|
Post by gtziaf on Oct 17, 2018 10:28:25 GMT 2
Πολύ όμορφη γίνεται Γιώργο! Δεν βλέπω με γυμνό μάτι διαφορά από την 1:8 που είχες φτιάξει... Οι καμπύλες στις χαλκομανίες για τις χρυσές γραμμές είναι προετοιμασμένες από την Tamiya (ρωτάει ο παθός...); Καλή και ευχάριστη συνέχεια! Ναι, οι καμπύλες δίνονται από την Tamiya. Το θέμα είναι να τοποθετηθούν στη θέση, να ευθυγραμμιστούν και η ευθείες να μην καμπυλώσουν. Την σύγκριση την έκανα με την 1/20 του Σένα που είχα φτιάξει στο σχετικό gb. Η 1/8 εντελώς άλλη περίπτωση και άλλη διαδικασία, αφού το μήκος των υπό συζήτηση ευθειών έφτανε τα 30 εκατοστά. Ευχαριστώ για τη στήριξη.
|
|
|
Post by czt on Oct 18, 2018 18:28:49 GMT 2
ωραια δουλεια και αποτελεσμα την ερφωτηση θα στην κανω αυριο απο κοντα στο τραπεζι
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 18, 2018 18:59:56 GMT 2
ωραια δουλεια και αποτελεσμα την ερφωτηση θα στην κανω αυριο απο κοντα στο τραπεζι Αύριο θα προσπαθώ να προστατέψω το πιάτο μου από τους καρχαρίες. Ρίξ' το σήμερα... Ευχαριστώ για το σχόλιο Κώστα
|
|
|
Post by czt on Oct 18, 2018 21:52:24 GMT 2
ωραια δουλεια και αποτελεσμα την ερφωτηση θα στην κανω αυριο απο κοντα στο τραπεζι Αύριο θα προσπαθώ να προστατέψω το πιάτο μου από τους καρχαρίες. Ρίξ' το σήμερα... Ευχαριστώ για το σχόλιο Κώστα xaxaxa δηλαδη 2200 και κατι ακομα θα εχει φαι? η ερωτηση την οποια θα στη κανω πιο αναλυτικη απο κοντα ειναι η εξης οταν κολας κομματια βαμενα και με χαλκομανιες πως τα προστατευουμε η τι κολα χρησιμοποιουμε η τη συνδιασμο κανουμε για να εχουμε ωραιο αποτελεσμα χωρις θεματα ? πιστευω πολλα νεα παιδια εχουν αυτο το μεγαλο ερωτημα
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 21, 2018 10:41:57 GMT 2
Να είσαι καλά Κώστα. Είδες κάτι πρόλαβες ... Κόλλα κυανοακρυλική και κατά προτίμηση odourless για να μην θαμπώνει. Ο Γιώργος στο χόμπι γκάλερι φέρνει αυτή της Roket. Δεν είναι πολύ δυνατή αλλά κάνει για διαφανή μέρη και τις τελικές λεπτομέρειες σε εσωτερικά, κινητήρες και εσωτερικά (rivets, photoetch κλπ) Μια πιο δυνατή είναι η αυτή της BSI : Καλημέρα
|
|
|
Post by czt on Oct 21, 2018 11:00:05 GMT 2
Να είσαι καλά Κώστα. Είδες κάτι πρόλαβες ... Κόλλα κυανοακρυλική και κατά προτίμηση odourless για να μην θαμπώνει. Ο Γιώργος στο χόμπι γκάλερι φέρνει αυτή της Roket. Δεν είναι πολύ δυνατή αλλά κάνει για διαφανή μέρη και τις τελικές λεπτομέρειες σε εσωτερικά, κινητήρες και εσωτερικά (rivets, photoetch κλπ) Μια πιο δυνατή είναι η αυτή της BSI : Καλημέρα καλημερα Γιωργο!!! θα τις ψαξω αμεσα για να βρω τροπο να παω αμεσα στον παγκο μου και να τελειωνω αμεσα τα ημιτελειωμενα κιτ.
