|
Post by gtziaf on Jun 3, 2018 10:08:49 GMT 2
Πολύ χρήσιμο το update, ιδίως στο θέμα με τις πόρτες. Πολύ καλή δουλειά και στο μοτέρ, επίσης. Αυτό το έλασμα στο φίλτρο αέρος, που δίνει η ιταλέρι, είναι λίγο εκτός κλίμακας. Αν είναι εφικτό να το ξεκολλήσεις, φτιάξε ένα καινούργιο γιατί φαίνεται με το που ανοίξεις το καπό. Επίσης, καλύτερα να μην χρησιμοποιούμε σωληνάκια για μπουζοκαλώδια αλλά σύρμα - καλώδιο. Με τον σωλήνα μπορείς να κάνεις το κάλυμμα στο μπουζί και την αναμονή στον πολλαπλασιαστή. Έτσι αφενός είναι εντός κλίμακας και αφετέρου ξεχωρίζει στο μοντέλο μας από που περνά ρεύμα και από που υγρό. Οι εταιρείες, ακόμα και η tamiya, δίνουν σωλήνες για λόγους ευκολίας κατασκευής, αλλά δεν είναι ρεαλιστικό. Αν στο έχω ξαναπεί, σόρρυ αλλά το αλσχαϊμερ είναι προ των πυλών. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 3, 2018 10:49:59 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Γιώργο! Τα ελάσματα της καστάνιας στο φίλτρο αέρος είναι τω όντι λίγο πιο μακριά απ' ό,τι φαίνεται στη φωτό αναφοράς, όπου όμως και το κουτί του φίλτρου έχει μεγαλύτερο ύψος από αυτό που δίνει η Italeri. Το πάχος των ελασμάτων (όσο έμεινε μετά το λιμάρισμα) είναι εκτός κλίμακος (αλλά και πάλι πολύ λεπτά για πλαστικό...) - δεν βλέπω όμως πώς θα μπορούσα να τα φτιάξω από λεπτότερο μεταλλικό έλασμα που να κρατάει το σχήμα του... Τα περί μπουζοκαλωδίων δεν μου τα είχες ξαναπεί - ευπρόσδεκτα. Θα δώ αν μπορώ να τα διορθώσω...
|
|
|
Post by freddieslotcars on Jun 5, 2018 9:41:01 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 5, 2018 16:02:49 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φρέντη!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 5, 2018 22:47:03 GMT 2
Πολύ ωραίος ο κινητήρας, αλλά και οι υπόλοιπες εργασίες (π.χ. μεντεσέδες, που γενικά τούς έχω αδυναμία...) δεν υστερούν καθόλου σε λεπτομέρεια και ακρίβεια! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 6, 2018 13:36:27 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε! Τα καλά σου λόγια ενθαρρύνουν...
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 9, 2018 12:12:28 GMT 2
Η εβδομάδα ξεκίνησε με βαψίματα. Όλα τα κομμάτια που φαίνονταν στην τελευταία φωτό του προηγούμενου update ασταρώθηκαν πρώτα με γκρι αστάρι Humbrol, τρίφτηκαν με βρεγμένα σφουγγαράκια 3Μ, περάστηκαν με άσπρο αστάρι Tamiya, ξανατρίφτηκαν με στεγνά σφουγγαράκια 3Μ και τελικά βάφτηκαν 2 χέρια με το τελικό χρώμα. Αυτή τη φορά που χρησιμοποιήθηκε το σωστό αστάρι (και που εξοικειώθηκα με της ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου εμπορικού σπρέι) το χρώμα έστρωσε πολύ καλά. Τώρα περιμένω δυο βδομάδες να στεγνώσει καλά πριν συνεχίσω με τα γυαλίσματα. Στα ενδιάμεσα των βαψιμάτων ασχολήθηκα πρώτα με τις ρόδες. Για να στερεωθούν τα τάσια πάνω στις ζάντες, το κίτ δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ελάσματα ΡΕ και "ελάσματα" πλαστικά. Προτίμησα τα πλαστικά (πιο παχιά) για τις τέσσερις λειτουργικές ρόδες, καθώς εκεί θα καλυφθούν από τα τάσια, και ένα έλασμα ΡΕ για τη ρεζέρβα όπου αυτό φαίνεται. Τα λάστιχα είναι καλής ποιότητας και ελαστικότητας, δυστυχώς όμως δεν έχουν ανάγλυφο το "Pirelli" (προφανώς η Italeri σεν ήθελε να πληρώσει για το copyright...) κι έτσι μένει μόνο το "Cinturato" για να υποδεικνύει περί τίνος πρόκειται.
