραυλικούς κινητήρες στην δικιά σου περίπτωση έχεις τέτοιους στα τύμπανα των συρματόσχοινων τέτοιους!! Δυο παραδείγματα για να καταλάβεις τη εννοώ είναι στα παρακάτω λινκ άπλα για την ιδέα είναι διαφορετικά φορτηγά παραπλήσιοι γερανοί!! www.primeportal.net/civ_trucks/don_busack/western_star_4964ex_wrecker/index.php?Page=1www.primeportal.net/civ_trucks/don_busack/ihc_9400_wrecker/index.php?Page=1Νομιζω ότι αξίζει τον κόπο να το τσεκάρεις λίγο έχει αρκετές φωτογραφίες και πατώντας και δεύτερη φορά ανοίγει ακόμα παραπάνω!! Δύστυχος όσο έψαξα δεν μπόρεσα να βρω ακριβός σαν το δικό σου το γερανό που να φαίνονται οι καλωδιώσεις!! Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα μόνο!!! : :
|
|
|
Post by nektarios on Mar 1, 2012 9:26:46 GMT 2
Μπράβο Νεκ... Άψογο update... Καλή συνέχεια ... Ρε μπαγάσα, εγώ σε πρήζω χρόνια και υποκύπτεις έτσι εύκολα με 2 σχόλια ;D ;D Φίλε μου Γιώργο, φαίνεται οτι τα 2 σχόλια ήταν "η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι"! Επειδή όμως αναγνωρίζω την πολύχρονη προσπάθειά σου "να γεμίσεις το ποτήρι" ;D σε προσκαλώ να τιμήσεις με την παρουσία σου τη διαδικασία του λερώματος! [Σε απλά ελληνικά, όλα τα παραπάνω σημαίνουν: "I need your help"! ] Υ.Γ.: Να υποθέσω οτι το "άψογο update" αναφέρεται στο οτι ήταν μόνο με φωτογραφίες; ;D
|
|
|
Post by nektarios on Mar 1, 2012 9:48:13 GMT 2
Δημήτρη, σε ευχαριστώ πολύ, τόσο για τον χρόνο που αφιέρωσες όσο και για τα links! Από μια γρήγορη ματιά που έριξα στις φωτό, βλέπω οτι έχω ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά μου!... : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 1, 2012 14:26:28 GMT 2
Νεκταριε ο παπαγαλος κ οι γατζοι ειναι φοφεροι!! Καλα βερνικωματα!!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 1, 2012 14:51:18 GMT 2
Χρήστο, σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσαν! : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Mar 4, 2012 15:44:48 GMT 2
Γεια σου Νεκταριε!Ειχα αρκετες μερες να μπω στο φορουμ και με χαρα βλεπω οτι το project εχει μπει στην τελικη ευθεια.Η δουλεια σου ειναι φοβερη και ο προφυλακτηρας,τα καρουλια με τα συρματοσχοινα, αλλα και η συναρμολογηση τους ειναι αψεγαδιαστα!!! Βεβαια καταλαβες οτι το συνολο ''φωναζει'' για εστω και λιγο λερωματακι και απο οτι διαβασα το εβαλες στο προγραμμα...Αντε καλη συνεχεια!!!!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 6, 2012 20:09:47 GMT 2
Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ! Τη διαδικασία με τα λερώματα, τα wash και τις συναφείς δαδικασίες δεν την γνωρίζω καθόλου, και το σκέφτομαι αρκετά μέχρι να την ξεκινήσω... Αντιθέτως, τις βελτιώσεις με καλώδια, σωληνάκια κ.λπ. θέλω να τις φτιάξω άμεσα, ωστόσο υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα: παρ' όλο που και στα 2 links που μου υπέδειξε ο Δημήτρης υπάρχουν αρκετές φωτό, ωστόσο για τα μεν καρούλια δεν ξεχωρίζω τις καλωδιώσεις, για τις δε μπουκάλες υπάρχει διαφορετικό σύστημα, καθώς στον δικό μου γερανό οι μπουκάλες είναι ουσιαστικά μηδενικού μήκους, και δεν καταλαβαίνω πού θα πιάνουν τα σωληνάκια... Συνεπώς, κάθε βοήθεια και ιδέα είναι δεκτές και απολύτως απαραίτητες! Η "πρόσκληση" είναι ανοιχτή και για τους υπόλοιπους ειδήμονες των καλωδίων και σωληνακίων...
|
|