|
Post by gtziaf on Jan 6, 2017 10:53:21 GMT 2
Ευχαριστώ Αλεξάνδρε. να είσαι καλά φίλε μου. Μικρή πρόοδο στην 72, αν και χρειάζονται κάποιες διορθώσεις, γιατί όταν μοντελάρεις με 39 πυρετό, σίγουρα κάτι θα ξεφύγει. Ξεκίνησα με τα φρένα και συγκεκριμένα τις δαγκάνες, όπου προστέθηκαν κάποιες λεπτομέρειες που είδα στη βιβλιογραφία Στους δίσκους έκλεισα το κενό της ένωσης, που δείχνει άσχημα στα μοντέλα μεγάλης κλίμακας, χωρίς να είναι 100% σωστό, τουλάχιστον δεν φαίνεται κάποιο κενό. Φυσικά η επέμβαση έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του πελάτη. Ακολούθησε βάψιμο και κάποια rivets. Κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες και φυσικά το απαραίτητο weathering, ολοκληρώνουν την εικόνα. Μην σας ξενίζει η φώτο με τα πίγκμεντς, φίξερς, ραστ κλπ. Απλά είναι κρίση του πυρετού. Δεν θα το γυρίσω στη σκουριά Οπότε, προστέθηκε η βάση της αντιστρεπτικής στο κιβώτιο και εμπλουτίστηκε με κάποιες βιδούλες. Τέλος, κολλήθηκε το σύστημα των φρένων μαζί με τις σχετικές σωληνώσεις. Το "Τ" χρειάζεται βάψιμο, αλλά θα γίνει όταν μπει και η σωλήνα που πάει μπροστά στο κόκπιτ. Αυτά για σήμερα. Χρόνια πολλά
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 6, 2017 12:54:55 GMT 2
Παρά τον πυρετό, κουκλί γίνεται! Περαστικά και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 6, 2017 13:52:14 GMT 2
Γιώργο μου μπαίνουν σκέψεις στο μυαλό οτι πλέον είσαι βιονικός φίλε, περάστικά και καλή δύναμη για τη συνέχεια!
|
|
|
Post by pkout on Jan 6, 2017 17:49:51 GMT 2
Γιώργο μου μπαίνουν σκέψεις στο μυαλό οτι πλέον είσαι βιονικός φίλε, περάστικά και καλή δύναμη για τη συνέχεια! Διάβασες την σκέψη μου Αλεξ!!! Περαστικά Γιώργο, κινείσαι στο γνωστό επίπεδο ανεξαρτήτως θερμοκρασίας
|
|
|
Post by nektarios on Jan 8, 2017 23:17:15 GMT 2
Ακόμη και ο πυρετός αδυνατεί να επηρεάσει τον μικροχειρουργικό οίστρο σου! Ταχεία ανάρρωση, φίλε, και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Jan 9, 2017 15:07:04 GMT 2
Περαστικα, αν με πυρετο γινετε τετοια δουλεια φαντασου χωρις ! δεν εχω λογια. κλασσικα αλλη μια ερωτηση τα φωτοχαραγμενα που ειναι τοσο μικρα με τι εργαλεια τα απομακρινεις και τι εργαλεια χρειαζεται για φωτοχαραγμενα? Αλλη μια ερωτηση αυτοκινητα που εχουν ''σιτα'' πχ evo ix πως τι τοποθετουμε?
