|
Post by czt on May 15, 2018 11:15:59 GMT 2
Σχετικά με το χρώμα, κι επειδή πολλά κομμάτια πλην του αμαξώματος (π.χ. πυρόφραγμα, ταμπλό, ...) βάφονται στο ίδιο χρώμα με αυτό, πρέπει να αποφασίσω τώρα. Βασικά προσανατολίζομαι προς το θαλασσί-μπλέ. Δοκίμασα 3 διαφορετικά της Tamiya (AS-5, TS-23, TS-44 εξ αριστερών προς τα δεξιά) και περιμένω τη γνώμη σας, ιδίως του Φρέντη που είναι μάστορας στο 500ράκι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! η δικια μου ψηφος ειναι TS 23
|
|
|
Post by konstantinf on May 15, 2018 11:34:27 GMT 2
η δικια μου ψηφος ειναι TS 23 Εδώ δεν είναι μόνο θέμα γούστου ή ψήφου, αλλά και σε τι χρώματα έβγαινε το συγκεκριμένο το 1968 απ' τη μάνα του...
|
|
|
Post by czt on May 15, 2018 13:16:20 GMT 2
η δικια μου ψηφος ειναι TS 23 Εδώ δεν είναι μόνο θέμα γούστου ή ψήφου, αλλά και σε τι χρώματα έβγαινε το συγκεκριμένο το 1968 απ' τη μάνα του... αυτο δεν το γνωριζω αλλα εξεφρεσα τη γνωμη μου με βαση τα χρωματα που ποσταρες. πιστευω υπαρχουν 500κιδες που το εχουν και θα μας πουν.
|
|
|
Post by gtziaf on May 15, 2018 13:48:08 GMT 2
|
|
|
Post by freddieslotcars on May 15, 2018 14:49:26 GMT 2
Αυτο ακρηβος θα εβαζα και εγω Γιωργο. Μια λυση ειναι να το κανεις σε σπρει Κωσταντηνε εγω εχω κανει το 300 το χρωμα της Ferrari σε αυτο το slot car που εχω στηλει εξω.
|
|
|
Post by konstantinf on May 15, 2018 15:35:30 GMT 2
Γιώργο και Φρέντη, τον πίνακα τον είχα υπ' όψη μου. Αλλά αφενός δεν έχει κανένα μπλε της προκοπής που να καλύπτει το 1968, αφ' ετέρου κανένα που να μοιάζει με αυτά που έχω της Tamiya, έστω και από μακριά. Η ιδέα να χρησιμοποιήσω σπρέι αυτοκινήτου βάσει του κωδικού ισχύει πάντα (και ο προμηθευτής μου είναι εδώ κοντά...) Σας ευχαριστώ και τους δύο!
|
|
|
Post by nektarios on May 16, 2018 21:31:15 GMT 2
Καλή αρχή κι από μένα, φίλε! Θα παρακολουθώ την κατασκευή με ενδιαφέρον!
|
|
|
Post by konstantinf on May 17, 2018 10:32:34 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by freddieslotcars on May 18, 2018 19:40:08 GMT 2
Αλλη μια σελιδα που μπωρει να βοηθησει για χρωμα για ολα τα αυτοκινητα... link
|
|
|
Post by konstantinf on May 19, 2018 10:03:35 GMT 2
Εξαιρετική βοήθεια Φρέντη, ευχαριστώ πολύ! Για το συγκεκριμένο τώρα, η απόφαση πάρθηκε - βλέπε το Update.
