|
Post by rawshooter on May 18, 2012 13:55:15 GMT 2
Γιώργο ωραίο το βάψιμο τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό....προσωπικά μου άρεσε ιδιαίτερα η διχρωμία στο ταμπλώ και η "φούσκα" του λεβιέ των ταχυτήτων Σχετικά με τα σήματα, εφόσον είναι χαλκομανίες και το αμάξωμα σου βαμένο με gloss χρώμα, απλά τις τοποθετείς και σφραγίζεις με βερνίκι. Αν είναι metal transfer τότε τπτ απολύτως απλά τις "βοηθάς" με λίγη λευκή κόλλα για καλύτερη εφαρμογή
|
|
|
Post by stathis on May 20, 2012 0:47:33 GMT 2
Γιώργο πολύ ωραίο και το 1/1 και το 1/24 . Είμαι και εγώ κάτοχος και των δύο Θα σε συμβούλευα να ελένξεις την εφαρμογή του καπό, γιατί στο δικό μου δεν ήταν καλή.
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on May 20, 2012 12:01:49 GMT 2
Μπραβο Γιωργο το χρωμα εστρωσε και γυαλιζει αψογα! Καλη συνεχεια!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 25, 2012 19:20:56 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι... Το εσωτερικό σχεδόν τελείωσε, έκανα και flocking το οποίο για πρώτη μου φορά βγήκε μια χαρά και μπήκαν και κάποιες λεπτομέριες, τα πίσω φώτα και η κεραία... Δυστυχώς ενω ήταν έτοιμο να το ολοκληρώσω θάμπωσα τα τζαμάκια απο τα μπροστινά φανάρια και έμεινα πίσω... Η ενχείρηση δεν πέτυχε και μου έσπασε και το ένα. Οπότε προσπαθώ με ζελατίνα να κάνω δουλειά...
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on May 26, 2012 10:03:07 GMT 2
Βρε Γιωργο αφου λυση υπαρχει και την εχεις βρει (βλεπε ζελατινα) τι σκας; Παμε γερα!!!!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 26, 2012 17:13:49 GMT 2
Εχω κάνει 7-8 προσπάθειες και δεν τα καταφέρνω με την ζελατινα. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν καμπύλη και ότι το φανάρι πιάνει σε δύο πολύ λεπτά σημεία, με αποτέλεσμα με το που κολλήσω την ζελατίνα και πάω να βάλω το φανάρι ή φεύγει η ζελατίνα ή δεν κολλάει το φανάρι... : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on May 26, 2012 17:24:48 GMT 2
μπορεις να βγαλεις τα φαναρια Γιωργο; Θα σου ελεγα αν μπορεις να τα βγαλεις να εκοβες ενα κοματι ζελατινα μεγαλυτερο απο τα φαναρι , (καμπυλωνει πιο ευκολα) να το κολουσες και μετα να εκοβες το περισσευμα γυρω γυρω με το κοπιδι...
|
|
|
Post by rawshooter on May 27, 2012 2:52:55 GMT 2
Θα σου πώ μια λύση, δύσκολη, αλλά ίσως η μόνη Λοιπόν κόλλησε τα κομμάτια του φαναριού, ας είναι θαμπό κτλ. Μετά και αφού κολλήσει τέλεια, βάλε ελάχιστη βαζελίνη (δεν θέλω πονηρά γελάκια ;D ) στο εσωτερικό του. Έπειτα ή με στόκο 2 συστατικών ή με πηλό (τύπου DAS) "γέμισε" την μέσα πλευρά μέχρι το χείλος του τζαμιού. Άφησε το να σκληρύνει τουλάχιστον 1 ημέρα. Κατόπιν αφαίρεσε αυτό το κομμάτι πηλού ή στόκου με πολλή προσοχή και με την βοήθεια μια λεπίδας του κόφτη (λόγω βαζελίνης θα είναι σχετικά εύκολο απλά σιγά-σιγά και με προσοχή). Λοιπόν έχεις ενα καλούπι (μήτρα) για το φανάρι σου μ' ολες τις καμπύλες του. Επόμενο βήμα, πάρε ζελατίνα (απο κουτί πουκάμισου π.