|
Post by alex78 on Jan 12, 2012 22:31:05 GMT 2
Ρε συ ειναι εξτρα κοπος με αφιβολο αποτελεσμα τονικοτητας στο τελικο χρωμα Anyway, συνεχισε το, μπορει να λεω κ παπαριες Αύριο λογικά λέω να το βάψω, οπότε θα φανεί το αποτέλεσμα στην ''νεκροψία''... ;D Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 12, 2012 22:37:53 GMT 2
Μπραβο Αλεξη!! : : : : Πολυ καλα μεχρι εδω,μονο τα λαστιχα λιγο να διορθωσεις και εισαι Οκ. : : : :
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Jan 12, 2012 23:08:57 GMT 2
Αλεξ πολυ καλα τα πας!τα λαστιχα ουτε που τους φαινεται οτι ειναι καλουπαριστα!!το γυαλισμα σου πετυχε αλλα δεν ξερω πως 8α ειναι το αποτελεσμα στο τελικο χρωμα λογω του "διπλου" ασταριου οπωσ και να εχει καλη συνεχεια φιλε μου! : :
|
|
|
Post by alex78 on Jan 12, 2012 23:30:57 GMT 2
Βαγγέλη και Γιώργο, σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Τα λάστιχα θα διορθωθούν άμεσα μαζί με κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Μείνετε ''συντονισμένοι'', σύντομα η συνέχεια... ;D : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 13, 2012 17:46:50 GMT 2
Απλά Χρήστο, ασπρό αστάρι στίς πάνω επιφάνειες που θα βαφτούν με Gloss White, Primer #! στίς πλαινές επιφάνειες που θα βαφτούν με Gun Metal...εντάξει, μπορεί να είναι διπλή δουλειά, αλλά το θεώρησα σωστό... Άλεξ, με άσπρο αστάρι μπορείς να βάψεις σκούρα χρώματα από πάνω. Το αντίθετο δεν γίνεται... Οπότε ένα άσπρο αστάρι έφτανε... Τώρα, υπάρχει μια σχολή μοντελιστών, που για το άσπρο χρώμα χρησιμοποιούν γκρι αστάρι. Πρεσβεύουν, ότι το γκρι υπόβαθρο, δίνει βάθος στο άσπρο. Το δοκίμασα αλλά δεν είδα ουσιαστική διαφορά. Η καλυπτικότητα ήταν καλή, το άσπρο βγαίνει μια χαρά, αλλά στο γυάλισμα θέλει λίγο περισσότερο προσοχή... Καλή συνέχεια...
|
|
|
Post by Sakis on Jan 13, 2012 20:32:52 GMT 2
Alex τζάμπα κόπο έκανες με το αστάρι μιας και δεν υπάρχει λόγος για διχρωμία σε αυτό το στάδιο.
Γιώργο συμφωνώ με αυτό που λες και να προσθέσω ότι ανήκω σε αυτή τη σχολή μιας και το σωστότερο ( κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα ) είναι να δουλεύεις προς το φωτεινότερο,σταδιακά δηλαδή χτίζεις το φωτισμό.Εφαρμογή δεν έχει στον αυτοκινητομοντελισμό μιας και η κλίμακα είναι αρκετά μεγάλη από μόνη της άρα το φυσικό φως κάνει τα παιχνίδια του χωρίς να χρειάζεται υποστήριξη από κόλπα στο βάψιμο (με εξαίρεση το σαλόνι και μηχανολογικά μέρη).Συνεπώς για το αμάξωμα συμφωνώ ότι είναι υπερβολή.
