|
Post by Φάνης on Jun 29, 2019 9:08:23 GMT 2
Νεκτάριε, Γιώργο, Κωνσταντίνε, Σας ευχαριστώ πολύ. Το κιτ δεν έχει πολλά κομμάτια - σίγουρα με ένα καλό βάψιμο-γυάλισμα θα δείξει ωραίο. Ανυπομονώ να το τελειώσω μετά την επιστροφή μας στην Λευκωσια! Γιώργο, θα ακολουθησω την Hasegawa και θα μείνω με το ένα στροφόμετρο. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω φωτό από το πραγματικό, να είμαι 100% σίγουρος.... Κάποια στιγμή, θα ήθελα να φτιάξω και ένα road version από το συγκεκριμμένο, όπως αυτό στην φωτό.
|
|
|
Post by pkout on Jul 16, 2019 20:26:12 GMT 2
Οι οδηγίες και τα Decals του κιτ δείχνουν μια θέση στο dashboard κενή. Έτσι πρέπει να είναι; Ευχαριστώ! Καλησπέρα Φάνη Πολύ όμορφη και προσεγμένη δουλειά Για το εσωτερικό υποπτεύομαι οτι το αγωνιστικό είχε διαφορετική διαμόρφωση ταμπλό και η χάσεγκλάβα θεώρησε καλύτερο να αφήσει το ταμπλό του πολιτικού και να κόψει μια χαλκομανια Μπορεί να κάνω και λάθος όμως, καθώς τα μεταλλικά autoart έχουν την ίδια διαμόρφωση με τη χάσεγκλάβα Μάλλον δεν βοήθησα ιδιαίτερα Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 18, 2019 7:57:36 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Παύλο, ελπίζω να μπορέσω να το ξαναπιάσω σύντομα και να το ολοκληρώσω. Όπως είχα αναφέρει, δυστυχώς, δεν βρήκα κάποια φωτό από το εσωτερικό του πραγματικού.....Ας ελπίσουμε ότι η Hasegawa δεν έχει κάνει τέτοια παπαριά και το ταμπλό είναι το ίδιο, απλώς υπάρχει μόνο ένα στροφόμετρο... Όπως και να έχει, ο σκοπός μου στο συγκεκριμμένο είναι να έχω μια ευχάριστη κατασκευή και ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα για την βιτρίνα μου (που ακόμη δεν έχω αγοράσει )! Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 1, 2019 17:32:32 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 1, 2019 17:57:11 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 2, 2019 7:05:18 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 2, 2019 7:25:04 GMT 2
Και εδώ το βιντεάκι για όποιον θέλει να δει την φάτσα μου (για όσους δεν με γνωρίζουν προσωπικά ), στην αρχή του βίντεο, και το βάψιμο του συγκεκριμένου αμαξώματος!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 2, 2019 10:04:16 GMT 2
Ωραία η φάτσα σου Φάνη, ωραίο και το ιβουάρ χρωματάκι! Καλή συνέχεια, καλά γυαλίσματα!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 2, 2019 14:14:38 GMT 2
Ωραία η φάτσα σου Φάνη, ωραίο και το ιβουάρ χρωματάκι! Καλή συνέχεια, καλά γυαλίσματα! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Ήμουν και ξυρισμένος βλέπεις!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 2, 2019 22:26:55 GMT 2
