|
Post by Φάνης on Jul 26, 2018 12:00:14 GMT 2
Τελικά βρήκα και το Blue Reflex της ZP, οπότε ίσως προτιμήσω αυτό το χρώμα. Ίδωμεν
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 23, 2018 15:25:20 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 23, 2018 16:50:30 GMT 2
... ανεβήκαμε σοφίτα και ξαναπιάσαμε τα κοπίδια μας! Ααα! Δεν μας είχες πει ότι έχει και κλιματισμό... Τσάμπα μας παραπονιόσουνα! Καλή επανεκκίνηση!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 23, 2018 17:52:17 GMT 2
Εξαιρετικός χώρος! Και υποδειγματικά τακτοποιημένος! Πραγματικά σε προκαλεί να του... αφιερώσεις χρόνο! Αναμένουμε με ενδιαφέρον!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 23, 2018 22:01:11 GMT 2
Κωνσταντίνε, Νεκτάριε, σας ευχαριστώ πολύ. Κωνσταντίνε, με τους 50+ βαθμούς που πιάνει το καλοκαίρι η σοφίτα, το 12άρι aircondition ντρέπετε να ξεκινήσει Νεκτάριε, τον περιποίηθηκα δεόντως πριν ξεκινήσω, αλλά ούτως ή άλλως, λόγω πολύς σκόνης στο νησί, θέλει συχνά καθάρισμα-συγύρισμα. Κάποια στιγμή θα του βάλω και έξτρα ράφια! Καλή εβδομάδα σε όλους!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 24, 2018 16:29:10 GMT 2
Καλή σεζόν Φάνη. Σούπερ το εργαστήριο
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 25, 2018 9:53:43 GMT 2
Καλή σεζόν Φάνη. Σούπερ το εργαστήριο Ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Καλή μοντελιστικό σεζόν σε όλη την παρέα μας
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 26, 2018 9:28:59 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 26, 2018 12:54:15 GMT 2
Π.χ. αν γύριζες το μέσα έξω;;; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 26, 2018 14:58:20 GMT 2
Π.χ. αν γύριζες το μέσα έξω;;; Καλή συνέχεια! Το μέσα είναι χειρότερο από το έξω Κωνσταντίνε
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 26, 2018 16:42:23 GMT 2
Ζήτα αντικατάσταση από την Tamiya. Αλλά δεν νομίζω να τα στέλνουν δωρεάν όπως η Revell. Όπως και να έχει το spot έχει φέρει "ανταλλακτικά" για tamiya. Μπορείς να κάνεις μια ερεύνα εκεί.
|
|
|
Post by Diecast917k on Sept 26, 2018 18:03:36 GMT 2
ισως με λιγη πλαστικη κολλα να λιωσει το λαστιχο καθολου και ενωθει? η δεν παιζει κατι τετοιο?
|
|
|
Post by alex78 on Sept 26, 2018 18:18:42 GMT 2
Αξιοζήλευτο & πλήρες το εργαστήρι σου Φάνη, πραγματικό ησυχαστήριο! Όσον αφορά τα λάστιχα, δεν έχεις κάβα κάτι απο το sparebox?
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 26, 2018 19:41:33 GMT 2
Ευχαριστώ παιδιά για τα σχόλια σας. Γιώργο, κοίταξα στο spotmodel αλλά δεν έχει spares για το συγκεκριμμένο. Δημήτρη, δεν ξέρω, δεν έχω εμπειρία, οπότε δεν νομίζω, ακόμη και αν γίνεται, να το κάνω σωστά. Αλέξη, ευχαριστώ πολύ, σίγουρα είναι το ησυχαστήριο μου! Δεν έχω spares, ούτως ή άλλως είναι ο 2ος μου χρόνος που ασχολούμαι με αυτοκίνητα... Επίσης, έχουν λογότυπο ανάγλυφο επάνω, οποτε θα υπάρχει διαφορά. Προς το παρόν θα το χρησιμοποιήσω αλλα θα γράψω στην big T να μου το αντικαταστήσει.... Καλό βράδυ σε όλους
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 29, 2018 20:01:04 GMT 2
Ασχολήθηκα λίγο με τα καθίσματα σήμερα και τα ανοίγματα στο πίσω μέρος της μπανιέρας όπου πιάνουν οι ζώνες. Πρώτα, γέμισα το κενό στο πίσω μέρος του μαξιλαριού στα καθίσματα. Αντί για εποχικό στόκο, αποφάσισα να τα γεμίσω με μικρά κομμάτια πλαστικού και μετά τα σιρόπιασα με υγρή κόλλα. Όταν στέγνωσαν, τα πέρασα από επάνω με τον υγρό στόκο Mr Surfacer 500 και αφού στέγνωσε καλά για 3-4 ώρες το έτριψα μέχρι να το φέρω στα ίσα του. Θα δω τις ατέλειες του όταν περάσω αστάρι και θα τις διορθώσω αν και λίγα φαίνονται, απλώς να είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάποια ατέλεια από διάφορες γωνίες. Μετά άνοιξα τις εγκοπές στο πίσω μέρος της μπανιέρας. Δεν είχα πολύ χώρο να δουλέψω και πήγα σιγά-σιγά με το Scriber της Trumpeter και τo Trytool της Hasegawa. Αφού ανοίχτηκαν, τα καθάρισα προσεκτικά και τα έτριψα ελαφριά εσωτερικά με λίγο γυαλόχαρτο. Σίγουρα δεν είναι ούτε τέλεια ούτε ομοιόμορφα, αλλά δοκίμασα και χωρούν άνετα οι ζώνες και λόγω μαύρου χρώματος σε αυτά τα σημεία δύσκολα κάποιος να δει την διαφορά με γυμνό μάτι όταν μπουν οι ζώνες. Επίσης, έφτιαξα και τις ζώνες, Συνήθως έχουν πλάτος 2mm, αλλά δεν χωρούσαν να περάσουν από το κομμάτι που λείπει από το κάθισμα της Tamiya (δες παρακάτω), οπότε έφτιαξα 2 καινούργια με πλάτος 1.75mm! Το κομμάτι που λείπει από το κάθισμα δημιουργείτε (για κάθε κάθισμα) από 3 μικροσκοπικά PE που δίνει το βελτιωτικό της HD. To καλό είναι ότι αυτά και κάποια άλλα κομμάτια δεν χρειάζεται να κοπούν από εγκοπές (απλώς τα ξεκολλάς), αλλά τα 3 κομμάτια έπρεπε να κολλήσουν με CA, το οποίο και έκανα αφού τα πέρναγα ένα-ένα σε μια οδοντογλυφίδα τόσο για να μην κολλήσουν στα δάκτυλά μου όσο και για να μπορώ να τα ευθυγραμμίσω. Τέλος έφτιαξα και τις ζώνες. Μένει να ενσωματώσω τα έξτρα κομμάτια πάνω στα καθίσματα (αύριο που θα έχουν κολλήσει καλά), και να μετρήσω το μήκος της ζώνης ώστε να περαστεί εύκολα όταν θα συναρμολογώ την μπανιέρα. Αυτά τα ολίγα. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 29, 2018 20:02:28 GMT 2
|
|