|
Post by alex78 on Jan 3, 2012 23:13:49 GMT 2
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Ξεκινώ ένα καινούργιο thread ενός αγαπημένου αυτοκινήτου, αφενός για να μπεί με το ''δεξί'' ο μοντελιστικός χρόνος, αφετέρου για να κάνει ''παρέα'' στην 1/32 Aston Martin του Chris επίσης της Airfix... ;D To αγωνιστικό ντεμπούτο το έκανε το 2007 στο πρωτάθλημα της FIA GT3, προσπαθώντας να κοντράρει στα ίσα κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητους αντιπάλους όπως Ferrari, Ford, Porsche, Lamborghini, Bmw με σχετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα. Τα ''νούμερα'' της και μόνο στο άκουσμα, προκαλούν ''σόκ και δέος'' V8 turbo κινητήρα, 4.200cc, 510bhp, 1.340kg και φυσικά πισωκίνητη. Το κίτ αποτελείται απο 53 parts σχετικά καλού πλαστικού, το μήκος συναρμολογημένο μόλις που ξεπερνά τα 15cm και η καρτέλα των χαλκομανιών μου άφησε καλές εντυπώσεις, γενικά δίνει την εντύπωση ενός ''εύκολου'' κίτ, αλλά αυτο θα διαπιστωθεί μετά τα απαραίτητα dry-fits που θα ακολουθήσουν.... Το κίτ είναι αυτό Ευχαριστώ για το χρόνο σας
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 3, 2012 23:41:37 GMT 2
Ξεκίνησες και άλλο ρε θηρίο? Δε σε προλαβαίνουμε με τίποτα.... ;D : : : : Καλή αρχή σου εύχομαι και να έχεις μια ευχάριστη κατασκευή. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by nektarios on Jan 4, 2012 9:43:15 GMT 2
Πολύ όμορφο θέμα! Εύχομαι και απροβλημάτιστο! Καλή αρχή, Αλέξη!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 4, 2012 20:02:03 GMT 2
Θα έρθει ο Ιούνιος και θα μου ψάχνετε μοντέλο για να συμμετάσχετε στο Le Mans GB... ;D ;D ;D ;D Καλή αρχή φίλε μου... Άλλα θα σου πρότεινα να μην τα μπλέξεις όλα μαζί... Τελείωσε πρώτα το πεζάκι και τον σκαραβαίο, και συνεχίζεις με τον ιαγουάρο... Αλλά, όπως και να έχει δεν θέλω να επέμβω στον πάγκο σου... Αλά την γνώμη μου λέω φίλε... : : : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Jan 5, 2012 0:21:07 GMT 2
Ξεκίνησες και άλλο ρε θηρίο? Δε σε προλαβαίνουμε με τίποτα.... ;D Καλή αρχή σου εύχομαι και να έχεις μια ευχάριστη κατασκευή. Φιλικά, Αγάπιος Πολύ όμορφο θέμα! Εύχομαι και απροβλημάτιστο! Καλή αρχή, Αλέξη! Θα έρθει ο Ιούνιος και θα μου ψάχνετε μοντέλο για να συμμετάσχετε στο Le Mans GB... ;D ;D ;D ;D Καλή αρχή φίλε μου... Άλλα θα σου πρότεινα να μην τα μπλέξεις όλα μαζί... Τελείωσε πρώτα το πεζάκι και τον σκαραβαίο, και συνεχίζεις με τον ιαγουάρο... Αλλά, όπως και να έχει δεν θέλω να επέμβω στον πάγκο σου... Αλά την γνώμη μου λέω φίλε... Αγάπιε, Νεκτάριε, Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!! Γιώργο για το G.B. του Ιουνίου είναι η XKR απλά την ξεκίνησα απο τώρα γιατί ένα 3ήμερο δεν μου φτάνει... ;D ;D
|
|
|
Post by Sakis on Jan 5, 2012 0:51:07 GMT 2
Έλα που δε θα είναι τριήμερο...Μη βιάζεσαι... Θα συμφωνήσω με το Γιώργο ότι το σωστό είναι ένα κιτ στον πάγκο τη φορά.Εσύ όμως κάνεις κουμάντο εκεί οπότε εσύ αποφασίζεις!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 6, 2012 23:09:08 GMT 2
Έλα που δε θα είναι τριήμερο...Μη βιάζεσαι... Κάτι ξέρεις εσύ...γιά λέγε... : : ;D
|
|
|
Post by Sakis on Jan 7, 2012 14:51:10 GMT 2
Υπομονή και εν καιρώ θα μάθεις! ;D ;D
|
|
|
Post by alex78 on Jan 12, 2012 0:45:06 GMT 2
