|
Post by gtziaf on Nov 18, 2018 12:18:26 GMT 2
Άλεξ, θα δείξει αν και το κιτ ουσιαστικά είναι μια κανονική εργοστασιακή 512Μ με χαλκομανίες και κάποια κομμάτια για τη Sunoco. Οπότε νομοτελειακά έχει πολλά λάθη και αντίστοιχα προβλήματα στη κατασκευή. Ευχαριστώ για το σχόλιο
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 18, 2018 12:42:52 GMT 2
Καλημέρα και καλή Κυριακή φίλοι μου... Αρχικά, μετά από πολλά τοπικά στοκαρίσματα, για να παρακολουθώ τι φτιάχνω, έριξα ένα γκρι αστάρι αυτοκίνητου σε όλο το αμάξωμα. Επειδή οι δοκιμαστικές εφαρμογές είναι συνεχείς και απαραίτητες, ασχολήθηκα με τον πίνακα οργάνων. Έτσι θα μπορώ να δοκιμάζω τις ενώσεις σασί με αμάξωμα, βάζοντας στην εξίσωση και τον πίνακα. Όμως, όπως έγραψα και στον Αλέξη παραπάνω, το κιτ αφορά ουσιαστικά άλλη έκδοση, οπότε ο πίνακας είναι κι αυτός λάθος. Έτσι έγινε αναμόρφωσή του, φτιάχτηκαν σκιάδια για το πάνω μέρος από ένα κυλινδρικό μήκος πλαστικού, αλλάχτηκε το πάνω κάλυμμα που δεν έχει τρύπες, φτιάχτηκε ο αγωγός εξαερισμού και συμπληρώθηκε η βάση της κολόνας του τιμονιού. Τέλος, τροποποιήθηκε η θέση του, στο αμάξωμα, αφού στο κιτ κάθετε πολύ χαμηλά. Τα όργανα που κατέστρεψα για να φτιάξω το σχήμα του, θα μπουν αφού βαφεί, με χρήση φωτοχαραγμένων κύκλων για το πλαίσιο τους και χαλκομανιών. Για την ώρα όμως είμαστε εντάξει. Αυτά για την ώρα. Καλημέρα και πάλι
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 18, 2018 17:12:10 GMT 2
Μμμμμμμ!
|
|
|
Post by czt on Nov 23, 2018 10:26:14 GMT 2
πολυ ωραια πηγαινει μια ερωτηση για το προιονακι ειναι πατεντα η αγοραστο? λαμες απο που τις βρηκες?
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 23, 2018 18:38:19 GMT 2
Κώστα, το πριονάκι είναι νομίζω του plastimodellismo. Δεν είναι πατέντα, αλλά υπήρχε στα ανταλλακτικά για τον X-ACTO. Βέβαια έχουμε περάσει 20-25 χρόνια που τα είχα πάρει, οπότε αγνοώ αν εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα. Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας
|
|
|
Post by Sakis on Nov 23, 2018 18:39:59 GMT 2
Όσον αφορά τον εποχικό στόκο, εγώ και χωρίς αυτόν πάλι λίγα μοντέλα φτιάχνω Κι εγώ, κι εγώ , αλλά δεν συμμερίζονται όλα τα καρντάσια την ίδια άποψη. Για να λέμε και του όμως εποξικού στοκαριστή το δίκαιο , η συγκεκριμένη μόντα στην 512, δεν γινόταν αλλιώς... Να είσαι καλά Φάνη κι ευχαριστώ και πάλι Τώρα το πήρα χαμπάρι. Αντιπαραβάλλοντας την προφανέστατη ειρωνεία σου θα αφήσω αυτό εδώ και θα πω μόνο τούτο: Σε πείσμα των καιρών εγώ θα συνεχίσω να ασπάζομαι και να προσεύχομαι στον ένα και αληθινό προστάτη των απανταχού τελειομανών μοντελιστών με 15 ανοικτά και 0 τελειωμένα κιτ. Στο μοντελιστικό του πράγματος απλά θα πω chapeau monsieur και εξαιρετική εμμονή στη λεπτομέρεια.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 23, 2018 23:02:53 GMT 2
Αμήν γέροντα... Ευχαριστώ για το σχολιασμό, Σάκη.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 23, 2018 23:19:11 GMT 2
@reventon
Μόνο αυτά έχεις?? η αυτά είναι τα ανοιχτά και έχεις και 2 ακόμα από το καθένα στοκ?
