geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Dec 27, 2011 13:50:59 GMT 2
κυριε Σταυρο ειστε "μετρ" στους κινητηρες!!!δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να σας διορθωσει σε αυτο το κομματι!! ο Cosworth πραγματικο εργο τεχνης!!!! : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Dec 27, 2011 14:05:57 GMT 2
Σταυρο ολα πολυ ομορφα κ ο κινητηρας στολιδι!! Δεν διακρινω καποια πατατα, ισα ισα!! Καλη συνεχεια!!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 27, 2011 16:34:58 GMT 2
Σταύρο μου φαίνεται μας ''δουλεύεις'' χρονιάρες μέρες περι ''πατατών'' που αναφέρεις...άντε βάλτον μπροστά να τον ακούσουμε κιόλας... ;D : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Dec 27, 2011 18:36:05 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 28, 2011 20:59:26 GMT 2
Σταύρε μας η οργάνωση, η μελέτη και η εμπειρία αποτρέπουν από πατατιές, οπότε είναι δύσκολο να βρούμε... μια μερίδα από το συμπαθές έδεσμα στα μοντέλα σου... ;D Αλλά εγώ έχω πάντα ορισμένες παρατηρήσεις ερωτήσεις... Ξεκινάω με 2 εικόνες : 1)Νομίζω ότι έπρεπε να ξεβάψεις τις χοάνες εισαγωγής αέρα και να τις βάψεις με κάποιο αλουμίνιο ή χρώμιο... Θα έβρισκες μια απόχρωση που να ταιριάζει, είμαι σίγουρος. Το χρώμιο του κιτ είναι μη ρεαλιστικό κατά τη γνώμη μου... Επίσης τα μπεκ του έπρεπε να στοκαριστούν και να βάφουν μαζί με τις χοάνες... (για το καθάρισμα τους, τα έχουμε ξαναπεί - νομίζω ότι οι φωτογραφικές μεγιστοποιούν τη γραμμή του καλουπιού οπότε δεν επεκτείνομαι). 2)Γιατί το καπάκι του διανομέα (αν το λέω σωστά) είναι μπλε? Πρακτική της Tyrrell? 3)Επίσης, θα σου πρότεινα, στον διανομέα να περνούσες ένα καλώδιο ακόμα μεταξύ της οπής και του μπουζοκαλωδίου, για ρεαλιστικότητα, μια και δεν θα άφηνε την τρύπα να φανεί... (κόκκινος κύκλος). Το ξέρω οτι τώρα δεν γίνεται κάτι, για τα επόμενα... 4)Δες μια λεπτομέρεια (πορτοκάλι γραμμή) που ίσως θα μπορούσες να προσθέσεις... 5)Που καταλήγει ο κύλινδρος της ντίζας που έφτιαξες scratch? (κίτρινος κύκλος) 6)Στις τρύπες που άνοιξες στον πολλαπλασιαστή, θα μπορούσαν τα καλώδια που πρόσθεσες (γαλάζιο πλαίσιο), να γίνουν όπως αυτά στη φώτο του πραγματικού? Καμιά ιδέα? Τέλος η ντίζα του γκαζιού που έφτιαξες είναι αυτή που φαίνεται στη φώτο ή είναι μεταγενέστερη? Αν όχι δείξε μου μια φώτο με την ντίζα της συγκεκριμένης έκδοσης... Αν δεν βαριέσαι, πες μας και για τη λειτουργία της, γιατί μπλέχτηκα λίγο βλέποντας την. Όπως κατάλαβες οι ερωτήσεις είναι καθαρά ωφελιμιστικού περιεχομένου, μιας και θα τις αξιοποιήσω στη δική μου ;D Τέλος (εδώ θα βασιστώ στην εμπειρία σου στον DFV), ειλικρινά, τα 2 σετ της hiro, προσθέτουν κάτι στο μοτέρ ή όχι ?: www.club-barchetta.com/SHOP/EJP851.htmlwww.club-barchetta.com/SHOP/EJP852.htmlΕπίσης, πες μου μια γνώμη για το συγκεκριμένο σετ : www.bestbalsakits.be/tamiya/tamiya-detail.asp?kitnumber=1061Ελπίζω να μην σε κούρασα με τις ερωτήσεις και παρατηρήσεις... Και για να με κυνηγάς, πάρε και ένα . Σου αξίζει αν και δεν το θες ;D Καλή συνέχεια...