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 10, 2017 10:59:29 GMT 2
Καλημέρα σε όλους κι ευχαριστώ για το σχολιασμό και τα περαστικά. Ήδη είμαι καλύτερα, οπότε αναμένεται επιστροφή στον πάγκο, μετά από την υποχρεωτική αποχή. Κώστα η λαβίδα που φαίνεται στη φώτο αρκεί(στο θέμα της 288 δείχνω αναλυτικά τη διαδικασία, στο σημείο που ασχολούμαι με τα του πατώματος). Γενικά χρειάζεσαι κι μια λίμα για το περίσσευμα που αφήνει η αφαίρεση από το πλαίσιο. Τώρα για αυτό που ρωτάς για το ενο, χωρίς να είμαι σίγουρος ότι το κατάλαβα ακριβώς, πάντα η κόλληση γίνεται από το τυφλό σημείο. Εγώ βάζω λίγη κόλλα πάνω στη σήτα κι όχι π.χ. πάνω στην εισαγωγή αέρα, γιατί σίγουρα θα μετακινηθεί ελάχιστα το PE, οπότε υπάρχει κίνδυνος να λερώσει. Κόλα κυανοακρυλική, εννοείται... Πιο ειδικά, καλύτερα είναι να ξεκινήσεις το θέμα σου κι εκεί μπορεί να βοηθήσουμε καλύτερα και ακριβέστερα. Γιώργο μου μπαίνουν σκέψεις στο μυαλό οτι πλέον είσαι βιονικός φίλε, περάστικά και καλή δύναμη για τη συνέχεια! Χαχα, ένα τελειωμένο μοντέλο από τον Σεπτέμβριο, δεν το λες και βιονικό. Κι αυτό πάει σαν τη χελώνα, όχι 4 μήνες 14 θα κάνω στο τέλος... Ευχαριστώ όπως και να έχει για τα καλά λόγια.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 15, 2017 22:58:34 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 16, 2017 15:13:26 GMT 2
Πολύ όμορφα και καθαρά όλα, καλή συνέχεια! Ερώτηση ασχέτου περί τα φορμουλικά: Τα διάφορα χρώματα στην κόψη των δισκόφρενων προς τι;
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 16, 2017 23:02:42 GMT 2
Είναι σημάδια για το καλιμπράρισμα των δίσκων. Σίγουρα εκτός από φόρμουλες το έχω δει και σε πρωτότυπα. Πιθανόν να χρησιμοποιείτε κι αλλού, οι περισσότερο ειδικοί με τα μηχανολογικά θα ξέρουν περισσότερα. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό Κωνσταντίνε
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 18, 2017 12:55:06 GMT 2
Ωραια δουλεια μεχρι στιγμης. Τα χρωματα στις πλακες δεν ειναι για καλιμπραρισμα, ειναι μπογια που σε συγκεκριμενες θερμοκρασιες αλλαζε χρωμα για να δειξει θερμοκρασια φρενων. Πρωτογονος αισθητηρας ας πουμε. Καλη συνεχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 18, 2017 21:00:59 GMT 2
Τα χρωματα στις πλακες δεν ειναι για καλιμπραρισμα, ειναι μπογια που σε συγκεκριμενες θερμοκρασιες αλλαζε χρωμα για να δειξει θερμοκρασια φρενων. Πρωτογονος αισθητηρας ας πουμε. Καλη συνεχεια. Ευχαριστώ - γηράσκω αεί διδασκόμενος...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 19, 2017 12:12:25 GMT 2
Ευχαριστώ Μήτσε για τον σχολιασμό και τη διόρθωση στο ορθό. Να είσαι καλά
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 4, 2017 15:05:56 GMT 2
Επιστροφή στη Lotus, με την ολοκλήρωση του κιβωτίου... Πριν απ' όλα ασχολήθηκα με τη μπαταρία. Βάψιμο, βίδες, μια δέστρα, λέρωμα και φυσικά οι αναμονές των καλωδίων, από μεταλλική ράβδο. Δεν την κόλλησα στο κιβώτιο, καθώς θεώρησα ότι είναι καλύτερα, αυτή δουλειά να γίνει στο τέλος, για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και να μην με "εμποδίζει" σε μετέπειτα εργασίες. Στη συνέχεια κολλήθηκαν οι άξονες των τροχών (οι φούσκες τους δίνονται σε βινύλιο, οπότε είναι αδύνατον να καθαριστούν σωστά), οι πλήμνες των τροχών και οι υπόλοιπες ράβδοι της ανάρτησης. Οπότε το κιβώτιο ουσιαστικά΄ολοκληρώθηκε, οπότε θα επιστρέψουμε σε αυτό κατά την προσαρμογή του στον κινητήρα, που είναι το επόμενο (κι ομορφότερο - για μένα τουλάχιστον) τμήμα της κατασκευής. Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Feb 4, 2017 15:44:08 GMT 2
Πολυ ωραίο γίνετε!!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 6, 2017 12:00:25 GMT 2
Όμορφο! Οι λεπτομέρειες της μπαταρίας μού άρεσαν πολύ! Καλή συνέχεια!
|
|