|
Post by Sakis on Jan 5, 2012 13:18:26 GMT 2
Σταύρο οι γνώσεις μου επί του θέματος δε με βοηθούν να βρω κάποια παραφωνία με μόνη εξαίρεση τις χοάνες εισαγωγής που μου κάνουν κάπως περίεργα χρωμιομένες.Κατά τα άλλα βλέπω ένα πολύ καλά δεμένο σύνολο με εξαιρετική λεπτομέρεια και το κλασσικό πάθος σου για κινητήρες αποτυπωμένο και εδώ!
Καλή συνέχεια!
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 5, 2012 13:42:53 GMT 2
Αγαπητέ Σταύρο, να με συμπαθάς που θα σε επαινέσω παρά τη θέλησή σου ;D αλλά μόλις τώρα άνοιξα το συγκεκριμένο thread και δεν έχω αρκετή υπομονή για να περιμένω να το κάνω μετά την ολοκλήρωση του μοντέλου! Η δουλειά σου είναι ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, με απίστευτη λεπτομέρεια! Επιπλέον, η παροχή πολλών τεχνικών χαρακτηριστικών βοηθάει τους αδαείς σαν και μένα να αποκομίζουν διάφορες χρήσιμες μηχανολογικές πληροφορίες. Ομολογώ οτι ειδικά ο διάλογός σου με τον Γιώργο για τις τεχνικές μικρολεπτομέρειες του μοντέλου μού φάνηκε σαν συζήτηση μεταξύ κορυφαίων Κινέζων επιστημόνων (στα Κινέζικα, φυσικά!) Τέλος, οι φωτογραφίες σου, εκτός από πολλές και κατατοπιστικές, είναι και κορυφαίας ποιότητας. Καλή συνέχεια! Νεκτάριε σε ευχαριστώ για τα επαινετικά σου λόγια. Οι κινητήρες (και όχι μόνο!) είναι κάτι όπου δίνω τη μεγιστη προσοχή στη θεματολογία μου (F1), άλλωστε η κλίμακα που δουλεύω με βοηθά πάρα πολύ. Αλλά και η μελέτη που έχω ρίξει πολλά χρόνια τώρα σε θέματα μηχανολογίας που ήταν πάντα στη σφαίρα των ...εξωσχολικών ενδιαφερόντων μου με έχει βοηθήσει πολύ. Έτσι έγινε η επεξήγηση της λειτουργίας του μπροστινού συστήματος της Ρ34. Δεν επεκτείνομαι σε λεπτομέρειες (αυτά που διαβάζεις είναι οι ...βασικές ενός DFV, στη περίπτωσή μας), αλλά όποιος μου ζητήσει κάτι παραπάνω ευχαρίστως να το παράσχω. Οι σημερινές μηχανές φωτό τα κάνουν όλα σχεδόν ...μόνες τους. Για το WIP χρησιμοποιώ μια Nikon COOLPIX S5100 των €120 (με τρίποδο βέβαια) Και πάλι σε ευχαριστώ Σταύρος
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 5, 2012 13:49:40 GMT 2
Σταύρο οι γνώσεις μου επί του θέματος δε με βοηθούν να βρω κάποια παραφωνία με μόνη εξαίρεση τις χοάνες εισαγωγής που μου κάνουν κάπως περίεργα χρωμιομένες.Κατά τα άλλα βλέπω ένα πολύ καλά δεμένο σύνολο με εξαιρετική λεπτομέρεια και το κλασσικό πάθος σου για κινητήρες αποτυπωμένο και εδώ! Καλή συνέχεια! Θάνε, γι' αυτές τις χοάνες εισαγωγής έχει χυθεί πολλή μελάνη. Το ρίσκαρα και τις άφησα ώς έχουν από το κιτ. Ισως είναι λάθος μου, αλλά τώρα δεν γίνεται τίποτε. Σε ευχαριστώ για τα θετικά σου σχόλια.
