|
Post by konstantinf on Nov 29, 2016 15:04:53 GMT 2
Κωνσταντίνε, να ρθω να καλογερέψουμε μαζί με τη πανιγκάλε ή και το κάτερχαμ Μπορώωωω ? Anytime!!!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 7, 2016 11:45:40 GMT 2
Έρε γλέντια... Τί να πω φίλε, με τη νίκη!!! Απόστολος
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 7, 2016 12:12:01 GMT 2
Συνέχεια στην Lotus με κάποιες εργασίες στο κιβώτιο ταχυτήτων. Αρχικά καθαρίστηκε από το βάψιμο και τις κολλήσεις του προηγούμενου , τρίφτηκε για να έρθουν στα ίσια τους, όσο γινόταν, οι εφαρμογές και μπήκε βαφείο. Gun metal για το κυρίως σώμα και post shading με burnt iron και magnesium. Επίσης, διάφορα παξιμάδια από ένα σετ της Meng, συμπλήρωσαν κάποιες ελλείψεις του κιτ. Οι βίδες βάφτηκαν με αλουμίνιο της ΑΚ (το σωληνάριο για πινέλο) και δέχτηκαν wash στην περίμετρο τους. Επίσης, ένα μεταλλικό παξιμάδι, από ένα σετ σκραπ της RBotion, προστέθηκε στην κορυφή του κιβωτίου. Τέλος, κόπηκε το πίσω μέρος της βάσης της αντιστρεπτικής και αντικαταστάθηκε με παξιμάδια, αφού αυτή του κιτ είναι λάθος Στεγνά πινέλα, wash και ένας δείκτης μέτρησης στάθμης λαδιού για το κιβωτίου (πιθανόν), συμπληρώνουν τη μέχρι τώρα εικόνα. Στο επόμενο, θα ασχοληθούμε με τα περιφερειακά του κιβωτίου.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 7, 2016 12:13:32 GMT 2
Έρε γλέντια... Τί να πω φίλε, με τη νίκη!!! Απόστολος Απόστολε, ευχαριστώ για τη στήριξη. Λίγο - λίγο κι όπου μας βγάλει
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 7, 2016 14:44:53 GMT 2
Όμορφη δουλειά Γιώργο! Και μη μου πεις... άλλο πράγμα να προσθέτεις λεπτομέρειες σ' αυτήν την κλίμακα!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 8, 2016 0:11:35 GMT 2
Γιώργο παρακολουθώ με το στόμα ανοικτό φίλε!
Το κιβώτιο ζωντάνεψε πολύ με τα στεγνα και τα λοιπά μαγειρέματα!
Καλή συνέχεια εύχομαι!
Υ.γ. Το σωληναριο της ΑΚ τι λέει?
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 8, 2016 14:33:27 GMT 2
Όμορφη δουλειά Γιώργο! Και μη μου πεις... άλλο πράγμα να προσθέτεις λεπτομέρειες σ' αυτήν την κλίμακα! Κωνσταντίνε 100% λιγότερο αγχωτικό. Νταξ, βίδες βάζουμε και στην 1/24, αλλά σε τρώει το άγχος, πόση κόλλα, πως θα το πιάσει το κοπίδι, μην γλιστρήσει και λερώσει δίπλα, κλπ. Εδώ απλά το τοποθετείς. Να σκεφτείς την μια μεριά την έκανα με τον μπέμπη αγκαλιά Από την άλλη, όμως είναι το πόση λεπτομέρεια θα χρειαστεί για να "γεμίσει" το θεριό. Θα δούμε στην πορεία... Υ.γ. Το σωληναριο της ΑΚ τι λέει? Αλεξ, σούπερ είναι. Πινελάτο το χρησιμοποιώ και στρώνει μια χαρά (enamel γαρ). Επίσης είναι οικονομικό και ότι πρέπει για στεγνά πινέλα, wash κλπ... Ευχαριστώ για την απαραίτητη στήριξη
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Dec 15, 2016 10:41:25 GMT 2
Ωραια προχωραει Γιωργο! Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 15, 2016 13:23:42 GMT 2
Να είσαι καλά Βαγγέλη
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 23, 2016 14:31:18 GMT 2
