|
Post by Φάνης on Oct 28, 2018 19:38:45 GMT 2
Ωραίο χρώμα Φάνη! Περιμένω να το δω γυαλισμένο! Καλή επιτυχία! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 28, 2018 19:40:55 GMT 2
Ωραίος Φάνη, Και το χρώμα μου άρεσε πολύ. Όσο για το οτι έκανες μόνο το μισό αυτοκίνητο καμιά φορά είναι πολύ καλύτερα με καθαρό μυαλό. Καλή συνέχεια, Αγάπιος Ευχαριστώ Αγάπιε! Έχεις απόλυτο δίκιο. Όσο βιάζεσαι τόσο μεγαλύτερος πιθανότητες έχεις να κάνει το λάθος στο τρίψιμο!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 28, 2018 19:45:14 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 28, 2018 20:36:08 GMT 2
Καθρέφτης! (εννοώ το αμάξωμα, όχι την βάση...) Ωστόσο είναι εμφανές το πρόβλημα με τα μεταλλικά χρώματα (για το οποίο δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο μοντελιστής), δηλ. ο κόκκος που είναι εντελώς εκτός κλίμακας (και στην 1/24 χτυπάει περισσότερο απ' ό,τι σε πιο μεγάλες...). Καλά τελειώματα λοιπόν!
|
|
|
Post by czt on Oct 28, 2018 21:02:44 GMT 2
πολυ ομορφο αποτελεσμα. εμενα προσωπικο τα μεταλλικα χρωματα μου αεσουν γτ δινουν μια διαφορετικοτητα
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 28, 2018 21:24:51 GMT 2
Κωνσταντίνε και Κωνσταντίνε, Σας ευχαριστώ. Νομίζω το συγκεκριμμένο μεταλλικό χρώμα είναι στο μάτι καλύτερο από προηγούμενα που είχα χρησιμοποιήσει. Δείχνει όμορφο στο μάτι - σίγουρα κανένα μεταλλικό δεν μπορεί να είναι σωστό στις μικρές κλίμακες που δουλεύουμε - το θέμα είναι να μην σε χαλάει όταν το κοιτάς με γυμνό μάτι και το συγκεκριμμένο προσωπικά δεν με χαλάει! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 29, 2018 15:18:01 GMT 2
Πολύ ωραίο γυάλισμα, ομοιόμορφο και χωρίς εμφανείς ατέλειες, παρά το οτι το χρώμα είναι απαιτητικό! Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 29, 2018 17:29:40 GMT 2
Φάνη, ωραία προσπάθεια. Σίγουρα ήθελες περισσότερα χέρια βερνίκι (1 wet ακόμη σίγουρα) για καλύτερο "μέλωμα" ώστε να μην χρειαστεί να ξεκινήσεις από 2400. Έτσι θα είχες περισσότερο βάθος και πιο πλούσιο φινίρισμα. Για αγωνιστικό θα ήταν τέλειο, για πολιτικό ήθελε λίγο διαφορετική προσέγγιση, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι καλό. Οι αλοιφές της Meguiars, εγγύηση, εεε Καλά κλεισίματα
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 29, 2018 18:20:48 GMT 2
Νεκτάριε, Γιώργο σας ευχαριστώ για τα σχόλια.
Γιώργο, έχεις απόλυτο δίκιο, φοβήθηκα λίγο το χρώμα και δεν του έριξα 1-2 παραπάνω wet χέρια. Μάλιστα λόγω της πέρλας δεν φαίνονταν στην αρχή ότι θα είχα τόσο πολύ orange peeling. Αυτό με δυσκόλεψε πολύ γιατί ξεκίνησα τρίψιμο από 3600 αλλά δεν έβλεπα πρόοδο οποτε πέρασα στο αγχωτικό 2400, και μου πήρε πάρα πολύ ώρα γιατί πήγαινα αργά (μένοντας μακρυά από ακμές κτλ όσο μπορούσα). Σκέφτηκα να του ξανάριχνα 1-2 wet χέρια μόλις τελείωσα με το 2400 αλλά δεν το έπραξα γιατί φοβήθηκα μήπως δεν κάνει καμία ουσιαστική διαφορά. Θα το έχω όμως στα υπόψιν τώρα που θα ασχοληθώ με την Anentador.
Με την ευκαιρία έχω μια απορία: Βλέπω κάποιους στο internet να ρίχνουν 2K βερνίκι (το Diamond της ZP που ακόμη δεν έχω δοκιμάσει) και με 1-2 wet χέρια να αποκτούν ένα πολύ καλό βάθος και δεν βλέπω orange peeling, τουλάχιστον δεν το διακρίνω εγώ. Έχει να κάνει (και) με το συγκεκριμμένο βερνίκι ( σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που χρησιμοποιώ εγώ....);
Επίσης, σχετικά με την αγχωτική διαδικασία με το 2400, σε περίπτωση ατυχήματος, πχ σε κάποια ακμή φαγωθεί το βερνίκι ή και το χρώμα, πως επιδιορθώνεται (αν επιδιορθώνεται); Δεν έχω δει πουθενά σχόλιο για αυτό το θέμα και θέλω να ξέρω τι να κάνω σε αυτήν την δύσκολη στιγμή!
