|
Post by gtziaf on Jul 9, 2016 13:17:25 GMT 2
Παρουσιάστηκε στο κοινό το καλοκαίρι του 2007, στο Pebble Beach Concours d'Elegance ως η σπορ εκδοχή της DB9, αναβιώνοντας το ομώνυμο κουπέ της εταιρείας που παράχθηκε από το 1967 έως το 1972. Έμεινε στην παραγωγή 5 χρόνια, όπως ο πρόγονος της, έως το 2012 και άφησε το στίγμα της στο κόσμο της αυτοκίνησης χάρη στο χυτό, απέριττο και καθαρό στυλ της, σήμα κατατεθέν των αυτοκίνητων της Aston Martin. Μηχανικά βασίστηκε στη VH Platform της Aston Martin στην οποίο τοποθετήθηκε ο 6λίτρος δωδεκακύλινδρος κινητήρας με τα 510 άλογα, ο οποίος μπορούσε να κινήσει το βάρους 1850 κιλών κουπέ σε 4,3 δευτ. για τα 0-100 και με 307 χλμ/ωρ. τελική ταχύτητα. Το κιτ που θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή είναι το γνωστό της Tamiya με το υπέροχο σχήμα και την καλή λεπτομέρεια. Όπως όλα τα σύγχρονα Tamiya, το engineering του είναι εξαιρετικό αλλά αυτό έχει συνέπειες στην ευκολία του βαψίματος των διαφόρων κομματιών, όπου απαιτείτε αρκετό μασκάρισμα, αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Αν και το κιτ είναι γνωστό, παραθέτω τα κομμάτια για ιστορικούς λόγους. Παρά το ότι έχω αρκετά μοντέλα, σε διάφορες φάσεις κατασκευής, παραπλεύρως του πάγκου, η νέα αρχή, ο νέος χώρος και η καλοκαιρινή διάθεση απαιτούν ένα νέο project. Έτσι επέλεξα την DBS, για ένα καλοκαιρινό (σημ. μετ. όχι πολύ αναλυτικό ) WIP , ώστε να δοκιμάσω στην δική μου εκδοχή σε ένα σχετικά συνηθισμένο θέμα, για το οποίο, στο φόρουμ μας, έχουμε εξαιρετικά μοντέλα στα τελειωμένα αλλά κανένα στα υπό κατασκευή. Στόχος, εκτός από το να εγκλιματιστώ μετά από 1+ μήνα χωρίς μοντελισμό, μια καθαρή και ευχάριστη κατασκευή. Για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν θα χρησιμοποιηθούν επιπλέον βελτιωτικά, εκτός από τη λεπτομέρεια για το εσωτερικό του καπό της HD και ότι υπάρχει στο στοκ σε ζώνες, συνδέσεις, καλωδίωση, εμβλήματα, κλπ. Αν καταφέρω παράλληλα να ασχοληθώ με τα μισοτελειωμένα ή να ανεβάσω την 155 και την F40, ακόμη καλύτερα. Μέχρι την πρώτη ενημέρωση, ελπίζω το κλασσικό βίντεο από το παλιό καλό top gear, να σας συντροφεύει στις βουτιές σας!
Ελπίζω να τα λέμε, γιατί το scw φοριέται και στην παραλία…
|
|
|
Post by alex78 on Jul 9, 2016 15:56:39 GMT 2
Πολύ ωραίο θέμα Γιώργο, καλή και ευχάριστη κατασκευή φίλε! Να ρωτήσω, στο διάφανο sprue αριστερά τα στρογγυλά τι ακριβώς είναι...?
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 9, 2016 17:17:36 GMT 2
Υπέροχο αυτοκίνητο, ωραίο κίτ, τι άλλο χρειάζεται για ένα όμορφο καλοκαίρι; Καλό ξεκίνημα Γιώργο στο νέο χώρο και με τη νέα αρχή!!! Περιμένουμε να εντυπωσιαστούμε και να μάθουμε τι είναι τα διάφανα στρογγυλά
|
|
|
Post by czt on Jul 9, 2016 18:35:35 GMT 2
Ωραια παρουσιαση οσο για το βιντεο δεν εχω λογια ( δε μας βλεπω να ξανα βλεπουμε Top Gear της προκοπης). Θα αναμενω ενημερωση πως και πως!
