|
Post by m@ster k@frer on Dec 19, 2018 23:19:42 GMT 2
Δεν χορταίνω να σε βλέπω γαμώτο!!
Υπέροχος φίλε! Δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα από τους "μεγάλους" του εξωτερικού.
Αναμένω εναγωνίως τη συνέχεια
Αγάπιος
|
|
|
Post by alex78 on Dec 20, 2018 12:18:07 GMT 2
Φοβερή η δουλειά σε κάθισμα και λάστιχα!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 20, 2018 14:57:14 GMT 2
Μόνο ενδιαφέροντα; Θεικά τα λάστιχα! Περιμένουμε τη συνέχεια...
|
|
|
Post by czt on Dec 20, 2018 20:26:39 GMT 2
φοβερο μαθημα για εμενα και λυσεις σε σκεψεις πολυ ομορφη δουλεια το περιγραμα γυρω απο το τζαμι με ξεπερναει!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 21, 2018 18:09:30 GMT 2
Χαίρομαι που σας αρέσει συνμοντελιστάδες μου. Αγάπιε, σημασία έχει να έχεις υγεία και να μπορείς να ευχαριστηθείς αυτό που κάνεις, χωρίς να ενοχλείς του γύρω σου ή να στερείς τη οικογένεια (υλικά και πνευματικά). Αν μπορείς να το κάνεις δείχνοντάς στους συναδέλφους σου και όχι πατώντας επί πτωμάτων ή κλέβοντας ιδέες για να πάρεις likes στο facebook, τότε είναι ιδανικά. Τώρα αν ανήκω στην αφρόκρεμα, την τυρόπιτα ή την μπουγατσόκρεμα, έχει καμιά σημασία ; Προτιμώ το 2ο πάντως αν με ρωτούσες
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 23, 2018 18:50:17 GMT 2
Άλλη μια συνέχεια, αφού γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί το σασί, το συντομότερο δυνατό. Οι εργασίες στο παρόν, ξεκίνησαν με την προετοιμασία των διάφορων hose joints. Προέρχονται από το σετ της Hiro και της Sakatsu, ενώ βάφτηκαν με τα αντίστοιχα (μέτρια) χρώματα της ZP. Στη συνέχεια ετοιμάστηκαν τα 2 ψυγεία και τοποθετήθηκαν στη θέση τους, όπως και οι σωληνώσεις που καταλήγουν στο μπροστά μέρος του κινητήρα. Σειρά είχε το μεγάλο δοχείο λαδιού που βρίσκεται στα αριστερά του κινητήρα. Απέκτησε weld line και μια κυκλική λεπτομέρεια στο κάτω μέρος του που απουσιάζει απ΄ το κιτ. Τέλος τοποθετήθηκε, όχι στη θέση που προτείνουν οι οδηγίες, αλλά κάτω από αυτή. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα έκλεινε το καπό. Επ' ευκαιρίας, όποτε φτιάξετε τέτοιο κιτ κάθε κομμάτι που τοποθετείτε, θέλει δοκιμαστική εφαρμογή με τα υπόλοιπα και κυρίως με αυτά των αμαξωμάτων. Τέλος, συνδέθηκε η 2η braided line που έρχεται από το εμπρός ψυγείο λαδιού (η 2η πηγαίνει στο κάτω μέρος του μοτέρ.) Αυτά, τα όχι πολλά για σήμερα, αφού οι ρυθμοί καθορίζονται από τις απαραίτητες όπως καταλάβατε δοκιμές, ώστε να αποφευχθούν οι στραβές. Καλά Χριστούγεννα και να περάσετε τέλεια τις γιορτές.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 27, 2018 18:13:54 GMT 2
Μέσα στις γιορτές συνήθως δεν μοντελίζω, αλλά χτες βράδυ κάτι κάναμε, αφού με όλα αυτά που σαβουρώσαμε, δεν μας έπαιρνε ο ύπνος Ήρθε λοιπόν η ώρα για τις αναρτήσεις της 512. Πριν από αυτό έφτιαξα τους δίσκους και τα αμορτισέρ. Οι αναμονές για τις καλωδιώσεις των φρένων είναι από σετ της hobby design. Η αρχή έγινε με την εμπρός ανάρτηση. Αντί για τις βίδες που προτείνει το κιτ, εγώ χρησιμοποίησα από έναν μεταλλικό πίρο για κάθε πλήμνη. Οι βίδες αφενός είναι εκτός κλίμακας, ακόμη και για την 1/12, ενώ συνήθως με το βίδωμα όλο και κάποιο κομμάτι θα πάρεις στο χέρι. Στην εισαγωγή αέρα έκανα wash με γκρι, κάτι που δεν είχα δοκιμάσει και παραδόξως δίνει ωραίο οπτικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται λίγο σκούπισμα το wash, αλλά το update προηγούνταν. Επίσης, τοποθέτησα τον άξονα της μετάδοσης, όπου δεν χρησιμοποιήθηλε το λευτό μέταλλο του κιτ, αλλά χάλκινος σωλήνας. Στη συνέχεια επειδή βαριόμουν το καθάρισμα και επειδή δείχνουν σίγουρα καλύτερα, αντικατέστησα όλες τις ράβδους τις ανάρτησης και την αντιστρεπτική με αλουμινένια rod. Τέλος, η πίσω ανάρτηση συναρμολογήθηκε και το πράγμα αρχίζει να παίρνει μορφή. Στο επόμενο, θα μπει το πίσω υποπλαίσιο και η υπόλοιπη καλωδίωση του πίσω μέρους. Καλή συνέχεια και καλές διακοπές σε όσους ξεκουράζονται.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 28, 2018 7:38:26 GMT 2