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 22, 2018 14:17:25 GMT 2
Αν και δεν καταλαβαινω απο τη φωτο, βλεπω το PE na καθεται πανω απο το πλαστικο, ενω θελει σκαψιμο και ενσωματωση. Βασικα ειναι αξιο αποριας τι ακριβως ειχαν στο μυαλο τους αυτοι που σχεδιασαν αυτο το PE. Κατα τα λοιπα, ωραια και προσεγμενη δουλεια. Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 22, 2018 16:42:25 GMT 2
Δημήτρη, καλά βλέπεις, οπότε ευκαιρία να κράξουμε τον Hiro.. . 1, 2, 3, πυρ Το PE το τοποθέτησα πρόχειρα για να ευθυγραμμίσω την χάραξη των rivets, δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με το μονοκότ σοβαρά. Το μπροστά απ΄το φωτοχαραγμένο κομμάτι βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος. Το πλάνο μου είναι να ευθυγραμμίσω το σκαλοπάτι με το αστάρι, το χρώμα και το βερνίκι που θα πέσουν στο εμπρός, μαύρο, μέρος. Αν όχι θα το φάω λίγο, αλλα νομίζω ότι θα έρθει. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by nektarios on Oct 22, 2018 21:54:25 GMT 2
Η εφαρμογή των χαλκομανιών, πραγματικά αριστοτεχνική! Πολλά συγχαρητήρια, φίλε, και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 23, 2018 15:59:31 GMT 2
Thank you Nek...
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2018 21:27:41 GMT 2
Πράγματι πολύ καλή η εφαρμογή των δύσκολων αυτών χαλκομανιών Γιώργο! Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 26, 2018 8:59:02 GMT 2
Μπορούσε να γίνει και καλύτερο αλλά ευχαριστώ όπως και να έχει, Φάνη. Επειδή μετά από καιρό φτιάχνω κι ένα μοντέλο για μένα, προσπαθώ να το γλεντήσω. Θα δείξει...
Καλημέρα
|
|
|
Post by pkout on Nov 4, 2018 22:25:51 GMT 2
Μπορούσε να γίνει και καλύτερο αλλά ευχαριστώ όπως και να έχει, Φάνη. Επειδή μετά από καιρό φτιάχνω κι ένα μοντέλο για μένα, προσπαθώ να το γλεντήσω. Θα δείξει... Καλημέρα Δε σε φοβόμαστε, θα το γλεντήσεις κυριολεκτικά (εσύ) και μεταφορικά (το μοντέλο)
Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 5, 2018 17:53:51 GMT 2
Προς το παρόν ψάχνω χρόνο να βερνικώσω και δεν βρίσκω 2 βδομάδες τώρα. Ευχαριστώ για το σχόλιο Παύλο...
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 9, 2018 23:25:42 GMT 2
Τις τελευταίες μέρες (πες βδομάδες για την ακρίβεια ) έψαχνα χρόνο να βερνικώσω, χωρίς επιτυχία. Όταν τελικά τον βρήκα, διαπίστωσα ότι δεν είχα 513. Αμφιταλαντεύτηκα λίγο, μήπως τελικά την ψέκαζα με 2Κ, αλλά έμεινα στην αρχική μου απόφαση, να προτιμήσω δηλαδή, κάτι που δεν θα εξαφάνιζε τα πολύ φίνα ανάγλυφα ρίβετ του κιτ. Τελικά, πάλι στην αναμονή είμαστε, μέχρι να έρθουν τα βερνίκια και να βρεθεί χρόνος και κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Για να φτάσουμε όμως να είμαστε έτοιμοι για το τελικό στάδιο βερνικώματος, είχε γίνει η σχετική προετοιμασία. Αρχικά, είχα ρίξει 2-3 ελαφριά κι ένα καλό χέρι βερνίκι για να σφραγίσουν οι χαλκομανίες. Μετά κατέβασα το σκαλοπάτι με 4000 micromesh. Η διαδικασία έγινε σε όλο το αμάξωμα, αεροτομές, φτεράκια κλπ. Τέλος, πλύθηκε καλή και ακόμη περιμένει Να έχετε ένα όμορφο ΣΚ.
|
|
|
Post by Diecast917k on Nov 10, 2018 18:05:26 GMT 2
ερωτηση γιατι να μην γυαλιστει απλα?? Αφου το σκαλοπατι εχει κατεβει και δεν φαινεται η διαφορα
|
|