|
Post by jvolume on Dec 31, 2018 9:16:30 GMT 2
εξαιρετική δουλειά φίλε! χαζέυω μια - μια τις φωτο στο ζουμ και ειλικρινα νομίζω οτι τα στανταρ έχουν ανέβει πολύ πολύ ψηλα!! Πολλά συγχαρητήρια! Συνέχισε έτσι δημιουργικά και το 19!! καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία να έχουμε.
|
|
|
Post by czt on Dec 31, 2018 12:46:10 GMT 2
μια ακομα μια δουλεια η οποια ειναι χαρμα οφθαλμών και μας δινει τη δυνατοτητα να μαθαινουμε σωστη μεθοδικοτητα σε τετοιου ειδους κιτ και οχι μονο.
Καλη χρονια με υγεια και δημιοργητικοτητα!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 1, 2019 22:53:19 GMT 2
Φοβερή δουλειά Γιώργο. Δεν ήξερα ότι οι ζώνες έπιαναν έτσι στο firewall. Επίσης, τι πάχος είναι τα braided hoses που χρησιμοποίησες; Eυχαριστώ. Καλή συνέχεια. Ναι, αυτή είναι η κλασσική διάταξη στα περισσότερο αγωνιστικά πρωτότυπα αλλά και στις φόρμουλες. Τα braided είναι 0,8 τα πιο λεπτά και 1.2 νομίζω τα χοντρά που έρχονται από το ψυγείο λαδιού μπροστά. Ευχαριστώ για το σχολιασμό Ευχαριστώ Γιώργο. Καλή Χρονιά
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 2, 2019 10:08:47 GMT 2
Ευχαριστώ φίλοι μου και καλή χρονιά ξανά σε όλους. Σίγουρα δεν είναι τόσο λεπτομερές, όσο η 312PB μου πριν λίγα χρόνια, ούτε άλλαξα κάθε βίδα με μεταλλική όπως είχα κάνει τότε, αλλά είναι ΟΚ για το χρόνο που του έχω αφιερώσει. Βέβαια στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Κι έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας. Υγεία και καλά μοντελαρίσματα
|
|
|
Post by alex78 on Jan 2, 2019 12:04:25 GMT 2
Εύχομαι Γιώργο να έχεις μια υπέροχη χρονιά γεμάτη υγεία και δημιουργία φίλε μου!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 2, 2019 13:07:54 GMT 2
Εύχομαι Γιώργο να έχεις μια υπέροχη χρονιά γεμάτη υγεία και δημιουργία φίλε μου!!! Ευχαριστώ, Άλεξ, επίσης
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 10, 2019 21:39:23 GMT 2
Μετά από δύο 43άρες και μία 24άρα Sunoco, δεν θα σας πρήξω άλλο καθώς φθάσαμε αισίως στο τελευταίο update. Ξανά Sunoco, αν και όποτε φτιάξουμε την 917/30 Can Am. Το σημερινό περιλαμβάνει διάφορα ετερόκλητα πράγματα, οπότε πάμε να τα πάρουμε από την αρχή. Βάψιμο το κίτρινο, λευκό μέσα έξω, μασσκάρισμα, το μπλεδάκι και φυσικά βερνίκωμα. Nothing special here... Και κάπου εκεί, πήρα βαθιά ανάσα και ακουμπάω τα πάνελ του αμαξώματος πάνω στο σασί. Ο του παράδοξου θαύματος αυτά καθόταν στη θέση τους χωρίς να τα κυνηγάω από εδώ κι από εκεί, χωρίς κόλλες και ταινίες. Οπότε πήραμε θάρρος και μπήκαμε στο κουλουάρ για την τελική ευθεία. Βέβαια, εκεί διαπίστωσα ότι δεν είχα φτιάξει τον πίνακα, πέρα από το βασικό σχήμα του, που είχε γίνει κάπου στην αρχή, μέση, δεν θυμάμαι πια, της κατασκευής. Τα στεφάνια των οργάνων είναι από περισσευούμενα PE, ενώ τα όργανα τα έδινε το κιτ. Διακοπτάκια, χαλκομανιούλες