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Dec 29, 2011 7:06:34 GMT 2
Σταύρε μας η οργάνωση, η μελέτη και η εμπειρία αποτρέπουν από πατατιές, οπότε είναι δύσκολο να βρούμε... μια μερίδα από το συμπαθές έδεσμα στα μοντέλα σου... ;D Αλλά εγώ έχω πάντα ορισμένες παρατηρήσεις ερωτήσεις... Ξεκινάω με 2 εικόνες : 1)Νομίζω ότι έπρεπε να ξεβάψεις τις χοάνες εισαγωγής αέρα και να τις βάψεις με κάποιο αλουμίνιο ή χρώμιο... Θα έβρισκες μια απόχρωση που να ταιριάζει, είμαι σίγουρος. Το χρώμιο του κιτ είναι μη ρεαλιστικό κατά τη γνώμη μου... Επίσης τα μπεκ του έπρεπε να στοκαριστούν και να βάφουν μαζί με τις χοάνες... (για το καθάρισμα τους, τα έχουμε ξαναπεί - νομίζω ότι οι φωτογραφικές μεγιστοποιούν τη γραμμή του καλουπιού οπότε δεν επεκτείνομαι). 2)Γιατί το καπάκι του διανομέα (αν το λέω σωστά) είναι μπλε? Πρακτική της Tyrrell? 3)Επίσης, θα σου πρότεινα, στον διανομέα να περνούσες ένα καλώδιο ακόμα μεταξύ της οπής και του μπουζοκαλωδίου, για ρεαλιστικότητα, μια και δεν θα άφηνε την τρύπα να φανεί... (κόκκινος κύκλος). Το ξέρω οτι τώρα δεν γίνεται κάτι, για τα επόμενα... 4)Δες μια λεπτομέρεια (πορτοκάλι γραμμή) που ίσως θα μπορούσες να προσθέσεις... 5)Που καταλήγει ο κύλινδρος της ντίζας που έφτιαξες scratch? (κίτρινος κύκλος) 6)Στις τρύπες που άνοιξες στον πολλαπλασιαστή, θα μπορούσαν τα καλώδια που πρόσθεσες (γαλάζιο πλαίσιο), να γίνουν όπως αυτά στη φώτο του πραγματικού? Καμιά ιδέα? Τέλος η ντίζα του γκαζιού που έφτιαξες είναι αυτή που φαίνεται στη φώτο ή είναι μεταγενέστερη? Αν όχι δείξε μου μια φώτο με την ντίζα της συγκεκριμένης έκδοσης... Αν δεν βαριέσαι, πες μας και για τη λειτουργία της, γιατί μπλέχτηκα λίγο βλέποντας την. Όπως κατάλαβες οι ερωτήσεις είναι καθαρά ωφελιμιστικού περιεχομένου, μιας και θα τις αξιοποιήσω στη δική μου ;D Τέλος (εδώ θα βασιστώ στην εμπειρία σου στον DFV), ειλικρινά, τα 2 σετ της hiro, προσθέτουν κάτι στο μοτέρ ή όχι ?: www.club-barchetta.com/SHOP/EJP851.htmlwww.club-barchetta.com/SHOP/EJP852.htmlΕπίσης, πες μου μια γνώμη για το συγκεκριμένο σετ : www.bestbalsakits.be/tamiya/tamiya-detail.asp?kitnumber=1061Ελπίζω να μην σε κούρασα με τις ερωτήσεις και παρατηρήσεις... Και για να με κυνηγάς, πάρε και ένα . Σου αξίζει αν και δεν το θες ;D Καλή συνέχεια... Η απάντησή σου Γιώργο είναι ποταμός αλλά είναι απάντηση που μου αρέσει. Θα τη σπάσω σε κομμάτια γιατί αλλοιώς θα βγει τόμος της Πάπυρος-Λαρούς ;D 1) Ο DFV πέρασε από διάφορες φάσεις και διάφοροι πελάτες πρόσθεταν τη πινελιά τους σε εξωραϊστικό επίπεδο, πράγμα που υλοποιούσαν και επέτρεπαν οι Βρετανοί. Στη φάση της Ρ34 στηρίχθηκα στις δυο παρακάτω φωτό: Ανοδιωμένο και γυαλισμένο αλουμίνιο οι χοάνες. Τα μπεκ ήταν αυστηρά stainless steel σε semi matt και σαφώς ξεχωριστά κομμάτια από τις χοάνες. Ο καθαρισμός τους από το κιτ έγινε όσο καλύτερα μπορούσα. Τα κομμάτια είμαι ...ψείρες και ύποπτα για σπάσιμο!!
