|
Post by alex78 on Jan 13, 2024 16:22:42 GMT 2
Άριστα με τόνο στα προκαταρκτικά Γιώργο. Οι χαλκομανίες είναι και αυτές επίφοβες λόγω ηλικίας του κιτ? Καλή συνέχεια φίλε.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 14, 2024 15:13:43 GMT 2
Έχει στρώσει πολύ όμορφα το άσπρο χρώμα Γιώργο! Καλή συνέχεια με τις χαλκομανίες!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 14, 2024 18:58:36 GMT 2
Κώστα, Άλεξ και Φάνη Ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Κώστα, οι μεντεσέδες είναι ιδιοκατασκευή από περισσεύματα φωτοχαραγμένων, κλίμακας 1/24 Άλεξ, όχι λόγω παλαιότητας αλλά προμηθευτή. Στα πρώτα 12άρια της Hiro οι χαλκοαμανίες είναι δύστροπες και δεν στρίβουν με τίποτα με συνέπεια να σπάνε στις καμπύλες. Στα νεώτερα κιτ, ο προμηθευτής άλλαξε και οι χαλκομανίες βελτιώθηκαν πολύ. Κανονικά θα έπρεπε να βάψω τα τα κόκκινα αλλά αποφάσισα να πιω το ολόκληρο το ποτήριο του μαρτυρίου. Περισσότερα, την Παρασκευή. Φάνη, για να πω την αλήθεια, το τελευταίο χέρι βάφτηκε μέσα, έχοντας τρίψει ελαφρώς τα πρώτα, γιατί δεν άντεχα άλλο το κρύο (εδώ έχει -4 το πρωί και ίσα που ανεβαίνει στο 0 το μεσημέρι στις 12 που πάω γραφείο), ούτε το αποτέλεσμα ήταν σούπερ. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 19, 2024 19:45:53 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jan 19, 2024 21:16:39 GMT 2
Πολύ δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα να πετύχεις τις απόλυτες συμμετρίες στα ενιαία σιρίτια πάνω στα ανοιγόμενα μέρη....!!! Ωστόσο τα κατάφερες περίφημα Γιώργο, εύγε.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 20, 2024 9:54:13 GMT 2
Να είσαι καλά, Άλεξ. Καλημέρα
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 20, 2024 14:15:20 GMT 2
Δείχνει υπέροχη,Γιώργο!Καλή συνέχεια φιλε
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jan 21, 2024 20:38:00 GMT 2
Μπραβο ρε Γιωργη!! Μπραβο!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 24, 2024 9:09:19 GMT 2
Σπύρο και Παναγιώτη, ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Καλημέρα
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 26, 2024 21:58:54 GMT 2
Αφού τοποθετήθηκαν οι χαλκομανίες, η τρέχουσα φάση της κατασκευής αφορά την προετοιμασία των κύριων υποτμημάτων, για την συναρμολόγηση τους. Με το εμπρός και πίσω χωροδικτυώμα, λίγο ή περισσότερο έτοιμα, έπρεπε να προετοιμαστεί το κεντρικό. Έτσι αρχικά βερνικώθηκε, γυαλίστηκε, βάφτηκε εσωτερικά μαύρο και ψεκάστηκε το λάστιχο του παρμπρίζ. Το ίδιο το παρμπρίζ κόπηκε κατά τα γνωστά και κολλήθηκε με ταινίες διπλής και ελάχιστη ca. Στη συνέχεια βιδώθηκε ο πίνακας οργάνων. Παράλληλα ξεκίνησα να βερνικώνω και τα υπόλοιπα πάνελ του αμαξώματος, διαδικασία που θα χρειαστεί περισσότερο από έναν μήνα για το γυάλισμα, το εσωτερικό βάψιμο και οι λεπτομέρειες. Αυτά και για σήμερα. Λογικά μέσα στο ΣΚ, θα ξεκινήσω την συναρμογή των υποσυστημάτων, την πιο αγχωτική εργασία της όλης κατασκευής. Για τα αποτελέσματα, υπομονή μία εβδομάδα. Καλό Σαββατοκύριακο. Να είστε καλά
|
|
amyntas
Kart Driver
Αμύντας
|
Post by amyntas on Jan 26, 2024 22:57:43 GMT 2
Τρομερά καθαρή δουλειά Γιώργο. Δεν βαριέμαι να την χαζεύω πραγματικά. Ένα μεγάλο μπράβο
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 27, 2024 9:33:48 GMT 2
Καλημέρα, Αμύντα. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 28, 2024 8:08:53 GMT 2
