|
Post by konstantinf on May 23, 2018 10:23:35 GMT 2
Ευχαριστώ για τις ευχές Φρέντη! Εχω δει σε βιντεο που κατασκευαζει ενας χρησιμοποιει κολιτιρι Είναι συνήθης πρακτική για να γίνουν πριτσινωτοί σύνδεσμοι. Την έχω συναντήσει και σε μοντέλα της Pocher και της Heller. Δίνει ωραία αποτελέσματα, αλλά χρειάζεται προσοχή!!!
|
|
|
Post by konstantinf on May 27, 2018 10:14:30 GMT 2
Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή! Το εγχείρημα αποδεικνύεται δυσκολότερο απ' ό,τι φαινόταν στην αρχή... Υπάρχουν αρκετές ασάφειες ως προς το σημείο τοποθέτησης των κομματιών και ως προς την σωστή σειρά τοποθέτησης τους. Όπερ σημαίνει ότι χρειάζονται συνεχή dry fit και ελάχιστη εμπιστοσύνη στις οδηγίες. Το πλάνο βαψίματος της καρότσας πήρε καθυστέρηση καθώς πριν το βάψιμο πρέπει να ελεγχθεί η σωστή θέση των πορτών και των καπό. Οι πόρτες, αν και πολύ σωστές στην λεπτομέρεια τους, χρειάζονται πολλαπλές δοκιμές για να βρεθεί η σωστή θέση του επάνω μεντεσέ που θα επιτρέπει να ανοιγοκλείνουν:
Το κόλλημα του εσωτερικού πλαισίου στην πόρτα που βλέπετε στην φωτό ήταν "πρόωρο" και χρειάστηκε προσεκτικό ξεκόλλημα για επιδιόρθωση. Το καλό για την σταθερότητα του μοντέλου και το κακό για τέτοιες επιδιορθώσεις είναι ότι η ποιότητα του πλαστικού "δένει" πολύ καλά με την Contacta... Σ' αυτό το στάδιο είμαι τώρα... Καθώς λοιπόν τα βάψιμο δεν προχωρούσε ασχολήθηκα με την μπροστινή ανάρτηση. No problems εδώ, ήρθαν όλα κι έδεσαν μια χαρά. Η μόνη αλλαγή είναι ότι σκοπεύω να αντικαταστήσω τους πριτσινωτούς πίρους που δίνει το κιτ με εξαγωνικές βίδες (που βρίσκονται καθ' οδόν από τις ΗΠΑ) - εξ ου και οι καρφίτσες στη θέση τους. Προστέθηκαν ακόμα το μπροστινό χώρισμα, η πεταλιέρα, το καλοριφέρ και κάτι ψιλά στο πυρόφραγμα πριν την εγκατάσταση του.
Αυτά τα λίγα για σήμερα, η συνέχεια προσεχώς.
|
|
|
Post by alex78 on May 28, 2018 12:39:19 GMT 2
Μεθοδικά όπως πάντα προχωράς Κωσταντίνε!
Το σαλόνι πως θα βαφτεί?
|
|
|
Post by Φάνης on May 28, 2018 15:07:20 GMT 2
Όπως είπε και ο Αλέξης! Καλή συνέχεια Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by konstantinf on May 28, 2018 18:34:47 GMT 2
Αλέξη, Φάνη, ευχαριστώ πολύ! Το σαλόνι θα βαφτεί Italian Red της Humbrol (#220), πιθανώτατα με ένα χέρι βερνίκι semi-gloss από πάνω.
|
|
|
Post by alex78 on May 28, 2018 19:34:55 GMT 2
Το σαλόνι θα βαφτεί Italian Red της Humbrol (#220), πιθανώτατα με ένα χέρι βερνίκι semi-gloss από πάνω. Θα είναι πολύ όμορφος & ταιριαστός συνδυασμός, ανυπομονώ!
