|
Post by Sakis on May 27, 2012 1:25:59 GMT 2
Μπράβο ρε Αλέξη πολύ όμορφο και συμμαζεμένο update!To στρώσιμο του χρώματος το βρίσκω ειλικρινά υπέροχο (μα τί πρόοδος είναι αυτή;!) όπως επίσης και το βάψιμο του σαλονιού το οποίο είναι πεντακάθαρο.Ωραιότατος ως εδώ! Γνώμη μου είναι να αφήσεις το σαλόνι ως έχει γυαλιστερό γιατί θα το πιάσεις πολλές φορές μέχρι να τελειώσει και πιό εύκολα αφαιρείς μια στραβή ή λεκέ από gloss χέρι παρά από matt/satin.Aφού τελειώσεις τότε πέρνα ό,τι βερνικάκι θες (το satin νομίζω είναι το ιδανικότερο) και είσαι άρχοντας.Τουλάχιστον αυτό θα έκανα εγώ. Σε ότι αφορά τα thinner δεν είμαι απόλυτα σίγουρος και προκειμένου να πω χαζομάρα ας απαντήσει κάποιος πιό αρμόδιος. ΥΓ 1.Τα δισκόφρενα στη θέση σου θα τα αφαιρούσα τελείως από τα sprues για να τα καθαρίσω σωστά και θα τα τοποθετούσα σε οδοντογλυφίδες για να τα βάψω. ΥΓ 2.Μην το βιάζεσαι και όλα θα πάνε περίφημα!
|
|
|
Post by rawshooter on May 27, 2012 2:32:13 GMT 2
Ωραίο τόσο το αμάξωμα όσο και το σαλόνι : : Για το σαλόνι, εφόσον το κάνεις "δερμάτινο", προτείνω να το αφήσεις gloss και σε λίγα - ελάχιστα - σημεία να το matt-άρεις με "στεγνό πινέλο" ώστε να δείξει "ταλαιπωρημένο". Αν βάλεις και "φλόκο" τότε πίστεψε με η αντίθεση τους θα δείξει super Στα διαλυτικά τώρα, το Χ-20Α αραιώνει ολα τα ακρυλικά Tamiya & Gunze δλδ για το 99,99% που θα βρείς Ελλάδα. Το Lacquer Thinner αραιώνει ολα τα ακρυλικά ΑΛΛΑ' ΚΑΙ τα lacquer χρώματα της Gunze. Με το Lacquer μπορείς ανετότατα να αραιώσεις/ξεπλύνεις και τους στόκους tamiya και gunze. Ειδικά τους υγρούς 500/1000/1200 της Gunze μπορείς να τους κάνεις τέλειο αστάρι
|
|
|
Post by gtziaf on May 27, 2012 8:24:19 GMT 2
Αλέξη, αυτή είναι καλή δουλειά... Προσεγμένη καθαρή και επαγγελματική... Μπράβο ρε συ φίλε, πραγματικά μπράβο... Προσεκτικά, και μεθοδικά και θα γίνει κούκλα η F430... Αλλά και να γίνει μια στραβή, δεν πειράζει, έχεις πάρει το σωστό δρόμο... Το εσωτερικό άστο όπως είναι... εξάλλου πολύ από τους καλύτερους μοντελιστές του κόσμου, τα δερμάτινα σαλόνια τα φτιάχνουν γυαλιστερά, από άποψη. Τώρα αν θέλεις να κάνεις κάποιο wash ή στεγνό πινέλο, κακό δεν κάνει, αλλά δεν είναι και απαραίτητο, στη δεδομένη φάση... Για το αμάξωμα, δεν χρειάζεται να γυαλίσεις πριν το βερνίκι (αποφεύγεις και τις στραβές)... Πλύνε το καλά και βερνίκωσε το μετά... Για το laquer thinner, στα είπε ο Παναγιώτης... Πιο απλά μπορείς να αραιώσεις όλα τα χρώματα των gunze και τα tamiya... Η διαφορά σε σχέση με το Χ-20 είναι ότι προσδίδει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά στα χρώματα αυτά, που πλησιάζουν αυτά των χρωμάτων αυτοκινήτου (π.χ. zero ή finisher's). Δηλαδή στεγνώνουν γρηγορότερα και είναι πιο ανθεκτικά. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι πολύ πιο βλαβερά για την υγεία μας. Οπότε, ψέκασμα έξω και πάντα με μάσκα. Καλή επιτυχία
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 27, 2012 11:38:08 GMT 2
Φίλε πολύ ωραίος!!! Προσωπικά δεν θα το πείραζα το σαλόνι, αλλά περί ορέξεως... Πάει περίφημα μέχρι εδώ...καλή συνέχεια και στα υπόλοιπα...!!!
