|
Post by gtziaf on Nov 7, 2019 18:21:58 GMT 2
Ελπίζω, να πάνε όλα καλά Φάνη. Πάντως θα ήθελα να σου πω, ότι αν δεν σε χαλάει εσένα δεν χρειάζεται να το πειράξεις και να πας πίσω την όλη κατασκευή σου. Εγώ δίνω σημασία σε κάποια Α πράγματα, κάποιος σε Β, ο παραδίπλα σε Γ και εσύ σε κάποια Χ. Δεν είναι υποχρεωτικό να ταυτίζονται, ούτε σημαίνει ότι το μοντελάκι δεν θα βγει ωραίο αν δεν γίνουν τα Α,Β,Γ,Χ... Γενικά να τα φτιάχνεις για εσένα, είναι το μυστικό για να αντλείς χαρά από αυτό που κάνεις.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 8, 2019 18:45:24 GMT 2
Ασχέτως από τις όποιες λεπτομέρειες ενδεχομένως να υπάρχουν, το γενικό αποτέλεσμα δείχνει πολύ όμορφο, και μάλιστα σε ένα από τα πιο απαιτητικά και δύσκολα χρώματα! Καλή συνέχεια, φίλε! Επίσης, το τελευταίο σχόλιο του Γιώργου είναι μεγάλη αλήθεια! Το τέλειο μοντέλο δεν υπάρχει - ή μάλλον υπάρχει, αλλά είναι διαφορετικό ανάλογα με την αντίληψη του καθενός. Το βασικό είναι το μοντέλο να μεταφερθεί από το ντουλάπι - μέσω του πάγκου - στη βιτρίνα και να ικανοποιεί αυτόν που το έφτιαξε επενδύοντας κόπο, χρόνο και χρήμα, με τις όποιες δυνατότητες και αδυναμίες τόσο τού ίδιου όσο και του μοντέλου... Philosophy mode off...
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 9, 2019 10:57:27 GMT 2
Γιώργο και Νεκτάριε, Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και το ενδιαφέρον σας. Συμφωνώ θα μπορούσα να αγνοήσω το συγκεκριμμένο και να προχωρήσω. Ακόμη και και με τα πλαϊνά μέρη του προφυλακτήρα οι ενώσεις θα φαίνονται άσχημες. Είδα μάλιστα και μια φωτό κάποιου στο διαδύκτιο που το έχει φτιάξει χωρίς να έχει ενδιαφερθεί για τις ενώσεις και δεν μου άρεσε..... Ξέρω ότι αν το αφήσω, προχωρήσω, και ολοκληρώσω το μοντέλο χωρίς την αλλαγή θα είναι κάτι που θα με βασανίζει δυστυχώς, αφού υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης. Σήμερα μάλιστα έκανα και dry fit τα κομμάτια για την μάσκα με τον μπροστινό προφυλακτήρα και τα φώτα, και με λίγη προσοχή είμαστε οκ (επισυνάπτω φωτό). Οπότε θα αποδεκτώ την πρόκληση και θα τα κολλήσω. Αυτό θα με πάει λίγο πίσω στο συγκεκριμμένο αλλά είναι το τελευταίο που με απασχολεί αφού τρέχουν διαφορά projects παράλληλα, όποτε σε δουλειά να βρισκόμαστε! Καλό Σ/Κ και καλά μοντελαρίσματα σε όλους!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 9, 2019 12:10:04 GMT 2
Ο κύβος ερρίφθη! Κολλήσαμε την μάσκα, θα αφήσουμε να δέσει καλά 2-3 ημέρες και θα ξεκινήσουμε το στοκαρισμα -τρίψιμο να γίνει 1 τμήμα. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά γιατί πιάνει μόνο σε 2 λεπτά χείλη εκατέρωθεν οπότε θέλει προσοχή! Με την ευκαιρία κάναμε τις εγκοπές στην οροφή που είναι ξεχωριστά τμήματα τα νικελινα μέρη, και εμβαθύνανε ξανά τα panel lines όπου χρειαζόταν. Νομίζω είναι λίγο καλύτερα τώρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 9, 2019 14:01:55 GMT 2
