|
Post by gtziaf on Nov 11, 2018 12:24:37 GMT 2
ερωτηση γιατι να μην γυαλιστει απλα?? Αφου το σκαλοπατι εχει κατεβει και δεν φαινεται η διαφορα Γιατί τώρα πάνω από την χαλκομανία ουσιαστικά έχει ελάχιστο βερνίκι και δεν είναι 100% στο ίδιο επίπεδο. Αυτό θα συμβεί όταν θα πέσει άλλο ένα wet για να είναι ομοιόμορφο και μετά θα αποφασίσω αν ρίξω ένα ακόμη ή όχι. Επίσης, αν γυαλίσω σε αυτή τη φάση δεν θα έχω βάθος στο φινίρισμα και 90% θα έχει γραμμές γυαλίσματος. Ελπίζω να είναι κατανοητό, Δημήτρη. Αν όχι ξαναεπανέρχομαι. Ευχαριστώ για το σχόλιο, καλημέρα
|
|
|
Post by Diecast917k on Nov 11, 2018 14:32:36 GMT 2
ερωτηση γιατι να μην γυαλιστει απλα?? Αφου το σκαλοπατι εχει κατεβει και δεν φαινεται η διαφορα Γιατί τώρα πάνω από την χαλκομανία ουσιαστικά έχει ελάχιστο βερνίκι και δεν είναι 100% στο ίδιο επίπεδο. Αυτό θα συμβεί όταν θα πέσει άλλο ένα wet για να είναι ομοιόμορφο και μετά θα αποφασίσω αν ρίξω ένα ακόμη ή όχι. Επίσης, αν γυαλίσω σε αυτή τη φάση δεν θα έχω βάθος στο φινίρισμα και 90% θα έχει γραμμές γυαλίσματος. Ελπίζω να είναι κατανοητό, Δημήτρη. Αν όχι ξαναεπανέρχομαι. Ευχαριστώ για το σχόλιο, καλημέρα Αα μαλιστα οκ! Αρα παντα πρεπει να περναμε κι αλλο χερι βερνικι αφου κατεβασουμε τις χαλκομανιες. Αυτο με το ελαχιστο βερνικι το καταλαβαινα κι εγω στα δικα μου αλλα το οτι μπορει να μην ηταν τοσο ωραιο το φινιρισμα σε αυτη τη φαση δεν το περιμενα. Ευχαριστω!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 26, 2018 20:14:51 GMT 2
Όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενα, έριξα 2 ακόμη wet χέρια βερνίκι στη Lotus. Αφού "ξεκουραστεί" θα γυαλιστεί, ώστε να προχωρήσουμε στα ενδότερα... Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by jvolume on Nov 28, 2018 13:09:23 GMT 2
Υποδειγματική δουλειά Γιώργο σε όλα τα επίπεδα. Σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας τον τρόπο δουλειάς σου (όχι πως αν τον ακολουθήσουμε θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα... )!! keep modeling
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 28, 2018 23:02:20 GMT 2
Γιάννη, ελπίζω να μην ισχύει. Για μένα όποιος προσπαθεί τα καταφέρνει. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 29, 2018 11:37:52 GMT 2
Υπέροχο βερνίκωμα όπως μας έχεις συνηθίσει... αναμένουμε για τα εντόσθια.. εχμμμ ενδότερα.
Αγάπιος
|
|
|
Post by alex78 on Nov 29, 2018 16:04:56 GMT 2
Πάντα αναρρωτιόμουν τη δουλειά και εμπειρία να χρειάζεται κάποιος για να αποδώσει με αυτόν τον εξαιρετικό τρόπο το μαύρο με τα χρυσά σιρίτια...? Άψογος Γιώργο, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 29, 2018 20:08:22 GMT 2
Εντυπωσιακή η συνέχεια... Περιμένω εναγωνίως κι εγώ τα έσω παρέα με τον Αγάπιο!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 4, 2018 20:37:42 GMT 2
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό φίλοι μου. Χαίρομαι που σας αρέσει. Τα εντόσθια που λέτε μου θυμίζουν κοκορέτσι και με αποπροσανατολίζουν Υπομονή, σιγά - σιγά, παράλληλα με τις παραγγελίες και την 512 θα έχουμε κάποιες ενημερώσεις.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 6, 2018 8:04:34 GMT 2
Πολύ προσεγμένη δουλειά Γιώργο. Έχω μάθει και εγώ από εσένα για το επιπλέον βερνίκι στο γυάλισμα ειδικά σε αυτά με χαλκομανίες. Κάνει πράγματι διαφορά! Αναμένουμε το γυάλισμα. Με τι grade θα ξεκινήσεις τώρα; 6000?