Ωραίο το χρωματάκι και το βάψιμο. Μπράβο. Η απόχρωση μοιάζει περισσότερο off white από ότι πρέπει, αλλά για αυτό φταίει και η απεικόνιση στο κουτί, από την Hasegawa, που μάλλον ξεγελάει, αν δεν κάνω φυσικά λάθος. Θέλεις λίγο περισσότερη προσοχή στο καθάρισμα. Για παράδειγμα βλέπω ακόμη φλας στα κομμάτια του αμαξώματος (ποδιά, πίσω παράθυρα κλπ). Επίσης, στα αυτοκίνητα με φιλέτο χρωμίου στα παράθυρα, το σκριμπάρισμα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό και ακριβές, γιατί το χρώμιο τονίζει τις ατέλειες. Τέλος, το σκριμπάρισμα δεν διαχωρίζει την πόρτα στο πάνω μέρος (έπρεπε να φτάνει μέχρι επάνω και να χωρίζει το σιρίτι που δεν είναι ενιαίο) και αντίστοιχα το κάτω μέρος. Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες, θα μου πεις, αλλά το χόμπι μας είναι οι λεπτομέρειες. Φυσικά, όλα αυτά δεν ακυρώνουν την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει, ως τώρα
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 3, 2019 8:45:54 GMT 2
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό Γιώργο ! Το χρώμα δεν είναι άσχημο και σίγουρα όχι αυτό του συγκεκριμένου αγωνιστικού. Η Hasegawa λέει ότι το No.61 (αυτά τα decals θα χρησιμοποιήσω) ήταν Pegasus white αλλά τι απόχρωση του λευκού είναι αυτή αν δεν έχεις καλή φωτό του πραγματικού δεν μπορείς να γνωρίζεις..... To box art δεν βοηθάει γιατί δεν δείχνει μόνο μια απόχρωση αλλά πολλές.... Όπως και να έχει, μετά από σκέψεις πριν το βάψω, αποφάσισα να αραιώσω λίγο το cream white και έτσι προχώρησα. Έχω δει στο διαδύκτιο φωτό από 2000GT παραγωγής με απόχρωση κοντινή σε αυτό που το έβαψα και επειδή μου άρεσε προχώρησα. Σε γενικές γραμμές ήταν ενδιαφέρον το βάψιμο του και σίγουρα διαφορετικό από το Rosso Corsa που γέμιζε εύκολα. Όσο αναφορά τα flash, γενικά είμαι πολύ προσεκτικός και αφιερώνω όπως έχετε δει πολύ χρόνο στην προετοιμασία, πόσο μάλλον στο συγκεκριμμένο που ταλαιπωρήθηκε από το πολύ τρίψιμο και τα πολλά χέρια αστάρι λόγω των βαθιών ραφών που είχε και δεν «ήθελαν» να εξαλειφθούν.. 1) Στην μάσκα, υπάρχουν κάποια υπολλειματα από το αστάρι στο εσωτερικά σημεία και κάποιες μικρές ραφές, τα οποία ούτως η άλλως δεν τα έχω αγγίξει - πριν κολληθούν θα τριφτούν με την λεπίδα και θα αφαιρεθούν οποιοδήποτε υπολείματα όταν κολληθούν τα κομμάτια και θα μπουν τα πλαϊνά flash. 2) Δεν υπάρχει έξτρα πλαστικού στο πίσω παράθυρο. Όταν σκριμπάρισμα το πίσω παράθυρο, το πλαίσιο του ήταν πολύ ευαίσθητο καιι ράγισε σε 2 σημεία στα πλάγια. Παρολο που το κόλλησα και μετά το ασταρωμα,με την παραμικρή επαφή ξανά ξεκόλλαγε. Οποτε παίρνοντας ιδέες από κάποιου Γιαπωνέζους, κόλλησα από μέσα λεπτές λωρίδες από φύλλα χαρτομάντηλο με μια σταγόνα CA. Αυτό που φαίνεται, λόγω της κλίσης που πήρα την φωτο, είναι τα σημεία από το χαρτομάντηλο που δεν έχουν κολλήσει γιατί πάνω θα εφαρμόσει το τζαμί (το έχω ελέγξει πολλές φορές για να το φέρω στο πάχος που θέλω) όταν θα έρθει η ώρα του (επισυνάπτω φωτό). 