|
Post by alex78 on May 7, 2019 10:52:45 GMT 2
Ώραία προχωράει Φάνη! Τα ''μεταλλικά'' της AK χρησιμοποιούνται αναραίωτα όπως πχ τα Alclad? Οι ράβδοι που δίνει το κίτ είναι πειστικές ή το roll bar θα γίνει με Evergreen ή περισσεύματα απο spare box?
|
|
|
Post by Φάνης on May 7, 2019 17:43:14 GMT 2
Ευχαριστώ Άλεξ! Ναι, στρειτ φρομ δε μποτλ! Όπως και στα Alclad, χρειάζεσαι τέλεια gloss black επιφάνεια για τα Chrome και Polished Aluminium. Εχει δικό της Black Base Color για αυτή την δουλειά, το οποίο έχω και χρησιμοποίησα στο Panamera, αλλά οποιοδήποτε καλό gloss black χρώμα (όπως το Mr Color GX02) μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Για τα rods την Hasegawa ακόμη δεν τα άνοιξα, θα ασχοληθώ μαζί τους όταν φθάσω σε αυτό το βήμα!
|
|
|
Post by gtziaf on May 7, 2019 18:04:22 GMT 2
Ωραία πρόοδος Φάνη. Και αναλυτική παρουσίαση ! Τα sponge της spotmodel, μπορείς να τα βρεις σε οποιοδήποτε χρωματοπωλείο στην Ελλάδα (φαντάζομαι και στην Κύπρο) στο 1/3 της τιμής που τα έχει το spot (που τα κάνει re-brand). ΥΓ. Για το εσωτερικό κατέληξα ότι τα αγωνιστικά δεν είχαν το ξύλινο ταμπλό των πολιτικών. Κατά άλλα είναι παρόμοια. Αλλά δεν μπορεί να είμαι 100% σίγουρος. Κάνε την ερευνά σου και αποφάσισε. Αν θες, επίσης, ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω: stevemckelvie.wordpress.com/2013/09/08/toyota-2000gt-an-unexpected-sports-car/Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by Φάνης on May 8, 2019 21:40:27 GMT 2
Ωραία πρόοδος Φάνη. Και αναλυτική παρουσίαση ! Τα sponge της spotmodel, μπορείς να τα βρεις σε οποιοδήποτε χρωματοπωλείο στην Ελλάδα (φαντάζομαι και στην Κύπρο) στο 1/3 της τιμής που τα έχει το spot (που τα κάνει re-brand). ΥΓ. Για το εσωτερικό κατέληξα ότι τα αγωνιστικά δεν είχαν το ξύλινο ταμπλό των πολιτικών. Κατά άλλα είναι παρόμοια. Αλλά δεν μπορεί να είμαι 100% σίγουρος. Κάνε την ερευνά σου και αποφάσισε. Αν θες, επίσης, ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω: stevemckelvie.wordpress.com/2013/09/08/toyota-2000gt-an-unexpected-sports-car/Καλή συνέχεια. Ευχαριστώ Γιώργο, Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει αντίστοιχα σφουγγαράκια στην Κύπρο, αν τα πετύχω σίγουρα θα προμηθευτώ! Ευχαριστώ για της πληροφορίες για το 2000GT. Αν και έχω βρει αρκετές πληροφορίες και φωτό για εσωτερικό από πολιτικές εκδόσεις δυστυχώς πολύ λίγα υπάρχουν από αγωνιστικά και μέχρι στιγμής καμμία από το πραγματικό! Αποφάσισα να μην ασχοληθω με επένδυση ξύλου στο συγκεκριμμένο ούτε να του βάλω ζώνες (λογικά δεν πρέπει να είχε), αλλά σίγουρα θα φτιάξω και ένα πολιτικό στο μέλλον με επένδυση ξύλου, ζώνες κτλ.. Με την ευκαιρία, υπάρχει κάποια εταιρεία που να έχει vintage ζώνες σε 1:24 όπως η παρακάτω φωτό; Ευχαριστώ
|
|
|
Post by konstantinf on May 9, 2019 11:50:01 GMT 2
Πολύ ωραία και συστηματική πρόοδος Φάνη! Καλή συνέχεια! Τα σφουγγαράκια στο εμπόριο κυκλοφορούν όπως είπε κι ο Γιώργος σε χρωματοπωλεία αυτοκινήτων ως προϊόν της 3Μ. Έχω μια διεύθυνση στο Κορωπί όπου τα προμηθεύομαι εγώ - αν σ' ενδιαφέρει όταν ξαναβρεθείς Αθήνα.