|
|
|
Post by Φάνης on May 29, 2018 15:27:57 GMT 2
Αλέξη, Φάνη, ευχαριστώ πολύ! Το σαλόνι θα βαφτεί Italian Red της Humbrol (#220), πιθανώτατα με ένα χέρι βερνίκι semi-gloss από πάνω. Ωραία επιλογή το Italian Red Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by freddieslotcars on May 29, 2018 17:43:11 GMT 2
Ειχα κανει αυτο το τοπικ αλλα μαλλον ξεχαστικε. Το 500ακι...60ρησεΚαι απο τον διαγωνισμο ομορφιας Ιταλικων οχηματων. link
|
|
|
Post by konstantinf on May 29, 2018 18:35:37 GMT 2
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Φρέντη!
|
|
|
Post by gtziaf on May 30, 2018 18:58:59 GMT 2
Κωνσταντίνε, έχω απορίες και ερωτήσεις. Η υφή του μαύρου στο πάτωμα μου άρεσε. Χρησιμοποίησες σπρέι με κόκκο; Είναι ΟΚ για την κλίμακα; Γενικά το χρησιμοποιούσαν σε αυτοκίνητα της εποχής. Θα ήθελα τις γνώσεις σου. Επίσης, στο κομμάτι της τελευταίας φωτογραφίας. Το βάψιμο έχει "υφή" εξεπιτούτου; Στο ίδιο τμήμα, οι τρύπες από το καλούπι δεν θα φαίνονται; Τέλος, την ανάρτηση την έχεις κολλήσει; Τα φύλλα σούστας θα τα καθαρίσεις από τη γραμμή του καλουπιού μετά ή μπαίνει κάτι άλλο από πάνω; Συνέχισε έτσι το πολύ ενδιαφέρον θέμα. Το παρακολουθώ με προσοχή, αν και είμαι συνεπαρμένος με το Le Mans GB, τον τελευταίο καιρό.
|
|
|
Post by konstantinf on May 30, 2018 22:03:46 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο! Η υφή του μαύρου στο πάτωμα μου άρεσε. Χρησιμοποίησες σπρέι με κόκκο; Είναι ΟΚ για την κλίμακα; Γενικά το χρησιμοποιούσαν σε αυτοκίνητα της εποχής. Θα ήθελα τις γνώσεις σου. Χρησιμοποίησα απλό Black Matt της Humbrol. Τα αυτοκίνητα της εποχής είχαν μια σχετικά επίπεδη (δηλ. χωρίς πέλος) τσόχα για εσωτερική επένδυση του πατώματος. Συνήθως ήταν σκούρο γκρι. Τώρα γιατί η Italeri δίνει μαύρο;;; Πάντως για την κλίμακα μοιάζει εντάξει... Η "υφή" προέκυψε διότι δοκίμασα ένα λευκό αστάρι εμπορίου αντί για τα γνωστά μας ειδικά... Δεν με ενοχλεί όμως, καθώς τα εσωτερικά κομμάτια, αν και βάφονταν στο χρώμα της καρότσας δεν είχαν την ίδια ποιότητα βαψίματος με τα εξωτερικά. Ακόμα και σήμερα συμβαίνει αυτό... Όσο για τις "τρύπες", αφενός καλύπτονται εν πολλοίς από τον κινητήρα, αφ' ετέρου βρίσκονται στη σκιά όταν μπει το αμάξωμα από πάνω. Το μόνο κολλημένο κομμάτι της ανάρτησης είναι η σούστα πάνω στο πάτωμα. Όλα τα υπόλοιπα θεωρητικά κουνιούνται, αλλά η άτιμη η σούστα είναι ελάχιστα ελαστική, οπότε η κίνηση των ψαλιδιών αναιρείται. Η γραμμή του καλουπιού ήταν δυστυχώς "εσοχή" και όχι προεξοχή. Έτριψα όσο μπορούσα, αλλά φαίνεται, ε; Αν με πιάσει η τελειομανία μου, μπορεί να κολλήσω από πάνω ένα λεπτό φύλλο στυρένιο βαμμένο semi-gloss black.
