vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Nov 11, 2016 2:53:51 GMT 2
Καλη αρχη Γιωργο και καλη επιτυχια με το τερας! Το οτι μισοφτιαγμενο ειναι μπελας αλλα δε σε φοβαμαι εσενα!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2016 0:30:42 GMT 2
Καλη αρχη Γιωργο και καλη επιτυχια με το τερας! Το οτι μισοφτιαγμενο ειναι μπελας αλλα δε σε φοβαμαι εσενα!!! Ευχαριστώ Βαγγέλη για τα κουράγια. Δεν ξεκινήσαμε καλά, οπότε τα χρειάζομαι Σύντομα μια ενημέρωση
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2016 12:22:27 GMT 2
Καλημέρα σε όλη τη παρέα και καλό Σαββατοκύριακο. Ξεκινήσαμε με την Lotus, κυρίως άχαρη δουλειά, όπως αποσυναρμολόγηση, καθάρισμα τις κολλήσεις, στοκάρισμα και τρίψιμο. Η αρχή έγινε με την πίσω αεροτομή, όπου στοκαρίστηκε το κάτω μέρος της και αφαιρέθηκαν τα endplates για να τριφτούν, ώστε να εξαφανιστούν οι εμφανείς κολλήσεις και φυσικά να λεπτύνουν, για να μοιάζει με F1 κι όχι με πρεβάζι πολυκατοικίας. Αρκετή δουλειά χρειάζεται η βάση τις πίσω αεροτομής (φιλοξενεί και το ψυγείο, λογικά του κιβωτίου), αλλά ένα στοκάρισμα για αρχή είναι ότι πρέπει. Τα ίδια για το airbox, όπου το στοκάρισμα επιβάλλεται. Τέλος από αυτή τη σύνθεση βαρετών εργασιών, δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο φορνετ. Θύμα του τα διάφορα τμήματα του κινητήρα, αφού πρώτα αποσυναρμολογήθηκαν. Αυτά για αρχή... Όπως καταλαβαίνετε για να ξεκινήσει η πραγματική διασκέδαση, χρειάζονται ώρες προετοιμασίας. Υπομονή και τα ξαναλέμε σύντομα.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 12, 2016 18:26:47 GMT 2
Συστηματικότατη δουλειά Γιώργο. Χαρά στο κουράγιο σου... Αλλά υποθέτω ότι αυτο που μετράει είναι η πρόκληση...
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 14, 2016 12:01:35 GMT 2
Συστηματικότατη δουλειά Γιώργο. Χαρά στο κουράγιο σου... Αλλά υποθέτω ότι αυτο που μετράει είναι η πρόκληση... Με έπιασες Κωνσταντίνε. Βασικά είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος . Εξάλλου, κυρίως για αυτό το ανέλαβα. Γενικά στα κιτ που επιλέγω να ασχοληθώ, πρώτα ρόλο παίζει το θέμα και δεύτερο η πρόκληση της κατασκευής. Είναι αφάνταστα καλύτερο συναίσθημα, όταν ολοκληρώνεις ένα ζόρικο κιτ, πάρα ένα π.χ. σύγχρονο tamiya.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 14, 2016 22:09:18 GMT 2
Έτσι είναι φίλε μου Γιώργο! Γι' αυτό κι εγώ αποφεύγω τα σύγχρονα Tamiya, για να μη χάνω την πρόκληση της κατασκευής! Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 15, 2016 10:51:37 GMT 2
Έτσι είναι φίλε μου Γιώργο! Γι' αυτό κι εγώ αποφεύγω τα σύγχρονα Tamiya, για να μη χάνω την πρόκληση της κατασκευής! Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο! Φτιάξε όμως κι ένα για να δεις πως είναι. Το ΝΣΧ είναι ότι πρέπει Ευχαριστώ Νεκ
|
|
|
Post by czt on Nov 16, 2016 12:56:58 GMT 2
για νομους δικογραφιες εφετειο εδω παιδια ολα με τι σειρα τους πιστευω ομως οτι θα παει αρχειο η με ποινη ενα κρασι σε καλο ταβερνειο κλπ χαχαχα
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 16, 2016 13:25:02 GMT 2
για νομους δικογραφιες εφετειο εδω παιδια ολα με τι σειρα τους πιστευω ομως οτι θα παει αρχειο η με ποινη ενα κρασι σε καλο ταβερνειο κλπ χαχαχα Ο Νεκ, κελαηδάει γιατί ξέρει ότι έχει παραγραφεί μετά από 25 χρόνια, που τελέστηκε το αδίκημα. Αλλά, δεν είναι καθόλου κακό να κεράσει στην επόμενη ταβερνοκατάσταση, τα μπυρόκρασα. Αρκεί να μαζευτούμε πολλοί
