|
Post by gtziaf on Apr 26, 2020 8:29:59 GMT 2
Δεν σε προλαβαίνουμε Φάνη, ωραίος φιλαράκι
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 26, 2020 12:04:47 GMT 2
Γραμμη παραγωγης Ο ΦΑΝΗΣ .....μπραβο. Τα ρομποτ δουλευουν φουλ . Χα, χα, ναι Μιχάλη!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 26, 2020 12:07:24 GMT 2
Δεν σε προλαβαίνουμε Φάνη, ωραίος φιλαράκι Ευχαριστώ φίλε. ‘Ενα από τα καλά της καραντίνας! Αρχίζω να φοβάμαι ότι θα μου λείψει όταν με το καλό επιστρέψουμε στην ρουτίνα μας!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 26, 2020 12:21:43 GMT 2
Με την ευκαιρία, να αναφέρω ότι το τιμόνι ήθελα να το βάψω με mahogany αλλά δεν είχα οπότε χρησιμοποίησα το Vallejo Model Air 71.105 (Brown) και μετά του έκανα wash me Tamiya Panel Line Accent Color (Brown), ενώ τα αγγίγματα σε κάτι κουμπιά/χερούλια με Pilot Metallic Marker (Silver). Πάντως το enginnering της Hasegawa δεν είναι καλό, σε αρκετά σημεία. Οι πόρτες ίσα που ακουμπούν για να εφαρμόσουν στο σασί και δεν υπαρχει περιθώριο για αλλαγές αφού ίσα που χωράει να μπει το αμάξωμα. Ελπίζω μόνο να μην μου ξεκολλήσουν όταν θα το προσαρμόσω στο αμάξωμα!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 29, 2020 12:58:37 GMT 2
Αφού το EX-03 στέγνωσε για 4 ημέρες, σήμερα χαλαρώσαμε τρίβοντας. Λόγω μικρού orange peel, και ότι τα 1Κ δεν έχουν την σκληρότητα των 2Κ, το έτριψα με micromesh 6000 (βρεγμενο). Είμαι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής, θα το ξαναδώ όμως το απόγευμα με ξεκούραστα μάτια, αν χρειάζεται να επιμείνω περισσότερο σε κάποια σημεία. Λόγω της εποχής του συγκεκριμμένου αγωνιστικού και των φωτογραφιών που ανέβασε ο Γιώργος, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να του ρίξω άλλα χέρια βερνίκι, οπότε λογικά θα συνεχίσω με 8000, 12000 και γυάλισμα.
|
|
|
Post by Sakis on Apr 29, 2020 13:07:21 GMT 2
Ακριβώς όπως το είπες "λόγω εποχής και φωτογραφιών" με τη δική μου προσθήκη "λόγω φωτεινού χρώματος", νομίζω πως είσαι εντάξει. Γενικά τα φωτεινά χρώματα είναι πιο ευγενικά στο orange peel, οπότε μου φαίνεται μια χαρά Φάνη.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 29, 2020 15:59:23 GMT 2
Ακριβώς όπως το είπες "λόγω εποχής και φωτογραφιών" με τη δική μου προσθήκη "λόγω φωτεινού χρώματος", νομίζω πως είσαι εντάξει. Γενικά τα φωτεινά χρώματα είναι πιο ευγενικά στο orange peel, οπότε μου φαίνεται μια χαρά Φάνη. Ευχαριστώ Σάκη. Να δούμε πως θα δείχνει μετά το γυάλισμα! Πολύ όμορφο το νέο σου avatar!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 29, 2020 19:13:30 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 29, 2020 19:21:14 GMT 2
Φανη ποσα χερια βερνικι περασες (τα 8 που ελεγες )κ δεν φοβασαι το micromesh πανω στις χαλκομανιες . Πολυ ομορφο το γυαλισμα για λευκο χρωμα ΜΠΡΑΒΟ
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 29, 2020 19:54:34 GMT 2
Φανη ποσα χερια βερνικι περασες (τα 8 που ελεγες )κ δεν φοβασαι το micromesh πανω στις χαλκομανιες . Πολυ ομορφο το γυαλισμα για λευκο χρωμα ΜΠΡΑΒΟ Καλησπέρα Μιχάλη. Ευχαριστώ. Τελικά, 6 χέρια, 3 πριν τις χαλκομανίες και 3 μετά από αυτές! Κάτω από άλλες συνθήκες, μετά το τρίψιμο με 6000, θα έριχνα άλλα 2-3 γεμάτα χέρια 1Κ βερνίκι, αλλά ανέφερα παραπάνω τον λόγο για τον οποίο δεν θα το κάνω, και για αυτό συνέχισα με 8000 και 12000. Τις επόμενες ημέρες θα πέσει το γυάλισμα. Γενικά, όταν τρίβεις 1Κ βερνίκ, έχεις τον φόβο, όχι μόνο πάνω από τις χαλκομανίες, αλλά γενικά μην το φας και δεις χρώμα ή αστάρι, οπότε θέλει μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση για να αποφύγεις τα χειρότερα! Δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω με 6000 αλλά με 8000 αλλά δεν έκανε δουλειά με το orange peel, οπότε κατέβηκα στα 6000 και ήμουν πολύ πιο προσεκτικός (για αυτό και μου πήρε σχεδόν 6 ώρες το 6000!). Αν δεν έκανε και αυτό δουλειά, δεν θα χρησιμοποιούσα 4000 γιατί σίγουρα θα είχα πρόβλημα, οπότε θα του έριχνα ακόμη 2-3 χέρια 1Κ (για να είναι πιο ανθεκτικό) πριν ξεκινήσω την διαδικασία των micromesh. Παρεμπιπτόντως, δεν έχει γυαλιστεί ακόμη, η γυαλάδα που φαίνεται είναι αποτέλεσμα των 6000, 8000 και 12000 micromesh!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 30, 2020 1:17:59 GMT 2
Δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω με 6000 αλλά με 8000 αλλά δεν έκανε δουλειά με το orange peel, οπότε κατέβηκα στα 6000 και ήμουν πολύ πιο προσεκτικός (για αυτό και μου πήρε σχεδόν 6 ώρες το 6000!). Αν δεν έκανε και αυτό δουλειά, δεν θα χρησιμοποιούσα 4000 Φανη μου ετριβες 6 ωρες για να φυγει το orange peel που στο λευκο δεν υπαρχει ? δηλαδη σε ενα σκουρο χρωμα ποση ωρα θα ετριβες Προσπαθω να καταλαβω την χρηση τον micromesh κ απο οτι εχει πει ο γιωργος τριβουμε για να γινει ματ η επιφανεια για να δουλεψει μετα η αλοιφη. Εχω micromesh κ δεν τα εχω πιασει ποτε στα χερια μου .
