|
Post by Φάνης on May 2, 2019 12:54:54 GMT 2
Η επόμενη μας κατασκευή! Λίγα λόγια για το αυτοκίνητο: Ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος αντοχής Suzuka του 1967 πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου στην πίστα Suzuka. Από τους 52 ανταγωνιστές, δύο Toyota 2000GTs ήταν το επίκεντρο της προσοχής, καθώς το μοντέλο αυτό θα κυκλοφορούσε σύντομα ως αυτοκίνητο παραγωγής. Κατά τη διάρκεια των προκριματικών, ο Hiroshi Fushida, οδήγησε το αυτοκίνητο Νο. 61, βαμένο με Pegasus White, και κέρδισε την αρχική θέση, μπροστά από τον συμπαίκτη του Shihomi Hosoya που οδηγούσε το αυτοκίνητο No. 60, βαμένο με Thunder Silver Metallic. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους οδηγούς να παρατάσσονται σύμφωνα με το σύστημα στο Le Mans 24 ώρες. Τα δύο Toyota 2000GTs κυριάρχησαν από την αρχή στην κούρσα, και στον 5η γύρο, άρχισαν να είναι είναι 1 γύρο μπροστά από τους υπόλοιπους οδηγούς. Παρόλο που ο Hosoya έπρεπε να αποσυρθεί μετά τον 6ο γύρο εξαιτίας ενός προβλήματος με τον ιμάντα κίνησης, ο Fushida διατήρησε το προβάδισμά του για όλη τη διάρκεια του αγώνα των 84 γύρων. Λίγα λόγια για το κιτ: Το κιτ της Hasegawa είναι απλό, χωρίς μηχανικά μέρη, αποτελείται από λίγα κομμάτια τα οποία είναι όμως πολύ καλά χυτευμένα, όμορφο αμάξωμα (οι γρίλιες δεν είναι ανοικτές, αλλά αφού δεν υπάρχει τίποτα να φανεί από κάτω νομίζω είναι οκ). Τα χρωμιωμένα μέρη είναι πράγματι πολύ καλά, και σίγουρα κάποια από αυτά θα χρησιμοποιηθούν όπως είναι. Δίνονται χαλκομανίες και για τα 2 αυτοκίνητα, λογικά θα χρησιμοποιήσω το Νο. 61 που κέρδισε τον αγώνα. Ο σκοπός είναι μια απλή και γρήγορη (ελπίζω κατασκευή) μέχρι το Road to Lemans. Αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι τότε δεν πειράζει, θα τρέχει παράλληλα!
|
|
|
Post by Φάνης on May 2, 2019 12:55:56 GMT 2
Και φωτό από τα πλαίσια!
|
|
|
Post by Φάνης on May 2, 2019 13:24:59 GMT 2
Ξέχασα να σημειώσω, δεν ξέρω ποσό κοντά είναι στο πραγματικό, ή τι άλλες επιλογές έχω, αλλά προς το παρόν λέω να χρησιμοποιήσω ένα από τα παρακάτω. Τείνω προς το Pure Brilliant White..... Έχει κανείς κάποια άλλη προτίμηση ή υπόδειξη; Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by alex78 on May 2, 2019 14:19:12 GMT 2
Καλή κατασκευή Φάνη, αυτά τα καμπυλωτά αγωνιστικά των '60s - '70s είναι σκέτη τρέλα....!!! Χρωματικά, για να υπάρχει αντίλογος, θα πρότεινα Ts-7 (Racing Wite) της Tamiya. Έντάξει μην κράζεις φίλε, μπορεί να δείχνει λίγο ξεπερασμένο και παλιομοδίτικο αλλά ελαφρώς ''κρεμίζει'' και νομίζω ταιριάζει ταμάμ στην περίπτωση σου.
|
|
|
Post by Φάνης on May 2, 2019 14:34:11 GMT 2
Καλή κατασκευή Φάνη, αυτά τα καμπυλωτά αγωνιστικά των '60s - '70s είναι σκέτη τρέλα....!!! Χρωματικά, για να υπάρχει αντίλογος, θα πρότεινα Ts-7 (Racing Wite) της Tamiya. Έντάξει μην κράζεις φίλε, μπορεί να δείχνει λίγο ξεπερασμένο και παλιομοδίτικο αλλά ελαφρώς ''κρεμίζει'' και νομίζω ταιριάζει ταμάμ στην περίπτωση σου. Μια χαρά είναι η επιλογή σου Άλεξ. Απλώς δεν το έχω ούτε το αντίστοιχο από ZP. Νομίζω ταιριάζει καλύτερα και στην εικόνα στο box art. Μια επιλογή είναι να αναμειζω ίσες ποσότητες από τα 2 χρώματα ZP στην φωτό που ανέβασα, ώστε να έχω ένα ελαφρώς cream white.... Θα κάνω ένα μικρό τεστ και θα αποφασίσω!
|
|
|
Post by konstantinf on May 2, 2019 14:53:38 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Φάνη με μπόλικη κατασκευαστική ευχαρίστηση!
