|
Post by gtziaf on Jan 25, 2023 21:53:05 GMT 2
Ένα πραγματικό έργο τέχνης, ένα κόσμημα της αυτοκίνησης, που όταν παρουσιάστηκε πριν από έξι δεκαετίες, το 1960, για πρώτη φορά στο Σαλόνι της Γενεύης, ανάγκασε τον Ένζο να δηλώσει ότι πρόκειται για το πιο όμορφο αυτοκίνητο του κόσμου, επέλεξα για την επιστροφή μου στην κατασκευή full detail 24αριών… H E-Type αρίθμησε συνολικά πάνω από 70.000 μονάδες παραγωγής, που βγήκαν από το εργοστάσιο του Κόβεντρι σε τρεις φάσεις: Series 1 (1961-68), Series 2 (1969-71) και Series 3 (1971-74). Πέρα από αυτές τις «συμβατικές» μορφές του, το βρετανικό σπορ διθέσιο απέκτησε την περίοδο 1963-1964 και μία ολιγάριθμη αγωνιστική έκδοση, τη Lightweight Coupe, που παρήχθη σε μόλις δώδεκα αυτοκίνητα. To 1971, το αυτοκίνητο επιμηκύνθηκε, αποκτώντας παράλληλα έναν νέο 12κύλινδρο κινητήρα, νέους προφυλακτήρες και κύρτωση πίσω που αλλοίωνε για κάποιους τις υπέροχες καμπύλες του. Φυσικά, πέρα από την κουπέ υπήρχε η roadster, ανοιχτή, έκδοση, ενώ επίσης κυκλοφόρησε και μια 2+2 παραλλαγή. Το αυτοκίνητο αρχικά παράχθηκε με έναν εξακύλινδρο 3.8 λίτρων που γρήγορα αντικαταστάθηκε με έναν παρομοίων επιδόσεων αλλά καλύτερης απόκρισης 4,2. Όλες οι E-Type διέθεταν ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση με σπειροειδή ελατήρια και αντιστρεπτικές ενώ κληρονόμησαν τα πρωτοποριακά, για την εποχή, δισκόφρενα και στους τέσσερεις τροχούς, από την πρόγονο ΧΚ150. Η Σειρά 1, όπως αυτή που αναπαριστά το κιτ της Revell στην 1/24 που θα χρησιμοποιήσω στην κατασκευή αναγνωρίζεται από τους καλυμμένους με γυαλί προβολείς (μέχρι το 1967), τη μικρή εισαγωγή αέρα εμπρός, τα τοποθετημένα πάνω από τους προφυλακτήρες πίσω φώτα και τα φλας και φυσικά τα τελικά της εξάτμισης που διέρχονται κάτω από την πινακίδα κυκλοφορίας.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 25, 2023 22:05:32 GMT 2
Το κιτ της Revell πραγματικά είναι ένα δίπολο καλών και κακών στοιχείων. Ένα περίεργο πάντρεμα Tamiya με ΑΜΤ... Καλή και φίνα λεπτομέρεια με πολλά κομμάτια από τη μία, μέτριο engineering και πολλά σημάδια καλουπιού από την άλλη. Αρχικά εξωτερικό σχήμα, αυτό είναι σχετικά καλό, σίγουρα μοιάζει με e-type, αλλά φυσικά δεν μπορεί να ακολουθήσει με πιστότητα όλες τις, πολύπλοκες είναι αλήθεια, καμπύλες της πραγματικής. Τα διαφανή είναι καλά, τα χρώμια για ξέβαμμα, ενώ δίνεται επιλογή αριστεροτίμονης ή δεξιοτίμονης έκδοσης. Τα κομμάτια που θα βρείτε ανοίγοντας από τα πλάι την συσκευασία της Revell έχουν ως εξής: Εξειδικευμένα βελτιωτικά δεν υπάρχουν, οπότε όλες οι βελτιώσεις θα γίνουν με τα υπάρχοντα, κατά τον παραδοσιακό τρόπο. Εξαίρεση ένα σετ με 3D εκτυπωμένες ακτινωτές ζάντες, το οποίο ταιριάζει με τα λάστιχα που δίνονται στο κιτ και προμηθεύτηκα για τη βελτίωση της εικόνας του αυτοκινήτου. Στο δικό μου κιτ το εμπρός καπό δεν είχε τη σωστή καμπύλη ενώ εντύπωση μου προκάλεσε η ημιτελής χύτευση του ουρανού (ευτυχώς εσωτερικά), που δεν έχω ξαναδεί. Αυτά..., πάμε να ανοίξουμε δουλίτσες τώρα. Να δούμε τι θα καταφέρουμε…