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 30, 2020 8:00:03 GMT 2
Δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω με 6000 αλλά με 8000 αλλά δεν έκανε δουλειά με το orange peel, οπότε κατέβηκα στα 6000 και ήμουν πολύ πιο προσεκτικός (για αυτό και μου πήρε σχεδόν 6 ώρες το 6000!). Αν δεν έκανε και αυτό δουλειά, δεν θα χρησιμοποιούσα 4000 Φανη μου ετριβες 6 ωρες για να φυγει το orange peel που στο λευκο δεν υπαρχει ? δηλαδη σε ενα σκουρο χρωμα ποση ωρα θα ετριβες Προσπαθω να καταλαβω την χρηση τον micromesh κ απο οτι εχει πει ο γιωργος τριβουμε για να γινει ματ η επιφανεια για να δουλεψει μετα η αλοιφη. Εχω micromesh κ δεν τα εχω πιασει ποτε στα χερια μου . Καλημέρα Μιχάλη, ποιος είπε ότι στο λευκό δεν υπάρχει orange peel; Με εμπειρία και καλό ψεκασμό/βερνικι μπορείς να πετύχεις επιφάνεια βερνικιού που να εχεις σχεδόν αμελητέο orange peel, όποτε τρίψιμο με 8000 ή με ή 12000 ή απλώς αλοιφές για να έχεις μια πολύ καλογυαλισμένη επιφάνεια. Η λείανση του βερνικού ακόμη και με λίγο (αλλά όχι αμελητεο orange peel!) δεν είναι μια διαδικασία σκουπιστε-τελειωστε. Θέλει πολύ προσοχή, συγκέντρωση και χρόνο. Αν υπήρχε αρκετό orange peel και έπρεπε κάποιος να ξεκινήσει από 4000 ή ακόμη χαμηλότερα 3200, τοτε η διαδικασία εμένα προσωπικά μου παίρνει 2-3 ημέρες αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμοίβει! Φυσικά όλα σχετίζονται με το finish που θέλει κάποιος να έχει στο μοντέλο του, το οποίο φυσικά κρίνει και το αποτέλεσμα της όλης δουλειάς μας. Δυστυχώς ένα κακογυαλισμένο μοντέλο είναι κάτι που δεν θέλει κάποιος να έχει στην βιτρίνα του (όπως μου είχε αναφέρει κάποτε ο admin), οποιαδήποτε άλλη μικρό-ατέλεια το μάτι την παραβλέπει.... Το calsonic παρακάτω ειναι το 1ο που πέρασα 2Κ βερνικι. Είχα αρκετό orange peel και ξεκίνησα από 3200 αν θυμάμαι. Μου πήρες 2-3 ημέρες, αλλά πολύ χαρούμενος με το τελικό αποτέλεσμα. Λογικά την παρακάτω ανάρτηση του Γιώργου την έχεις διαβάσει. Δες και τον σύνδεσμο που υπάρχει μέσα. scalewheels-gr.com/thread/71/orange-peel
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 30, 2020 9:17:41 GMT 2
Φανη καλημερα σε ευχαριστω .
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 30, 2020 10:56:04 GMT 2
Φανη καλημερα σε ευχαριστω . Παρακαλώ Μιχάλη, ελπίζω να ήταν κατανοητή και χρήσιμη η απάντηση μου!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 30, 2020 11:06:50 GMT 2
Σήμερα το πρωί τελικά γυάλισα το 2000GT! Συνήθως το γυάλισμα σε μεγάλες κλίμακες (1:24 και άνω) το κάνω με το Proxxon μου (micromot 50/Ε), αλλά στο συγκεκριμμένο, αν θυμάστε, έχω κολλήσει το μπροστινό κομμάτι, το οποίο στηρίζεται σε 2 πολύ ευαίσθητα σημεια, και επίσης τα πλαίσια του πίσω παμπριτζ είναι πολυ μαλακά, οπότε για να αποφύγω δυσάρεστες εκπλήξεις, το γυάλισμα έγινε με τον πατροπαράδοτο τρόπο, viz, με το χεράκι Όταν καπακωθεί με το καλό (έχω λίγο άγχος, γιατί με την τροποποίηση και τις πλαϊνες πόρτες, το καπάκωμα θα γίνει ... the Fujimi way...), θα του περάσω και λίγο κερί. θα σταματήσω τώρα για λίγο με το 2000GT, καο θα αφιερώσω λίγο χρόνο στην F2007.
|
|
|
Post by Sakis on Apr 30, 2020 11:09:24 GMT 2
Υπέρ το δέον γυαλιστερό Φάνη. Βγήκε πανέμορφο. Εύγε!
|
|