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Dec 29, 2011 7:12:08 GMT 2
2)Γιατί το καπάκι του διανομέα (αν το λέω σωστά) είναι μπλε? Πρακτική της Tyrrell? www.f1m.com/content/gallery/cosworth-dfvΗ τρίτη φωτό σου δίνει την απάντηση Είπα να σπάσω τη μαυρίλα και μουντίλα με κάτι που είναι αληθινό. Οι πελάτες έπαιρναν έτοιμο το σύνολο και δεν είχαν λόγο πάνω στα εξαρτήματα. Αυτά τότε γιατί σήμερα τον έχουν ξεσκίσει.
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Dec 29, 2011 7:21:53 GMT 2
3)Επίσης, θα σου πρότεινα, στον διανομέα να περνούσες ένα καλώδιο ακόμα μεταξύ της οπής και του μπουζοκαλωδίου, για ρεαλιστικότητα, μια και δεν θα άφηνε την τρύπα να φανεί... (κόκκινος κύκλος). Το ξέρω οτι τώρα δεν γίνεται κάτι, για τα επόμενα... Από το κέντρο του διανομέα ένα καλώδια περνάει ΜΟΝΟΝ Γιώργο, αυτό που έρχεται από τον πολλαπλασιαστή. Δεύτερο καλώδιο είναι ...καρά λάθος. Μου λείπει η πατούρα του βύσματος εκεί που καλύπτει το διάκενο. Έψαξα για τέτοιο στο spare box μου αλλά μάταια. Όποιος εθελοντής έχει τέτοιο είναι ευπρόσδεκτος ;D Έχω αφήσει το καλώδιο ελεύθερο μέσα στον διανομέα μήπως και βρεθεί πατούρα βύσματος.
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Dec 29, 2011 7:47:32 GMT 2
4)Δες μια λεπτομέρεια (πορτοκάλι γραμμή) που ίσως θα μπορούσες να προσθέσεις... 5)Που καταλήγει ο κύλινδρος της ντίζας που έφτιαξες scratch? (κίτρινος κύκλος) 4) Αλλού οι βίδες των βάσεων είναι ανοιχτόχρωμο και αλλού μαύρο ανοξείδωτο ατσάλι π.χ. www.f1m.com/content/gallery/cosworth-dfvΠρώτη φωτό. Ενα χάος όπου δεν βγάζεις συμπέρασμα!! Αν αναφέρεσαι στις δυο τελευταίες καθε πλευράς, εκεί στηρίζονταν οι βάσεις αγκίστρωσης των ελατηρίων επαναφοράς του φορέα των πεταλούδων. Ε, τέτοιο πράγμα δεν τόλμησα να κάνω διότι πρέπει να σηκωθούν οι βάσεις κατά το πάχος του φορέα. 5) Ο κύλινδρος (ράβδος καλύτερα) έπαιρνε κίνηση από τη ντίζα του γκαζιού στη δεξιά πλευρά του κινητήρα. Εκινείτο μέσα σε δυο λεπτά ράουλα στερεωμένα στις δυο βάσεις των μπεκ και είχε ενσωματωμένο διαμήκες ελατήριο επαναφοράς. Αυτό που εξέχει αριστερά είναι το αντίβαρό του. Συνεχίζεται
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Dec 29, 2011 7:49:22 GMT 2
6)Στις τρύπες που άνοιξες στον πολλαπλασιαστή, θα μπορούσαν τα καλώδια που πρόσθεσες (γαλάζιο πλαίσιο), να γίνουν όπως αυτά στη φώτο του πραγματικού? Καμιά ιδέα? Αμέ, με after market ίσως!!!