Τέλος, βάφτηκαν τα καθίσματα και οι επενδύσεις των πλαϊνών με Humbrol Italian Red. H επιφάνεια αυτών των κομματιών είναι ελαφρώς "σαγρέ" και αποδίδει πολύ καλά την δερματίνη, καθώς το χρώμα, παρότι gloss δείχνει σατινέ. Έγινε ένα ελαφρό wash στις ραφές et voilà:
Η τελευταία φωτό έγινε ανάμεσα στα δυο χέρια βαψίματος και είναι dry fit απλώς για να δω πώς κολλάει το κόκκινο με το θαλασσί. Για το δικό μου γούστο είναι μια χαρά! Όσο τώρα θα στεγνώνει η καρότσα θα επιστρέψω στη μηχανή του Volvo που παραμελήθηκε αγρίως τις περασμένες εβδομάδες... Καλό ΣΚ σε όλους!
|
|
|
Post by czt on Jun 16, 2018 16:19:52 GMT 2
Ωραια αποχροση. που παρεπιπτοντως σημερα βρηκα ρεφ μεσω του νεου γκραν τουρισμο που εχει το συγκεκριμενο τετρατροχο. αν εχεις πσ4 μπορεις να βοηθηθεις αν οχι ευχαριστως να στειλω φωτο .
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 18, 2018 18:27:25 GMT 2
Ευχαριστώ για την προσφορά Κώστα! Δυστυχώς (ή ευτυχώς...) δεν έχω PS4 καθότι υπερήλιξ, οπότε ευχαρίστως να μου στείλεις φωτό!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 19, 2018 10:02:46 GMT 2
Κι εμένα μού άρεσε ο χρωματικός συνδυασμός. Επίσης, το χρώμα φαίνεται να έστρωσε πολύ καλά. Έχω όμως μια ψιλοάσχετη παρατήρηση: Μήπως οι γρίλιες τού πίσω καπώ θέλουν λίγη περιποίηση στις άκρες τους με το scriber, πριν ολοκληρωθεί το βάψιμο - γυάλισμα; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Jun 19, 2018 16:09:56 GMT 2
Ευχαριστώ για την προσφορά Κώστα! Δυστυχώς (ή ευτυχώς...) δεν έχω PS4 καθότι υπερήλιξ, οπότε ευχαρίστως να μου στείλεις φωτό! Υπεριλικος στα χαρτια ! Μεσα στην εβδομαδα θα βγαλω και θα σου στειλω.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 20, 2018 11:00:43 GMT 2
Κωνσταντίνε μετά την σκοτοδίνη που λέγεται le mans gb επιστροφή στην κανονικότητα και τον σχολιασμό. Μια χαρά βλέπω προχωράμε. Το αμάξωμα θέλει λίγο προσεκτικό γυάλισμα, όπως είπες και θα δείχνει σούπερ. Τροχοί και εσωτερικό πολύ όμορφα. Αλήθεια, θα βάλεις ζώνες ασφαλείας ή θα το κάνεις οριτζινάλε, όπως βγήκε από το εργοστάσιο; Δίνει τίποτα η ιταλέρι; Επίσης, μην ξεχάσεις να βάψεις στο χρώμα του αμαξώματος, τα πλαίσια στις πίσω "πόρτες", γύρω από την επένδυση. Επισυνάπτω σχετική φώτο. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 20, 2018 13:47:36 GMT 2
Ευχαριστώ για τα σχόλια και την φωτογραφία Γιώργο! Αλήθεια, θα βάλεις ζώνες ασφαλείας ή θα το κάνεις οριτζινάλε, όπως βγήκε από το εργοστάσιο; Δίνει τίποτα η ιταλέρι; Ζώνες δεν θα μπούνε (και ούτε το κίτ δίνει τίποτα...) Το '68 τα αυτοκίνητα πουλιόντουσαν με ζώνες σε κάμποσες χώρες (κρεμαστές, όχι με αυτόματο τύλιγμα όπως σήμερα), αλλά η χρήση τους δεν ήταν ακόμα υποχρεωτική. Στην δε Ιταλία, ακόμα κι όταν έγινε υποχρεωτική η χρήση, άργησε πολύ να μπει στα τοπικά ήθη... Έχει γίνει ήδη.
|
|
|
Post by czt on Jun 22, 2018 9:14:11 GMT 2
Συμφωνω με τον αγαπητο Κωνσταντινο τα αυτοκινητα τοτε η δεν ειχαν καθολου ζωνη η ειχαν ενα κομματι ζωνης χωρις μηχανισμο χωρις κατι το ιδιαιτερο. Τουοτα κορολλα delouxe sedan του 1975 ΚΕ 30 (το οποιο περιμενω να το βγαλουν σε κιτ) ηταν οικογενιακο αυτοκινητο για πολλα χρονια και ετσι η γνωση για αυτο το θεμα που αν το σκεφτω καπως σοβαρα δεν ειχαν και καποιο νοημα σε καποιο σοβαρο ατυχημα.
|
|
|
Post by czt on Jun 29, 2018 18:36:57 GMT 2
οι φωτο που εταξα ελπιζω να βοηθησουν
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 30, 2018 6:22:49 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Βοηθούν κυρίως επιβεβαιώνοντας πως επέλεξα ένα "σωστό" χρώμα...
|
|