est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Sept 21, 2012 18:20:26 GMT 2
Γιώργο σε ευχαριστώ. Το ήξερα ότι θα σε συγκινήσει το θέμα αλλά πίστεψέ με ήταν ακούσιο. Τα καλούδια της Acu Stion τα έχω δει αλλά δυστυχώς είναι out of stock. Για τις σίτες στις χοάνες θα εξαντλήσω κάποιες ιδέες τοπικά από παραπλήσιο υλικό που μορφοποιείται. Για τα ΡΕ βρήκα και άλλη πηγή αλλά δεν ξέρω αν είναι εγγυημένη www.macsmodeling.com/1-12%20STORE.htmΓια τη χλωρίνη ούτε συζήτηση. Το χρώμιο του κιτ είναι χυδαίο
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Sept 28, 2012 12:01:41 GMT 2
Πρώτο βήμα εργασιών. Ξεκινώ ανορθόδοξα αυτή τη φορά, με το κιβώτιο ταχυτήτων. Υπάρχει λόγος γι αυτό. Η πλειονότητα των εξαρτημάτων της πίσω ανάρτησης έχει σημείο αναφοράς και κάθονται (αγκιστρώνουν) πάνω στο κιβώτιο. Για να μην ψάχνομαι αργότερα με τις γεωμετρίες, θα μοντάρω όσα περισσότερα τμήματα γίνεται έξω από το σασί. Οι φωτό του κιβωτίου σπανίζουν και ότι καλύτερο βρέθηκε είναι αυτή: και τα κομμάτια του κιτ αυτά: Καθαρίστηκαν από ελαττώματα του καλουπιού, στοκαρίστηκαν και τρίφτηκαν βαθουλώματα, έγινε dry fit και πλύθηκαν με σαπούνι. Αυτή η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται σε όλα τα στάδια από εδώ και πέρα και το θεωρώ περιττό να την επαναλαμβάνω συνέχεια. Κολλήθηκαν με CA προσέχοντας ώστε το κυλινδρικό κομμάτι που παγιδεύεται ανάμεσα να κινείται ελεύθερα. To CA είναι μονόδρομος αφού το σύνολο θα τραβήξει ζόρι όταν πέσει πάνω του η ανάρτηση. Το σύνολο ασταρώθηκε με γκρι της Humbrol και βάφτηκε με το Metalcote Polished Steel. Την επόμενη μέρα τρίφτηκε με πανί στις μεγάλες επιφάνειες και βαμβάκι τυλιγμένο σε οδοντογλυφίδα στα δύσκολα σημεία. Αυτό για να αποκτήσει τη γυαλάδα του ατσαλιού. Μη έχοντας πληροφορίες για το υλικό κατασκευής των χελωνών, υπέθεσα το ατσάλι σαν το μοναδικό υλικό που άντεχε τις καταπονήσεις το 1970! Διάφορες βίδες περάστηκαν με chrome και semi gloss black. Ηδη από την αρχή της συναρμολόγησης του κιβωτίοιυ είχα αποφασίσει να αναπαραστήσω το συρματόσχοινο για τη κίνηση του συμπλέκτη. ’νοιξα δυο αναμονές, μια στο σώμα της χελώνας και μια στο κάλυμμα του συμπλέκτη: Για την όλη κατασκευή χρειάστηκα τα σύρματα λεπτού καλωδίου. Η μια άκρη τους κολλήθηκε με CA για σταθεροποίηση και στερεώθηκε στη μέγκενη. Το ελεύθερο κομματί στρίφτηκε τόσο ώστε να αναπαριστά συρματόσχοινο σε κλίμακα και κολλήθηκε η άλλη του άκρη πάλι με CA. Για πείρο χρησιμοποίησα εξάρτημα από παλιό walkman!! Σφηνώθηκε ο πείρος στη μέγγενη και το σύρμα έκανε θηλιά γύρω του. Σταθεροποιήθηκε η θηλειά με κόμπο από ψιλό σύρμα και καλύφθηκε με κομμάτι αυτοκόλητης αλουμινένιας ταινίας. Πέιρος και θηλειά κολλήθηκαν στη τρύπα της χελώνας και η άλλη άκρη του σύρματος πέρασε από την τρύπα του καλύμματος. Αυτά προς το παρόν. Επόμενο βήμα ο κινητήρας. Να είστε όλοι καλά. Με συνφορουμιτικούς χαιρετισμούς. Σταύρος #2