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Dec 29, 2011 8:53:26 GMT 2
(κόκκινος κύκλος). Το ξέρω οτι τώρα δεν γίνεται κάτι, για τα επόμενα... Τέλος η ντίζα του γκαζιού που έφτιαξες είναι αυτή που φαίνεται στη φώτο ή είναι μεταγενέστερη? Αν όχι δείξε μου μια φώτο με την ντίζα της συγκεκριμένης έκδοσης... Αν δεν βαριέσαι, πες μας και για τη λειτουργία της, γιατί μπλέχτηκα λίγο βλέποντας την. Όπως κατάλαβες οι ερωτήσεις είναι καθαρά ωφελιμιστικού περιεχομένου, μιας και θα τις αξιοποιήσω στη δική μου ;D Τέλος (εδώ θα βασιστώ στην εμπειρία σου στον DFV), ειλικρινά, τα 2 σετ της hiro, προσθέτουν κάτι στο μοτέρ ή όχι ?: www.club-barchetta.com/SHOP/EJP851.htmlwww.club-barchetta.com/SHOP/EJP852.htmlΕπίσης, πες μου μια γνώμη για το συγκεκριμένο σετ : www.bestbalsakits.be/tamiya/tamiya-detail.asp?kitnumber=1061Ελπίζω να μην σε κούρασα με τις ερωτήσεις και παρατηρήσεις... Και για να με κυνηγάς, πάρε και ένα . Σου αξίζει αν και δεν το θες ;D Καλή συνέχεια... Η ντίζα και η ράβδος είναι προσπάθεια να πλησιάσω όσο το δυνατόν το σύστημα της φωτό. Τη λειτουργία της την ανέλυσα σε προηγούμενο post. Ό,τι επιπλέον μετά χαράς να το αναλύσουμε με σχήμα. Είσαι γνωστός ωφελιμιστικός τύπος και δεν εκπλήσσομαι. Θα φτιάξεις εσύ DFV? Λοιπόν το πρώτο σετ πολύ καλό, έχει και τους φορείς για τις πεταλούδες. Το δεύτερο είναι πεταμένα λεφτά αφού κατα 80% επαναλαμβάνει εξαρτήματα της Tamiya. Το σετ του Βέλγου προϋποθέτει γνώσεις μηχανολογίας. Κανένα δεν έχει το σύστημα του γκαζιού και τις επιπλέον αναμονές στο καπάκι του πολλαπλασιαστή Το το αντιπαρέρχομαι. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 29, 2011 10:16:56 GMT 2
Σταυρο σε ευχαριστώ για τη μακροσκελή απάντηση... Με κάλυψες σχεδόν πλήρως... Εγω τις χοάνες εξακολουθώ να τις βλέπω ένα κομμάτι με τα μπεκ, αλλά ίσως κάνω λάθος. Επίσης σου είπα δεν μου άρεσε το χρώμιο του κιτ... Για του λόγου του αληθες, η Tamiya στα 3 τελευταια 1/12 της, το άλλαξε με κάτι που πλησιαζει την απόχρωση που λες. Θα τα ξέβαφα όπως και να έχει, σίγουρα... Από το κέντρο του διανομέα ένα καλώδια περνάει ΜΟΝΟΝ Γιώργο, αυτό που έρχεται από τον πολλαπλασιαστή. Δεύτερο καλώδιο είναι ...καρά λάθος. Μου λείπει η πατούρα του βύσματος εκεί που καλύπτει το διάκενο. Έψαξα για τέτοιο στο spare box μου αλλά μάταια. Όποιος εθελοντής έχει τέτοιο είναι ευπρόσδεκτος ;D Έχω αφήσει το καλώδιο ελεύθερο μέσα στον διανομέα μήπως και βρεθεί πατούρα βύσματος. Δεν έλεγα ρε συ Σταύρο να περάσεις ολόκληρο 2ο καλώδιο...