Πολύ ωραία το φτιάχνεις και διδακτικότατα το παρουσιάζεις Γιώργο! Καλή συνέχεια και καλή ξεκούραση και σε σένα
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 28, 2018 17:47:48 GMT 2
Δυστυχώς, ξεκούραση δεν παίζει Κωνσταντίνε. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by Diecast917k on Dec 28, 2018 20:00:13 GMT 2
Πολυ ομορφα ολα και οι φωτογραφιες τα παρουσιαζουν πολυ αναλυτικα!!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 29, 2018 9:04:05 GMT 2
Πολυ ομορφα ολα και οι φωτογραφιες τα παρουσιαζουν πολυ αναλυτικα!! Ευχαριστώ Δημήτρη. Χαίρομαι που κάπως βοηθάει αυτό το WIP. Χρόνια πολλά φιλαράκο μου
|
|
|
Post by Diecast917k on Dec 29, 2018 20:24:01 GMT 2
Πολυ ομορφα ολα και οι φωτογραφιες τα παρουσιαζουν πολυ αναλυτικα!! Ευχαριστώ Δημήτρη. Χαίρομαι που κάπως βοηθάει αυτό το WIP. Χρόνια πολλά φιλαράκο μου Χρονια πολλα!!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 30, 2018 11:09:09 GMT 2
Φοβερή δουλειά Γιώργο. Δεν ήξερα ότι οι ζώνες έπιαναν έτσι στο firewall. Επίσης, τι πάχος είναι τα braided hoses που χρησιμοποίησες; Eυχαριστώ. Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 30, 2018 14:16:08 GMT 2
Φοβερή δουλειά Γιώργο. Δεν ήξερα ότι οι ζώνες έπιαναν έτσι στο firewall. Επίσης, τι πάχος είναι τα braided hoses που χρησιμοποίησες; Eυχαριστώ. Καλή συνέχεια. Ναι, αυτή είναι η κλασσική διάταξη στα περισσότερο αγωνιστικά πρωτότυπα αλλά και στις φόρμουλες. Τα braided είναι 0,8 τα πιο λεπτά και 1.2 νομίζω τα χοντρά που έρχονται από το ψυγείο λαδιού μπροστά. Ευχαριστώ για το σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 30, 2018 23:00:56 GMT 2
Να σας ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου, ένα υπέροχο 2019 γεμάτο υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα. Στα της 512, το σασί είναι 95% έτοιμο, αλλά τα υπόλοιπα κομμάτια που απομένουν θα προστεθούν αφού κουμπώσει το αμάξωμα. Οπότε ο στόχος που είχα θέση 2-3 εβδομάδες πριν, επιτευχθεί. Σε αυτή τη φάση τοποθετήθηκε το πίσω υποπλαίσιο, τα φώτα με την καλωδίωση τους και η καλωδίωση των φρένων. Επίσης κόλλησα τα διάφορα δοχεία που είχα φτιάξει, από το μηδέν, σε προηγούμενα στάδια και τα συνέδεσα με τις κατάλληλες σωληνώσεις. Τέλος με το ειδικό gtziaf χαρμάνι, για αυτού του τύπου τα κομμάτια, ψέκασα τα air funnels και τα τοποθέτησα στο airbox, το οποί φθάρηκε, όπου το δείχνουν ταλαιπωρημένο οι φώτο αναφοράς. Η τοποθέτηση του είναι μία λέξη, αλλά πίσω κρύβεται δουλειά και δοκιμές ημερών, ώστε το κομμάτι να έρχεται στο κέντρο του καλύμματος του κινητήρα. Ενημερωτικά, η αρχική θέση της hiro, απείχε 1,5-2 εκατοστά, από το ιδανικό , με συνέπεια, το καπό να μην κλείνει. Τέλος καλό, όλα καλά όμως... Συνοψίζοντας, αφού το κεφάλαιο σασί έκλεισε, δεν το κρύβω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία και το έχω διασκεδάσει αρκετά. Αλλά, θα είμαι ακόμη περισσότερο, αν το αμάξωμα εφαρμόζει και ανοιγοκλείνει σωστά, χωρίς να χρειαστεί να αφήσω τα μισά πάνελ ή μηχανικά μέρη, εκτός του αυτοκινήτου. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα το προσπαθήσω, ήταν άλλωστε και ο στόχος της παρούσας κατασκευής. Χρόνια πολλά και πάλι. Ευτυχισμένο το 2019
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 31, 2018 7:13:55 GMT 2
Εξαιρετικό δείχνει... Όσο για το αμάξωμα, ο επιμένων νικά! Καλή συνέχεια με το νέο χρόνο!
|
|