Άλεξ θα διαφωνήσω όμως με το γυάλισμα στο αστάρι και ρωτάω για ποιό λόγο το έκανες.Δηλαδή που αποσκοπεί αυτό.Αν το αστάρι είναι άγριο ένα τρίψιμο με ντουκόχαρτο ή ένα σφουγγαράκι είναι ιδανικό μιας και ο σκοπός του ασταριού (πέραν των άλλων) είναι να προσδίδει ένα grip στο χρώμα ώστε να στρώνει καλύτερα.Αμφιβάλλω αν θα κάτσει ωραία πάνω από compound.Και πάλι μπορεί να είμαι λάθος οπότε για εξήγησέ μας το σκοπό που το έκανες... Και γρήγορα! ;D ;D
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 13, 2012 21:08:44 GMT 2
Άλεξ θα διαφωνήσω όμως με το γυάλισμα στο αστάρι και ρωτάω για ποιό λόγο το έκανες.Δηλαδή που αποσκοπεί αυτό.Αν το αστάρι είναι άγριο ένα τρίψιμο με ντουκόχαρτο ή ένα σφουγγαράκι είναι ιδανικό μιας και ο σκοπός του ασταριού (πέραν των άλλων) είναι να προσδίδει ένα grip στο χρώμα ώστε να στρώνει καλύτερα.Αμφιβάλλω αν θα κάτσει ωραία πάνω από compound. Θανο τη συγκεκριμενη διαδικασια ειχα ακολουθησει στην BMW (χωρις micromesh) κ ειδες απο κοντα το αποτελεσμα! Δεν ξερω τι παιζει ομως... Λογω κοπου βεβαια μαλλον δεν θα το ξανακανω : :
|
|
|
Post by Sakis on Jan 13, 2012 23:02:09 GMT 2
Εσύ να μην πετάγεσαι,εντάξει;; ;D ;D ;D Είδα το αποτέλεσμα στο δικό σου και ήταν πολύ καλό απλά ρε συ μου φαίνεται άτοπο.Ο Γιώργος το έχει εξηγήσει με τη διάθλαση του φωτός αλλά δεν έχω δει ποτέ σε αυτοκινητοβιομηχανία να γυαλίζουν το αστάρι για να βγάλουν τέλειο αποτέλεσμα.Καλά μη βαράτε δεν ξαναμιλάω...
|
|
|
Post by alex78 on Jan 13, 2012 23:15:53 GMT 2
Άλεξ θα διαφωνήσω όμως με το γυάλισμα στο αστάρι και ρωτάω για ποιό λόγο το έκανες.Δηλαδή που αποσκοπεί αυτό.Αν το αστάρι είναι άγριο ένα τρίψιμο με ντουκόχαρτο ή ένα σφουγγαράκι είναι ιδανικό μιας και ο σκοπός του ασταριού (πέραν των άλλων) είναι να προσδίδει ένα grip στο χρώμα ώστε να στρώνει καλύτερα.Αμφιβάλλω αν θα κάτσει ωραία πάνω από compound.Και πάλι μπορεί να είμαι λάθος οπότε για εξήγησέ μας το σκοπό που το έκανες... Και γρήγορα! ;D ;D Θανο καλά κάνεις και διαφωνείς φίλε μου (και) για αυτό είναι άλλωστε το forrum, να μπορούμε να ανταλάσσουμε σχόλια, τεχνικές, ιδέες και να προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε... Στό ''ψητό'' τώρα, η κίνηση μου αυτή δεν ''αποσκοπεί'' απολύτως πουθενά,κάπου το είχα δεί σε μια δουλειά του Γιώργου, λιγο η συζήτηση στο meeting με το Χρήστο, μου καρφώθηκε ώς ιδέα και το έκανα...τόσο απλά...εξάλλου αν δεν πειραματιστείς και λίγο δεν έχει νόημα να μοντελάρεις νομίζω... Όμως επειδή σε συμπαθώ ;D, πάρε και δυό ''ακυκλοφόρητες'' ;D φωτό (άν και με πετυχαίνεις στό περίμενε του στεγνώματος) μπάς και σου καταλαγιάσω λιγο τις αμφιβολίες... (Humbrol - Gloss White 22 - Spray - 2 Mist - 2 Wet) περιμένω την γνώμη σου... : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Jan 13, 2012 23:21:14 GMT 2
[quote author=admin board=wip1 thread=349 post=2178 time=1326469610 Άλεξ, με άσπρο αστάρι μπορείς να βάψεις σκούρα χρώματα από πάνω. Το αντίθετο δεν γίνεται... Οπότε ένα άσπρο αστάρι έφτανε... Τώρα, υπάρχει μια σχολή μοντελιστών, που για το άσπρο χρώμα χρησιμοποιούν γκρι αστάρι. Πρεσβεύουν, ότι το γκρι υπόβαθρο, δίνει βάθος στο άσπρο. Το δοκίμασα αλλά δεν είδα ουσιαστική διαφορά. Η καλυπτικότητα ήταν καλή, το άσπρο βγαίνει μια χαρά, αλλά στο γυάλισμα θέλει λίγο περισσότερο προσοχή... Καλή συνέχεια... [/quote] Γιώργο σε ευχαριστώ για τις συμβουλές, απλά επειδή απο το πρωί το ψάχνω και θα ''σκάσω'', πές μου σε ποιό Wip σου έχεις κάνει την συγκεκριμένη τεχνική...?? : : : :
|
|
|
Post by Sakis on Jan 13, 2012 23:23:30 GMT 2
Καλά κάνεις και πειραματίζεσαι κι αυτό μου αρκεί οπότε σταματάω... Το χρώμα δείχνει πολύ καλό και σου εφιστώ την προσοχή: Βγάλε την ταινία μασκαρίσματος πριν στεγνώσει το χρώμα!!!Μετά κινδυνεύεις να σου κάνει σπασίματα στις άκρες. Η συμπάθεια είναι αμοιβαία..