|
|
|
Post by Sakis on Jan 26, 2023 0:36:57 GMT 2
1ος! (αν και το ήξερα ήδη το επόμενο θέμα σου...) Καλώς όρισες και πάλι στον "ταπεινό" κόσμο του πλαστικού και της 1/24 κλίμακας. Με τόση εμπειρία πλέον στην πλάτη σου, θα δούμε όμορφα πράγματα ξανά. Καλό ξεκίνημα!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
Member is Online
|
Post by Antonis on Jan 26, 2023 0:36:58 GMT 2
Όλα καλά, όλα ωραία λοιπόν.... Πολύ όμορφο θέμα, έχω ψηθεί για το αρκετά μεγαλύτερο. Τι χρώμα θα επιλέξεις; Οι ζάντες είναι hand-made εκτύπωση ή κυκλοφορούν σε κάποιο σετ; Τα χρώμια πως θα ξεβαφτούν;
Υ.Γ. Εύχομαι να είναι όλα καλά πλέον με τις τελευταίες πλημμύρες στην Αριδαία.
Καλό βράδυ
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 26, 2023 9:32:08 GMT 2
Καλημέρα, Σάκης... 1ος! (αν και το ήξερα ήδη το επόμενο θέμα σου...) Το ήξερες πριν καν το αποφασίσω εγώ... Ο Τζακ Νόρις του μοντελισμού... Καλώς όρισες και πάλι στον "ταπεινό" κόσμο του πλαστικού και της 1/24 κλίμακας. Καλά λέω εγώ ότι τα Group B δεν τα βλέπει κανείς Με τόση εμπειρία πλέον στην πλάτη σου, θα δούμε όμορφα πράγματα ξανά. Σίγουρα η αθροιζόμενη εμπειρία μετράει, αλλά η μη ενασχόληση με ένα αντικείμενο (βάζω σε διαφορετική κατηγορία τα full detail και σε διαφορετική τα curbside) σου αφαιρεί τη συνήθεια και τη λογική που η τριβή με το αντικείμενο χαρίζει. Έτσι θεωρώ δύσκολο να βγει κάτι ανάλογο με την F40, την 288, την GTO, την 312 κλπ, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και θα χαρώ να διαψεύσω τον εαυτό μου.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 26, 2023 9:56:09 GMT 2
Καλημέρα, Αντώνη... Πολύ όμορφο θέμα, έχω ψηθεί για το αρκετά μεγαλύτερο. Αν είχα ένα σπιτι δίκο μου, με 3d εκτυπωτή, τόρνο και χρήματα για να αγοράσω 3000 βίδες κ παξιμάδια και άπειρο χρόνο για να το φτιάξω όπως το φαντάζομαι, μπορεί. Αλλά, επιδή δεν τα έχω, σε αυτή τη φάση προσωπικά θα αρκεστώ στο μικρό ξαδελφάκι. Από την άλλη το 1/8 μπορεί να δώσει ένα όμορφο αποτέλσμα ακόμη και από το κουτί με λιγή προσεκτική δουλειά. Όταν κυκλοφορήσει θα δώ το σχήμα και μπορεί να το πάρω κι εγώ για να το φτιάξω με τα καπό κλειστά, μόνο για το σχήμα. Αυτό δεν το έχω αποφασίσει ακόμη. Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη. Οι ζάντες είναι hand-made εκτύπωση ή κυκλοφορούν σε κάποιο σετ; Τα χρώμια πως θα ξεβαφτούν; Οι ζάντες κυκλοφορούν από την Scaleproduction και τα χρώμια τα ξεβάφω με χλωρίνη. Σε 2-3 λεπτά είσαι έτοιμος. Υ.Γ. Εύχομαι να είναι όλα καλά πλέον με τις τελευταίες πλημμύρες στην Αριδαία. Δόξα το Θεο, όλα καλά. Δυστυχώς καταστράφηκε πολύς κοσμός. Να έχετε μια όμορφη μέρα