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 29, 2012 10:03:40 GMT 2
Μια χαρά Σταύρο... Ούτε ήξερα ότι αυτό το μαραφετάκι, στο κιβώτιο, ήταν η αναμονή του συμπλέκτη... Αλλά, θέλεις να μας πεις ότι δεν θα περάσεις το καλώδιο από το κόκπιτ, για να το στείλεις μέχρι το πεντάλ? (θα με κυνηγάει πάλι ) Επίσης το Polished Steel της Humbrol, δεν με ενθουσίασε... αλλά, καλά έκανες και το διαφοροποίησες από το κυρίως χρώμα του κινητήρα. Νομίζω ότι όταν κολληθούν κινητήρας και κιβώτιο, θα δείχνει πολύ καλύτερο. Καλή συνέχεια... : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Sept 29, 2012 10:57:19 GMT 2
Μια χαρά Σταύρο... Ούτε ήξερα ότι αυτό το μαραφετάκι, στο κιβώτιο, ήταν η αναμονή του συμπλέκτη... Αλλά, θέλεις να μας πεις ότι δεν θα περάσεις το καλώδιο από το κόκπιτ, για να το στείλεις μέχρι το πεντάλ? (θα με κυνηγάει πάλι ) Θέλω να σας πω ότι ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ το συρματόσχοινο μέχρι το πεντάλ ;D ;D ;D Επίσης το Polished Steel της Humbrol, δεν με ενθουσίασε... αλλά, καλά έκανες και το διαφοροποίησες από το κυρίως χρώμα του κινητήρα. Νομίζω ότι όταν κολληθούν κινητήρας και κιβώτιο, θα δείχνει πολύ καλύτερο. Καλή συνέχεια... Ίσως αν το δεις από κοντά να αλλάξεις γνώμη. Όντως ο κινητήρας με Titanium Gold δίνει άλλη αίσθηση. Thanks : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Sept 29, 2012 15:52:05 GMT 2
Σταυρο welcome back!! Ομορφη δουλεια με το συρματοσχοινο, καλη συνεχεια!!
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Sept 30, 2012 2:03:54 GMT 2
Σταυρο, βλεπω το επιασες ζεστα το φερραρικο Δωστου να καταλαβει : : Θα προσπαθισω αυτη την εβδομαδα να ερθω να το δω απο κοντα. : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Sept 30, 2012 17:14:33 GMT 2
Σταυρο welcome back!! Ομορφη δουλεια με το συρματοσχοινο, καλη συνεχεια!! Thank you Chris. Είσαι σε ...αγρανάπαυση ή είναι η ιδέα μου? Σταύρος
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Sept 30, 2012 17:18:35 GMT 2
Σταυρο, βλεπω το επιασες ζεστα το φερραρικο Δωστου να καταλαβει Όχι που θα το άφηνα. Θα του πιω το αίμα (με την καλή έννοια γιατί θα με θάψουνε ορισμένοι ευαίσθητοι στις κόκκινες) ;D ;D Θα προσπαθισω αυτη την εβδομαδα να ερθω να το δω απο κοντα. Πάντα ευπρόσδεκτος Κώστα. Σταύρος
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Sept 30, 2012 18:37:50 GMT 2
Είσαι σε ...αγρανάπαυση ή είναι η ιδέα μου? Μετα το πρωτο update του NSX δεν ακουμπησα τιποτα λογω ελλειψης χρωματων...οταν ηρθαν δεν υπηρχε ορεξη. Εγιναν καποιες εργασιες μεσα στην εβδομαδα αλλα δεν εχω την φωτογραφικη μαζι μου κ δεν μπορω να δειξω κατι... Αναμεινατε