Δεν φτιάχνω άρματα ;D ;D ;D. Ένα μικρό κομμάτι για να φτιάξεις την πατούρα... Να αγκαλιάσει την οπή και να μπαίνει μέσα του το μπουζοκαλώδιο... Είσαι γνωστός ωφελιμιστικός τύπος και δεν εκπλήσσομαι. Θα φτιάξεις εσύ DFV? Αν παραχωρήσεις τα δικαιώματα κατασκευής DFV, ευχαρίστως ;D ;D Έχω την Μ23 του Βιλνεβ σε 1/20(θα ξεκινήσει άμεσα), την P34 σε 1/12 και την Lotus 78 πάλι σε 1/12 (του Πέτερσον) επίσης... Καλά μοντελαρίσματα και καλή συνέχεια : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Dec 31, 2011 0:06:58 GMT 2
Σταυρο εμενα αυτο που με χαλαει λιγο,ειναι τα σωληνακια καυσιμου των μπεκ,τα οποια μου φαινονται πιο χοντρα απ'οτι πρεπει.Δειχνουν καπως εκτος κλιμακας.Τα υπολοιπα ειναι σουπερ! Καλη συνεχεια!
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Dec 31, 2011 7:58:32 GMT 2
Σταυρο εμενα αυτο που με χαλαει λιγο,ειναι τα σωληνακια καυσιμου των μπεκ,τα οποια μου φαινονται πιο χοντρα απ'οτι πρεπει.Δειχνουν καπως εκτος κλιμακας.Τα υπολοιπα ειναι σουπερ! Καλη συνεχεια! Εμένα να δεις!! Η άλλη λύση είναι αρκετά επώδυνη αφού πρέπει να κοπούν 16 αρσενικές αναμονές και να τρυπηθεί η βάση τους σε διάμετρο ένα κλικ πάνω από τη τα μικρότερης διατομής διαφανή σωληνάκια. Ε! η καταστροφή είναι σίγουρη Βαγγέλη.
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Dec 31, 2011 11:22:35 GMT 2
Εμένα να δεις!! Η άλλη λύση είναι αρκετά επώδυνη αφού πρέπει να κοπούν 16 αρσενικές αναμονές και να τρυπηθεί η βάση τους σε διάμετρο ένα κλικ πάνω από τη τα μικρότερης διατομής διαφανή σωληνάκια. Ε! η καταστροφή είναι σίγουρη Βαγγέλη. Oκ,τοτε παω πασο.Δε λεει να μπεις σε τετοια διαδικασια. Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 5, 2012 9:32:29 GMT 2
Αγαπητέ Σταύρο, να με συμπαθάς που θα σε επαινέσω παρά τη θέλησή σου ;D αλλά μόλις τώρα άνοιξα το συγκεκριμένο thread και δεν έχω αρκετή υπομονή για να περιμένω να το κάνω μετά την ολοκλήρωση του μοντέλου! Η δουλειά σου είναι ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, με απίστευτη λεπτομέρεια! Επιπλέον, η παροχή πολλών τεχνικών χαρακτηριστικών βοηθάει τους αδαείς σαν και μένα να αποκομίζουν διάφορες χρήσιμες μηχανολογικές πληροφορίες. Ομολογώ οτι ειδικά ο διάλογός σου με τον Γιώργο για τις τεχνικές μικρολεπτομέρειες του μοντέλου μού φάνηκε σαν συζήτηση μεταξύ κορυφαίων Κινέζων επιστημόνων (στα Κινέζικα, φυσικά!) Τέλος, οι φωτογραφίες σου, εκτός από πολλές και κατατοπιστικές, είναι και κορυφαίας ποιότητας. Καλή συνέχεια!
|
|