Μια χαρά είναι Φάνη! Και μην ξεχνάς: Ο χειρότερος εχθρός του καλού είναι το "καλύτερο"... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 9, 2019 19:51:34 GMT 2
Μια χαρά είναι Φάνη! Και μην ξεχνάς: Ο χειρότερος εχθρός του καλού είναι το "καλύτερο"... Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Έχεις απόλυτο δίκιο!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 17, 2019 12:55:42 GMT 2
Αφού άφησα να στεγνώσει η κόλλα πρώτα και ο στόκος μετά για αρκετές ημέρες, σήμερα έτριψα το σημείο (δεν έχω τελειώσει ακόμη) και δοκίμασα το νικελινο μέρος να δω πως φαίνεται. Θέλει λίγο δουλειά μέχρι να κάτσει καλά, αλλά θέλει προσοχή γιατί με λίγο παραπάνω πίεση μπορεί να ξεκολλήσει, και ξανά-μανά από την αρχή. Ήδη την έπαθα στην μια μεριά, μου άνοιξε λίγο και το ξανά κόλλησα. Αν όλα πάνε καλά, και είναι εντάξει μετά το βάψιμο, τότε, μετά το βερνίκι θα προσαρμόσω το μπροστινό μέρος με τον προφυλακτήρα και τα φώτα για να στηρίζεται καλύτερα όταν θα τριφτει-γυαλιστεί για να μην την πάθουμε στο τελείωμα!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 17, 2019 19:17:35 GMT 2
Σ'αυτήν τη φωτό φαίνεται ιδιαίτερα η εξαιρετική δουλειά που 'χεις κάνει με το scriber στην πόρτα. Μπράβο Φάνη!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 23, 2019 7:55:01 GMT 2
Σ'αυτήν τη φωτό φαίνεται ιδιαίτερα η εξαιρετική δουλειά που 'χεις κάνει με το scriber στην πόρτα. Μπράβο Φάνη! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Αυτό που φαίνεται είναι ένα panel δίπλα στην πόρτα (δεν γνωρίζω τι ακριβώς είναι). Γενικά είμαι ευχαριστημένος με το σκριμπάρισμα στο συγκεκριμμένο αυτοκίνητο, το οποίο με ταλαιπώρησε αρκετά μέχρι να το ασταρώσω λόγω των βαθιών ραφών που είχε (και δεν εξαλειφόνταν) και του πολύ λεπτού πλαστικού στα panels (κυρίως στο περίγραμμα του πίσω τζαμιού) που με την παραμικρή πίεση του scriber έσπαγαν.... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 31, 2019 20:41:55 GMT 2
|
|
|
Post by czt on Jan 10, 2020 14:16:32 GMT 2
σε εχει ταλαιπωρισει αλλα το αποτελεσμα ειναι πολυ ωραιο μεχρι τωρα!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 10, 2020 17:23:52 GMT 2
σε εχει ταλαιπωρισει αλλα το αποτελεσμα ειναι πολυ ωραιο μεχρι τωρα! Σε ευχαριστώ φίλε. Τον τελευταίο καιρό, λόγω της αξιολόγησης των προγραμμάτων σπουδών μας, δεν έχω χρόνο οπότε δεν έχω προχωρήσει όσο θα ήθελα. Μετά τις 20/1, ελπίζω τα πράγματα με προχωρήσουν γρηγορότερα και σύντομα να ολοκληρωθεί.
|
|
|
Post by alex78 on Jan 19, 2020 13:33:51 GMT 2
Καλημέρα Φάνη λείπεις φίλε, από αύριο ξανά στον πάγκο....?
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 2, 2020 13:21:53 GMT 2
Καλημέρα Φάνη λείπεις φίλε, από αύριο ξανά στον πάγκο....? Καλημέρα Άλεξ, και εμένα μου λείπει το μοντελάρισμα και η καθημερινή μας σχεδόν επαφή μέσω του ScW! Θα επανέλθω όμως σύντομα! Καλή εβδομάδα να έχουμε.
|
|
|
Post by czt on Feb 5, 2020 20:55:28 GMT 2
Φανη σε περιμενουμε!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 15, 2020 14:03:35 GMT 2
|
|