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 24, 2018 21:42:03 GMT 2
Μπορεί η εβδομάδα να ήταν κενή μοντελιστικά, αφού η οικογένεια μου χρειαζόταν το 100% του χρόνου μου, αλλά στο αρχείο υπήρχαν φωτογραφίες προόδου με εργασίες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες φάσεις της κατασκευής, οπότε όλες μαζί συνθέτουν ένα update. Αρχικά κολλήθηκαν τα rivets της Archer (είναι χαλκομανίες) για να αναπαρασταθεί η ανάγλυφη λεπτομέρεια που απουσιάζει από το αμάξωμα. Rivets επίσης, χαράχτηκαν στο χρωμιομένο κάτω τμήμα του αμαξώματος. Τα καλύμματα των δεξαμενών στο εσωτερικό δεν διαθέτουν κάποια λεπτομέρεια. Με το τρυπανάκι, τα πίεσα, από την κάτω πλευρά, χωρίς να ολοκληρωθεί όμως η τρύπα. Έτσι, απέκτησαν ανάγλυφη λεπτομέρεια, στη σωστή πλευρά. Διορθώθηκε επίσης το σχήμα του κεντρικού ρολ μπαρ, που βρίσκεται ανάμεσα στα καθίσματα. Επίσης, γυαλίστηκε το μεταλλικό σασί. Το γυάλισμα θα ολοκληρωθεί, με αλοιφές, στο τελικό στάδιο της συναρμολόγησης. Ταυτόχρονα με φύλλα πλαστικού, έφτιαξα την ανάγλυφη λεπτομέρεια στο πάτωμα. Αυτό θα βοηθήσει να κρυφτούν οι αντιαισθητικές βίδες, που χρησιμοποιούνται για την συναρμογή. Τέλος, με φύλλα πλαστικού έφτιαξα τα καλύμματα, που βρίσκονται εμπρός από τους πίσω τροχούς και επίσης δεν δίνονται. Αυτά για σήμερα, να έχετε υγεία και όμορφη Κυριακή.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 29, 2018 20:15:03 GMT 2
Τα ανάγλυφα rivets στα υπ' όψη προς μίμιση. Όσο για τα rivets-χαλκομανίες ντρέπομαι που παραπονιόμουν για τις μικροσκοπικές της Huracan ... Καλή συνέχεια, μεγάλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 1, 2018 9:01:46 GMT 2
Να είσαι καλά Κωνσταντίνε, καλό μήνα
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 4, 2018 21:20:00 GMT 2
Ο χρόνος μου τώρα τελευταία είναι για να τον ψάχνει η Νικολουλή, όπως ίσως έχετε καταλάβει απ΄ την ισχνή παρουσία μου στο φόρουμ, οπότε λογικά έμειναν πίσω και οι ενημερώσεις στην 512. Λίγες ακόμη προετοιμασίες σήμερα, μέχρι να ξεκινήσουμε την "κανονική" δουλειά από το επόμενο. Η ευθυγράμμιση των κομματιών είναι το πιο κρίσιμο κομμάτι σε αυτού του τύπου τα κιτ. Για να διασφαλιστεί αυτό, βίδωσα το εμπρός πάτωμα στο αμάξωμα και μετά συρταρωτά έβαλα το σασί, ώστε να κολληθεί στη σωστή του θέση. Όταν αφαίρεσα το αμάξωμα όλα ήταν ευθυγραμμισμένα και η εφαρμογή λογικά θα είναι ανάλογη, στη τελική συναρμολόγηση. Ο ένας λόγος που μου αρέσουν αυτά τα κιτ, είναι αυτό που περιέγραψα παραπάνω και νοητική εγρήγορσή που απαιτείται σε κάθε βήμα. Αλλά όταν πρέπει να καθαριστούν, να λειανθούν και να γυαλιστούν τα μέταλλα, το ξανασκέφτομαι. Κάπως έτσι, με πολύ βρωμιά, προετοιμάστηκαν