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 24, 2012 12:54:26 GMT 2
Και επειδή αναρωτιόσασταν που να είναι αυτό το παιδί, πάρτε μια δόση να πορεύεστε!! Η ώρα του κιβωτίου (Hewland 5άρι) έφτασε. Αυτό το κιβώτιο είχε –κατά τη διαφήμιση ...– τη μάνα του και τον πατέρα του επάνω. Πέσαμε και στην εποχή που ήταν must τα inboard φρένα για να παιδεύουν τους μοντελιστές. Η χελώνα βάφτηκε με Semi Gloss Black της Tamiya και έγινε ελαφρό weathering. Οι κυρίως δίσκοι απαλλάχθηκαν από την αηδία χρώμιο του κιτ με χλωρίνη και το πάχος τους περάστηκε με Metalcote Polished Steel. Κολλήθηκαν τέλος τα ΡΕ. Οι έξοδοι του διαφορικού, οι βάσεις στήριξης των δίσκων και οι ίδιοι οι δίσκοι εσωτερικά βάφτηκαν με Silver και οι βίδες τονίστηκαν με Gold. Συναρμολογήθηκαν και τα τρία μαζί. Οι σιαγόνες ήταν 2 κομμάτια η καθεμία με τη κόλλησή τους στο πιο εμφανές σημείο τους. Έπρεπε να κολληθούν με μεγάλη προσοχή (δεν έχουν σημεία κουμπώματος αρσενικό-θηλυκό) με CA (θα εξηγήσω γιατί), ώστε να δημιουργήσουν όσον το δυνατόν μικρότερο σκαλοπάτι στις ενώσεις τους. Το CA εδώ χρειάζεται για να αντέξει τη σκληρή μεταχείρηση στοκαρίσματος και τριψίματος για να ισιώσουν οι κολλήσεις τόσο από την έξω όσο και από τη μέσα πλευρά (οι δίσκοι πρέπει να κινούνται ελεύθερα χωρίς πετσικάρισμα). Στις σιαγόνες τέλος άνοιξα από δυο τρύπες σε κάθε μια για τα σωληνάκια των υγρών. Το παίδεμα σε αυτό το σημείο είναι να κολλήσουν οι σιαγόνες με τους συναρμολογημένους δίσκους μέσα τους στις αναμονές της χελώνας και ταυτόχρονα να κουμπώσουν μέσα στη χελώνα (τυφλά) οι προεκτάσεις των δίσκων με τέτοιο τρόπο ώστε να κινούνται ταυτόχρονα. Εντάξει, με ...αναφορές σε σόγια Ιαπώνων το θέμα έληξε ...αναίμακτα. Οι βίδες της χελώνας και της πλατφόρμας στερέωσης των κάτω μπράτσων τονίστηκαν με Silver. Η πλατφόρμα κολλήθηκε και αναμένει τη φάση της πίσω ανάρτησης. Κολλήθηκε και βάφτηκε με Αλουμίνιο το τέλος της μπάρας τοο μοχλού ταχυτήτων (διατρέχει όλο το μήκος του κινητήρα και του κιβωτίου περνώντας μέσα από τις κούρμπες του δεξιού χταποδιού). Στο αριστερό πίσω άκρο της χελώνας κολλήθηκε η μίζα (διπλή: τόσο εξωτερική όσο και με ρεύμα από τις μπαταρίες) αφού βάφτηκε με Αλουμίνιο και Semi Gloss Black και τονίστηκαν η άκρη της και το σπείρωμά της με Gold. Τρυπήθηκε στο σώμα της και τοποθετήθηκε κόκκινο καλώδιο που θα ενωθεί (υποθετικά) με τις μπαταρίες. Το ψυγείο βαλβολίνης βάφτηκε στις κυψέλες του με Semi Gloss Black, τοποθετήθηκαν τα ΡΕ, ασταρώθηκε πάλι και το σύνολο ξαναβάφτηκε με Semi Gloss Black. Συνέχεια είχαν οι αεραγωγοί, η πάνω βάση στήριξης της πίσω ανάρτησης, ο αποστάτης κιβωτίου-κινητήρα που κρύβει τον συμπλέκτη, η βάση στήριξης της αεροτομής και οι στηρίξεις της τελικής των εξατμίσεων. Οι αεραγωγοί βάφτηκαν με Gloss Black. Η πάνω βάση στήριξης της πίσω ανάρτησης (και των αμορτισέρ) και η βάση στήριξης της αεροτομής με Silver, ο αποστάτης κιβωτίου-κινητήρα με Αλουμίνιο και οι στηρίξεις της τελικής των εξατμίσεων με Metalcote Polished Steel. Όλα πήραν τη θέση τους χωρίς στραβές και δράματα!!! Τοποθετήθηκαν τα σωληνάκια του κυκλώματος φρένων, ένα που συνδέει τις σιαγόνες μεταξύ τους και ένα ακόμα σε κάθε σιαγόνα για σύνδεση με το κεντρικό κύκλωμα. Δυο βαλβίδες διαχείρησης μπήκαν τελευταίες και .......... Κιβώτιο τέλος. Next step αυτό ..... (γκρρρρρρρρρ!!) Εδώ θα έχουμε γλέντια διότι αποφάσισα να διορθώσω ένα σημείο που σε προηγούμενους DFV που έκανα με ενοχλούσε οπτικά. Συνεχίζεται. Με συνφορουμιτικούς χαιρετισμούς. Σταύρος #6
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 24, 2012 13:13:26 GMT 2
Μπράβο Στάυρο!!!!!!!!!!! Πάρα πολύ ωραία και αξιοζήλευτη δουλειά!!!!!!!!!!!! Αντε να το τελειώσεις να το χαρούμε ολοκληρωμένο.... : : : : : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 24, 2012 13:17:45 GMT 2
Είχα την τύχη να δω την δουλειά πρωί-πρωί και μου έφτιαξε την μέρα! Το αποτέλεσμα απο κοντά σε καθηλώνει με τα γνωστά επίπεδα λεπτομέρειας και μεθοδικότητας. Monsieur Σταύρο καλή συνέχεια : : : :
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Jan 24, 2012 13:45:17 GMT 2
το αποτελεσμα το αναμεναμε.καθαρη,μεθοδικη και προσεγμενη δουλεια οπως παντα αλλωστε!!!
