|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 4, 2012 20:50:06 GMT 2
Αλεξη μια χαρα παει!! Το χρωμα ρε συ ειναι το σωστο? Σε ρωταω γιατι μου φαινεται αρκετα γκρι... Καλη συνεχεια Με το 206 τι κανεις οεο??
|
|
|
Post by alex78 on Mar 5, 2012 1:18:56 GMT 2
Όλε όλεεεεεε!!!!!! Βουρ για χαλκομανίες Αλεξάρα... Τα μαξιλαράκια δεν τα λές και αποτυχημένα. Μια χαρά μου φάνηκαν... άντε καλή συνέχεια φίλε... Αγάπιος ''Όλε-όλε'' δεν λές τίποτα Αγάπιε. Επιτέλους update, έστω και σε μορφή....''δείγματος''... ;D ;D Σ'ευχαριστώ : : : : Ωραία το πας μέχρι τώρα Άλεξ! Καλή συνέχεια φίλε Συνονόματε νασαι καλά, ευχαριστώ!! Αλεξη μια χαρα παει!! Το χρωμα ρε συ ειναι το σωστο? Σε ρωταω γιατι μου φαινεται αρκετα γκρι... Καλη συνεχεια Με το 206 τι κανεις οεο?? Χρήστο το χρώμα είναι το Gun Metal (spray), αυτό προτείνει η Airfix....ίσως ευθύνονται οι φωτό απο κοντά φαίνεται...Gun Metal... Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Το 206 όπως και η 911 κατασκευάζονται παράλληλα, (αργά αλλά σταθερά...).
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 6, 2012 16:53:28 GMT 2
Μπράβο Άλεξ, καλοβαμμένο φαίνεται... Περιμένουμε το επόμενο και περισσότερες φώτο... Χρήστο το χρώμα είναι το Gun Metal (spray), αυτό προτείνει η Airfix....ίσως ευθύνονται οι φωτό απο κοντά φαίνεται...Gun Metal... Να σου πω κι εγώ το περιμένα πιο σκούρο, αλλά μάλλον είναι από τις φώτο... Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by nektarios on Mar 7, 2012 21:44:54 GMT 2
Φίλε Αλέξη, μια χαρά μού φαίνεται μέχρι εδώ! Μού άρεσε πολύ το στρώσιμο του άσπρου! Όσο για το gun metal, νομίζω οτι - αν ισχύει ό,τι και με το αντίστοιχο σε μεταλλικό κουτάκι (no 27004) που έχω χρησιμοποιήσει - όταν βερνικωθεί θα πάρει μια πιο σκούρη και σαφώς πιο "gun metal" απόχρωση! Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by alex78 on Mar 8, 2012 11:36:13 GMT 2
Μπράβο Άλεξ, καλοβαμμένο φαίνεται... Περιμένουμε το επόμενο και περισσότερες φώτο... Χρήστο το χρώμα είναι το Gun Metal (spray), αυτό προτείνει η Airfix....ίσως ευθύνονται οι φωτό απο κοντά φαίνεται...Gun Metal... Να σου πω κι εγώ το περιμένα πιο σκούρο, αλλά μάλλον είναι από τις φώτο... Καλή συνέχεια Γιώργο σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Όντως οφείλεται στίς φωτό που ξεγελούν το μάτι, άσε που απο εκεί που ''έπαιζα μπάλα'' με 14mp τώρα λόγω ανάγκης είμαι με 6mp....όπως και να το κάνουμε υπάρχει διαφορά... Φίλε Αλέξη, μια χαρά μού φαίνεται μέχρι εδώ! Μού άρεσε πολύ το στρώσιμο του άσπρου! Όσο για το gun metal, νομίζω οτι - αν ισχύει ό,τι και με το αντίστοιχο σε μεταλλικό κουτάκι (no 27004) που έχω χρησιμοποιήσει - όταν βερνικωθεί θα πάρει μια πιο σκούρη και σαφώς πιο "gun metal" απόχρωση! Καλή συνέχεια! Νεκτάριε νασαι καλά φίλε μου!! Το στρώσιμο του λευκού ίσως να οφείλεται στο ότι πρώτα είχα γυαλίσει με compound το χρώμα και μετά ξαναπέρασα πάλι ένα χέρι λευκό....(μή με ρωτήσετε γιά ποιό λόγο το έκανα.....''άβυσσός η ψυχή''..... )
|
|
|
Post by alex78 on Mar 9, 2012 15:51:58 GMT 2