τα μεταλλικά κομμάτια που κολλιούνται στο σασί. Παράλληλα, έγιναν κάποιες μικρές προσθήκες με φύλλα πλαστικού, ενώ σε εκλέχτηκε η εφαρμογή τους τόσο στο σασί, ώστε και σε συνδυασμό με το αμάξωμα. Τέλος, επειδή η φαναρτζοδουλειά καταντάει λίγο κουραστική, έφτιαξα από φύλλο πλαστικού, διακόπτες της top studio και χαλκομανίες της bestbalsa, μια κονσόλα που βρίσκεται στα δεξιά του οδηγού και απουσιάζει εξ΄ολοκλήρου από το κιτ. Επιτέλους λίγο χρώμα, μετά από ένα κάρο update (το αστάρωμα δεν μετράει ) Αυτά για σήμερα. Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε
|
|
|
Post by Diecast917k on Dec 4, 2018 21:30:47 GMT 2
Πολυ ωραια η δουλεια μεχρι τωρα και η σκρατσια στο τέλος μας κραταει σε εγρηγορση για το τι θα ακολουθησει!!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 5, 2018 12:08:57 GMT 2
Στράααατα-στρατούλα... Αλλά η κονσόλα απογειωτική! Περιμένουμε εναγωνίως την "κανονική" δουλειά!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 5, 2018 18:04:40 GMT 2
Δημήτρη και Κωνσταντίνε, σίγουρα η συνέχεια θα είναι πιο ενδιαφέρουσα. Τώρα πόσο, θα δείξει... Ευχαριστώ για το σχόλιο
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 7, 2018 20:55:03 GMT 2
Μετά από ένα τσουβάλι προκαταρκτικά , ήρθε η ώρα για την πραγματική δράση. Πέρα απ΄την όποια πλάκα όμως, επέλεξα να σας δείξω, όσο αυτό είναι δυνατό, τη διαδικασία που ακολουθώ στην προετοιμασία αυτών των κιτ. Ο λόγος, είναι ότι σε κάθε άλλη περίπτωση, αυτά τα κιτ απλά δεν φτιάχνονται. Δεν μπορείς να πάρεις και να ακολουθήσεις τις οδηγίες, στη καλύτερη θα αφήσεις τα μισά κομμάτια στο πλάι σαν διόραμα γκαράζ, γιατί δεν θα ταιριάζουν. Και πάλι, μετά από όλη αυτή τη δουλειά, διασφάλιση δεν υπάρχει, απλά μειώνονταν οι πιθανότητες της στραβής. Πάμε στην ουσία του σημερινού update, που αφορά το μοτέρ. Το "casting" δυστυχώς είναι τραγικό, αλλά δεν θα σκάσουμε κιόλας. Μετά το καθάρισμα των κομματιών, ασταρώθηκαν με 2 τύπου αστάρια (χοντρό αυτοκινήτου και μαύρο alclad) ώστε να εξαλείψω το texture από το καλούπωμα, που λέγαμε παραπάνω. Μετά μπογίτσες και wash. Πριν αυτό τρύπησα τις τρύπες για τα μπουζοκαλώδια (πιο μέσα από την κανονική τους θέση, απλά γιατί δεν μπορούσα αλλιώς), τα fuel lines κι έφτιαξα τον εναλλάκτη που λείπει. Στη συνέχεια, περάστηκαν η καλωδίωση και οι σωληνώσεις. Στο τέλος έγινε ο μηχανισμός του γκαζιού (αυτός μέσα στον κύκλο), που δεν υπάρχει στα 24άρια της hiro, από περισσεύματα φωτοχαραγμένων. Το πίσω υποπλαίσιο ευθυγραμμίστηκε με το κιβώτιο και απέκτησε το κεντρικό rod, που λείπει. Τέλος με μήκη πλαστικού φτιάχτηκαν διάφορα δοχεία υγρών, που δεν δίνονται στο κιτ. Αυτά για σήμερα. Καλό ΣΚ
|
|