|
|
|
Post by konstantinf on May 19, 2018 10:32:23 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Όπως είπα και στον Φρέντη, ο κυβος ερρίφθη και το όνομα αυτού (του χρώματος) Azzurro Acquamarina (κωδ. Fiat 433). Φυσικά το χρώμα δεν διατίθεται από την Humbrol ή την Tamiya, οπότε κατέφυγα σε custom made σπρέι εμπορίου για αυτοκίνητα 1/1. Σε σύγκριση με το AS-5 της Tamiya είναι πιο γλυκό και πιο ανοιχτόχρωμο. Για την σύγκριση και έλεγχο της ποιότητας βαφής βάφτηκαν το πυρόφραγμα και το μπροστινό διαχωριστικό:
Το χρώμα μελώνει όμορφα και ομοιόμορφα, με την ανάλογη προσοχή δεν κυλάει και στεγνώνει μέσα σε μια ώρα τόσο ώστε να επιτρέπει προσεκτικούς χειρισμούς. Την επόμενη βδομάδα θα βαφτούν και τα υπόλοιπα κομμάτια (αμάξωμα, πόρτες, καπό, ταμπλό, ...) και θα μείνουν να στεγνώνουν επί μέρες/βδομάδες, καθώς η εμπειρία από την Rolls έδειξε, ότι όσο κι αν μετά από μια μέρα φαίνεται στεγνό, το χρώμα εμπορίου δεν αντέχει την πίεση της συναρμολόγησης και οι δαχτυλιές είναι προγραμματισμένες. Ασκήσεις zen λοιπόν... Στην κατασκευή τώρα: Με βάση τις οδηγίες ξεκίνησα από το σύστημα διέυθυνσης. Το κιτ δίνει όλα τα κομμάτια για ένα λειτουργικό σύστημα, ωστόσο ήδη στο dry fit φαίνεται ότι, καθώς λείπουν τα σημεία στήριξης στο πάνω μέρος, ο ατέρμονας δεν ακουμπάει καλά στο γρανάζι (άσε που έχει διατομή ελλειψοειδή...), οπότε ξεχνάμε τις ρόδες που στρίβουν από το τιμόνι . Στη συνέχεια ετοιμάστηκαν τα αμορτισέρ (που περιέχουν ελατήριο για να προσομοιάζουν την επαναφορά του εμβόλου). Ωστόσο, καθώς όλο το υπόλοιπο μπροστινό σύστημα ανάρτησης είναι άκαμπτο (ελάχιστη ελαστικότητα του εγκάρσιου ελατηρίου), η όλη άσκηση εγκλωβισμού του ελατηρίου μέσα στον κύλινδρο για τα μπροστινά αμορτισέρ είναι μόνο για τον μαζοχισμό του μοντελιστή. Ετοιμάτηκε και η μπάρα διεύθυνσης και μερικά ακόμα κομμάτια μιας και περίσσευε η ώρα.
Καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by alex78 on May 19, 2018 16:43:12 GMT 2
Εξ'αρχής η πρώτη μου επιλογή, ανάμεσα στα τρία που πρότεινες, ήταν το AS-5 οπότε η επιλογή σου με βρίσκει σύμφωνο, θεωρώ πως ταιριάζει γάντι στην όλη φιλοσοφία/χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
|
|
|
Post by konstantinf on May 19, 2018 18:41:59 GMT 2
Ταιριάζει κυρίως στην πρόθεσή μου να κάνω αυτό το μοντέλο "γυναικείο" αυτοκίνητο...
|
|
|
Post by gtziaf on May 21, 2018 14:57:42 GMT 2
Κωνσταντίνε, χρόνια πολλά. Τις καλύτερες ευχές μου. Μια χαρά ξεκίνημα. Γιατί σε δυσκόλεψε το ελατήριο. Δεν συμπιεζόταν; Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by freddieslotcars on May 21, 2018 19:22:51 GMT 2
Χρονια πολλα ...
Εχω δει σε βιντεο που κατασκευαζει ενας χρησιμοποιει κολιτιρι Εδω ειναι
|
|
|
Post by konstantinf on May 23, 2018 10:17:19 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Γιώργο (και συγγνώμη που ξέχασα τη δική σου γιορτή...) Γιατί σε δυσκόλεψε το ελατήριο. Δεν συμπιεζόταν; Δεν με δυσκόλεψε... Απλώς ούτε φαίνεται, ούτε λειτουργικό θα είναι στο τελειωμένο μοντέλο. Ας πούμε ότι ήταν χαμένος χρόνος. Αλλά αξίζει να πω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο εμφανίσιμο και συμπιέζεται καλύτερα από τα αντίστοιχα της Heller (π.χ. στα πηρούνια της Norton).
|
|