|
|
|
Post by gtziaf on May 30, 2018 22:09:04 GMT 2
Τα στίγματα στην πρώτη φωτογραφία με τα μηχανικά μέρη τι είναι Κωνσταντίνε; Αυτά είδα και θεώρησα ότι χρησιμοποίησες σπρέι με κόκκο...
|
|
|
Post by konstantinf on May 31, 2018 5:58:19 GMT 2
Α, εννοείς την κάτω μεριά του πατώματος... Αυτά είναι πιτσιλιές ή αιωρούμενα σωματίδια από τον ψεκασμό τμημάτων του επάνω μέρους με το χρώμα της καρότσας που έγιναν παρά το μασκάρισμα. Στην αρχή είπα να το περάσω ξανά ένα χέρι μαύρο ματ, αλλά μετά μου άρεσε και μένα η όψη και μου φάνηκε πιο ρεαλιστικό, οπότε το άφησα έτσι. Μιας και θέλετε σώνει και καλά να τα βρωμίζω, τό φερε η ατζαμοσύνη μου στο μασκάρισμα και για μια φορά σας έγινε το χατίρι ...
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 2, 2018 11:21:34 GMT 2
Παραγωγική η εβδομάδα που πέρασε, δεν μπορώ να πω... Από τη μεριά του αμαξώματος ήρθαν εν τέλει οι πόρτες στα ίσα τους και το dry fit είναι ικανοποιητικό:
Το dry fit της καρότσας με το πάτωμα έδειξε σημεία "σύγκρουσης" των μεντεσέδων των πορτών με το πάτωμα και με το διαχωριστικό τοίχωμα του πορτ-μπαγκάζ οπότε έγιναν οι αναγκαίες διορθώσεις (δεξιά και αριστερά και στα δύο κομμάτια):
Το "σκάψιμο" στο πάτωμα θέλει προσοχή, καθώς το τοίχωμα είναι λεπτό και μπορεί να καταστραφεί ο θόλος. Τέλος αντικαταστάθηκε ο πλαστικός μεντεσές του μπροστινού καπό με σύστημα μεταλλικού πίρου που δεν κινδυνεύει να κολλήσει όταν βαφτεί, αφαιρέθηκαν οι ραφές του πλαστικού στα δύο πίσω φτερά και σκριμπαρίστηκαν οι ενώσεις των μπροστινών φτερών με τη μάσκα, οπότε είμαστε έτοιμοι για βάψιμο:
Το απολαυστικό μέρος της εβδομάδας το πρόσφερε η (χωρίς προβλήματα) κατασκευή του κινητήρα. Ως πρότυπο χρησίμευσε μια ωραία φωτογραφία του Neil Dowling που βρήκα στο διαδίκτυο: Και ιδού το αποτέλεσμα:
Ιδιοκατασκευές και βελτιώσεις σ' αυτό το επίπεδο ήταν η αλλαγή των μπουζοκαλωδίων του κιτ με άλλα κάπως λεπτότερα και η προσθήκη α) του μεταλλικού στεφανιού πάνω από το φίλτρο αέρα και β) του φίλτρου βενζίνης. Αυτά για σήμερα, καλό ΣΚ!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 2, 2018 18:43:21 GMT 2
Απίστευτος ο κινητήρας Κωσταντίνε!
Επι τη ευκαιρία δεν λές και κάνα μηχανολογικό σε εμάς τους αδαείς τι είναι το κάθε καλώδιο?
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 2, 2018 19:11:15 GMT 2
Να 'σαι καλά Αλέξη! Λοιπόν, ως προς τα καλώδια, το πράσινο φέυγει από το ντιστριμπιτέρ και θα συνδεθεί με τον πολλαπλασιαστή τάσης. Το ένα διαφανές (κατακόρυφο) συνδέει την αντλία βενζίνης με το καρμπιρατέρ, και τό άλλο διαφανές (με το φίλτρο βενζίνης) πάει προς το πυροδιάφραγμα κι από κει στο ρεζερβουάρ.
|
|