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 24, 2012 14:27:30 GMT 2
Μπράβο Στάυρο!!!!!!!!!!! Πάρα πολύ ωραία και αξιοζήλευτη δουλειά!!!!!!!!!!!! Αντε να το τελειώσεις να το χαρούμε ολοκληρωμένο.... Φίλτατε Γεώργιε (υποθέτω!) να σε καλωσορίσω στη τρελλαμένη μας παρέα. Το τέλος του πονήματος προβλέπεται για μέσα προς τέλος Μαρτίου. Ετσι είναι τα 1/12. Υπομονή να έχεις γιατί έπονται τα χταπόδια, η πίσω ανάρτηση, το ρολμπαρ, η συνδεσμολογία σωληνώσεων και καλωδίων και τέλος αμάξωμα, ζάντες, ελαστικα ....... Σε ευχαριστώ για τα θετικά σου σχόλια
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 24, 2012 14:30:22 GMT 2
το αποτελεσμα το αναμεναμε.καθαρη,μεθοδικη και προσεγμενη δουλεια οπως παντα αλλωστε!!! Οποιος τολμήσει να μην είναι μεθοδικός σε αυτόν τον κυκεώνα από εξαρτήματα είναι χαμένος από χέρι. Γιώργο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ο,τι απορία έχεις πάνω σε μηχανολογικά στη διάθεσή σου.
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 24, 2012 19:12:53 GMT 2
Πολυ προσεγμενη δουλεια Σταυρο!! Μια ερωτηση μονο: Αν τονιζες τις εσοχες των δισκων στο παχος τους με ενα μαυρο ή σκουρο γκρι για να τους δωσεις ενα βαθος δεν θα ηταν καλυτερα?! Καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by alex78 on Jan 24, 2012 21:10:28 GMT 2
Σταύρο, εάν αφαιρέσεις απο τίς φωτό την επιφάνεια κοπής ώς φόντο , ορκίζεσαι ότι βλέπεις κιβώτιο στην 1/1...!!! : :
|
|
|
Post by Sakis on Jan 25, 2012 1:41:31 GMT 2
Σταύρο το αποτέλεσμα είναι υπεράνω κριτικής μέχρι στιγμής και το λέω γιατί δεν έχω τόση γνώση στα μηχανολογικά ώστε να κάνω παρατήρηση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια! Θα συμφωνήσω με το Χρήστο ως προς τον τονισμό των εσοχών,πιστεύω θα δώσει περισσότερο βάθος και ρεαλισμό. Καλή συνέχεια στη δουλειά σου!
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 25, 2012 7:51:36 GMT 2
Είχα την τύχη να δω την δουλειά πρωί-πρωί και μου έφτιαξε την μέρα! Το αποτέλεσμα απο κοντά σε καθηλώνει με τα γνωστά επίπεδα λεπτομέρειας και μεθοδικότητας. Monsieur Σταύρο καλή συνέχεια Κύριε Αλέξανδρε, πως τα καταφέρνετε και -για τρίτη φορά χθες- παρευρίσκεσθε την ημέρα που συντάσσω το WIP, έχοντας τη δυνατότητα να το δείτε ζωντανό πριν από τους υπόλοιπους, είναι απορίας άξιον Αλέξανδρε σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. Σταύρος
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 25, 2012 8:04:24 GMT 2
Πολυ προσεγμενη δουλεια Σταυρο!! Μια ερωτηση μονο: Αν τονιζες τις εσοχες των δισκων στο παχος τους με ενα μαυρο ή σκουρο γκρι για να τους δωσεις ενα βαθος δεν θα ηταν καλυτερα?! Καλη συνεχεια Χρηστάρα σε ευχαριστώ. Η ερώτησή σου με ...βραχυκύκλωσε και το έψαξα. Από τις δυο παρακάτω φωτό δεν δείχνει να υπάρχει βάθος στις οπες απαγωγής. Ισως να κάνω λάθος. Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας με βοηθήσει παρακαλώ. Το θέμα διορθώνεται.
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 25, 2012 8:06:15 GMT 2
Σταύρο, εάν αφαιρέσεις απο τίς φωτό την επιφάνεια κοπής ώς φόντο , ορκίζεσαι ότι βλέπεις κιβώτιο στην 1/1...!!! Το πιο ευφάνταστο σχόλιο που έχω διαβάσει. Σε ευχαριστώ πολύ Αλεξ
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 25, 2012 8:11:07 GMT 2
Σταύρο το αποτέλεσμα είναι υπεράνω κριτικής μέχρι στιγμής και το λέω γιατί δεν έχω τόση γνώση στα μηχανολογικά ώστε να κάνω παρατήρηση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια! Θα συμφωνήσω με το Χρήστο ως προς τον τονισμό των εσοχών,πιστεύω θα δώσει περισσότερο βάθος και ρεαλισμό. Καλή συνέχεια στη δουλειά σου! Θάνε σε ευχαριστώ για τα θετικά σου σχόλια. Εχω απαντήσει στον Χρήστο για το υπόλοιπο του post σου. Που είναι η Ferrari οεο
|
|