Αριστουργηματάκιον (ως είθισται)! Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 29, 2024 9:05:06 GMT 2
Αριστουργηματάκιον (ως είθισται)! Καλά τελειώματα! Αριστουργιματική πατατιά θα κάνουμε, Κώστα. Το πίσω μέρος δεν έρχεται με τίποτα για να δέσει με το αμάξωμα. Και από όσο ξέρω ούτε ο Χουντίνι είμαι, ούτε 4 χέρια έχω... Ευχαριστώ για τον σχολιασμό, όπως και να έχει. Την Παρασκευή θα ξέρετε αν η 037 θα καταλήξει σε διόραμα συνεργείου
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 29, 2024 9:53:09 GMT 2
Επειδή ξέρω ότι 50% του χρόνου που παίρνει κάθε κατασκευή σου τα επενδύεις σε επανειλημμένα dry fits και δη πολύ νωρίς αλλά και σε υστερότερα στάδια, πώς και συνέβη αυτό; Δεν είχε δοκιμαστεί αρχικά; Εξαφανίστηκαν οι ανοχές με το βάψιμο; Παραμόρφωσαν τα "εντόσθια" το συνολικό σχήμα; Έμεινε στον ήλιο και στράβωσε; Ολόθερμες ευχές για επιτυχή διόρθωση!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 29, 2024 19:53:49 GMT 2
Επειδή ξέρω ότι 50% του χρόνου που παίρνει κάθε κατασκευή σου τα επενδύεις σε επανειλημμένα dry fits και δη πολύ νωρίς αλλά και σε υστερότερα στάδια, πώς και συνέβη αυτό; Δεν είχε δοκιμαστεί αρχικά; Εξαφανίστηκαν οι ανοχές με το βάψιμο; Παραμόρφωσαν τα "εντόσθια" το συνολικό σχήμα; Έμεινε στον ήλιο και στράβωσε; Ολόθερμες ευχές για επιτυχή διόρθωση!!! Ευχαριστώ για τις ευχές, Κώστα. Προφανώς είχε δοκιμαστεί, αλλά παράλληλα γνώριζα ότι θα δυσκολευτώ στο συγκεκριμένο σημείο. Ο λόγος είναι ότι το κιτ έχει πρόβλημα (το έχω δει σε όλες τις υπό κατασκευή 037) στον τρόπο που βιδώνει το πάνω μέρος του πίσω χωροδικτυώματος, κάτι που δεν μπορεί να τροποποιηθεί, γιατί θα χρειαζόταν επανασχεδιασμός όλου του πίσω σασί. Έτσι, όταν όλα τα υποσυστήματα (κινητήρας, εξάτμιση, δεξαμενές, ανάρτηση κλπ) κολλήσουν στο πίσω τμήμα, αυτό βαραίνει πολύ με συνέπεια αυτό να κρεμάει λόγω του προβληματικού σχεδιασμού. Επίσης, το συνολικό σχήμα λόγω white metal υλικού, παραμορφώθηκε ελαφρώς όσο πρόσθετα λεπτομέρειες και χρειάζονται μικροστρεβλώσεις για να έρθει στην αρχική θέση. Αυτές είναι εύκολες όταν κάνεις δοκιμαστικές, αλλά πολύ δυσκολότερες, όταν τα κομμάτια είναι βαμμένα και έχουν ένα σωρό τροποποιήσεις, προσθήκες, καλωδιώσεις κλπ. Σε αυτό δεν βοηθάει η δική μου επιλογή στην κατασκευή αυτών το κιτ, όπου προσπαθώ να απαλείψω όλες τις εμφανείς ενώσεις συναρμολόγησης, που δεν υπάρχουν στο πραγματικό. Έτσι για χάρη της πιστότητας δημιουργήθηκε ένα πολύ πολύπλοκο πίσω μέρος, που θα πρέπει να ενωθεί με μία κίνηση σαν μονοκόμματο υποσύστημα. Αν το έκανα τμηματικά, θα ήταν πολύ ευκολότερο, αλλά θα είχα δοκούς και πάνελ που δεν έχουν ενώσεις στο πραγματικό, να μην είναι ενιαία κομμάτια στο μοντέλο. Γενικά, οι θυσίες στη ρεαλιστικότητα, βελτιώνουν την ευκολία κατασκευής και το αντίστροφο. Αλλά, είναι κάτι που το ξέρω και είναι επιλογή, γιατί αλλιώς δεν θα ήμουν ευχαριστημένος με την κατασκευή μου. Κλείνοντας, με την εκ των υστέρων αποκτηθείσα εμπειρία, αν την ξανα - έφτιαχνα δεν θα τοποθετούσα τις υποδομές στήριξης των δεξαμενών από το υποπλαίσιο και θα τις τοποθετούσα εκ των υστέρων, θυσιάζοντας ελαφρώς την ρεαλισικότητα. Αλλά, θα είχα περισσότερο χώρο να πιάσω, να δουλέψω, να κολλήσω κλπ. Τώρα πρέπει να υποστηρίξω την επιλογή μου και να βρω λύσεις. Καλό βράδυ
|
|