|
Post by Φάνης on Apr 4, 2020 13:47:27 GMT 2
Μιχάλη, κάθε κουτάκι έχει, δυστυχώς, ΜΙΑ λεπίδα! Το κουτάκι με όλες τις λεπίδες μαζί είναι διαφημιστικό τρικ!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 4, 2020 13:58:32 GMT 2
Αχχχ αυτα τα τρικ ... Εσυ δουλευεις 1 η 2 χιλιοστα ?
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 4, 2020 14:12:21 GMT 2
Αχχχ αυτα τα τρικ ... Εσυ δουλευεις 1 η 2 χιλιοστα ? Τις έχω όλες τις λεπίδες, ανάλογα πόσο πλάτος έχουν τα panel lines, αποφασίζω ποια θα χρησιμοποιήσω!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 4, 2020 14:22:30 GMT 2
Φάνη, ωραία πρόοδος και προσεκτική δουλειά. Μπράβο. Για τις χαλκομανίες είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η γκρι ή κίτρινη μπορντούρα γύρω από τα decals αναπαριστά ταινία, την οποία χρησιμοποιούσαν παλιότερα για να μην φεύγουν οι αριθμοί στον αγώνα. Επειδή, το πιθανότερο είναι να ήταν απλό χαρτί (εξού και η κολλητική ταινία γύρω - γύρω) μην τις κόψεις στις γραμμώσεις του αμαξώματος, δεν είναι βινύλιο που χρησιμοποιείται σήμερα και ακολουθεί τα πάντα στο αμάξωμα. Θεωρητικά για πιο πιστό στην πραγματικότητα αποτέλεσμα θα έπρεπε να τοποθετηθούν μετά το βερνίκι. Αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος. Αν θες μπορείς να φτιάξεις περίπου ισοπαχά μήκη από πολύ λεπτή χαρτοταινία, να τα βάψεις και τα κολλήσεις πάνω στη μπορντούρα του decal, όταν τελειώσεις το φινίρισμα. Εγώ αυτό θα έκανα για ρεαλισμό, πιστότητα και ως έξτρα touch που θα ξεχωρίζει το μοντέλο σου*. και μια φώτο απ΄ τον αγώνα: συν τρεις ακόμη από άλλα 2000GT ή άλλο event, όπου επαληθεύεται το σενάριο της ταινίας. edit: *ή χρησιμοποίησε για αυτό τα πλαίσια από τις χαλκομανίες που σου περίσσεψαν, αφού αφαιρέσεις τον αριθμό από μέσα. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 4, 2020 14:38:26 GMT 2
Είσαι θησαυρός Γιώργο! Έχεις δίκιο, από τις φωτό σου φαίνεται ότι θα έπρεπε να μπουν μετά το φινίρισμα, αλλά θα χρησιμοποιήσω τις έξτρα από το άλλο νούμερο για το γκρι-κίτρινο περίβλημα όπως προτείνεις μετά το φινίρισμα! Ευχαριστώ και πάλι!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 4, 2020 15:26:35 GMT 2
Πολύ καλή δουλειά στα κωλοφάναρα, τους βρήκες χρήσιμους τους Edding?
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 4, 2020 20:09:04 GMT 2
Πολύ καλή δουλειά στα κωλοφάναρα, τους βρήκες χρήσιμους τους Edding? Ευχαριστώ φίλε! Ναι, ιδιαίτερα το κόκκινο και το πορτοκαλί για τα φώτα!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 4, 2020 22:26:50 GMT 2
Αυτό πιστεύει και η γυναίκα μου... όταν λείπω από το σπίτι Τον Νεκτάριο πρέπει να ευχαριστείς που σχολίασε για τις χαλκομανίες και με έκανε να προσέξω τι δίνει η hasegawa.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 5, 2020 19:24:05 GMT 2
Ναι, δεν έχεις άδικο! Νεκτάριε, φρόντισε σε παρακαλώ να σχολιάζεις περισσότερο, για να έχουμε και τον Γιώργο σε εγρήγορση!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 25, 2020 13:18:42 GMT 2
Σήμερα ασχοληθήκαμε με το να αλλάξουμε το φίλτρο στο spray-booth και να καθαρίσουμε την σοφίτα μας, αφού θα ρίχναμε βερνίκι στο 2000GT. Λόγω και της εποχής του συγκεκριμμένου αγωνιστικού, αποφάσισα να συνεχίσω με 1Κ βερνίκι, και να πειραματιστώ ακόμη περισσότερο με το 1Κ της GaiaNotes (EX-03), αφού έχω ακόμη 2 μπουκάλια της, να δω τι μπορώ να καταφέρω με το συγκεκριμμένο σε μεγαλύτερες επιφάνειες. Είχα ρίξει 3 ελαφρά χέρια (GC-307 Single Stage Gloss) της Gravity Colors (αλλά μου έχει τελειώσει) πριν περάσω τις χαλκομανίες, οπότε σήμερα έριξα 3 χέρια EX-03 (το πρώτο ελαφρύ, τα άλλα 2 πιο γεμάτα). Θα το αφήσω να στεγνώσει για 3 ημέρες και θα το τρίψω ελαφρά με micromesh 4000. Μετά θα του ρίξω ακόμη 2-3 χέρια γεμάτα. Το αραίωσα με το Mr Color Leveling Thinner (50/50, Thinner/Varnish ratio), το τελευταίο θα το αραιώσω 60/40. Πριν την καραντίνα, είχα αγοράσει και μερικά γυαλόχαρτα Kovax Tolecut, (P2000, P3000) τα οποία χρησιμοποιούνται στεγνά, αλλά τα φοβάμαι για 1Κ. Θα προσπαθήσω όμως να ρίξω τα ανάλογα χέρια 1Κ σε ένα κομμάτι πλαστικού και θα κανω ένα test, να δω πως θα συμπεριφερθεί το P3000 πάνω στο 1Κ.Επίσης, έβαψα μερικά ακόμη κομμάτια για την μπανιέρα και μόλις φτιάξω και βάψω το roll bar (χρησιμοποώντας της οδηγίες/διάγραμμα της Hasegawa, στις οποίες δίνει τις ακριβείς διαστάσεις) θα τα προσαρμόσω στο σασί.
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 25, 2020 13:35:37 GMT 2
Φανη μου 8 χερια βερνικι δεν χτιζει ?
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 25, 2020 13:42:12 GMT 2
Φανη μου 8 χερια βερνικι δεν χτιζει ? Οχι, είναι πολύ λεπτό, δεν είναι σαν το 2Κ.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 25, 2020 15:55:06 GMT 2
Ο Τζιαφάς με τις ταινίες του γύρω από τις χαλκομανίες κινείται στην πέμπτη διάσταση, αλλά κι εσύ με το βερνίκωμά σου δεν πας πίσω... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 25, 2020 19:26:42 GMT 2
Ο Τζιαφάς με τις ταινίες του γύρω από τις χαλκομανίες κινείται στην πέμπτη διάσταση, αλλά κι εσύ με το βερνίκωμά σου δεν πας πίσω... Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Καλό είναι να δοκιμάζουμε διαφορά υλικά να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε και να τα έχουμε στην φαρέτρα μας!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 25, 2020 19:33:03 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 25, 2020 22:12:59 GMT 2
Γραμμη παραγωγης Ο ΦΑΝΗΣ .....μπραβο. Τα ρομποτ δουλευουν φουλ .
|
|