|
Post by gtziaf on Mar 7, 2020 20:35:45 GMT 2
Κάλλιο αργά παρά ποτέ αρχηγέ... Βουρ στον πατσά τώρα και καλή συνέχεια! Κωνσταντίνε, μακάρι. Ο φόρτος από τις διάφορες παραγγελίες, έστειλε τη Λότους σε 3-4η προτεραιότητα. Τώρα επέστρεψα, οπότε ελπίζω να ολοκληρωθεί, όπως έγινε με τη ΒΜW και την alfa romeo. Ένας απ΄τους λόγους τις καθυστέρησης, ήταν η μελέτη που χρειάζεται το πραγματικό μονοθέσιο, για να αποδοθούν οι σωληνώσεις - καλωδιώσεις του, υπό κλίμακα. Και ο χρόνος αυτός, δεν υπήρχε. Παρεμπίπτοντος, επειδή ο DFV είναι πολύ κοινό μοτέρ, ανεβάζω τα διαγράμματα για τα ρεύματα και το καύσιμο. Νομίζω είναι αρκετά χρήσιμο, για όσους ασχοληθούν με κάποια παραλλαγή του.
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 7, 2020 21:04:20 GMT 2
γιωργο παλια οταν η tamiya ειχε την σειρα με τις φορμουλες σε 1/10 1/12 δεν θυμαμαι δεν ειχε τοτε κ την lotus jps ?η θυμαμαι λαθος ? τα ελατηρια του γκαζιου τα εφτιαξες μονος ? αυτα θα ηθελα να τα δω στην παλαμη σου ...
|
|
|
Post by alex78 on Mar 8, 2020 20:28:29 GMT 2
Πάντως αυτοί οι DFV εκτός από όμορφοι ''στέκονται'' και ως μοντέλο από μόνοι τους βρε παιδί μου!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 9, 2020 16:27:39 GMT 2
Άλεξ ναι, είναι όμορφοι κινητήρες και με τα βελτιωτικά της MFH, γίνονται ακόμη καλύτεροι. γιωργο παλια οταν η tamiya ειχε την σειρα με τις φορμουλες σε 1/10 1/12 δεν θυμαμαι δεν ειχε τοτε κ την lotus jps ?η θυμαμαι λαθος ? τα ελατηρια του γκαζιου τα εφτιαξες μονος ? αυτα θα ηθελα να τα δω στην παλαμη σου ... Η tamiya, στην 1/12, έβγαζε την 78 και την 72d. Τις επανακυκλοφόρησε κάποια στιγμή με φωτοχαραγμένα και χαλκομανίες cartograph. Τα ελατήρια, υπήρχαν στο βελτιωτικό. Ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλιά σας.
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 9, 2020 23:08:49 GMT 2
χαχαχαχα μη μου πεις οτι την εχεις ....αυτο ειναι μοντελο του 80-85 εαν θυμαμαι καλα κ σημερα ειδα ενα video sto youtube επισκεψη στα γραφεια τις tamiya κ την εχουν ζωντανη στην εκθεση.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 10, 2020 18:07:52 GMT 2
χαχαχαχα μη μου πεις οτι την εχεις ....αυτο ειναι μοντελο του 80-85 εαν θυμαμαι καλα κ σημερα ειδα ενα video sto youtube επισκεψη στα γραφεια τις tamiya κ την εχουν ζωντανη στην εκθεση. To είχα Μιχάλη, το είχα, αλλά το πήρε η μαρμάγκα μαζί με όλα τα 12άρια της tamiya, όταν προβλήθηκα από τον πυρετό των χίρο
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 10, 2020 20:37:51 GMT 2
χαχαχαχαχα ηταν ιδια εποχη με την σπογγωδη εγκεφαλοπαθεια ? παντος ντροπη μας γιατι ολοι ειχαμε τεραστιας ιστορικης σημασιας μοντελα κ τα εφαγε η μαρμαγκα ..