Αγάπιος
|
|
|
Post by alex78 on May 27, 2012 15:46:59 GMT 2
Θάνο, Παναγιώτη, Γιώργο και Αγάπιε σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και τα καλά σας λόγια, να είστε καλά! Αλέξης : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 27, 2012 20:17:51 GMT 2
Καλησπέρα Αλέξη, Πολύ καλό το βάψιμο της καρότσας!!! Επίσης η χρωματική επιλογή του εσωτερικού μου αρέσει πολύ! Τα δερμάτινα μέρη του εσωτερικού θα τα έσπαγα με λίγο σατινέ βερνίκι για να μην έχουν υπερβολική γυαλάδα. Καλή συνέχεια φίλε. Απόστολος
|
|
|
Post by rous74 on May 27, 2012 20:54:04 GMT 2
Καλησπέρα φίλε Αλέξη,
Το βάψιμο του αμαξώματος είναι πολύ καλό το εσωτερικό όμως ενώ χρωματικά ειναι πρώτο γυαλίζει αρκετά. Απ' 'οτι βλέπω έχεις βάψει με ακρυλικό gunze. Ρίξε μια δυο σταγόνες flat base μέσα στο χρώμα ξαναπέρνα ένα χέρι και είσαι ok.
Καλή συνέχεια...
|
|
|
Post by alex78 on May 28, 2012 3:46:16 GMT 2
Απόστολε, Ανδρέα σας ευχαριστώ πολύ! : : Βλέπω πως οι απόψεις για το ''σαλόνι'' ποικίλουν, τείνω (χωρίς να έχω αποφασίσει ακόμη....) προς την άποψη του matt-αρίσματος με satin βερνίκι.....θα δούμε..... Αλέξης : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on May 28, 2012 12:31:14 GMT 2
Αλεξακο καλημερα! Ξεκινησες ορεξατος κ με σωστες κινησεις!! Τα χρωματα σου, εκατσαν πολυ ομορφα!! Καλη συνεχεια κ μην το βιαστεις!
|
|
|
Post by alex78 on May 28, 2012 14:12:14 GMT 2
Χρήστο να σαι καλά φίλε μου!! Πρόσεχε μόνο μη μου την λερώσεις, δυό μέρες στα βουνά πρέπει να φαγες πολλά κιλά χώμα και σκόνη. ;D Το ευχαριστήθηκες φέτος? Αλέξης : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on May 28, 2012 15:19:42 GMT 2
Πρόσεχε μόνο μη μου την λερώσεις, δυό μέρες στα βουνά πρέπει να φαγες πολλά κιλά χώμα και σκόνη. ;D Το ευχαριστήθηκες φέτος? [/IMG] [/quote] Αψογα ηταν, αν κ μονο 1 ημερα μπορεσα να παω!! Ειχα κρεμαστει απο τους βραχους κ ειμουν σε αποσταση 1,5 μετρου απο τα αυτοκινητα ;D[/spoiler]
|
|
|
Post by alfagtakos on May 28, 2012 16:06:09 GMT 2
Kαλη δουλεια να την δουμε να την χαρουμε εμεις απο εδω και εσυ απο κοντα
|
|
|
Post by alex78 on May 28, 2012 17:44:33 GMT 2
Kαλη δουλεια να την δουμε να την χαρουμε εμεις απο εδω και εσυ απο κοντα Να είσαι καλά Χρήστο σ'ευχαριστώ πολύ!! Αλέξης : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 29, 2012 10:05:39 GMT 2
Αλεξ πολύ ωραίο βάψιμο και καθαρό...Για το εσωτερικό θα το κάνεις όλο μπεζ ή θα κάνει το ταμπλό μισό μαυρο? Αν το κάνεις όλο μπεζ θα σου έλεγα να το ματ-άρεις λίγο, αν κάνεις το μισό μαυρό άστο όπως είναι...
|
|
renti
Kart Driver
|
Post by renti on Jun 6, 2012 10:55:55 GMT 2
Ενα μεγαλο μπραβο κ απο μενα!Η δουλεια που χεισ κανει δειχνει οτι τ αποτελεσμα θα ειναι φανταστικο!Οσον αφορα το σαλονι να πω κ γω την αποψη μου, στη θεση σου ενα στεγνο πινελο μ ενα χρωμα ενα τονο πιο ανοιχτο απ το μπεζ που θα χρησιμοποιησεις θα το προτιμουσα... Καλη συνεχεια!!! : :
|
|
|
Post by alex78 on Jun 6, 2012 11:16:21 GMT 2
Αλεξ πολύ ωραίο βάψιμο και καθαρό...Για το εσωτερικό θα το κάνεις όλο μπεζ ή θα κάνει το ταμπλό μισό μαυρο? Αν το κάνεις όλο μπεζ θα σου έλεγα να το ματ-άρεις λίγο, αν κάνεις το μισό μαυρό άστο όπως είναι... Να είσαι καλά φίλε Γιώργη ευχαριστώ!! Το εσωτερικό μέχρι στιγμής προσανατολίζομαι να το αφήσω βαμμένο μονόχρωμο δλδ μπέζ....θα δούμε.... Αλέξης
|
|