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 17, 2016 0:19:33 GMT 2
για νομους δικογραφιες εφετειο εδω παιδια ολα με τι σειρα τους πιστευω ομως οτι θα παει αρχειο η με ποινη ενα κρασι σε καλο ταβερνειο κλπ χαχαχα Ο Νεκ, κελαηδάει γιατί ξέρει ότι έχει παραγραφεί μετά από 25 χρόνια, που τελέστηκε το αδίκημα. Αλλά, δεν είναι καθόλου κακό να κεράσει στην επόμενη ταβερνοκατάσταση, τα μπυρόκρασα. Αρκεί να μαζευτούμε πολλοί Η μπορουμε να μαζευτούμε λίγοι, αλλά να πίνουμε πολύ!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 17, 2016 12:10:11 GMT 2
Γιώργο, σε βρίσκω πολύ διαβασμένο σε σχέση με τη νομική μου επιχειρηματολογία (περί παραγραφής)! Επειδή όμως η παραγραφή δεν ισχύει αυτομάτως αλλά πρέπει να την προτείνει αυτός που τη δικαιούται και μπλα μπλα μπλα, εσείς κανονίστε να βρεθούμε, κι εγώ την έχω ήδη ξεχάσει! Αγάπιε, μ' αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι! Είναι πολύ απλός αλλά και πολύ αποτελεσματικός!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 28, 2016 15:03:56 GMT 2
Έχουμε και το θηρίο στο πάγκο, οπότε πρέπει να το προχωράμε σιγά-σιγά... Βρώμικη δουλειά για αρχή με ξέβαμμα των κομματιών του αμαξώματος. Πήρε πολύ χρόνο, μετά από αρκετές μέρες στο φορνέτ. Παρεμπιπτόντως εκμεταλλεύτηκα τη συγκυρία και τα λέπτυνα, όσο αυτό ήταν δυνατό (ότι θα χρειαζόμουν γυμναστήριο για να μοντελίζω δεν το περίμενα. Μετά τη διαδικασία τριψίματος, είχα πιαστεί ολόκληρος )... Η πολύ μεγάλη κλίμακα, υποχρεώνει για κάποιες επεμβάσεις που ακόμα και στην 1/12 δεν είναι απαραίτητες. Έτσι στις θέσεις των ανάγλυφων, πολύ μέτριων, πιρτσινιών της πίσω αεροτομής, θα πάρουν ρητινένιες μετά το βάψιμο. Γι' αυτό το λόγο ανοίχτηκαν ένα τσουβάλι τρύπες, που δεν τις μέτρησα, για ευνόητους λόγους... Ίδια δουλειά έγινε στα φτεράκια της εμπρός αεροτομής, μαζί με το υποχρεωτικό στοκάρισμα στο κάτω μέρος. Το τρίψιμο έπεται... Δυστυχώς το πράγμα πηγαίνει πολύ αργά, καθώς όλα απαιτούν πολύ χρόνο. Ενδεικτικά η πίσω αεροτομή είναι σε μέγεθος, ενός 24άριου... Τα λέμε σύντομα. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 28, 2016 16:14:45 GMT 2
Βαριά η καλογερική σύντροφε μου! Τώρα με καταλαβαίνεις... Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 28, 2016 21:30:38 GMT 2
Εγώ τις μέτρησα τις τρύπες, αλλά δεν θα αποκαλύψω τον αριθμό, για ευνόητους λόγους!.. Πέρα από την πλάκα, το τρίψιμο αυτού του update αντιστοιχεί σε ολόκληρη τη δουλειά τουλάχιστον 2 μοντέλων μου... Καλή συνέχεια, και καλό κουράγιο!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 28, 2016 21:35:19 GMT 2
Χαρά στο κουράγιο σου Φίλε,
τα είπαμε και απο κοντά, τα ξεκινημένα μοντέλα είναι ΘΑΝΑΤΟΣ....
Καλή συνέχεια αντε με το καλό να τελειώσει το ζόρικο κομμάτι να αρχίσουν τα πιο "γουστόζικα" update!
Φιλικά,
Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 29, 2016 14:18:14 GMT 2
Να είστε καλά φίλοι μου. Κωνσταντίνε, να ρθω να καλογερέψουμε μαζί με τη πανιγκάλε ή και το κάτερχαμ Μπορώωωω ? Νεκ, στις τρύπες πολλαπλασίασε επί 2, γιατί είναι και η κάτω μεριά που δεν έβγαλα φώτο και πες μου με τρόπο το νούμερο Αγάπιε, ναι ανυπομονώ για το μοτέρ αν και τα κομμάτια του κιτ δίνουν μόνο τα βασικά κι αυτά χοντροκομμένα. Οπότε, θέλει κι εκεί πολύ δουλειά για να αναπαραστήσεις τμήματα που ακόμη και στην 1/43 ή την 1/20 περιλαμβάνονται σε όλα τα βελτιωτικά για τον DFV.
|
|