3) Τα φιλετάκια ταλαιπωρήθηκαν από το πολύ αστάρι και σίγουρα δεν είναι τέλεια. Όμως αυτές οι ατέλειες πιστεύω δεν φαίνονται τόσο πολύ με γυμνό μάτι, αλλά όπως λες ίσως φανούν στο τέλος. 4) Για το σκριμπάρισμα στην πόρτα δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς, επισυνάπτω και μια διαφορετική φωτο, αν μπορείς και έχεις χρόνο δείξε μου σε παρακαλώ που ακριβώς ήθελε σκριμπάρισμα γιατί δεν βλέπω το πρόβλημα. Αν πρέπει να το διορθώσω και μπορεί να γίνει σε αυτό το στάδιο θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 3, 2019 12:12:05 GMT 2
Φάνη, τα κιτ της Hasegawa είναι από τα πιο δύσκολα στο σκριμπάρισμα, λόγω του πολύ - πολύ λεπτού πλαστικού τους. Όπως το βλέπω με τις νέες φώτο, αν κάνεις ένα καλό wash θα είναι σούπερ. Για την πόρτα στο κάτω μέρος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού έχεις σκριμπάρει το σιρίτι κανονικά, απλά δεν φαινόταν στις προηγούμενες φώτο. Στο πάνω μέρος, ακριβώς στο σημείο που φτάνει η εμπρός κολόνα της πόρτας, πρέπει να διαχωριστεί. Γνώμη μου είναι να μην το ασχοληθείς τώρα, γιατί είναι πταίσμα και υπάρχει κίνδυνος για μια στραβή και θα το έχω τύψεις μετά Επίσης, τώρα που ανέβασες νέες φώτο, εγώ συνήθως σκριμπάρω και τα κάτω σιρίτια ή λάστιχα των παραθύρων (βελάκι). Το 95% το μοντελιστών δεν το κάνει, αλλά αφού είναι ξεχωριστά τμήματα γιατί όχι. Αλλά αυτό είναι γούστο, βλέπεις τι σου αρέσει και το ακολουθείς. Το χρώμα στις νέες φώτο δείχνει πολύ καλύτερο και σωστότερο. Πολύ ωραίο αυτοκίνητο, με έψησες και αν το βρω σε καλή τιμή θα το τσιμπήσω. Ερώτηση... Το σασί δεν κουμπώνει με το αμάξωμα αν κολλήσεις την μάσκα; Το δοκίμασες; ΥΓ Πήρες κι άλλα Ταμέο;
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 3, 2019 14:47:58 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο, Για την οροφή, μπορώ εύκολα να το χαρακώσω και μετά θα βάλω BMF ή θα το βαψω με Molotov. Ανάλογα είναι και στο πίσω παράθυρο από ότι έχω δει και το είχα αμελήσει. Για το λάστιχο του παρμπρίζ είχα ξεκινήσει να σκριμπαρω, αλλά δεν μπορούσα να τα κάνω καλά γιατί δεν είχε οδηγό και έβγαινε στραβά. Προσπάθησα με κάτι PE βοηθητικά που έχω για οδηγούς αλλά πάλι δεν μου άρεσε και στο τέλος στοκαρισα-έτριψα ότι είχα σκριμπαρει. Σκέφτομαι να βάλω λωρίδα BMF στο τέλος πριν την εφαρμογή του παρμπρίζ οποτε θα δώσει ένα υποτυπώδες σκαλοπάτι που θα ξεγελάει το μάτι ότι είναι ξεχωριστό τμήμα. Ελπίζω δηλαδή. Το συγκεκριμμένο αμάξι είναι από τα αγαπημένα μου και θέλω να φτιάξω ένα πολιτικό, με την επένδυση ξύλου που έχει μέσα (έχω ήδη αγοράσει decals ξύλου). Επισυνάπτω κάποιες ωραίες φωτό, παρακάτω! Ούπς, δεν κατάφερα να τα κρύψω τα Tameo! Ναι, δυστυχώς δεν κρατήθηκα, αγόρασα μερικά (και κάποια από αυτά είναι τα over-engineering της) για τους δύσκολους μήνες στην σύνταξη (αν είμαστε υγιείς). Επίσης, και δύο 20άρια χιρο από τον γνωστό τύπο που είχα αγοράσει την M7A! Καλή εβδομάδα να έχουμε!