|
|
|
Post by pkout on Jul 9, 2016 21:20:31 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο Καλή αρχή και είμαι σίγουρος ότι θα το "περιποιηθείς" όπως πρέπει.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 11, 2016 16:50:31 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Jul 11, 2016 21:22:58 GMT 2
Πολύ όμορφη επιλογή βεβαίως, ωστόσο προσωπικά θεωρώ πιο σημαντικό το οτι καταφέρνεις να συνδυάσεις τις αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις σου με το αγαπημένο σου χόμπυ! [Εξίσου σημαντικό ωστόσο είναι και το να έχουν την ίδια άποψη και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, (που - μεταξύ μας - είναι και το μεγάλο στοίχημα!] Καλή αρχή, φίλε!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jul 12, 2016 8:38:37 GMT 2
Καλημερα Γιωργο! Με το καλο στο νεο χωρο και να εγκλιματιστεις γρηγορα Ομορφο μοντελο και φυσικα περιμενουμε το πρωτο update!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 12, 2016 10:01:18 GMT 2
Ευχαριστώ φίλοι μου για την υποδοχή στο θέμα. Έχω μεγάλες αμφιβολίες όσο και προσδοκίες για το πως θα καταφέρω να συνεχίσω το hobby αλλά τα σχόλιά σας είναι σίγουρα θετική ενέργεια και πηγή αισιοδοξίας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο βοηθητικά είναι... δε μας βλεπω να ξανα βλεπουμε Top Gear της προκοπης Κωνσταντίνε, τον Σεπτέμβριο, νομίζω, αρχίζει το γκραν τούρ, με το γνωστό τρίο. Πάντως εμένα δεν μου φάνηκε τόσο τραγική η νέα εποχή στο top gear. Τις ίδιες βλακείες κάναν, τα κομμάτια με τους καλεσμένους ήταν καλύτερα, έλειπαν και τα νέα που αναλωνόταν σε θέματα που καταλάβαιναν μόνο οι Άγγλοι και κάναν και 2-3 πρωτοτυπίες. Ενταξ, έλειπε η αύρα του τρίου αλλά νομίζω η συνήθεια να κράζουμε κάθε τι νέο, οδηγεί στην απαξίωση. Άμα δεις τις πρώτες σεζόν του top gear, ήταν πολύ-πολύ χειρότερες. Γνώμη μου πάντα... Να ρωτήσω, στο διάφανο sprue αριστερά τα στρογγυλά τι ακριβώς είναι...? Αλεξ και Κωνσταντίνε (ΕΦ ), καλή ερώτηση. Πρέπει να δίνονται για να τοποθετηθεί σταθερό σε βάση. Δεν αναφέρουν τίποτα οι οδηγίες. Μόλις το μελετήσω διεξοδικότερα θα επανέλθω. Αστον Μαρτιν... πως αλλαζει η πατροτητα τον ανθρωπο Φίλε όσο και αν δεν το πιστεύεις, ήρθε η τρόικα (σύζυγός), οι θεσμοί (πεθερά), ο ντάισελμπλουμ (υιός), έγινε καταμέτρηση του Π.Α.Ο.Κ. ! (Προσωπικό Ακαθάριστο (προϊόν) Ολοκληρωμένων Κιτ) και χωρίς δείκτες, μεικτές κλπ το αποτέλεσμα έδειξε ότι μόνο τα 3/5 είναι φερράρες. Τα 2/5, 20+ κομμάτια είναι κάτι μάρκες που δεν αναγνωρίζω . Χρειάστηκε μάλιστα να επιστρατευτεί 2η βιτρίνα για την αποταμίευση του πλεονάσματος, με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών, φυσικά. Όπως και να έχει η πατρότητα σε αλλάζει, οπότε προλαβαίνεις να ολοκληρώσεις τις 917LH, πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις μόνο πολιτικά της περιόδου του μεσοπολέμου Σας ευχαριστώ και πάλι
|
|
|
Post by czt on Jul 13, 2016 13:10:19 GMT 2
δε μας βλεπω να ξανα βλεπουμε Top Gear της προκοπης Κωνσταντίνε, τον Σεπτέμβριο, νομίζω, αρχίζει το γκραν τούρ, με το γνωστό τρίο. Πάντως εμένα δεν μου φάνηκε τόσο τραγική η νέα εποχή στο top gear. Τις ίδιες βλακείες κάναν, τα κομμάτια με τους καλεσμένους ήταν καλύτερα, έλειπαν και τα νέα που αναλωνόταν σε θέματα που καταλάβαιναν μόνο οι Άγγλοι και κάναν και 2-3 πρωτοτυπίες. Ενταξ, έλειπε η αύρα του τρίου αλλά νομίζω η συνήθεια να κράζουμε κάθε τι νέο, οδηγεί στην απαξίωση. Άμα δεις τις πρώτες σεζόν του top gear, ήταν πολύ-πολύ χειρότερες. Γνώμη μου πάντα...
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jul 22, 2016 6:56:18 GMT 2
Κιτάρα Γιώργο!!!
Όπως και να το φτιάξεις (λεμονάτο, φρικασέ, κλπ), είναι μοντελιστική απόλαυση!!!
