|
Post by Diecast917k on Oct 19, 2018 21:14:52 GMT 2
οοο αυτο το κολπακι εχει οντως σοβαρο αποτελεσμα!! Καλη συνεχεια και στα υπολοιπα!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 19, 2018 21:26:27 GMT 2
οοο αυτο το κολπακι εχει οντως σοβαρο αποτελεσμα!! Καλη συνεχεια και στα υπολοιπα! Επίσης Δημήτρη!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 20, 2018 7:20:27 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 20, 2018 12:39:24 GMT 2
Φάνη, έχω στα χρώματα μου δύο επιλογές: Ακρυλικό clear (X-22) της Tamiya και Enamel clear (#1) της Humbrol. Έχεις δοκιμάσει κάποιο απ' αυτά; και με τι αποτέλεσμα;
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 20, 2018 13:36:48 GMT 2
Φάνη, έχω στα χρώματα μου δύο επιλογές: Ακρυλικό clear (X-22) της Tamiya και Enamel clear (#1) της Humbrol. Έχεις δοκιμάσει κάποιο απ' αυτά; και με τι αποτέλεσμα; Κωνσταντίνε, ναι έχω δοκιμάσει και το ακρυλικό X-22, δίνει ωραίo αποτέλεσμα. Το enamel έχει το πλεονέκτημα ότι στεγνώνει πιο αργά οπότε ομαλοποιήτε χωρίς να αφήνει πινελιές, Στο συγκεκριμμένο, δεν υπήρχε χείλος εκεί που μπήκαν οι χαλκομανίες με τα ταχύμετρα, διαφορετικά απλώς θα άφηνα μια σταγόνα (Χ-22 ακρυλικό για π.χ) να στάξει και να απλωθεί. Έπρεπε λοιπόν να το απλώσω με πινέλο, και επειδή το dashboard το βάφω με ακρυλικά (μαύρο αστάρι εδώ της Vallejo), αν υπήρχε κάποιο ξεχείλισμα, θα το καθάριζα με λίγο white spirit, χωρίς να επηρεάσει το βασικό χρώμα.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 20, 2018 14:48:40 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 20, 2018 16:08:40 GMT 2
Πολύ ωραία και συστηματική δουλειά Φάνη. Το flocking πέτυχε μια χαρά ως προς την ομοιομορφία, αν και εξακολουθώ να το βρίσκω εκτός κλίμακας. Δεν υπάρχει κάτι πιο λεπτόκοκκο; Ο Γιώργος θυμάμαι να έχει χρησιμοποιήσει μια φορά αλεύρι... Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία με το κόλλημα των ΡΕ!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 20, 2018 20:14:19 GMT 2
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε, ναι είναι λίγο εκτός κλίμακας, δεν ξέρω τα άλλα μοντελιστικά, όπως της ZP αν είναι εντός κλίμακας, δεν τα έχω δοκιμάσει. Πάντως δεν με ενοχλεί τόσο πολύ γιατί με γυμνό μάτι δύσκολα βλέπεις την διαφορά στην κλίμακα αν κάτσει καλά, ο φακός σίγουρα εμφανίζει πάντα τις διάφορες και τις μικροατέλειες. Το photoetched το συγκεκριμμένο τελείωσε, το πέρασα και υγρό στόκο περιμετρικά και το έβαψα μαύρο σατινέ. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, οπότε χρησιμοποίησα steel power με το δάκτυλο και το μαύρο panel line της Tamiya στην σίτα. Επειδή είναι όλα μαύρα στο εσωτερικό, θέλησα να σπάσω λίγο την μονοτονία, αν και στο πραγματικό είναι βαμμένο μαύρο.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 21, 2018 7:51:12 GMT 2
Χάρμα οι τρυπούλες στο πλέγμα!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 21, 2018 10:52:08 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 21, 2018 16:57:31 GMT 2
Πολύ ωραίο δείχνει. Η υφή των καθισμάτων εξαιρετική! Ωστόσο οι ζώνες "ενοχλούν": Αφενός τα μεταλλικά άκρα είναι εντελώς εκτός κλίμακας, αφ' ετέρου τα άσπρα "ξεφτια" στις ακμές των ζωνών αφαιρούν ρεαλιστικότητα. Διορθώνονται; Κρίμα για τους φραπέδες... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 21, 2018 18:02:32 GMT 2
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε για τα σχόλια και το ενδιαφέρον σου. Για τα μεταλλικά δεν ξέρω, είναι αυτά της ΗD που δίνει για 1:24 και δεν είδα διαφορά με τα άλλα που έχω για την ίδια κλίμακα της scale productions. Ίσως ο φακός να κάνει κάποιο παιχνίδι.... Ναι, για τα άσπρα ξέφτια έχεις δίκιο θα διιορθωδούν αυτά που πετάνε με ένα ψαλιδάκι και θα περαστούν οι ακμές με ένα μαύρο sharpie. Από αυτά που είχα ήταν τα πιο λεπτά για να μπορέσουν να περάσουν από τον χαλκά στο πάνω μέρος του καθίσματος. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 21, 2018 18:59:10 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Oct 21, 2018 19:31:07 GMT 2
Πολύ ωραίο βάψιμο & εσωτερικό Φάνη, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 21, 2018 19:33:43 GMT 2
Πολύ ωραίο βάψιμο & εσωτερικό Φάνη, καλά συνέχεια! Ευχαριστώ φίλε!
|
|
|
Post by Diecast917k on Oct 21, 2018 22:18:24 GMT 2
Ανυπομονω να δω το χρωματακι αυτο βερνικωμενο!
|
|