|
Post by alex78 on Jul 16, 2012 22:15:06 GMT 2
Αλέξη δε θέλω να γίνομαι κουραστικός αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάζω όταν βλέπω τόσο καλή και καθαρή δουλειά !!! Μπράβο φίλε πολύ προσεγμένη δείχνει η κατασκευή σου λίγο πρίν το κλείσιμο... Όσο για την απουσία μου αυτές τις μέρες σ' ευχαριστώ για το σχόλιο σου αλλά ειδικά εσύ μπορείς να με βρείς ανα πάσα στιγμή και μη διστάσεις να το κάνεις ποτέ ! ΥΓ. Τα μαύρα πλαίσια των παραθύρων τελικά βγήκαν πολύ καλά... ( ποιά τεχνική τελικά ακολούθησες? ) ΥΓ2. Όταν ξαναμιλήσουμε θύμισέ μου να σου πώ κάτι που αφορά το εσωτερικό φινίρισμα και που ίσως σου φανεί χρήσιμο για τις επόμενες κατασκευές σου... Ανδρέα ειλικρινά σ'ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου, τιμή μου!! Τα ''πλαίσια'' στα παράθυρα έγιναν ύστερα απο σχολαστικό μασκάρισμα με Tamiyo-ταινία και εν συνεχεία ακολούθησε ψέκασμα με spray satin black. Η αλήθεια είναι ότι με ταλαιπώρησε αρκετά γιατί δεν έστρωνε καθόλου καλά το χρώμα (ίσως επειδή είχα περάσει πρώτα βερνίκι το αμάξωμα..... ), έκατσε το χρώμα μετά απο.....4 διαδοχικά ''χέρια'' και σπατάλη σχεδόν μισής φιάλης...... . Ok το παραδέχομαι, είναι λίγο ''ανορθόδοξος'' τρόπος, αλλά τα sprays με βολεύουν και τα εμπιστεύομαι καλύτερα απο αερογράφο...... Όπως και νάχει την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να ψεκάσω με αερογράφο και βλέπουμε..... Αλέξης Γιώργο είναι κάτι το οποίο στο έχω πεί και σένα... Παρατήρησα ότι οι αεραγωγοί στο ταμπλό και τα πεντάλ είναι βαμένα ασημί ,ακόμα και το κέντρο των αεραγωγών και στα πεντάλ και τα στρογγυλά τμήματα... Μπορεί να είχε βάψει λοιπόν με aluminium σμαλτου και απο πάνω με μαύρο ή tire black ακρυλικό και με βρεγμένη με azax μπατονέτα να σκούπιζε και να έμενε το μαύρο στις τρύπες στα πεντάλ και στο κέντρο των αεραγωγών για να δείξει πιο όμορφο και ρεαλιστικό. Αν προσέξεις στις κατασκευές μου χρησιμοποιώ συνεχώς αυτή τη τεχνική σχεδόν πάντα. Όπως και να έχει η κατασκευή του Αλέξη είναι πάρα πολύ καλή και αυτό το προσθέτω σαν ένα tip για τις επόμενες κατασκευές του... Πολύ καλή η τεχνική σου Ανδρέα, σ'ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας και θα προσπαθήσω να την εφαρμόσω. Αλέξης
|
|
|
Post by alex78 on Jul 16, 2012 22:44:05 GMT 2
Αλέξη, όπως σου ξαναείπα η βελτίωση είναι εμφανής. Ειλικρινά... Νομίζω ότι το χάρηκες... Μπράβο... Δες δύο-τρία πραγματάκια, για τα επόμενα (για να κάνεις άλλο ένα βήμα προς τα μπροστά)... Το τμήμα που πιάνουν οι υαλοκαθαριστήρες, είναι συνήθως μαύρο... Για να το αναπαραστήσουμε βάφουμε μαύρο (από μέσα) το κάτω μέρος του παρμπρίζ... Επίσης, τα τζάμια έχουν πάντα ένα αντιθαμπωτικό "πλαίσιο". Πάλι, βάφετε μαύρο από μέσα... Τέλος, ένα καλό "εφέ", είναι να περάσεις με μαύρο μαρκαδόρο την ακμή από τα τα καλύμματα των φώτων. Σου τα επισημαίνω γραφικά πάνω στο μοντέλο σου και σου δίνω και μια ανάλογη φώτο της πραγματικής. Νομίζω, ότι στα επόμενα, θα αρχίσεις να κάνεις θαύματα υπό κλίμακα, γίατι έχεις όρεξη να μαθαίνεις, να ρωτάς και το ψαχνεις γενικά. Αυτο είναι το πιο σημαντικό για μένα. Γιώργο φίλε μου καλησπέρα! Σ'ευχαριστώ πολύ που με τις επισημάνσεις/υποδείξεις σου (αλλά και των περισσοτέρων φίλων εδώ μέσα), μου δίνετε ''τροφή'' στο να προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς σε κάθε κατασκευή μου!! Η αλήθεια είναι ότι το χάρηκα αρκετά, όπως επίσης κατάλαβα ότι με τις ''παράλληλες'' κατασκευές ''χάνεσαι'' και δεν πάς πουθένα. Οπότε απο δώ και πέρα ένα κίτ στον πάγκο μου με την απαιτούμενη υπομονή και μεθοδικότητα..... Επίσης, τα τζάμια έχουν πάντα ένα αντιθαμπωτικό "πλαίσιο". Πάλι, βάφετε μαύρο από μέσα... Αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν το κατάλαβα καθόλου..... Αλέξης : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 16, 2012 22:50:59 GMT 2