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 3, 2019 14:53:46 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 3, 2019 18:26:43 GMT 2
Ευχαριστώ για την απάντηση Φάνη. Αυτό που με προβληματίζει δεν είναι η εφαρμογή, αλλά η ορατή σε αυτή την περίπτωση γραμμή της ένωσης, που δεν υπάρχει στο πραγματικό. Εντάξει, υπάρχει ο προφυλακτήρας εκεί αλλά και πάλι η ένωση θα είναι εμφανής.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 5, 2019 17:53:10 GMT 2
Προβληματίστηκα λίγο με το σχόλιο του Γιώργου, γιατί είχα κάνει κάποιες δοκιμές πριν το καλοκαίρι όταν το ξεκίνησα και δεν θυμόμουν αν είχα προσαρμόσει την μάσκα προσωρινά και μετά να κάνω τον έλεγχο ή απλώς με το μάτι πείστηκα ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί η μπανιέρα με την μάσκα επάνω (ίσως με παρέσυραν και οι οδηγίες της Hasegawa που δείχνει να μπει η μάσκα στο τέλος....) Αφού στέγνωσε η μπογιά, το δοκίμασα σήμερα και είδα ότι με λίγο προσοχή μπορεί να περάσει στην τρίχα! Επισυνάπτω φωτό. 1) Υπάρχουν όμως 2 υποδοχές που κουμπώνει στο εσωτερικό των μπροστινών θόλων που δεν είναι προσβάσιμες όταν μπει η μάσκα. Αν όμως τους βάλεις κάποιες σταγόνες υγρή κόλλα πριν το κουμπώσεις μπορείς όταν το κουμπώνεις να παίξεις λίγο δεξιά-αριστερά και να κάτσει μέσα μια χαρά! Η 1η φωτό δείχνει πριν κουμπώσει και η 2η+3η μετά το κούμπωμα. 2) Πρέπει όμως, πριν το κόλλημα, να ελέγξω προσεκτικά ότι τα απαραίτητα κομμάτια που μπαίνουν πάνω στην μάσκα (τελευταία φωτό) είναι προσβάσιμα από το εσωτερικό μετά το κόλλημα πριν την προσαρμογή του σασί ..... Νομίζω ότι είναι οκ, αλλά όχι σίγουρος ακόμη. Αν είναι οκ το 2) παραπάνω τότε θα κολλήσω την μάσκα, θα στοκάρω-τρίψω-ασταρώσω κτλ, βάψω τα πλαϊνά με κάποια ανάλογα χέρια μπογιάς και όταν δεν υπάρχουν ατέλειες στα πλαϊνά, θα περάσω ακόμη 1-2 χέρια μπογιά όλο το αμάξωμα. Ευχαριστώ τον Γιώργο για την παρατήρηση, αλλά ίσως να μπορεί να κολληθεί για να μην φαίνεται η ένωση που δεν υπάρχει στο πραγματικόί! Ούτως ή άλλως γίνεσαι καλύτερος μοντελιστής όταν βλέπεις και διορθώνεις τις παραβλέψεις/λάθη σου! ΥΣ. Δεν ξέρω αν εναλλακτικά μπορώ να βάψω και να κολλήσω τα απαραίτητα κομμάτια στην μάσκα και να τα μασκάρω, να την κολλήσω στο αμάξωμα, μετά να ασταρώσω, βάψω, βερνικώσω κτλ και στο τέλος να αφαιρέσω το μαρκάρισμα πριν εφαρμόσω τα φώτα από την εξωτερική μεριά....Θα το ελέγξω... .
|
|