Καλησπέρα σας Οι χαλκομανίες περάστηκαν (....δεν με απασχόλησαν ιδιαίτερα και μου άφησαν τίς καλύτερες εντυπώσεις....). Είχα βέβαια κάνα δυό ''θεματάκια'', αλλά ήταν καθαρά δικιά μου η απροσεξία και όχι των χαλκομανιών. Παράλληλα έβαψα τα πλαίσια των τζαμιών με XF-1 μαρκαδοράκι της Tamiya. Τελος το αμάξωμα ψεκάστηκε με βερνίκι Ts-13 τής Tamiya 2 χέρια (1 mist - 1 wet). Επόμενο στάδιο κατασκευής αφού στεγνώσει καλά θα περαστεί με compound και εν συνεχεία το τελικό φινίρισμα θα δοθεί με wax. Θα κολληθούν τζάμια και φώτα και το αμάξωμα θα ''κουμπωθεί'' με το σασί. ΑΠΟΡΙΕΣ:1) Τα τζάμια και τα φώτα με τι και πώς να τα κολλήσω?? 2) Στις φωτό φαίνεται απροκάλυπτα μια αντιαισθητική χαρακιά κατα μήκος του καπώ, αυτή οφείλεται στήν αποτυχημένη μου προσπάθεια να τονίσω τις γραμμώσεις με scriber....Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί?? Ευχαριστώ για το χρόνο και την προσοχή σας!! Αλέξης
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 10, 2012 1:11:13 GMT 2
Αλεξη καλησπερα! Οι χαλκομανιες εχουν κατσει μια χαρα κ το βερνικι επισης! Τα πλαισια ηθελαν πιο προσεκτικο περασμα..Το μαρκαδορακι το περασες πριν ή μετα το βερνικι? Τις γραμμωσεις επρεπε να της χαραξεις πριν καν ασταρωσεις οπως επισης κ αφου ασταρωσεις για να χτισει οσο το δυνατον λιγοτερο το χρωμα μεσα σ'αυτες. Γιατι βρε αγορι μου το εκανες τωρα??! Αχ... Δεν ξερω πως θα διορθωθει αξοπρεπως.... Ρωτα ρε συ πριν κανεις κατι...ειναι κριμα να χαραμιζεις μια ωραια δουλεια... Φιλικα, παντα, Χρηστος
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 10, 2012 11:17:42 GMT 2
Άλεξ θα συμφωνήσω με το Χρηστάρα... Τα σήματα και το βάψιμο πολύ όμορφα... Το scribing, ήταν αψυχολόγητη ενέργεια... αλλά ότι έγινε έγινε. Τονισμό γραμμώσεων κάνουμε με wash αραιωμένου χρώματος. Δες την σχετική τεχνική στο ¨tips & tutorials¨. Μια λύση, είναι να κόψεις 2 λεπτές λωρίδες χαρτοταινίας, να τις βάψεις στο χρώμα του αμαξώματος και να καλύψεις την ένωση του καπό...(θα τις κολλήσεις αφού τελειώσεις και το wax). Αυτό γίνεται στην πραγματικότητα, σε όλα τα αγωνιστικά πίστας και στην F1. Καλύπτουν τις ενώσεις των πάνελ και των καπό, για αεροδυναμικούς λόγους. Τα διαφανή κομμάτια, τα κολλάμε με άσπρη κόλλα ή την ειδική clear fix των εταιριών μοντελιστικών εργαλείων. Αλλά με προσοχή και υπομονή. Ρωτα ρε συ πριν κανεις κατι...ειναι κριμα να χαραμιζεις μια ωραια δουλεια... +1000 Τα τηλέφωνα μας είναι πάντα ανοιχτά... Go on... Μην απογοητεύεις και συνέχισε... Τίποτα δεν υπάρχει που να μην μπορεί να διορθωθεί με κάποιο τρόπο... Ούτως η αλλιώς, η δουλειά σου είναι πολύ καλή μέχρι τώρα... : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Mar 10, 2012 15:30:41 GMT 2
Καλησπέρα Χρήστο Το μαρκαδορακι το περασες πριν ή μετα το βερνικι? Πρίν! Τις γραμμωσεις επρεπε να της χαραξεις πριν καν ασταρωσεις οπως επισης κ αφου ασταρωσεις για να χτισει οσο το δυνατον λιγοτερο το χρωμα μεσα σ'αυτες. Θα εφαρμοστεί στα επόμενα... Γιατι βρε αγορι μου το εκανες τωρα??! Αχ... Ρωτα ρε συ πριν κανεις κατι...ειναι κριμα να χαραμιζεις μια ωραια δουλεια... Έλα μου ντέ... : : Ευχαριστώ : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Mar 10, 2012 16:00:13 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο Μια λύση, είναι να κόψεις 2 λεπτές λωρίδες χαρτοταινίας, να τις βάψεις στο χρώμα του αμαξώματος και να καλύψεις την ένωση του καπό...