Το πιο ανιαρό wip του κόσμου συνεχίζεται με περισσότερη προετοιμασία των κομματιών γύρω, πάνω και κάτω από το κιβώτιο. Αρχικά, η βάση των εξατμίσεων κόπηκε, τρυπήθηκε και η συγκράτηση θα γίνει με home made ελατήρια, κατά τα γνωστά... Επίσης, αντικαταστάθηκαν οι ράβδοι ζυγίσματος της ανάρτησης (ή όπως τέλος πάντων λέγονται) με μεταλλικούς και η πίσω αντιστρεπτική με λεπτότερο μήκος πλαστικού. Η αντιστρεπτική τρυπήθηκε στα δύο άκρα, για να αναπαραστήσω τις θέσεις που πιάνει το κάθετο τμήμα της που την συνδέει με το ψαλίδι βάσης. Λύπη ακόμη το πάνω τμήμα συγκράτησης της ζανφόρ, αλλά δεν το έφτιαξα ακόμη. Τέλος η βάση της αντιστρεπτικής, αφού στοκαρίστηκε και ξαναματαστοκαρίστηκε, απέκτησε κάποιες μικρολεπτομέρειες και μια δομή για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της κατασκευής, στο μακρύ ταξίδι της επιστροφή του μοντέλου στη Γερμανία. Τέλος η βάση των κάτω ψαλιδιών, απέκτησε βίδες στα σημεία των ενώσεων. Αυτά προς το παρόν. Καλές γιορτές
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 23, 2016 19:14:16 GMT 2
Για μένα τουλάχιστον ( )το w.i.p. δεν είναι ανιαρό... Αλλά ομολογουμένως, το κιτ των Entex/Edai Grip μοιάζει να έχει προβληματάκια που κανονικά υπάρχουν μόνο στα παλιά της Monogram / Revell αυτής της κλίμακας...Καλή συνέχεια και καλά Χριστούγεννα!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 23, 2016 21:46:27 GMT 2
Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει ανιαρό w.i.p., ειδικά μάλιστα όταν περιλαμβάνει τόσες σκρατσοπατέντες και λύσεις από το πουθενά, ώστε να προσφέρει σε όλους άφθονες ιδέες για να αντιμετωπίσουν ανάλογες δικές τους προκλήσεις. Καλή συνέχεια, φίλε, και καλά Χριστούγεννα!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 23, 2016 23:39:21 GMT 2
Ίσως επειδή έχει πολύ χαμαλίκι να είμαι προκατειλημμένος. Επίσης δεν έχω κάνει wip σε κάτι που ήταν μισοφτιαγμένο, έπρεπε να το ξεμοντάρεις, ξεβάψεις και ξαναρχίσεις, οπότε είμαι λίγο έξω από τα νερά μου. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για τα σχόλια... Κωνσταντίνε ναι έχει πολλές τρύπες, πολλά σημάδια από καλούπι, γρέζια κλπ... Έχω φτιάξει μεγάλα monogram, protar, heller κ.α. και είναι από τα χειρότερα που έχω δει. Απλώς η εφαρμογή του έμοιαζε καλύτερη, αλλά για να ξεμονταριστεί οι περισσότερες αναμονές έσπασαν, οπότε κι αυτό ξαναστήνεται από την αρχή. Αν σε όλα αυτά συμπληρώσεις, τα κακοβαμμένα, κακοκολλημένα κομμάτια και τα υπολείμματα κόλλας παντού, καταλαβαίνεις το μέγεθος της δουλειάς. Θα το παλέψουμε όμως, που θα πάει. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by alex78 on Dec 24, 2016 19:02:08 GMT 2
Για κάποιο λόγο στο συγκεκριμένο thread είχα ξεχάσει να ποστάρω και το παρατήρησα μόλις τώρα, όχι βέβαια ότι έχει και πολλή σημασία ένα post παραπάνω, ειδικότερα σε δουλειές βεληνεκούς σου, όμως θεωρώ ότι με αυτά που βλέπω και διαβάζω σε αυτές τις 3 πρώτες σελίδες έστω και μια στοιχειώδη ενθάρρυνση μάλλον κρίνεται απαραίτητη. Εύχομαι λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία φίλε Γιώργο και χαρούμενα Χριστούγεννα! Υ.Γ. Επι τη ευκαιρία ευχαριστούμε και για το ''χιονάκι'' που μας βάζει για τα καλά στο κλίμα των ημερών!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 28, 2016 15:15:37 GMT 2
Άλεξ, κάθε ενθάρρυνση ευπρόσδεκτη και απαραίτητη, ιδίως στο συγκεκριμένο πρότζεκτ. Όσο για το χιόνι, μάλλον ήμουν προφητικός κι έρχεται χιονιάς. Να είσαι καλά φίλε μου
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 29, 2016 22:19:45 GMT 2
Κανονικό overhauling Γιώργο!
Κάθε άλλο παρά ανιαρό το γουιπ φίλε! Keep em coming!
|
|