|
Post by alex78 on Apr 13, 2020 12:41:59 GMT 2
Μπορεί να μην δούμε φέτος οβελία στην σούβλα, όμως θα έχουμε ένα κίνητρο έξτρα για το φετινό Πάσχα, να θαυμάσουμε τελειωμένη την Lotus σου Γιώργο! Νομίζω είναι πολύ καλύτερα τώρα (χωρίς likes).
Πές το ψέμματα, την υγειά μας βρήκαμε...
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 13, 2020 13:14:21 GMT 2
Μπορεί να μην δούμε φέτος οβελία στην σούβλα, όμως θα έχουμε ένα κίνητρο έξτρα για το φετινό Πάσχα, να θαυμάσουμε τελειωμένη την Lotus σου Γιώργο! Στάσου να μην πετάμε, όλοι μαζί, πετσούλες στο μαυρόχρυσο κορμάκι της. Τα δύσκολα τώρα έρχονται, Άλεξ. Το να κλείσεις ένα μοντέλο F1 με τόσα βελτιωτικά και τόση καλωδίωση, κρύβει εκπλήξεις, όπως έχει διδάξει η ιστορία. Θα δούμε, μακάρι να βγει καλή. Ο Ρόνι το αξίζει. Ευχαριστώ για τη στήριξη.
|
|
|
Post by alex78 on Apr 13, 2020 13:21:54 GMT 2
''Με την βοήθειαν του Θεού, τας ευχάς του ScW μας και εν ονόματι του Δικαίου'' θα πάει καλά φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 13, 2020 13:23:21 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 14, 2020 8:42:55 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο για την απάντηση σου σχετικά με τις ραφές στις ζώνες. Καλό καπάκωμα!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 15, 2020 17:15:29 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο για την απάντηση σου σχετικά με τις ραφές στις ζώνες. Καλό καπάκωμα! Δεν κάνει τίποτα, Φάνη. Πριν το καπάκωμα έπρεπε να γίνει η ένωση του μοτέρ στο μονοκότ και η σύνδεση των αναμονών με τις σωληνώσεις και καλωδιώσεις, που πρόσθεσα. Για να γίνει αυτό χρησιμοποίησα τις οδηγίες από το κιτ της Hiro στην 1/12, τις οποίες και επισυνάπτω για όποιον θέλει να φτιάξει ο κιτ.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 15, 2020 17:31:01 GMT 2
...και κάπως έτσι είναι εφαρμογή των παραπάνω στην 1/20. Για να γίνει αυτό δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο δέσιμο των σωληνώσεων στο σασί, ώστε να μην παρεμποδίζεται η εφαρμογή των καλυμμάτων κινητήρα και κόκπιτ. Στη δεξιά πλευρά πρόσθεσα τη ντίζα και τα ελατήρια του γκαζιού. στα υπόλοιπα, όπως είχα αναφέρει, οι σωλήνες της αριστερής πλευράς δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι το ψυγείο, οπότε τις "έδεσα" στο σασί ώστε να μπορεί να κουμπώνει το κύριο τμήμα του αμαξώματος με τα sidepod. Έβγαλα μερικές φωτογραφίες με τις σίτες των air funnels, ακουμπισμένες στη κορυφή τους. Αυτές δίνονται από την Tamiya, αλλά η πλέξη τους δεν είναι ότι καλύτερο. Θα τις ψεκάσω κάτι σκούρο να φύγει η καινουργίλα και θα δω. Αν μου αρέσουν θα τις κρατήσω, αν όχι όταν τελειώσει όλο αυτό θα πάρω ένα σετ, της e-jan ή της Τ2Μ. Την επόμενη φορά θα τη δείτε ολοκληρωμένη, με όλα τα καπάκια και τους τροχούς επάνω, αφού πρέπει να δούμε αν ο στόχος του να φτιάξουμε ένα full detail f1 το οποίο να μπορεί να εκτεθεί πλήρως συναρμολογημένο αλλά και full open με τα καπάκια και τους τροχούς στο πλάι, θα επιτευχθεί. Τα λέμε
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 15, 2020 20:13:54 GMT 2
Γιωργο μου καλησπερα ...δυστυχως βρισκω ενα μονο λαθος ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ να μας πει την ιστορια του στα χερια σου .
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 15, 2020 20:42:25 GMT 2
Πανέμορφη δουλειά Γιώργο, χάρμα οφθαλμών! Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 15, 2020 21:26:24 GMT 2
Μιχάλη και Φάνη, ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Γιωργο μου καλησπερα ...δυστυχως βρισκω ενα μονο λαθος ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ να μας πει την ιστορια του στα χερια σου . Μιχάλη, μια 79, ακόμη και ακίνητη, ακόμη και 20 φορές μικρότερη, πάντα έχει να πει μια ιστορία σε όσους την κοιτάνε. Έχω φτιάξει εκατοντάδες μοντέλα, στα 35 χρόνια που είμαι μοντελιστής, και η 79 είναι ίσως αυτό που σου δημιουργεί τα περισσότερα συναισθήματα, όταν το κοιτάς. Δεν το κάνω συχνά να προτείνω μοντέλα, αλλά, αν τη βρείτε, φτιάξτε μία. Δεν θα το μετανιώσετε.
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 15, 2020 21:44:48 GMT 2
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ...με σενα διπλα μας να κοιτας σαν πατερας ...κ να μας συμβουλευεις ..
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 16, 2020 19:41:18 GMT 2
στα υπόλοιπα, όπως είχα αναφέρει, οι σωλήνες της αριστερής πλευράς δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι το ψυγείο, οπότε τις "έδεσα" στο σασί ώστε να μπορεί να κουμπώνει το κύριο τμήμα του αμαξώματος με τα sidepod. Ούτως ή άλλως δεν θα φαινονται... Χε, χε! Κατά τα άλλα υποδειγματικό (όπερ εξ άλλου και ανεμένετο, που έλεγε ένας μαθηματικός καθηγητής μου στο γυμνάσιο...) Καλή συνέχεια Γιώργο!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 18, 2020 8:16:50 GMT 2
στα υπόλοιπα, όπως είχα αναφέρει, οι σωλήνες της αριστερής πλευράς δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι το ψυγείο, οπότε τις "έδεσα" στο σασί ώστε να μπορεί να κουμπώνει το κύριο τμήμα του αμαξώματος με τα sidepod. Ούτως ή άλλως δεν θα φαινονται... Χε, χε! Κατά τα άλλα υποδειγματικό (όπερ εξ άλλου και ανεμένετο, που έλεγε ένας μαθηματικός καθηγητής μου στο γυμνάσιο...) Καλή συνέχεια Γιώργο! Καλημέρα και χρόνια πολλά Κωνσταντίνε. Κι όμως φαίνονται, μέχρι ένα σημείο βέβαια.
|
|
|
Post by czt on May 13, 2020 10:56:09 GMT 2
Παρα πολυ ωραια ειναι ! Περιμενω και με τη καπακια πανω!!! Αν υπηρχε μουσειο μοντελισμου στην εισοδο επρεπε να εχουν μια 79αρα
|
|
|
Post by gtziaf on May 13, 2020 11:39:43 GMT 2
|
|