Καλημέρα σε όλους τους συμφορουμίτες
Πάμε για το τρίτο επεισόδιο της κατασκευής του εξάτροχου μονοθεσίου.
Στη προηγούμενη φάση είχε τελειώσει η συναρμολόγηση των 6 μπροστινών αναρτήσεων πάνω στα δύο υποπλαίσιά τους.
Ήρθε το επόμενο βήμα και κολλήθηκαν στη θέση τους δεξιά και αριστερά του κυρίως σασί.
Απροβλημάτιστη συναρμολόγηση αν και απαιτεί μέγιστη προσοχή τόσο στα σημεία όπου περνάνε οι μπαρες της κρεμαγιέρας (αναμένουν από τη φάση 1) αλλά προπάντων στο να βρίσκονται τα δυο υποπλαίσια σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το πάτωμα του σασί στον διαμήκη άξονα (αλλιώς οι 4 μπροστινοί τροχοί όταν τοποθετηθούν δεν θα ορίζουν ένα επίπεδο).
Εγινε επίσης η συνδεσμολογία του κυκλώματος φρένων και των μπαταριών.
Στη συνέχεια έχουμε τις μπάρες του συστήματος διεύθυνσης και την ράβδο εξισορρόπησης
Στις μπάρες έπεσαν κάτι βαριές εκφράσεις με αναφορά στους συγγενείς των Ιαπώνων διότι δεν υπήρχε χώρος να κινηθώ για να τις κουμπώσω – εστω και με μυτοτσίμπιδο – στις αναμονές της κρεμαγιέρας. Με τα πολλά έγινε και αυτό, αφού μου έβγαλε το λάδι κυριολεκτικά μισό πρωϊνό.
Η ράβδος κούμπωσε άνετα στο σασί και επίσης οι μπάρες των ψαλιδιών επάνω της.
Πάμε παρακάτω.
Το ταμπλώ βάφτηκε στο περίγραμμά του με το μπλε του αμαξώματος, το στροφόμετρο με Chrome Silver και τα άλλα δυο όργανα Semi Gloss Black. Τοποθετήθηκαν οι χαλκομανίες (το στροφόμετρο ελάφρά υπό γωνία) και ανοιξα τρύπες πίσω από τα όργανα για τη καλωδίωση.
Η βάση στήριξης του ταμπλώ όπως και η στήριξη ...της βάσης βάφτηκαν με Gloss Aluminium και απέκτησαν απόχρωση Copper.
Και εδώ άνοιξα τρύπες αναμονών πίσω από τους διακόπτες.
Κολλήθηκαν ανάλογα καλώδια (κυρίως ...τηλεφωνικά) πίσω από ταμπλώ, καθώς και πίσω από τους διακόπτες της βάσης στήριξής του. Κατόπιν κολλήθηκε ο οδηγός της κολώνας τιμονιού.
Τα δυο επιμέρους κομμάτια στερεώθηκαν στις αναμονές τους στο κόκπιτ σχηματίζοντας ένα διπλό λάμδα (Λ). Συναρμολογήθηκε η κολώνα τιμονιού (3 κομμάτια) και πήρε τη θέση της κάτω από το ταμπλό αφενός (ελεύθερη κίνηση) και κολλήθηκε στην αναμονή της κρεμαγιέρας στην άλλη άκρη της.
Βρέθηκε μπρούτζινο δακτυλίδι (μάλλον από ...παιδικό κολλιέ) και με αυτό καλύφθηκε η ένωση.
Και ήρθε η σειρά του πρώτου πονοκέφαλου (...για εσάς όχι για εμένα!).
Τα δευτερεύοντα συστήματα κυκλοφορίας λαδιού, ασφάλειας τροφοδοσίας, εξαέρωσης, ψύξης, οξυγόνωσης κλπ που βρίσκονται πίσω από το κεφάλι του οδηγού.
Όλοι οι σύνδεσμοι έχουν περαστεί με Chrome Silver και Clear Blue ή Red από πάνω αναλόγως. Όλες οι αναμονές απέκτησαν σωληνώσεις (δεν δίνει τίποτα η Ταμίγια) και αναμένουν ...εναγωνίως τον κινητήρα για να συνδεθούν.
Ξέρω ότι η εικόνα είναι εικόνα μπάχαλου. Ψυχραιμία παίδες. Όλα θα έλθουν στη θέση τους και η κατάσταση θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό μόλις στερεωθεί ο Cosworth πίσω από το σασί. Κάθε αναμονή σωλήνα που φαίνεται στις φωτό κάταλήγει στο συγκρότημα του κινητήρα, του κιβωτίου ή των συστημάτων ψύξης.
Αυτά είχα να παρουσιάσω προς το πάρόν.
Ηλθαν από Indycals οι χαλκομανίες που είχα παραγγείλει (είπαμε ότι αυτές του Τζαπανιού δεν είχαν τα σήματα της Goodyear) αλλά 1) Δεν περιέχουν χαλκομανίες για τα όργανα του ταμπλώ!!! 2) Μεσα στον φάκελλο υπήρχαν και ένα σετ με σήματα για την 1/20 Wolf WR1 του Jody Scheckter. Ο αμερικάνος μου απάντησε «χάρισμά σου». Όποιος ενδιαφέρεται μου στέλνει pm.
Σειρα έχει ο Cosworth. Το υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα τον περιποιηθώ όσο καλύτερα μπορώ. Είναι άλλωστε από τους αγαπημένους μου.
Καποιος με ρώτησε πόσα κομμάτια είναι αυτός ο κινητήρας στα κιτ της Tamiya.
Η φωτό δείχνει τα κομμάτια του γυμνού κινητήρα δηλ. το κάρτερ, το μπλοκ και τα καπάκια των εκκεντροφόρων. Αρκεί νομίζω.
Ευχαριστώ όλους για την υπομονή και το χρόνο σας.