|
Post by Φάνης on Sept 30, 2018 11:51:25 GMT 2
Κολλήσαμε και τα έξτρα κομμάτια στα καθίσματα που θα περάσουν οι ζώνες. Το κάναμε τώρα γιατί νομίζω μετά το βάψιμο δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουνι να κάτσουν και να ευθυγραμμιστούν χωρίς να υπάρχουν υπολλοίματα κόλλας. Επίσης, για να είμαστε έτοιμοι, δημιουργήσαμε και τις απολήξεις των εξατμίσεων αφού κόψαμε ανάλογα μήκη από τα γνωστά ηλεκτρολογικά εξαρτήματα, που είναι popular στο ScW, για να αντικαταστήσω τα χρωμιωμένα που δίνει το κιτ τα οποία είναι κα λίγο εκτός κλίμακας
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 30, 2018 12:02:12 GMT 2
Χαχα μπαίνεις στον σωστό δρόμο Φάνη. Οι εξατμίσεις θα είναι κλάσεις ανώτερες με τη μέθοδο ScW... Γιατί δεν έβαλες απλά ένα φύλλο πλαστικού, στο προσκέφαλο και να το στοκάρεις μετά; Πάντως δείχνει μια χαρά και έτσι. Μήπως θα πρέπει να κάνεις το ίδιο και για την πλάτη των καθισμάτων; Με αυτά που δείχνεις η τρύπα φαίνεται. Δεν ξέρω αν μπαίνει κάτι άλλο και τα κρύβει. Κάνε ένα τσεκ, όπως και να έχει... Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 30, 2018 13:51:48 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο. Συμφωνώ απόλυτα για την ποιότητα των εξατμίσεων. Όσον αφορά τα καθίσματα, το κενό στο πάνω μέρος (κάτω από το προσκέφαλο) που φαίνεται πιστεύετε ότι είναι μέρος του καθίσματος ή όχι; Προσπάθησα να βρω φωτό από το κανονικό (πίσω μεριά) αλλά δεν έχω βρει! Αν κάνω λάθος θα το καλύψω και αυτό στην πορεία προτού τα ασταρώσω. Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει. Σίγουρα το κενό στο κάτω μέρος στην πλάτη του καθίσματος θα επέτρεπε να μην υπάρχει, όμως καλύπτεται από την πλάτη της μπανιέρας και το έξτρα κομμάτι.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 1, 2018 7:27:45 GMT 2
Πολύ ωραία δουλειά Φάνη! Προχώρα!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 1, 2018 10:01:24 GMT 2
Πολύ ωραία δουλειά Φάνη! Προχώρα!!! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε. Σήμερα καταφέραμε και ασταρώσαμε κάποια κομμάτια, οπότε λογικά σύντομα θα τα βάψω και θα αρχίσω την συναρμολόγηση των κομματιών στο σασί.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 7, 2018 11:49:36 GMT 2
Έχουμε λίγη πρόοδο στο MX-5 Καταρχάς, αστάρωσα το αμάξωμα, την μπανιέρα, το ταμπλό και τα καθίσματ - θα κοιτάξω για ατέλειες, θατις διορθώσω και θα ξαναασταρώσω. Χρησιμοποίησα το Light Grey Primer της ZP. Περισσότερο χρόνο, αφιέρωσα στο να βάψω το σασί, δεν έχω φωτό από το κανονικό, οπότε ακολούθησα την Tamiya (πολυχρωμία για σασί), και κάποια κομμάτια που ήταν δύσκολο να μασκαριστουν, τα έβαψα με πινέλο και enamel μπογιές κα νομίζω είναι ικανοποιητικά. Τα επιμέρους κομμάτια βάφτηκαν με διάφορες αποχρώσεις μαύρου και ασημένιου χρώματος, και κάποια με το titanium gold (εξάτμιση) της Tamiya. Επίσης οι ζάντες βάφτηκαν με το gun Metal της tamiya και σφραγίστηκαν με 1k gloss clear της Gravity Colors. Δεν ήθελα να είναι πολύ γυαλιστερά. Θα προχωρήσω με την συναρμολόγηση με των επιμέρους κομματιών, θα μπουν οι βαλβίδες και τα logo στις ζάντες, και θα κάνουμε και κάποιο wash να δώσουμε βάθος στο σασί και στα επιμέρους κομμάτια. Όταν τελειώσω την συναρμολόγηση, θα τραβήξω καλύτερες-κοντινότερες φωτό.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 7, 2018 12:40:44 GMT 2
Λίγες φωτογραφίες για μπόλικη δουλειά... Όλα πολύ προσεγμένα. Η εξάτμιση μου άρεσε πολύ! Μπράβο Φάνη και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 7, 2018 15:51:05 GMT 2
Λίγες φωτογραφίες για μπόλικη δουλειά... Όλα πολύ προσεγμένα. Η εξάτμιση μου άρεσε πολύ! Μπράβο Φάνη και καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε. Σύντομα θα τελειώσει η συναρμολόγηση στο σασί και μετά θα δουλέψω το εσωτερικό, θα αφήσω το αμάξωμα για το τέλος!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 13, 2018 13:04:30 GMT 2