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2019 22:21:12 GMT 2
Φαντάζομαι το cream white θα είναι πολύ κοντά. Το ρυθμίζεις με λίγο λευκό ή αντίθετα beige, αν όχι. Είναι υπερβολή να πάρεις κι άλο χρώμα. Καλή επιτυχία
|
|
|
Post by Φάνης on May 3, 2019 12:20:20 GMT 2
Φαντάζομαι το cream white θα είναι πολύ κοντά. Το ρυθμίζεις με λίγο λευκό ή αντίθετα beige, αν όχι. Είναι υπερβολή να πάρεις κι άλο χρώμα. Καλή επιτυχία Ευχαριστώ Γιώργο. Για το συγκεκριμμένο δεν πρόκειται να αγοράσω νέο χρώμα, αλλά θα αναμείξω το cream white με λίγο pure brilliant white.
|
|
|
Post by Φάνης on May 3, 2019 20:19:32 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Φάνη με μπόλικη κατασκευαστική ευχαρίστηση! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by Φάνης on May 4, 2019 22:35:25 GMT 2
Αρχίσαμε σιγά-σιγά την προετοιμασία του αμαξώματος για αστάρωμα. Υπήρχαν έντονες ραφές περιμετρικά του αμαξώματος, οπότε χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να καθαριστούν. Επίσης σκριμπάραμε όπου έπρεπε και φυσικά και τα φιλετάκια. Ήταν όλα πολύ ρηχά και το πλαστικό αρκετό σκληρό (old molding). Τρίφτηκε όλο το αμάξωμα με 600-800, πλύθηκε, και αύριο θα ασταρωθεί να δούμε που χρειάζεται βελτίωση. Επίσης αρχίσαμε να καθαρίζουμε τα διάφορα μέρη στο σασί, και όλα μέχρις στιγμής εφαρμόζουν άψογα. Θα δοκιμάσω και τα clear parts στο αμάξωμα πριν το αστάρωμα. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on May 4, 2019 22:56:52 GMT 2
Συστηματικά, χαλαρά και ωραία... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on May 5, 2019 20:17:46 GMT 2
Συστηματικά, χαλαρά και ωραία... Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Το κιτ αποτελείτε από λίγα κομμάτια και μέχρι στιγμής δεν μας δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα! Σκοπός μια χαλαρή κατασκευή και ένα όμορφο αποτέλεσμα για την βιτρίνα μας!
|
|
|
Post by Φάνης on May 5, 2019 20:21:45 GMT 2
Μήπως έχει κανείς καμία φωτό από το εσωτερικό του πραγματικού αγωνιστικού? Όπως έχει αναφέρει ο Γιώργος, ζώνες δεν παίζουν αφού πρώτο-εφαρμόστηκαν το 1968 και ο αγώνας ήταν το 1967. Θα ήθελα όμως να δω πως ήταν το εσωτερικό και το ταμπλό, αν υπάρχει δυνατότητα! Ψάχνω, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι... Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by nektarios on May 6, 2019 20:00:46 GMT 2
Η ώρα για "Καλή αρχή" έχει πλέον περάσει, οπότε εύχομαι "Καλή συνέχεια" και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!
|
|
|
Post by Φάνης on May 7, 2019 6:43:59 GMT 2
Η ώρα για "Καλή αρχή" έχει πλέον περάσει, οπότε εύχομαι "Καλή συνέχεια" και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα! Ευχαριστώ Νεκτάριε! Μακρά να βγει ένα καλό αποτέλεσμα!
|
|
|
Post by Φάνης on May 7, 2019 6:59:51 GMT 2
Λίγη ακόμη πρόοδος! Καθαρίσαμε τα λάστιχα από τις ραφές με 400 σφουγγαράκι της Tamiya. Όλα τα κομμάτια καθαρίστηκαν από τις ραφές και εφαρμόζουν μια χαρά, όπως και τα Clear Parts, μετά από δοκιμή. Μένουν τα χρωμιωμένα μέρη, πολλά από αυτά θα αποχρωμιωθούν, θα καθαριστούν και θα βαφτούν με το chrome της AK Interactive από την σειρά Xtreme Metal. Επίσης ανοίξαμε κάποιες τρύπες 1mm στο αμάξωμα όπου χρειάζονταν και στην μπανιέρα για το roll bar (για το οποίο η Hasegawa δίνει 2 πλαστικά rods, 1mm και 2mm, και ένα σχεδιάγραμμα πως να λυγίσουν και να κολληθούν). Επίσης, έπεσαν τα πρώτα 3 χέρια primer (Grey Filler Primer της ZP) στο αμάξωμα. Τρίφτηκε όλο με το super fine sponge της spotmodel και όπου υπήρχαν υπολλείματα από τις ραφές αυτά τρίφτηκαν με το 800 magic file της Sujiborido. Η διαδικασία θα επαναληφθεί 2-3 φορές ακόμη μέχρι να έχουμε άψογη επιφάνεια και το τελικό αστάρι θα τριφτεί με τα 1000, 2000 και 4000 sponges τηςTamiya πριν το βασικό χρώμα. Μετά το αστάρωμα, ο αερογράφος (Iwata Revolution HP-CR, 0.5mm) λύθηκε και καθαρίστηκε άμεσα για να είναι έτοιμος για το επόμενο ψέκασμα, κάποια στιγμή σήμερα το απόγευμα.
|
|