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 25, 2020 14:43:10 GMT 2
Η 79, είναι ένα από τα πρότζεκτ που δουλεύονται αυτή την περίοδο, οπότε μετά το μότερ, σειρά πήρε το κιβώτιο. Αρχικά έγιναν κάποιες επεμβάσεις βελτιώσεις των πλαστικών κομματιών. Με λίγο σύρμα έφτιαξα το χείλος του δοχείου λαδιού, το ανάγλυφό φως αφαιρέθηκε για να αντικατασταθεί με διαφανές και φτιάχτηκε η φύσα του από πλαστικό και περισσεύματα. Επίσης, τα αμορτισέρ κόπηκάαν και τα κινούμενα μέρη αντικαταστάθηκαν με κομμάτια της top. Τα φρένα είναι απ΄το σετ της E-jan (αναίτια πολύπλοκα, ξαστόχησα κι εγώ όταν μου έσπασαν τα δύο μισά, αλλά τα άφησα, αφού θα ψιλο-καλυφτούν από διάφορες σωληνώσεις στις συνέχεια.) που είναι διάτρητα σε σχέση με τα μασίφ του κιτ. Τέλος, ανοίχτηκαν πολλές τρύπες για τις αναμονές υψηλής. Στη συνέχεια ξεκίνησα την τοποθέτηση της καλωδίωσης, αρχίζοντας με τα φρένα. Δεν είναι απόλυτα ακριβής σε σχέση με το πραγματικό, αλλά για την κλίμακα είναι ψιλο-ΟΚ. Ακολούθησε η αντικατάσταση μέρους της αντιστρεπτικής με μεταλλικό σωλήνα και η, από το μηδέν, κατασκευή του άξονα ρύθμισής της (θα συνδεθεί καλώδιο που θα πηγαίνει στο κόκπιτ). Θα ακολουθήσει η ένωση του κιβωτίου με το μοτέρ. Χρόνια πολλά και πάλι
|
|
|
Post by alex78 on Mar 25, 2020 16:08:07 GMT 2
Απέκτησε ''ζωή'' το κιβώτιο Γιώργο!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 27, 2020 10:32:57 GMT 2
Καλημέρα Άλεξ, ευχαριστώ...
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 27, 2020 10:52:19 GMT 2
Απέκτησε ''ζωή'' το κιβώτιο Γιώργο! Και τι ζωη για μουσειο ... Γιωργο παρα πολυ ωραιο ..
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 27, 2020 14:07:51 GMT 2
Μμμμμμ!
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 27, 2020 17:39:51 GMT 2
Κωστα μου συμφωνο απολυτα με τον τζιαφα μου εχουν τελειωσει οι χαρακτηρισμοι κ σε λιγο θα κλεβω απο τους αλλους ..
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 31, 2020 19:34:41 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 31, 2020 19:43:31 GMT 2
Γιωργο καλησπερα ... Κοιτοντας τα δυο μοτερ (lancia k lotus ) προσωπικη αποψη το lancia ειναι πιο αληθοφανες Η αποψη ειναι σωστη ? κ θα ηθελα την αποψη σου για τα δυο μοτερ (οπως τα δινει η εταιρια )ποιο ειναι πιο πραγματικο .. ρεαλιστικο απο αποψη καλουπια κ συναρμολογισεις
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 31, 2020 20:35:05 GMT 2
Γιωργο καλησπερα ... Κοιτοντας τα δυο μοτερ (lancia k lotus ) προσωπικη αποψη το lancia ειναι πιο αληθοφανες Η αποψη ειναι σωστη ? κ θα ηθελα την αποψη σου για τα δυο μοτερ (οπως τα δινει η εταιρια )ποιο ειναι πιο πραγματικο .. ρεαλιστικο απο αποψη καλουπια κ συναρμολογισεις Μιχάλη, είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με... μάνγκο. Άλλη κλίμακα, άλλη διάταξη, άλλα υλικά, άλλη κατηγορία τιμής. Πάντως, ο αρχαίος DFV της Tamiya, με το σετ της e-jan και λίγη δουλίτσα, είναι αξιοπρεπέστατος για την 1/20. Αν άλλαζα κάτι σε σχέση με το παρόν build, είναι ότι αν είχα επιλογή θα ξεκινούσα με το κιτ της Hasegawa και όχι της Tamiya.
|
|