|
|
|
Post by gtziaf on May 9, 2019 18:17:18 GMT 2
Πολύ ωραία και συστηματική πρόοδος Φάνη! Καλή συνέχεια! Τα σφουγγαράκια στο εμπόριο κυκλοφορούν όπως είπε κι ο Γιώργος σε χρωματοπωλεία αυτοκινήτων ως προϊόν της 3Μ. Έχω μια διεύθυνση στο Κορωπί όπου τα προμηθεύομαι εγώ - αν σ' ενδιαφέρει όταν ξαναβρεθείς Αθήνα. Δεν εννοώ τα 3Μ Κωνσταντίνε. Τα 3Μ είναι πιο "λεπτά" - ποιοτικά = ακριβά και κάνουν (και) για γυάλισμα . Αυτά τα ίδια υπάρχουν σε χρωματοπωλεία, είναι πιο χοντρά αλλά είναι πάμφθηνα.
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 22, 2019 17:53:38 GMT 2
Μια σημερινή φωτό από τον μοντελιστικό μου πάγκο! Το αμάξωμα έχει ασταρωθεί, τριφτεί, έχουν διορθωθεί ατέλειες, ξανά αστάρι τρίψιμο κτλ, σήμερα πλυθηκε και στέγνωσε. Καθαρίσαμε και όλα τα υπόλοιπα κομμάτια, και είναι έτοιμα για ασταρωμα, βάψιμο. Ίσως κάτι προλάβω πριν την αναχώρηση μας!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 23, 2019 7:23:37 GMT 2
Καλή επιτυχία στα βαψίματα Φάνη, όποτε κι αν γίνουν!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 24, 2019 10:13:38 GMT 2
Καλά βαψίματα Φάνη. Ελπίζουμε να προλάβεις.
ΥΓ. Θα πάρεις τίποτα μαζί σου να σκαλίζεις;
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 24, 2019 10:52:25 GMT 2
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε και Γιώργο! Δεν νομίζω να προλάβω να ολοκληρώσω το αμάξωμα γιατί τα χρώματα στεγνώνουν πολύ γρήγορα και δεν θέλω να βιαστώ. Σήμερα όμως ολοκλήρωσα σασί και ζαντολάστιχα. Το σασί βάφτηκε με διάφορες αποχρώσεις του μαύρου, αν και το ματ ήταν το βασικό χρώμα, ασημένιο όπου χρειαζόταν και το burn iron της Alclad στις εξατμίσεις. Κάποιο ψευτο-weathering έγινε, όπως και pin wash. (Πρέπει να τρίψω κια να ψεκάσω λίγο mat black εκεί που φαίνεται μια δάχτυλα από την κόλλα!) Τα λάστιχα καθαρίστηκαν από την ραφή, έχουν λογότυπο, και οι ζάντες βάφτηκαν με το steel χρώμα της Alclad, το οποίο αφαιρέθηκε με το καθοριστικό της να φανεί το χρώμιο εκεί που έπρεπε. Υπάρχει υποτυπώδης βαλβίδα την οποία εβαψα στην κορυφή με satin black για να ξεχωρίζει. Αύριο ελπιζω ολοκληρώσω το εσωτερικό, δεν έχει πολλά-πολλά, κάθισμα, dashboard και το roll bar! ΥΣ. Γιώργο, κάτι θα πάρω, δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι ακριβώς ....
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 24, 2019 19:45:44 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jun 27, 2019 13:28:14 GMT 2
Ομορφιές βλέπω Φάνη, να περάσετε καλά εκεί στα ξένα φίλε!!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 27, 2019 13:40:43 GMT 2
Ομορφιές βλέπω Φάνη, να περάσετε καλά εκεί στα ξένα φίλε!! Ευχαριστώ Άλεξ! Από ότι φαίνεται η θερμοκρασία και η υγρασία στην Λυών αυτή την εποχή είναι σε υψηλότερα επίπεδα από ότι είναι εδώ στην Λευκωσία! Εάν είναι δυνατόν! Ελπίζω να καλυτερέψουν τα πράγματα από την άλλη εβδομάδα
|
|
|
Post by nektarios on Jun 27, 2019 21:36:29 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει! Να περάσετε καλά, φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 28, 2019 8:23:23 GMT 2
Φάνη, μπορεί το αγωνιστικό να έχει μόνο στροφόμετρο. Δεν είναι κάτι περίεργο, αλλά δεν το ξέρω σίγουρα.
Καλημέρα
|
|
|
Post by czt on Jun 28, 2019 21:21:39 GMT 2
προχωραει απροβληματιστα και θα εχει ενα πολυ ωραιο αποτελεσμα
|
|