Σήμερα ολοκληρώσαμε την συναρμολόγηση στο σασί. Όπως συνήθως, το engineering της Tamiya είναι εντυπωσιακό. Χρειάζονται κάποια pin washes ίσως και κάποιο drybrush, θα γίνουν αργότερα όμως. Ενσωμάτωσα και τις απολήξεις της εξάτμισης και τα logo στις ζάντες. Δεν έχω τοποθετήσει ακόμη τις βαλβίδες γιατί πρέπει να βάψω τα κεφαλάκια μαύρα. Το καλό νέο είναι ότι η big T μου ταχυδρόμησε την αντικατάσταση για το ελαστικό (νομίζω ότι μου έστειλε όλο το σακουλάκι με τα 4 ελαστικά και όχι ένα, αλλά όχι 100% σίγουρος), μου έδωσε tracking number από Ιαπωνία, και δεν μου ζήτησε ταχυδρομικά! Αυτή την στιγμή είμαι ακόμη σε mood τριψίματος, να διορθώσω κάποιες ατέλειες στο εσωτερικό, στα καθίσματα, και στο αμάξωμα, και μόλις ασταρώσω-βάψω την μπανιέρα θα συνεχίσω με την μοκέτα. Ελπίζω σύντομα! Καλό Σ/Κ σε όλους και καλό μοντελάρισμα
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 13, 2018 16:01:35 GMT 2
H προετοιμασία του αμαξώματος δείχνει υποδειγματική Φάνη. Μπράβο. Δεν μου άρεσε το χρώμα και πως δείχνουν με το σύνολο, στα καλύμματα του μοτέρ και της εξάτμισης. Κάτι σε pale burnt metal θα έδειχνε πιο όμορφο ή μαύρα όπως η brochure της mazda. Και η εξάτμιση ήθελε το κατιτίς παραπάνω. Και για όσους ενδιαφέρονται να φτιάξουν το αυτοκίνητο, το πάτωμα μετά από ένα χρόνο χρήσης: forum.miata.net/vb/showthread.php?t=662033Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 13, 2018 16:18:56 GMT 2
Πολύ καλά προχωράει Φάνη. Κάτι μικροατέλειες πήρε το μάτι μου (πίσω μέρος των προσκέφαλων, αριστερή βάση του πλαισίου του παρμπρίζ) αλλά υποθέτω ότι τις έχεις δει και είναι στα προς διόρθωση. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 13, 2018 18:52:35 GMT 2
Γιώργο, Κωνσταντίνε, Ευχαριστώ για τον σχολιασμό σας. Γιώργο, ναι, αν είχα βρει κάποια φωτό δεν θα είχα ακολουθήσει τις οδηγίες της Tamiya, παρόλο που από κοντά δεν φαίνονται τόσο ... παράξενα. Η φωτό τα αδικεί λίγο. Όσο αναφορά την εξάτμιση, θα περάσω λίγα powders της Tamiya σε κάποια σημεία, όταν ασχοληθώ και με τα pin washes. Πάντως είναι το σασί με το οποίο έχω ασχοληθεί περισσότερο από κάθε άλλο μέχρι στιγμής όσο αναφορά το βάψιμο, κρίμα που όταν τοποθετηθεί στην βιτρίνα δεν θα φαίνεται τίποτα από κάτω..... Κωνσταντίνε, αυτές οι μικροατέλειες που βλέπεις είναι τα στοκαρίσματα και τα τριψίματα που έχω κάνει ή ακόμη υπολείπονται πριν πέσει το επόμενο χέρι αστάρι. Καλό σας βράδυ και καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by alex78 on Oct 14, 2018 19:59:20 GMT 2
Η αλήθεια είναι Φάνη ότι μια ''ταλαιπωρία'' την ήθελε το σασί για να δείξει κάπως πιό ρεαλιστικό, αλλά μην αγχώνεσαι φίλε, εσύ ειδικά που είσαι και ''αρματάς'' αυτά τα έχεις για ψωμοτύρι. Την Tamiya δεν την είχα για τόσο large, μπράβο!
|
|
|
Post by pkout on Oct 14, 2018 20:12:40 GMT 2
Πολύ καλή δουλειά Φάνη Δώσε πόνο!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 15, 2018 8:18:20 GMT 2
Αλέξη, Παύλο σας ευχαριστώ, Έχω αρχίσει να ασχολούμαι με την μπανιέρα και τα υπόλοιπα μέρη, ελπίζω πρόοδο λίαν συντόμως! Αλέξη, τα άρματα τους δίνω και καταλαβαίνουν, τα τραβάει ο οργανισμός τους, τα αυτοκίνητα τα λυπάμαι τα κακόμοιρα Κάποια ταλαιπωρία το συγκεκριμμένο θα έχει όμως.... Καλή εβδομάδα να έχουμε
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 19, 2018 20:30:20 GMT 2
Το ταμπλό είναι σχεδόν έτοιμο και σιγά-σιγά προχωράμε προς την ολοκλήρωση της μπανιέρας! Παρακάτω μπορείτε να δείτε το glass effect πάνω στα ταχύμετρο και στο GPS, σε 2 μικρά βίντεο που ανέβασα στην μοντελιστική μου σελίδα (Scale Model Therapy) στο Facebook. Καλό Σ/Κ σε όλους και καλά μοντελαρίσματα
|
|