χ,) ή κάποιο κομμάτι διάφανου πλαστικού (λεπτού όμως). Τοποθέτησε αυτή τη μήτρα/καλούπι επάνω σ' ενα στέλεχος πολύ καλά "πιασμένη/ο" Τώρα εδώ υπάρχουν 2 "σχολές", Η 1η "λέει", άναψε κερί ρεσώ και σε μεγάλη απόσταση απο πάνω βάλε την ζελατίνα ώστε να μαλακώσει απο την ζέστη. Μόλις μαλακώσει ( ΟΧΙ να λιώσει) πίεσε την επάνω στο καλούπι (ελαφρά). Η ζελατίνα θα πάρει την μορφή του καλουπιού. --- Εδώ υπάρχουν 2 κίνδυνοι, να λιώσει η ζελατίνα + μαυρίσει απο κερί. Η 2η "λέει", εφάρμοσε την ζελατίνα επάνω στο καλούπι και μ' ενα σεσουάρ για τα μαλλιά, στο ζεστό, φύσα την συνέχεια να μαλακώνει και τακτικά πίεσε ομοίως. Και στις 2 περιπτώσεις το "πίεσε" φαντάσου το σαν να θέλεις να βάλεις καπέλο στο καλούπι ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ θα τα καταφέρεις με την 1η φορά. Είναι πολύ δύσκολο και θέλει πολλές πολλές προσπάθειες, αλλά όταν το πετύχεις το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει Ξέχασα να αναφέρω οτι στο τέλος και αφού "πάρει" την φόρμα η ζελατίνα και "παγώσει" εντελώς, ΠΡΙΝ την αφαιρέσεις απο το καλούπι με μια καινούργια κοφτερή λεπίδα του κόφτη, κόψε το υπόλοιπο πέραν των ορίων του καλουπιού - ώστε να εφαρμόσει στο πλαστικό. Αν το ξεκαλουπώσεις μετά δύσκολα θα το τριμάρεις, πίστεψε με. Καλή επιτυχία
|
|
|
Post by gtziaf on May 27, 2012 8:06:12 GMT 2
Καταρχήν ευχαριστούμε τον Παναγιώτη, για το χρόνο του και τις χρήσιμες τεχνικές του... George, τη λύση να τα βάψεις με κάποιο διαφανές χρώμα τι σκέφτηκες? Π.χ. smoke ή κίτρινο. Επίσης νομίζω ότι η τεχνική γυαλίσματος (δες : scalewheels-gr.com/index.cgi?board=ref5&action=display&thread=72), δουλεύει και σε θαμπωμένα από κόλλα τζάμια... Δεν έχεις πάρα να το δοκιμάσεις...
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 27, 2012 20:38:04 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, Άσχημη εξέλιξη με το φανάρι, αλλά δεν θα του περάσει... Απόστολος : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 28, 2012 0:15:59 GMT 2
Παναγιώτη ευχαριστώ πολύ για την χρήσιμη συμβουλή σου...Θα το δοκίμάσω.
Γιώργο αν κάνω διαφορετικό χρώμα τα φανάρια δεν θα είναι σαν το πραγματικό...
|
|
|
Post by gtziaf on May 28, 2012 8:32:48 GMT 2
Γιώργο αν κάνω διαφορετικό χρώμα τα φανάρια δεν θα είναι σαν το πραγματικό... Μετά τροποποιείς και το πραγματικό... πιο το πρόβλημά ;D ;D Άλλη λύση είναι να ζητήσεις κομμάτια αντικατάστασης από τη fujimi (είτε με mail, ή από το κατάστημα που το αγόρασες, ή στα hlj.jp, 1999.cp.jp, κλπ)... Νομίζω χρεώνουν μόνο τα μεταφορικά... : : : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 29, 2012 9:41:35 GMT 2
Άλλη λύση είναι να ζητήσεις κομμάτια αντικατάστασης από τη fujimi (είτε με mail, ή από το κατάστημα που το αγόρασες, ή στα hlj.jp, 1999.cp.jp, κλπ)... Νομίζω χρεώνουν μόνο τα μεταφορικά... Για δώσε περισσότερες info...
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 29, 2012 9:47:16 GMT 2
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on May 29, 2012 16:03:26 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο,
Πολυ ωραιο βγηκε το miataκι, μου θυμησες τα νιατα μου, που ειχα ενα 90 μοντελο.
Μια παρατηρηση να κανω μονο. Εχω την εντυπωση, οτι η κεραια ειναι εκτος κλιμακας, μαλλον λαθος του κιτ. Γιατι δεν φτιαχνεις μια με την μεθοδο ''του λιωμενου πλαστικου'' ή απο πετονια?
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 29, 2012 17:32:50 GMT 2
Οχι μια χαρά είναι η κεραία, αλλά δεν ξέρω στις φώτο, φαίνεται μεγάλη...
|
|