(θα τις κολλήσεις αφού τελειώσεις και το wax). Αυτό γίνεται στην πραγματικότητα, σε όλα τα αγωνιστικά πίστας και στην F1. Καλύπτουν τις ενώσεις των πάνελ και των καπό, για αεροδυναμικούς λόγους. Ωραία τεχνική Γιώργο, θα την εφαρμόσω... Τα τηλέφωνα μας είναι πάντα ανοιχτά... Go on... Μην απογοητεύεις και συνέχισε... Τίποτα δεν υπάρχει που να μην μπορεί να διορθωθεί με κάποιο τρόπο... Ούτως η αλλιώς, η δουλειά σου είναι πολύ καλή μέχρι τώρα... Ευχαριστώ για τα ενθαρυντικά σου σχόλια.... : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 10, 2012 16:24:47 GMT 2
Το μαρκαδορακι το περασες πριν ή μετα το βερνικι? Πρίν! Μετα το βερνικι επερπε να τα περασεις...αυτο ειχα κανει κ στην Lancia κ γυαλιζανε τα λαστιχα, πραγμα που δεν παιζει ;D Λοιπον σου παραθετω τα βηματα τα οποια εγω ακολουθω για να δεις ποτε ακριβως χρησιμοποιω το scriber:-Τριψιμο των ραφων απο το καλουπι, κολημα ομοιδεατων κοματιων στο αμαξωμα (πχ προφυλακτηρες, αεραγωγους), στοκαρισμα πιαθανων ενωσεων ή λαθων κ τριψιμο, χαραξη γραμμωσεων με scriber -Πλυσιμο αμαξωματος -Ασταρωμα -Ελαφρυ τριψιμο με 2000 ντουκοχαρτο κ στοκαρισμα ξανα οπου χρειαζεται κ τριψιμο -Πλυσιμο αμαξωματος -Ασταρωμα ξανα στα κομματια που στοκαριστηκαν-τριφτηκαν -Τριψιμο με 2000 ντουκοχαρτο κ χαραξη γραμμωσεων με scriber -Πλυσιμο αμαξωματος -Αν ειναι ολα οκ παμε για βαψιμο, αν οχι επαναλλαμβανω στοκο-τριψιματα κ ασταρι + scriber + πλυσιμο -Βαψιμο -Compound (Coarse + Fine) -Πλυσιμο του αμαξωματος αμεσως μετα την εφαρμογη των compound για να μην μεινουν υπολειμματα -Σηματα -Βερνικι -(Micromesh + Compound) αν χρειαζεται -Λαστιχα, Τσιμουχες, Wash -WAX -Βιτρινα ;D Αυτα ειναι τα βηματα που εγω ακολουθω, δεν ειναι απαραιτητα κ σωστα αλλα ισως σε βοηθησουν
|
|
|
Post by alex78 on Mar 10, 2012 19:44:32 GMT 2
Αυτα ειναι τα βηματα που εγω ακολουθω, δεν ειναι απαραιτητα κ σωστα αλλα ισως σε βοηθησουν Χρήστο ήδη βοήθησες πολύ.... : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 12, 2012 14:44:05 GMT 2
Άλεξ τα παμε εμείς. Παρ'όλα αυτά θα στο πώ και εδώ... Μην αγχώνεσαι όλα διορθώνονται και μαθαίνουμε με τα λάθη... Η ξενέρα λογική και αναμενόμενη, αλλά τώρα έμαθες και δεν πιστεύω να χρησιμοποιήσεις ξανα scriber στο τέλος... όλα διορθόνωνται με υπομονή και φαντασία.... Δοκίμαζε και μη σκας... Τελείωσε το και πάνε στο επόμενο φίλε... Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by alex78 on Mar 12, 2012 19:21:34 GMT 2
δεν πιστεύω να χρησιμοποιήσεις ξανα scriber στο τέλος... Το συζητάς, ήδη πετάχτηκε στα σκουπίδια.... ;D ;D
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 12, 2012 19:36:27 GMT 2
δεν πιστεύω να χρησιμοποιήσεις ξανα scriber στο τέλος.. Το συζητάς, ήδη πετάχτηκε στα σκουπίδια.... ;D ;D Μην τα λες έτσι αυτα... Θα πάθει εγκεφαλικό ο Θάνος....
|
|
|
Post by alex78 on Mar 12, 2012 20:18:16 GMT 2
Μην τα λες έτσι αυτα... Θα πάθει εγκεφαλικό ο Θάνος.... .....που είναι εξαφανισμένο αυτό το ''τρελόπαιδο'' ;D.......Θάνε ακούς??: : : :
|
|