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 30, 2012 23:39:51 GMT 2
Σεμινάριο ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρια Σταύρο! Ε ρε τι έχουν να δουν τα ματάκια μας...και ακόμα είμαστε στην αρχή! : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Oct 2, 2012 6:43:40 GMT 2
Σεμινάριο ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρια Σταύρο! Ε ρε τι έχουν να δουν τα ματάκια μας...και ακόμα είμαστε στην αρχή! Σε ευχαριστώ Αλέξανδρε. Περιμένω και τα απαραίτητα καλούδια και εκεί υπόσχομαι γλέντια!! Σταύρος
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Oct 5, 2012 11:15:55 GMT 2
Κάνω μια παρένθεση στην εξέλιξη της κατασκευής. Έφθασαν όλα τα καλούδια που θεώρησα απαραίτητα για να ολοκληρωθεί σωστά η 312Β. 1. Το πλέγμα των χοανών εισαγωγής. Χτυπήθηκε στο ebay από έναν Γερμανό προς $16 με τα μεταφορικά του. ’ψογος ο Γερμανός έβαλε 14 κομμάτια για τις περιπτώσεις αβαριών! 2. Τα δυο φύλλα χαλκομανιών από Indycals To #18 του Ickx για το GP του Καναδά Τη γκρί πλέξη για το κάθισμα 3. Τα ΡΕ που ενσωμάτωσε η Tamiya στην επανέκδοση του κιτ, από Macs Modeling. 4. Τις ζώνες ασφαλείας που έπρεπε να είναι μαύρες στο ύφασμα με κατασκευαστή την Willans. Της Reji από Modelimex. Όσοι με γνωρίζουν έχουν ήδη σκεφτεί ότι «τρελλάθηκε ο γέρος, πότε αγόρασε τόσα πολλά after market?». Όντως τρελλάθηκα γιατί η κόκκινη μου αρέσει πολύ, με εμπνεέι βρε παιδί μου και όσο προχωρώ στη κατασκευή τόσο βρίσκω σημεία βελτίωσης αφ΄ ενός και αφ΄ ετέρου και χωρίς να θέλω να κομπλάρω κόσμο- την έχω δει να τρέχει!!! Αυτά και ευχαριστώ για τη προσοχή σας. Σταύρος #3
|
|
|
Post by rous74 on Oct 5, 2012 11:58:17 GMT 2
Σταύρο μη βάλεις τόσα βελτιωτικά... θα σου πρότεινα να μιμηθείς εμένα για τη δημιουργία μιας απλής κατασκευής χωρίς πολλά καλούδια ! Πέρα απο τη πλάκα χάρηκα πολύ που βρήκες επιτέλους το πλέγμα για τις χοάνες !
Καλή συνέχεια...
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Oct 5, 2012 14:44:14 GMT 2
Σταύρο μη βάλεις τόσα βελτιωτικά... θα σου πρότεινα να μιμηθείς εμένα για τη δημιουργία μιας απλής κατασκευής χωρίς πολλά καλούδια ! Πέρα απο τη πλάκα χάρηκα πολύ που βρήκες επιτέλους το πλέγμα για τις χοάνες ! Καλή συνέχεια... Αυτές είναι οι συνέπειες του συναγελασμού μαζί σας κε. Ανδρέα μας. Ας μου γίνει μάθημα άλλη φορά. Από μακρυά κι αγαπημένοι φίλτατε. Ας πρόσεχα!!! Εγώ το βρήκα? Χα!! Το μαμούνι βέβαια!! Εγώ μόνο το χτύπημα έκανα Σταύρος
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Oct 5, 2012 16:06:29 GMT 2
Γιατρε ειναι μεταδοτικο? Πρωτα ο Ανδρεας ... τωρα ο Σταυρος ... φοβαμαι μην κολλησουμε ολοι ... : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 5, 2012 19:04:42 GMT 2
Φανταστείτε τι θα δούμε με τόσο καλούδι!!! Βάζω την ποπκορνίερα μπροστά!! Καλή συνέχεια Σταύρο : :
|
|