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 13, 2012 23:28:50 GMT 2
Γιώργο σε ευχαριστώ για τις συμβουλές, απλά επειδή απο το πρωί το ψάχνω και θα ''σκάσω'', πές μου σε ποιό Wip σου έχεις κάνει την συγκεκριμένη τεχνική... Δεν θυμάμαι ρε συ που το είχα γράψει... Το σίγουρο είναι ότι το εφάρμοσα πρώτη φορά στην 599... Πιθανόν είναι σε απάντηση σε θέμα μου, όποτε δεν μεταφέρθηκε εδώ ή σε συζήτηση σε άλλο θέμα... Το σίγουρο είναι ότι το έχουμε αναλύσει διεξοδικά με Θάνο και Χρηστάκι σε καφεκουβέντες, αλλά που το έγραψα, δεν . Είναι πολλά τα άτιμα πια Θα το ψάξω, όμως... : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Jan 13, 2012 23:56:53 GMT 2
Βγάλε την ταινία μασκαρίσματος πριν στεγνώσει το χρώμα!!!Μετά κινδυνεύεις να σου κάνει σπασίματα στις άκρες. Πλάκα-πλάκα, στο ''παραένα'' σώθηκε...να σαι καλά!! : : Γιώργο σε ευχαριστώ για τις συμβουλές, απλά επειδή απο το πρωί το ψάχνω και θα ''σκάσω'', πές μου σε ποιό Wip σου έχεις κάνει την συγκεκριμένη τεχνική... Δεν θυμάμαι ρε συ που το είχα γράψει... Το σίγουρο είναι ότι το εφάρμοσα πρώτη φορά στην 599... Πιθανόν είναι σε απάντηση σε θέμα μου, όποτε δεν μεταφέρθηκε εδώ ή σε συζήτηση σε άλλο θέμα... Το σίγουρο είναι ότι το έχουμε αναλύσει διεξοδικά με Θάνο και Χρηστάκι σε καφεκουβέντες, αλλά που το έγραψα, δεν . Είναι πολλά τα άτιμα πια Θα το ψάξω, όμως... Ευχαριστώ, αλλά μην αγχωθείς κιόλας, όποτε το θυμηθείς και ευκαιρίσεις.. : :
|
|
|
Post by alex78 on Mar 4, 2012 14:40:08 GMT 2
Καλησπερίζω την παρέα Αφού πρώτα μασκαρίστηκε με ταινία της Tamiya, βάφτηκε η διχρωμία της ''αγριόγατας'' με spray της Humbrol Gloss Whitte 22 + Gun Metal 53 (2 mist - 2 wet). Το εσωτερικό συναρμολογήθηκε , περάστηκε η carbon χαλκομανία μπροστά, οι διακόπτες βαφτήκαν με μαρκαδόρους edding και τέλος προσπάθησα να αναπαραστήσω τα ''μαξιλαράκια'' στο cage (αποτυχημένα) με Hansaplast. Ακολουθεί γυάλισμα, βερνίκι, decals. Επιφυλάσσομαι για πιό ευδιάκριτες φωτό, αυγχωρέστε με γιατί η δικιά μου ''παρέδωσε πνεύμα'' και βολευόμαι προσωρινά με δανεικές... Ευχαριστώ για το χρόνο και την προσοχή σας. Αλέξης
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 4, 2012 14:46:20 GMT 2
Όλε όλεεεεεε!!!!!! : : : : : : : : : : : : Βουρ για χαλκομανίες Αλεξάρα... Τα μαξιλαράκια δεν τα λές και αποτυχημένα. Μια χαρά μου φάνηκαν... άντε καλή συνέχεια φίλε... Αγάπιος : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 4, 2012 20:02:22 GMT 2
Ωραία το πας μέχρι τώρα Άλεξ! Καλή συνέχεια φίλε
|
|