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 7, 2018 18:36:20 GMT 2
Λογικά ναι, Φάνη. Με 6000 θα ξεκινήσω, αλλά θα το δω σίγουρα επί το έργο. Ευχαριστώ για το σχόλιο
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 6, 2020 21:41:30 GMT 2
Ο τίτλος του θέματος είναι "Faster", αλλά η πρόοδος των εργασιών δεν τον δικαίωσε, ούτε κατ' ελάχιστο. Έτσι 15 μήνες το τελευταίο update, η 79 μπήκε και πάλι στον πάγκο με στόχο να ολοκληρωθεί, ώστε να αδειάσει χώρος για τα επόμενα projects. Η συνέχεια αφορά τον DFV και ξεκίνησε με κάποιες βελτιώσεις στα πλαστικά κομμάτια του κιτ. Στη συνέχεια βάφτηκε κατά τα γνωστά και ξεκίνησε η συναρμολόγηση του. Σε αυτή χρησιμοποιήθηκαν οι μεταλλικές κυλινδοκεφαλές και τα συστήματα ρεύματος και βενζίνης, των βελτιωτικών που είχα αγοράσει για το κιτ (υπάρχουν στην πρώτη σελίδα της παρουσίασης). Στη συνέχεια κολλήθηκαν οι καλωδιώσεις, ένα φίλτρο και κάποια μικροΡΕ εδώ κι εκεί... Τα aifunnels προέρχονται και αυτά απ΄το αντίστοιχό βελτιωτικό, τα οποία κολλήθηκαν με λευκή κόλλα και συνδέθηκε με τις σωληνώσεις της τροφοδοσίας. Κάποια χρειάζονται διορθώσεις, όπως βλέπω στις φώτο, απόδειξη ότι ο διαχειριστής σας έχει χάσει την οξύτητα της όρασης του. Ουκ, έρχεται μόνον... Η σωλήνωση ψύξης των μπλοκ, που καταλήγει στα δεξιά ψυγεία, απέκτησε θερμοσυστελλόμενα προστατευτικά για τις δέστρες και αντιπυρική επίστρωση, από το αυτοκόλλητο της MFH. Στη συνέχεια κολλήθηκε στο μοτέρ. Αυτά, προς το παρόν σε σχέση με την επανέναρξη των εργασιών. Να έχετε ένα όμορφο ΣΚ, και τα λέμε Κυριακή βράδυ με την πρόοδο της Beta.
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 7, 2020 4:31:44 GMT 2
Καλημερα ....ξυπνωντας 4 η ωρα το πρωι το μυαλο κοιμαται ακομα ... Και βλεπω νεο θεμα ...καφε κ διαβαζω κ θυμαμαι τι εχω δει ζωντανα στα παιδικα μου χρονια ...και μενω αφωνος ....ΤΙ ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ....ειλικρινα νομισα οτι εβλεπα βιντεο αυτα που ειχα δει .. κ ερχεται το μυαλο στην θεση του κ βλεπω οτι ειναι αρθρο του 18 ..κ διαβαζω διαβαζω βλεπω χαζευω. ΤΕΛΕΙΑ κατασκευη κ το βερνικι μελι απο την τελεια μελισσα ...ευγε .. κ ο κινητηρας φανταστικος κ δυστυχως μονο απο σενα το εχω ξαναδει ... Γιωργο οι κολιεδες στα κολλαρα ειναι handmade η αγοραστοι ? Οι σωληνες τις βενζινης, γιατι σχεδον σε ολα χρησιμοποιεις κατι σαν σωληνακια κιτρινου χρωματος ...ετσι ηταν κ στο πραγματικο ?
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 7, 2020 4:38:26 GMT 2
Οι 4 βιδες αλλεν στο καθε καπακι εκανες τρυπα πρωτα κ μετα τις εβαψες ?
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 7, 2020 10:30:01 GMT 2
Κάλλιο αργά παρά ποτέ αρχηγέ... Βουρ στον πατσά τώρα και καλή συνέχεια! Όσο για την ποιότητα της κατασκευής, τα σχόλια περιττεύουν.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 7, 2020 20:25:43 GMT 2
Μιχάλη και Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για τον σχολιασμό και την ενθάρρυνση. Μιχάλη και άλλα παιδιά εδώ μέσα φτιάχνουν υπέροχα μοτέρ, σίγουρα καλύτερα από τα δικά μου. Ψάξε να βρεις την 312T4 του Δημήτρη, για παράδειγμα. Αλλά, ναι οι κινητήρες είνα ιαπό τα αγαπημένα μου τμήματα στη κατασκευή. Άλλοτε βγαίνουν καλοί, άλλοτε όχι τόσο. Η εισαγωγή είναι επειδή αγαπάμε Πέτερσον και Λότους. Για μένα η ιστορία πάει μαζί με το μοντέλο, δεν έχει νόημα χωρίς. Είναι το κίνητρο μου για να τη φτιάξω όσο καλύτερα μπορώ και να τη βάλω στη βιτρίνα μου. Γιωργο οι κολιεδες στα κολλαρα ειναι handmade η αγοραστοι ? Οι σωληνες τις βενζινης, γιατι σχεδον σε ολα χρησιμοποιεις κατι σαν σωληνακια κιτρινου χρωματος ...ετσι ηταν κ στο πραγματικο ? Στους κολιέδες χρησιμοποίησα αλουμινοταινία και την λεπτομέρεια από το PE κομμάτι του βελτιωτικού. Θα το εξηγήσω με φώτο, μέσα στην εβδομάδα. ΄Έλεγα θα προλάβω σήμερα, αλλά είχα δουλειά 8.00 - 20.00 . Δεν είναι σε όλα έτσι, αλλά σε αρκετά. Π.χ. οι 917 έχουν λευκούς σωλήνες καυσίμου. Στις 79, οι σωληνώσεις έχουν και περίβλημα (μαύρο) σε κάποιο τμήμα τους, αλλά δεν χωρούσε και το παρέλειψα. Οι 4 βιδες αλλεν στο καθε καπακι εκανες τρυπα πρωτα κ μετα τις εβαψες ? Το καπάκι είναι μεταλλικό και τα άλεν ανάγλυφα. Δεν τα έβαψα, απλά έξυσα το μαύρο με ένα ντουκοχαρτάκι (600) και φάνηκε το αρχικό χρώμα τους.
|
|