και πολλά ριβετάκια, που συναντάμε στο πραγματικό, ολοκλήρωσαν την εικόνα. Εκεί έφαγα το κεφάλι μιας δύσμοιρης φιγούρας με τον ταχυτροχό για τα μάτια ενός κράνους. Έφτιαξα την επένδυση με εποξικό, τις πόρπες και τα έβαψα. Θα μπορούσε να είναι ένα update από μόνο του αλλά βαριέμαι . Άλλα 5 rivets και έτοιμη η κρανούμπα, επιτομή των 60-70's. Χωρίς κάποια προφανή εξήγηση με έπιασε η προκοπή και έβγαλα 2 wip φώτος, από την κατασκευή των κομματιών που μπαίνουν στο χώρο των φώτων. Τα PE πίσω από τις λάμπες είναι του Fisher, αφού ο χίρος δεν έδινε τίποτα. Πλέον ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε την τελική συναρμολόγηση. Πρώτα κόλλησα το παρμπρίζ (κλασσικά vacuform, που απαιτεί κόψιμο-ράψιμο, λίγο τύχη και γερά νευρά για να μην γίνει μη αναστρέψιμη ζημιά - προφανώς δεν υπάρχουν κομμάτια αντικατάστασης για κωδικό κιτ 026, οπότε ή το κάνεις σωστά ή κλαις το μοντελάκι), που πήγε, ευτυχώς καλά, τα καλύμματα των εμπρός φώτων και βίδωσα το αμάξωμα στο σασί. Στη συνέχεια έβαλα τα καπάκια από φύλλα πλαστικού (είναι στα πρώτα update) στο πάτωμα και στο πίσω μέρος. Τέλος μια αρμαθιά βίδες, ασφάλειες, φωτοχαραγμένα και ο υαλοκαθαριστήρας δίνουν μορφή στο εμπρός μέρος. Αν προσέξατε, δεν έχω βάλει τα πλαϊνά παράθυρα. Αυτό έγινε για να μπορώ να πιάνω το μοντέλο κατά τη διαδικασία της τελικής συναρμολόγησης. Η κόλληση του πίσω καπό, της αεροτομής, των παραθύρων, των τροχών και δεκάδων ακόμη PE βιδών, είναι ότι απομένει, πριν τη δείτε ολοκληρωμένη. Αν φτάσατε και διαβάζετε ακόμη, πρώτα , μετά καλό βράδυ
|
|
|
Post by Diecast917k on Jan 10, 2019 22:08:25 GMT 2
Κουκλα το μοντελο! Κουραγιο στα νευρα και την υπομονη σας!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 11, 2019 15:13:52 GMT 2
Ω ρε φιλε... Γιώργη μου χαρά στο κουράγιο σου φίλε. Απίστευτο αποτέλεσμα. Άπειρο θαυμασμό μόνο.
Τα φιλια μου
Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 11, 2019 17:43:18 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 11, 2019 19:13:25 GMT 2
Να είστε καλά φίλοι μου. Δημήτρη, δεν χρειάζεται να μου μιλάς στον πληθυντικό. Σειρούλα με τον Μπουφόν είμαι μόνο Αγάπιε, δεν έχω ανακαλύψει κάνα φάρμακο. Το ίδιο έλεγα και στον μπρο, που μου είπε κάτι παρόμοιο χτες. Μοντελάκια φτιάχνουμε, που στο κάτω - κάτω, δεν πλησιάζουν ούτε καν στο τέλειο. Φτιάξαμε και τη μαρκίζα (ψέκασμα με το χρώμα του αμαξώματος και τρίψιμο για να μείνει το αλουμίνιο στα ανάγλυφα γράμματα), οπότε είμαστε έτοιμοι για την τελική συναρμολόγηση. capital one near me nowΚαλό απόγευμα
|
|
|
Post by czt on Jan 11, 2019 20:52:59 GMT 2
βαψιμο και βρνικι φανταστικο θελω ιδιαιτερα μαθηματα για μαρκιζα πως να φτιαχνω κλπ . Τωρα αν πεις κανε ενα μοντελο και τελειωσετο δε θα εχεις αδικο αλλα βλεπω να ερχομαι το βραδυ μεσα στο κρυο και το αγιάζει για να γινει δικο μου my prrrrrrr........