Καλή κατσκευή φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 22, 2016 10:08:40 GMT 2
Κιτάρα Γιώργο!!! Όπως και να το φτιάξεις (λεμονάτο, φρικασέ, κλπ), είναι μοντελιστική απόλαυση!!! Καλή κατασκευή φίλε! Σοτέ θα γίνει Απόστολε Όντως πολύ καλό κιτ. Θα προσπαθήσω για ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά πρώτα πρέπει να βρούμε τρόπο για να δουλεύουμε. Ακόμη το ψάχνω
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 26, 2016 10:22:26 GMT 2
Δεν τις λες και ιδανικές συνθήκες μοντελαρίσματος, ούτε ευκολάκι είναι και φυσικά για βαψίματα ούτε λόγος προς το παρόν, αλλά κάναμε μια αρχή. Να δούμε αν θα έπεται συνέχεια... Πάμε στα καθιερωμένα και την πρόοδο των εργασιών. Το πρώτο ξενέρωτα ήρθε με το που έπιασα το αμάξωμα στα χέρια, καθώς διαπίστωσα ότι η αριστερή A-pillar είχε "αρπάξει". Οπότε επιστρατεύτηκαν πιστολάκια- μανταλάκια κλπ για να έρθει στη θέση της, με οδηγό πάντα το παρμπρίζ. Στη συνέχεια τρίφτηκε το αμάξωμα για να εξαλειφθούν οι γραμμές του καλουπιού. Το συνηθισμένο σκριμπάρισμα ακολούθησε τη διαδικασία, όπου ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα φιλέτα των παραθύρων που θα γίνουν χρώμιο, μετά το βάψιμο - βερνίκωμα. Επίσης κολλήθηκε και στοκαρίστηκε η πίσω αεροτομή και στη συνέχεια όλο το αμάξωμα τρίφτηκε με λεπτότερα ντουκόχαρτα και σφουγγαράκι της 3Μ για να έχει ομαλή επιφάνεια, πριν το αστάρωμα. Την ίδια διαδικασία ακολούθησα και στα περιφερειακά κομμάτια του αμαξώματος. Ακολούθως κόλλησα τη φωτοχαραγμένη λεπτομέρεια στο εσωτερικό του καπό από το βελτιωτικό της HD, που έδειξα στην εισαγωγή. Για καλύτερη εφαρμογή του στο αμάξωμα, κόλλησα και δύο μαγνητάκια, έτσι για δοκιμή. Μετά από κάποιες δοκιμές για τη λειτουργικότητα του πράγματος, έγινε πρόχειρη συναρμογή των βασικών κομματιών του εσωτερικού και του κινητήρα. Εκεί διαπίστωσα την παντελή απουσία firewall, και την ύπαρξη τρύπας στο χώρο πίσω από τον κινητήρα. Οπότε έφτιαξα ένα από φύλλο πλαστικού. Η καμπυλότητα στις άκρες έγινε για να μην εμποδίζεται ο μηχανισμός ανοίγματος του καπό. Οπότε το αμάξωμα είναι πλέον έτοιμο για το πρώτο αστάρωμα ώστε να δούμε τι κάναμε... Αυτά προς το παρόν κι ευχαριστώ για τον χρόνο σας
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 26, 2016 12:02:08 GMT 2
Ωραία και συστηματική δουλειά Γιώργο! Για το άρπαγμα στην κολονα "Α" και παρόμοιες παραμορφώσεις εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πιο εύκολη διόρθωση γίνεται με "θερμική επεξεργασία" (σεσουάρ ή μπάνιο σε καυτό νερό). Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 26, 2016 12:17:37 GMT 2
Ωραία και συστηματική δουλειά Γιώργο! Για το άρπαγμα στην κολονα "Α" και παρόμοιες παραμορφώσεις εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πιο εύκολη διόρθωση γίνεται με "θερμική επεξεργασία" (σεσουάρ ή μπάνιο σε καυτό νερό). Καλή συνέχεια! Σε ευχαριστώ Κωνσταντίνε. Ακριβώς, πιστολάκι (σεσουάρ) χρησιμοποίησα. Η καλύτερη λύση αν ξεπεράσεις το κάψιμο των χεριών Το μανταλάκι είναι για εξαλειφθεί κι ένα βαθούλωμα στη κολόνα. Καλό μεσημέρι
|
|
|
Post by Sakis on Jul 26, 2016 22:03:38 GMT 2
Αν και αδιάφορο σαν αυτοκίνητο το κιτ είναι εξαιρετικό όπως και η περιποίηση που του δίνεις. Κλασική η πατέντα με την κολώνα και άριστα εκτελεσμένη. Θα σταθώ στο τρίψιμο που έριξες σε όλο το αμάξωμα. Εδώ και μέρες έχω πιάσει την Diablo (ανοίγω θέμα μόλις μαζευτεί υλικό γιατί τα μερεμέτια είναι πολλά) και ακολούθησα την ίδια τακτική. Βέβαια το έκανα λόγω παλαιότητας του κιτ αλλά προς έκπληξή μου συνειδητοποίησα πόσα βαθουλώματα υπήρχαν αρχικά που δεν φαίνονταν με άλλο τρόπο. Πλέον πιστεύω πως είναι η καλύτερη βάση για σωστό βάψιμο και αληθοφάνεια και χαίρομαι που βλέπω ότι το κάνεις κι εσύ. Μπόμπα όλα ως εδώ!
Καλή συνέχεια υιού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος!
|
|