|
|
|
Post by Sakis on Jan 26, 2023 10:42:07 GMT 2
{Spoiler}Ορεξάτος ξεκίνησες τη μέρα βλέπω! Μπούκωσες καμιά γκρανόλα και ξεχειλίζεις ενέργεια; 1. Εσύ μου το είχες πει στο τηλέφωνο, και 2. Καλώς ήλθες ξανα στον κόσμο του super detailing στην 1/24. Τα βλέπουμε και τα Group B, μη γκρινιάζεις........ Ξέρω ότι είσαι πειραχτήρι αλλά κάτσε να τα διευθετήσω μη μας παρεξηγήσουν κιόλας. Κράτα αυτό το mood για τη μάζωξη και την κοπή της πίτας. Θα έχει τόσο υλικό η ημερήσια διάταξη εκείνη τη μέρα.......
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jan 26, 2023 11:37:03 GMT 2
Καλή αρχή και από εμένα σε ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί παγκοσμίως !!!!
Όσο για το χρώμα ένα κλασσικό British Racing Green νομίζω θα του πήγαινε γάντι, φυσικά η τελική επιλογή είναι δική σου.
|
|
|
Post by Sakis on Jan 26, 2023 11:48:05 GMT 2
Θεωρω ότι ο χρωματικός συνδυασμός της πρώτης σου φωτό είναι ακαταμάχητος με το δέρμα που τείνει προς το βαθύ πορτοκαλί, ξεφεύγει από το συνηθισμένο δέρμα και τονίζει όλες τις εσωτερικές λεπτομέρειες. Επίσης αντί για μεταλλικό στο εξωτερικό, θα μπορούσες να κινηθείς σε ένα off white ή κρεμ λευκό που επίσης θα κάνει ωραία αντίθεση με τα μέταλλα του κινητήρα και τα διάφορα χρωμιωμένα μέρη και ζάντες. Images are for discussion purposes only.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 26, 2023 20:26:32 GMT 2
Επίσης αντί για μεταλλικό στο εξωτερικό, θα μπορούσες να κινηθείς σε ένα off white ή κρεμ λευκό που επίσης θα κάνει ωραία αντίθεση με τα μέταλλα του κινητήρα και τα διάφορα χρωμιωμένα μέρη και ζάντες. Ωραία επιλογή, δεν το είχα καθόλου στα υπόψη. Ευχαριστώ. {Spoiler}Ορεξάτος ξεκίνησες τη μέρα βλέπω! Μπούκωσες καμιά γκρανόλα και ξεχειλίζεις ενέργεια; 1. Εσύ μου το είχες πει στο τηλέφωνο, και 2. Καλώς ήλθες ξανα στον κόσμο του super detailing στην 1/24. Τα βλέπουμε και τα Group B, μη γκρινιάζεις........ Ξέρω ότι είσαι πειραχτήρι αλλά κάτσε να τα διευθετήσω μη μας παρεξηγήσουν κιόλας. Κράτα αυτό το mood για τη μάζωξη και την κοπή της πίτας. Θα έχει τόσο υλικό η ημερήσια διάταξη εκείνη τη μέρα....... {Spoiler}Το έπιασες το μουουουντ, Σάκη. Αν δεν κάνουμε και λίγη πλάκα με το μοντελισμό, που κάνουμε το χόμπι μας, με τι θα κάνουμε... Εγώ στο είχα πει, το είχα αποφασίσει όμως;
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 26, 2023 20:28:42 GMT 2
Να είσαι καλά, Μηνά, ευχαριστώ... Όσο για το χρώμα ένα κλασσικό British Racing Green νομίζω θα του πήγαινε γάντι, φυσικά η τελική επιλογή είναι δική σου.