Αλέξη καλησπέρα , σήμερα κατάφερα και είδα τα updades σου. Όλα καλά μιά παρατήρηση από μεριά μου και με κάλυψαν οι φίλοι μας. Τα δισκόφενα -εγώ τουλάχιστον- τις ανάγλυφες τρύπες τις τρυπάω με το χειροκίνητο τρυπανάκι. Κατά την γνώμη μου μου δείχνουν πιό ρεαλιστικές. Καλή συνέχεια Σπύρος Σπύρο σ'ευχαριστώ πολύ! Συμφωνώ απολύτως μαζί σου (πέρι ρεαλιστικότητας), αλλά τόσο λεπτό τρυπανάκι (1/24 γαρ) δεν διαθέτω , εναλλακτική υπάρχει? Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 16, 2012 23:02:17 GMT 2
Επίσης, τα τζάμια έχουν πάντα ένα αντιθαμπωτικό "πλαίσιο". Πάλι, βάφετε μαύρο από μέσα... Αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν το κατάλαβα καθόλου... Αλεξ, αυτό που σου δείχνω με τα βελάκια στη φώτο, ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές. Ελπίζω να είναι καλύτερα κατανοητό τώρα, γιατί το έγραψα λίγο πρόχειρα, πριν... Μια τεχνική, για να το μασκάρεις : www.italianhorses.net/Tutorials/Window%20Masks/masks.htm : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 16, 2012 23:20:05 GMT 2
Ουάου πολύ εντυπωσιακό Tip Γιώργο, ποιό κατανόητος δεν θα μπορούσες να γίνεις, σ' ευχαριστώ πολύ!! : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 18, 2012 9:53:26 GMT 2
Αλέξη μπράβο!! Εγώ δεν έχω την εμπειρία όπως τα παιδιά να δω το που μπορεί να βελτιωθείς, οπότε θα σχολιάσω το γενικό συνόλο που έιναι πάρα πολύ ωραίο... Πάρα πολύ ωραία δουλειά!!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 18, 2012 22:40:51 GMT 2
Αλέξη μπράβο!! Εγώ δεν έχω την εμπειρία όπως τα παιδιά να δω το που μπορεί να βελτιωθείς, οπότε θα σχολιάσω το γενικό συνόλο που έιναι πάρα πολύ ωραίο... Πάρα πολύ ωραία δουλειά!! Γιώργο σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου!! Κάθε σχόλιο και κριτική απ'ολους σας είναι κάτι που επιζητώ και την θεωρώ αναγκαία για να προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς, οπότε ότι βλέπεις στίς φωτό σχολίαζέ το κατα βούληση...... Αλέξης : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 18, 2012 22:59:36 GMT 2
Φίλε Αλέξη, η κατασκευή προχωράει πολύ καλά και το όλο σύνολο είναι πολύ όμορφο! Ωστόσο, εμένα με "κέρδισε" κυρίως ο κινητήρας! Καλά τελειώματα! : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 18, 2012 23:10:09 GMT 2
Φίλε Αλέξη, η κατασκευή προχωράει πολύ καλά και το όλο σύνολο είναι πολύ όμορφο! Ωστόσο, εμένα με "κέρδισε" κυρίως ο κινητήρας! Καλά τελειώματα! Ευχαριστώ πολύ Νέκ για τα σχόλια σου, αλλά πίστεψέ με θέλω πολύ δουλειά ακόμη για να ''φτάσω'' κινητήρες και γενικότερα κατασκευές σου..... Αλέξης : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 21, 2012 10:43:27 GMT 2
Καλημέρα σας! Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η F-430 ολοκληρώθηκε, αφού πρώτα μπήκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες όπως καθρέφτες, σκιάδια, τελικά εξατμίσεων, εφαρμόστηκε το αμάξωμα με το σασί (εκεί αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες παρότι δεν είχα τέτοιες ενδείξεις στα dry-fits μου..... ) και φυσικά στο τέλος κερώθηκε στο χέρι με το Wax της Tamiya. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν με τις ιδέες, τεχνικές, συμβουλές και βέβαια με τον καλό τους λόγο να ολοκληρωθεί αυτή η κατασκευή! Περισσότερες φωτό στα ''Completed'' εντός της ημέρας...... Αλέξης
|
|