Χαιρετώ την παρέα τα dry-fits έγιναν και η εφαρμογή όλων των κομματιών ήταν πολύ καλή, έτσι λοιπόν ξεκίνησαν ''πυρετωδώς'' ;D οι πρώτες εργασίες Τσεκαρίστηκαν όλα τα κομμάτια για σημάδια καλουπιού και τρίφτηκαν με ντουκόχαρτα 400, 1000, 2000 βαθμών όπου χρειάστηκε (μπροστινά φτερά), πλύθηκαν και στή συνέχεια ααταρώθηκαν όλα τα κομμάτια εκτός του αμαξώματος με το Primer #1 εν συνεχεία βάφτηκαν συμφώνως οδηγιών (Black matt 33, Red 19, Silver 11) συναρμολογήθηκε και βάφτηκε το roll-cage η Airfix αντί για λάστιχα ξεχωριστά με χάραξη, τα δίνει καλουπαριστά (α ρε Tamiya, σε πεθύμησα... : : ), ετσι λοιπόν αφού εξαφάνισα τρίβοντας την αντιαισθητική γραμμή του καλουπιού, αστάρωσα, μασκάρισα και έβαψα για ένα ποιό ρεαλιστικό αποτέλεσμα Τέλος, όσον αφορά το αμάξωμα δοκίμασα κάτι για πρώτη φορά. Αφού το αστάρωσα πρώτα με το Mr Base 1000 της Gunze αμέσως μετά το πέρασα με βρεγμένα Micromesh 3600, 4000, 6000, 8000 kai 12000 βαθμών και εν συνεχεία το γυάλισα με Tamiya Compound (Coarse, Fine, Finish). Αυτό το έκανα για να ομαλοποιηθεί τελείως η ασταροποιημένη επιφάνεια και να ''γραπώσει'' καλύτερα το χρώμα που θα ακολουθήσει. Το αποτέλεσμα είναι αλήθεια ότι με άφησε ικανοποιημένο...ελπίζω να διακρίνετε και στις φωτό...(ορισμένα σημάδια που φαίνονται στα φτερά είναι επειδή τα πλαινά έχουν ασταρωθεί με γκρί αστάρι και ''χτυπάει'' η διχρωμία άσπρο-γκρί) Ευχαριστώ για το χρόνο σας : : : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 12, 2012 9:50:49 GMT 2
Ωραία δουλειά Άλεξ... Τα λάστιχα όντως απαράδεκτα αλλά μια χαρά τα βαψες... To αμάξωμα τι χρώμα θα βαφτεί τελικά?? Καλή συνέχεια. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 12, 2012 10:08:46 GMT 2
Άλεξ ωραία δουλειά φίλε!
Για μένα διόρθωσε τα λάστιχα με ένα ψιλό πινελάκι και αραιωμένη μπογιά ή κάνε καλύτερο μασκάρισμα, για φαίνεται σε κάποια σημεία...
Πρώτη αφορά ακούω compound στο αστάρωμα...το διάβασες κάπου? Δεν είμαι σίγουρος το κατα πόσο θα κάτσει η μπογιά πάνω στην πάστα...
Όπως και να έχει καλή συνέχεια!!! ;D
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 12, 2012 10:57:41 GMT 2
Μια χαρά τα πας Αλεξ... Καλοβαμμένα και οργανωμένα όλα. Καλή συνέχεια... Πρώτη αφορά ακούω compound στο αστάρωμα...το διάβασες κάπου? Είναι δική μου τεχνική Αλέξανδρε... Την θεωρία την έχω αναλύσει διεξοδικά σε παλιότερα wip μου... : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Jan 12, 2012 11:35:24 GMT 2
Ωραία δουλειά Άλεξ... Τα λάστιχα όντως απαράδεκτα αλλά μια χαρά τα βαψες... To αμάξωμα τι χρώμα θα βαφτεί τελικά?? Καλή συνέχεια. Φιλικά, Αγάπιος Ευχαριστώ Αγάπιε, το αμάξωμα θα βαφτεί με Gloss Whitte και Gun Metal. : : : : Άλεξ ωραία δουλειά φίλε! Για μένα διόρθωσε τα λάστιχα με ένα ψιλό πινελάκι και αραιωμένη μπογιά ή κάνε καλύτερο μασκάρισμα, για φαίνεται σε κάποια σημεία... Πρώτη αφορά ακούω compound στο αστάρωμα...το διάβασες κάπου? Δεν είμαι σίγουρος το κατα πόσο θα κάτσει η μπογιά πάνω στην πάστα... Όπως και να έχει καλή συνέχεια!!! ;D Αλέξη έχεις δίκιο θα κοιτάξω να τα διορθώσω, αλλά θα προσπαθήσω με ψιλό ασημί μαρκαδοράκι 0,8 mm... Την τεχνική την έχω διαβάσει εδώ στο forrum είναι του Γιώργου, θα ψάξω το link.... : : : : Μια χαρά τα πας Αλεξ... Καλοβαμμένα και οργανωμένα όλα. Καλή συνέχεια... Ευχαριστώ πολύ Γιώργο : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 12, 2012 11:48:18 GMT 2
Αλεξη ολα πολυ καλα αλλα με μπερδεψες ρε αδερφε ...γιατι 2 ασταρια στο αμαξωμα?? Δεν ειπαμε να το κανεις ολο με λευκο?
|
|
|
Post by alex78 on Jan 12, 2012 12:29:22 GMT 2
Αλεξη ολα πολυ καλα αλλα με μπερδεψες ρε αδερφε ...γιατι 2 ασταρια στο αμαξωμα?? Δεν ειπαμε να το κανεις ολο με λευκο? Απλά Χρήστο, ασπρό αστάρι στίς πάνω επιφάνειες που θα βαφτούν με Gloss White, Primer #! στίς πλαινές επιφάνειες που θα βαφτούν με Gun Metal...εντάξει, μπορεί να είναι διπλή δουλειά, αλλά το θεώρησα σωστό... : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 12, 2012 14:56:58 GMT 2
Ρε συ ειναι εξτρα κοπος με αφιβολο αποτελεσμα τονικοτητας στο τελικο χρωμα Anyway, συνεχισε το, μπορει να λεω κ παπαριες : :
|
|