Το BRG είναι η πιο safe και κλασσική επιλογή, είναι αλήθεια. Θα προτιμούσα κάτι πιο ρίσκι, αλλά αν τελικά δεν μου κάνει κλικ κάτι, εκεί θα καταλήξω.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
Member is Online
|
Post by Antonis on Jan 27, 2023 1:21:55 GMT 2
Από τις 38 !!!! επίσημες αποχρώσεις που έβγαζε το εργοστάσιο, προτείνω την Opalescent Silver Blue που έχεις παραπάνω.
Γιατι όπως λέει και κάποια ψυχή.... κόκκινες έβγαιναν μόνο οι Ferrari.
Ανυπομονώ για τα ανοίγματα που θα κάνεις στις γρίλιες του καπό.
🙋🙋🙋
|
|
|
Post by czt on Jan 27, 2023 4:34:53 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Γιώργο με ένα αυτοκίνητο θρύλο. Οι αποχρώσεις όπως διάβασα παραπάνω είναι πολλές αλλά πιστεύω θα έπρεπε να συνδυαστεί με Μπορντό σαλόνι νομίζω είναι το χρώμα της εποχής εκείνης. Ο Σάκης Έδωσε μία ωραία έκδοση χρωματική
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 27, 2023 9:04:44 GMT 2
Αντώνη, κόκκινη δεν θα γίνει, φορ σουρ... Κωστή, για το σαλόνι θα πάω σε κάτι καφέ, ίσως πορτοκαλίζον, για να μπορώ να παίξω με τις σκιάσεις. Τα μπορντό δεν είναι βολικό για αυτό, τουλάχιστον με τις παρούσες λαδογνώσεις μου. Πρέπει όμως να το δοκιμάσω σε κάποιο spare κάθισμα, για το μέλλον. Ανυπομονώ για τα ανοίγματα που θα κάνεις στις γρίλιες του καπό. Θα κρεμάσω το scriber μετά από αυτό, αν τα καταφέρω, ή θα το βάλω μαζί με άλλα memorabilia από τον πάγκο του Τζιαφά στο ebay, όπως (προσοχή ακολουθεί τοποθέτηση προϊόντος) : {Spoiler memorabilia }1)Κομμάτι από το κάρμπον που ντύθηκε η Mclaren 2)To πρώτο μοντελιστικό εργαλείο του tziaf 3)Τον αερογράφο που έριξα βερνίκι στην Αλφα 4)Σταγόνες χρώμα από το μπλε της Beta 5)Κομμάτια 1χ1 από το αυθεντικό cutting matt του πάγκου μου 6)Το scriber που ανοίχτηκαν οι γρίλιες της e-type (προσεχώς) Τιμές δεν μπαίνουν γιατί θα μας κυνηγάει η Αρχή Προστασίας Καταναλωτή, και δεν είναι να τα βάζεις με αρχές προστασίας, αυτόν τον καιρό ΥΓ. Το ότι η e-type εξελίσσετε σε Καζαμία σε τεύχη, είναι υπεράνω του (αυτο)ελέγχου μου. Καλημέρα
|
|
|
Post by Sakis on Jan 27, 2023 10:17:14 GMT 2
Να τα στήνεις και παρατεταγμένα σε σειρά πάνω στον πάγκο σου να ανατριχιάσουμε, μιας και είναι και της μόδας τελευταία...
|
|
|
Post by alex78 on Jan 27, 2023 15:31:29 GMT 2
Εξαιρετικό θέμα και πανέμορφο αυτοκίνητο Γιώργο, θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον την εξέλιξη του. Χρωματικά θα πρότεινα ένα βαθύ σκούρο μπλέ με μπορντό εσωτερικό.
|
|