Ευχαριστώ;
ΥΓ. ΟΙ αλοιφές Meguiar’s είναι πράγματι φοβερές Γιώργο, η πρώτη εξαφανίζει στην κυριολεξία ότι μικρό-γρατζουνιές υπάρχουν και η δεύτερη δίνει απίστευτη γυαλάδα! Ακόμη δεν έχω περάσει το wax της, θα το κάνω μόλις ολοκληρώσω το μοντέλο!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 29, 2018 20:14:04 GMT 2
Φάνη, αν μετά το 2400 έριχνες βερνίκι θα είχες το επιθυμητό βάθος. Είναι η ιδανική περίπτωση. Γενικά, όσα περισσότερο τόσο καλύτερα, αρκεί να μην ξεπεραστεί το όριο του αρχίζω και εξαφανίζω λεπτομέρειες. Τώρα ναι το diamond είναι πιο ποιοτικό αν και πιο ευαίσθητο (καθαρός αερογράφος, επιφάνεια βαφής χωρίς "λάδια" και αραίωμα). Το orange peel δημιουργείται όσο στεγνώνει το βερνίκι. Γι' αυτό βλέπει ότι βλέπεις στα βιντεάκια. Φυσικά και γίνεται να μελώσει τέλεια αλλά είναι θέμα συγκυριών (ιδανικές συνθήκες) και φυσικά εμπειρίας. Χωρίς να σημαίνει ότι ο έμπειρος δεν έχει κακή μέρα βερνικώματος ή ο πιο άπειρος δεν μπορεί να το πετύχει. Η διόρθωση θέλει τοπικά αστάρωμα, τρίψιμο, βάψιμο, τρίψιμο, ίσως πάλι βάψιμο και φυσικά βερνικώμα. Σε πολύ μικρές ακμές, πινελάκι και βερνίκι. Αυτά. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 29, 2018 20:32:49 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Θα τα έχω υπόψιν όλα αυτά. Μου είναι πολύ χρήσιμα για να βελτιώνομαι από μοντέλο σε μοντέλο! Καλό βράδυ
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 31, 2018 21:30:39 GMT 2
Μάσκαραμε και βάψαμε τα μαύρα μέρη, περάσαμε και τις χαλκομανίες και τοποθετήσαμε τα πίσω φώτα. Δυστυχώς ξέμεινα από odorless κόλλα για τα υπόλοιπα clear parts, οπότε μέχρι να έρθει η παραγγελία μπήκε στο κουτί του! Καιρός να ασχοληθώ λίγο με την Aventador!
|
|
|
Post by pkout on Nov 4, 2018 22:30:57 GMT 2
Φοβερό γυάλισμα Φάνη, παίζεις μπάλα χειροκίνητα ή με dremelάκι?
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 5, 2018 14:28:55 GMT 2
Φοβερό γυάλισμα Φάνη, παίζεις μπάλα χειροκίνητα ή με dremelάκι?
Ευχαριστώ Παύλο, από τότε που δοκίμασα γυάλισμα με το Proxxon Micromot 50/E, δεν υπάρχει επιστροφή στο χειροκίνητο
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 7, 2018 20:32:21 GMT 2
Είχα παραγγείλει την BSI Supergold+ από τον αντιπρόσωπο της BSI στην Αγγλία, για να κολλήσω τα clear parts. Πολύ ακριβά ταχυδρομικά, οπότε για να τα ρίξω, αφού η συγκεκριμμένη κόλλα είναι πάρα πολύ καλή για την δουλειά μας, είχα παραγγείλει 2 μπουκαλάκια των 1oz έκαστο. Ο άνθρωπος τα ταχυδρόμησε με εταιρεία που τα φέρνει οδικώς μέχρι κάποιο σημείο (αφού αεροπορικώς καμία εταιρεία δεν στέλνει κόλλες από Αγγλία...) αλλά τα σκανάρισαν κάπου και τα έστειλαν πίσω!!! Με ενημέρωσε εχθές και μου έκανε refund. Αμέσως, βρήκα 2 πωλητές στο eBay, 1 από Αμερική και 1 πάλι από Αγγλία, οπότε παρήγγειλα από τον καθένα 1 μπουκαλάκι και μου τα ταχυδρόμησαν σήμερα. Ελπίζω ότι θα φθάσει τουλάχιστον ένα από αυτά......
|
|
|
Post by alex78 on Nov 22, 2018 19:09:14 GMT 2
Είχα μείνει λίγο πίσω στην ενημέρωση αλλά επανήλθα Φάνη. Καταπληκτικό βάψιμο/γυάλισμα!!! Τα σφουγγαράκια της Tamiya θεωρείς ότι αξίζουν τα λεφτά τους? Μια και τις δοκίμασες πές μας τις εντυπώσεις σου με δυό-τρία λόγια για τις Meguiars?
|
|