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 14, 2019 15:23:41 GMT 2
βαψιμο και βρνικι φανταστικο θελω ιδιαιτερα μαθηματα για μαρκιζα πως να φτιαχνω κλπ . Τωρα αν πεις κανε ενα μοντελο και τελειωσετο δε θα εχεις αδικο αλλα βλεπω να ερχομαι το βραδυ μεσα στο κρυο και το αγιάζει για να γινει δικο μου my prrrrrrr........ Πρέπει πρώτα να πείσεις τον πιτσιρικά μου, που την έχει καπαρώσει. " Μπαμπά, αυτό το μπλε... που κάνει βρουμ-βρουμ, δικό μου δεν είναι; Μπαμπά να το κάνουμε βρουμ..." Την μαρκίζα, την είχε το κιτ. Εγώ απλά την έβαψα και την έτριψα, για να μείνει το μπλε στο φόντο και να μείνουν μεταλλικά τα γράμματα και το πλαίσιο.
|
|
|
Post by czt on Jan 14, 2019 20:37:22 GMT 2
Αυτο χτυπημα κατω απο τη μεση ειναι για αλλη μια φορα δεν μπορω να παρω συτο που θελω αλλα οταν το θελει ο μικρος εγω λεω και ενα δωρο! Οπως και ο δικος μου λεει καθε φορα ειναι παιχνιδι? μπορω να το παιζω? οταν ακουει το οχι κατεβαζει μουτρα αλλα θελει παντα να βοηθαει! κριμα που δεν εχει καθε κιτ και μια μαρκιζα
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 14, 2019 21:24:24 GMT 2
Αυτο χτυπημα κατω απο τη μεση ειναι για αλλη μια φορα δεν μπορω να παρω συτο που θελω αλλα οταν το θελει ο μικρος εγω λεω και ενα δωρο! Οπως και ο δικος μου λεει καθε φορα ειναι παιχνιδι? μπορω να το παιζω? οταν ακουει το οχι κατεβαζει μουτρα αλλα θελει παντα να βοηθαει! κριμα που δεν εχει καθε κιτ και μια μαρκιζα Χαχα Κώστα. Μερικά κιτ έχουν πολύ από μας για να δοθούν. Δες το από την θετική άποψη, όμως. Το μοντελάκι θα μείνει στη βιτρίνα μου (αν και είχα 2-3 πολύ-πολύ δελεαστικές προτάσεις και πραγματικά το σκεφτόμουν μέχρι πρότινος να το δώσω) οπότε, όταν έρθετε βόλτα με τα καρντάσια για ψητά, θα το δεις από κοντά, μαζί με τη μαρκίζα Ευχαριστώ, για τον ενθουσιασμό σου
|
|
|
Post by czt on Jan 14, 2019 21:36:24 GMT 2
Αυτο χτυπημα κατω απο τη μεση ειναι για αλλη μια φορα δεν μπορω να παρω συτο που θελω αλλα οταν το θελει ο μικρος εγω λεω και ενα δωρο! Οπως και ο δικος μου λεει καθε φορα ειναι παιχνιδι? μπορω να το παιζω? οταν ακουει το οχι κατεβαζει μουτρα αλλα θελει παντα να βοηθαει! κριμα που δεν εχει καθε κιτ και μια μαρκιζα Χαχα Κώστα. Μερικά κιτ έχουν πολύ από μας για να δοθούν. Δες το από την θετική άποψη, όμως. Το μοντελάκι θα μείνει στη βιτρίνα μου (αν και είχα 2-3 πολύ-πολύ δελεαστικές προτάσεις και πραγματικά το σκεφτόμουν μέχρι πρότινος να το δώσω) οπότε, όταν έρθετε βόλτα με τα καρντάσια για ψητά, θα το δεις από κοντά, μαζί με τη μαρκίζα Ευχαριστώ, για τον ενθουσιασμό σου Ευελπιστω να ερθουμε συντομα να απολαυσουμε και τους μεζεδες αλλα και τις πανεμορφες κατασκευες!!!
|
|