|
Post by konstantinf on Jul 1, 2018 18:33:03 GMT 2
Καλησπέρα και καλό μήνα! Στο διάστημα που πέρασε έγιναν κάμποσες δουλειές στα μηχανικά μέρη. Κατ' αρχήν δέθηκε ο κινητήρας με το πλαίσιο και προστέθηκε η πίσω ανάρτηση - λειτουργική αυτή:
Προσοχή: Αυτό το στοιχείο του κιβωτίου ταχυτήτων (ξέρει κάποιος τί είναι; ) "βρίσκει" στο πυρόφραγμα, εμποδίζοντας την καλή εφαρμογή. Αν σας συμβεί, ανοίξτε μια οπή 5 mm διάμετρο στο πυρόφραγμα για να του δώσετε τον αναγκαίο χώρο. Η τρύπα δεν θα φαίνεται, κρύβεται από το πίσω κάθισμα. Στη συνέχεια ετοιμάστηκαν τα διάφορα καλούδια που περιέχονται στο κατ' ευφημισμό πορτ-μπαγκάζ (δεν νομίζω ότι χώραγε κάτι παραπάνω από ένα μικρό σακ-βουαγιάζ...) και συναρμολογήθηκαν στη θέση τους:
Τέλος ετοιμάστηκε και μονταρίστηκε το ταμπλό (η βαφή στο χρώμα του αμαξώματος δεν έστρωσε ιδιαίτερα καλά εδώ, το ξέρω, αλλά ελπίζω ότι δεν θα φαίνεται πολύ...
Μερικές κατασκευαστικές παρατηρήσεις για το ταμπλό:
- Οι οδηγίες δίνουν χρώμα μαύρο ματ (!) για τα δύο λαμπάκια που βρίσκονται εκατέρωθεν του καντράν. Βάσει του φυλλαδίου συντήρησης το αριστερό είναι πράσινο (δείκτης λειτουργίας φλας) και το δεξί είναι μπλε (δείκτης λειτουργίας προβολέων).
- Οι διάφοροι διακόπτες του ταμπλό είναι του τύπου on-off (διακόπτες εναλλαγής, toggle switches). Οι καλουπωμένες προσομοιώσεις τους είναι τραγικές. Συνιστάται το "ξύρισμα" τους και η αντικατάστασή τους από aftermarket (π.χ. της Decalcas). Δυστυχώς εγώ είχα αυτήν την επιφώτιση πολύ αργά... .
- Το χρώμα του καντράν είναι λευκό. Προτίμησα (όπως και για το τιμόνι) αντί για pure white να τα βάψω με το racing white της Tamiya - μου φαίνεται ρεαλιστικότερο.
Τέλος, μιας και περίσσεψε λίγος χρόνος ετοίμασα και τα μπροστινά παράθυρα με τα χρωμιωμένα πλαίσια τους.
Αυτά για σήμερα, στο επόμενο σειρά έχει η διαμόρφωση του σαλονιού.
|
|
|
Post by Diecast917k on Jul 1, 2018 21:41:27 GMT 2
Τα κοκκινα καλωδιακια που βγαινουν απτον κινητηρα ειναι ολα τα λεφτα! Το κανουν πιο αληθοφανες!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 2, 2018 11:34:51 GMT 2
Ευχαριστώ για το σχόλιο Δημήτρη!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 2, 2018 18:46:49 GMT 2
Ψάχνεις να βρείς ψεγάδι (λέμε τώρα ) και δεν βρίσκεις, ρεαλιστικότατο!
|
|
|
Post by freddieslotcars on Jul 2, 2018 20:13:29 GMT 2
Το κουτακι που εχει το εχω σε 1/1 με τα εργαλια του...
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 2, 2018 20:32:33 GMT 2
Ωραίο update και χρήσιμη η επισήμανση για το πρόβλημα εφαρμογής της μίζας. Έχω τις διαφωνίες μου για τη χρήση σωληνώσεων στα ρεύματα και τα αστοκάριστα pin marks στα "τυφλά" σημεία, αλλά ο καθένας ακολουθεί τον τρόπο μοντελάρισματος που προτιμάει και τον χαλαρώνει. Οπότε nothing more to say, καταντάει και κουραστικό. Καλά τελειώματα Κωνσταντίνε
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 2, 2018 22:46:20 GMT 2
Αλέξη και Γιώργο ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και για την υπόδειξη ότι το "άγνωστο" στοιχείο ήταν η μίζα!
Αλέξη, όπως βλέπεις ψεγάδια υπάρχουν, και το πεπειραμένο μάτι του admin μας τα εντόπισε...
Γιώργο, όσον αφορά στις σωληνώσεις και τις καλωδιώσεις οι δυνατότητες ρεαλιστικότητας εξαρτώνται γενικά από το τι έχω στο στοκ μου τέτοιων υλικών την δεδομένη στιγμή. Τώρα όσον αφορά στην μπαταρία, νομίζω ότι τα καλώδια είναι αρκετά χοντρά ούτως ή άλλως. Σχετικά με τα πιν μαρκς όντως στοκάρισα μόνο αυτά που θα φαίνονται στο τέλος. Τι να κάνουμε; Υποτίθεται ότι θα ήταν μια καλοκαιρινή, ξεκούραστη κατασκευή...
Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 3, 2018 7:26:13 GMT 2
Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ Κωνσταντίνε. Εγώ σε αντίστοιχή καλοκαιρινή κατασκευή, μπορεί να έκανα τα πιν-μαρκς (από προσωπική διαστροφή ) αλλά θα άφηνα κάτι άλλο. Ο κάθε μοντελιστής επιλεγεί που θα δώσει προσοχή, τι τον κουράζει και τι του αρέσει. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 3, 2018 7:55:33 GMT 2
Ο κάθε μοντελιστής επιλεγεί που θα δώσει προσοχή, τι τον κουράζει και τι του αρέσει. Έτσι είναι... Εμένα μου αρέσουν τα μηχανικά μέρη (επαγγελματική διαστροφή αυτή...) και με κουράζει, όπως έχετε όλοι πιθανώς διαπιστώσει, η καρότσα. Επομένως και για να είμαι συνεπής με τις προτιμήσεις μου πρέπει να επικεντρωθώ στην ακρίβεια των σωληνώσεων και καλωδιώσεων. Γηράσκω γαρ αεί διδασκόμενος...
|
|
|
Post by czt on Jul 7, 2018 8:48:17 GMT 2
πολυ ομορφη δουλεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 7, 2018 16:33:10 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ συνονόματε, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 8, 2018 11:21:06 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Μικρό update λόγω ζέστης, μπάνιων κλπ. Όπως είχε προαναγγελθεί, η βδομάδα γέμισε με την κατασκευή και συναρμολόγηση του σαλονιού. Ιδού το αποτέλεσμα:
Μερικές παρατηρήσεις γι' αυτό το στάδιο:
- Τα διαβόητα πατάκια από ΡΕ είναι τελικά πολύ αληθηφανή αφού βαφτούν και περαστούν με μαύρο στεγνό πινέλο. Εφαρμόζουν πολύ καλά.
- Στό σχέδιο 24 των οδηγιών, διαφοροποιείται η δεξιοτίμονη από την αριστεροτίμονη εκδοχή. Ωστόσο αυτό αφορά μόνο την εγκοπή που πρέπει να γίνει για το πεντάλ του γκαζιού (στο κομμάτι 4ΡΕ ή στο κομμάτι 3ΡΕ αντίστοιχα, πάντα στο δεξιό άκρο).
- Το οποίο πεντάλ σύμφωνα με τις οδηγίες πρέπει να τοποθετηθεί στο σχέδιο 20, δηλ. πριν τα πατάκια. Αν γίνει αυτό, είναι αδύνατον να τοποθετηθεί το πατάκι του οδηγού. Είναι ωστόσο πολύ εύκολο να μπει το πεντάλ, αφού τοποθετηθούν τα πατάκια (σχέδιο 25).
- Τα μπροστινά καθίσματα είναι ανακλινόμενα. Η τοποθέτηση των αντίστοιχων μεντεσέδων (κομμάτια 13Α) όπως δείχνει το σχέδιο 26 των οδηγιών μοιάζει δύσκολη. Έλυσα το πρόβλημα κολλώντας τους μεντεσέδες πάνω στους πίρους της βάσης των καθισμάτων με απειροελάχιστο blue tac, το οποίο μετά την τοποθέτηση όλου του καθίσματος δεν εμποδίζει την ανάκλιση του.
Αυτά για σήμερα και νομίζω πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by pkout on Jul 8, 2018 20:36:58 GMT 2
Καλησπέρα Κωσταντίνε,
αν και έχω χάσει αρκετά επεισόδια της κατασκευής, βλέποντας τα στα γρήγορα, είδα ότι το 500άκι λαμβάνει τη σύνηθη "φροντίδα" σου και θα βγει εξαιρετικό!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 8, 2018 22:08:29 GMT 2
Να 'σαι καλά Παύλο. ευχαριστώ πολύ! Σε περιμένουμε όλοι σύντομα πίσω στην ενεργό δράση!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 9, 2018 13:10:20 GMT 2
Πολύ ωραίο το update και ευχαριστούμε για τις υποδείξεις. Στον λεβιέ, βάψε με ένα πινελάκι (tire black), την φούσκα γιατί μοιάζει πολύ ομογενοποιημένο με ένα μαύρο για βάση, στέλεχος και μπίλια. Την "πίσω πόρτα" δεν την είχες βάψει; Η απλά είσαι πιο μπροστά από τα update;
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 9, 2018 15:28:46 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Στον λεβιέ, βάψε με ένα πινελάκι (tire black), την φούσκα γιατί μοιάζει πολύ ομογενοποιημένο με ένα μαύρο για βάση, στέλεχος και μπίλια. Το λεβιέ έχει βαφτεί με τρία μαύρα: Η φούσκα με rubber black, το κοτσάνι με semi-gloss black και η λαβή με gloss black όλα της Tamiya. Ίσως στην φωτογραφία δεν ξεχωρίζουν, αλλά η δουλειά έχει γίνει. Αν εννοείς τα πλαϊνά του πίσω καναπέ, όντως είχαν βαφτεί παλιότερα. Τώρα απλά κολλήθηκαν στη βάση. Θα ακολουθήσει ένα ακόμα κόλλημα της επάνω ακμής τους πάνω στο εσωτερικό της καρότσας όταν αυτή τοποθετηθεί οριστικά, στην περίπτωση που υπάρχει "χάσμα".
|
|